Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / strihanie bišónka v Olomouci
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
monka
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 18:43
- Nahlásit

Prosím vás o radu-kontakt na strihanie bišónkov v Olomouci, prípadne v blízkom okolí. Mám ročného bišónka, bol už dvakrát strihaný, ale vždy nám ho ostrihali na pudla. Veľmi pekne vám ďakujem za kontakty. Monka

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 19:57
- Nahlásit

Já stříhám bišonky ráda, akorát jsem v Ostravě. Zrovna dneska jsem musela dělat jednoho dohola a krvácelo mi srdce, byl plstnatý na kost. Nechala jsem mu aspoň nohy trochu delší.

monka
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 21:22
- Nahlásit

Mucholabka, mne by nevadilo navštíviť Ostravu Prosím Ťa,strihaš profesionálne, alebo to máš ako koníček. Používaš pri práci ukľudňujúce prostriedky...? Moj pes je kľudný, je zvyknutý na česanie,kúpanie... Máš aj nejaké fotky ostrihaných bišónkov? Nepotrebujem ho ostrihať na výstavu, ale chcem aby mal zachovaný výzor charakteristický pre bišónka. Teraz je ostrihaný tak, že telo vypadá celkom dobre, ale ma malú-vystrihanú hlavičku a tenké nožičky. Srsť mu našťastie rýchlo rastie, predpokladám, že ho dám upraviť v dubnu. Teraz ho češem každý deň, lebo sa mu tiež plstnatí srsť,ale není to tragické.

Verca
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 22:09
- Nahlásit

Mucholabka
Můžu se zeptat kde v Ostravě? Máš salón?

monka
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2006 08:35
- Nahlásit

Verca, Ty máš tiež bišónka? Dávaš hafíkovi granule, ak áno, akú značku? My sme boli v Olomouci na výstave, chceli sme si kúpiť proplan-losos s ryžou(už nám došli zásoby) a pani, ktorá tam predávala proplanku-stánok proplan, tak sa ma opýtala, či psovi z toho krmiva nežltne srsť. Trošku ma prekvapila, lebo som si myslela, že mi bude hovoriť o tom, aká je to dobrá značka... Ale ona povedala, že majú aj zákazníkov, ktorí tvrdia, že psom žltne po proplane srsť-získa žltý nádych. Ja to neviem posúdiť, určite ešte moj pes žltú srsť nemá, ale oproti snehu má žltý nádych Nechcem tu rozoberať, ktoré granulky sú najlepšie, alebo či varená, surová strava (je tu už veľa dobrých diskusných príspevkov, ktoré som si s radosťou prečítala). Ale chcela by som vedieť, či niekomu po proplane získal pes s bielou srsťou žltý nádych. A rada by som si dopisovala s majiteľmi bišonikov, vymieňala rady, skúsenosti, názory...
Prajem Ti príjemný deň. Monka

Verca
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2006 09:29
- Nahlásit

monka
nene, mám boloňáka, což je snad skoro stejné jak bišon, jen se liší srst a trošku stavba těla. Dávám ji purinu pro plan jehněčí s rýží(je pro citlivější jedince, sice moje je zdravá, ale teče jí z očí a poradili mi, že to může být i stravou). Purinou ProPlan krmí mnoho chovatelů boloňáků.Bišon má mít čistě bílou srst a boloňák ji má mléčnou, takže trošku nažloutlou. Ale fakt to slyším poprvé...
Říká se, že srst žloutne i po mořských řasách, ale už od dvou chovatelů jsem slyšela, že jim po nich nežloutne, že se s tím nesetkali, že spíše po betakarotenu.
Teče tvému bišonkovi z očí? Jestli jo, tak jak tu srst pod očima odbarvuješ? Nebo taky srst kolem pusy? Ty jsi vystavovala nebo jsi byla jen na čumendu?

monka
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2006 11:07
- Nahlásit

Verca, ja som bola len na čumendu . Aj mojmu tečie z očí, a už sa mu zafarbuje srsť do červena Nepoužívam na to nič, občas borovú vodu, ale nevidím žiaden výsledok. Aj srsť okolo pusy má trošku zafarbenú. Nebudem vystavovať, tak mi to až tak nevadí. A ako často ho kúpeš? A akú kozmetiku používaš? Ja som si na výstave kúpila od firmy BEA a som spokojna, dúfam, že aj pes Začala sa mu plstnatiť srsť,ale teraz je to už lepšie. Bišónik, boloňák-to je skoro jedno Bišónik keď je neučesaný, vyzerá ako boloňák-keď si odmyslim trošku rozdielnu stavbu tela. Aj na výstave bol boloňák a vyzeral ako na krátko ostríhaný bišónik-pudlík Proplan baští už skoro 8 mesiacov, nemá problémy, len ma prekvapilo to žltnutie srsti. Dúfam, že to bol len informačný šum.

monka
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2006 13:20
- Nahlásit

A to som ja

monka
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2006 13:24
- Nahlásit

Ja by som si dal nejakú dobrotku, veľmi sa nudím

Verca
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2006 13:26
- Nahlásit

monka
Já se ty skvrnky snažím odstranit. Používala jsem gel od Héry, ale ten nezabral a teď máme od Khary a je to lepší. Sice to není bílé, ale už to není tak tmavé. Měla to fakt hodně.
Jinak používám kosmetiku od 1 AllSystems. Koupala jsem ji jen jednou, je to mimčo, má 5 měsíců.
Nemáš fotku?

Moje fenka.
a více fotek na http://www.cz-pes.cz/gallery.php?akce=ukaz&media_i d=4597

Verca
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2006 13:28
- Nahlásit

Ten je krásný!!! Ale vždyť mu z očí tak moc neteče! To moje to má strašně zabarvené. Takové velké kruhy.

monka
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2006 13:45 - Změnil/a: monka
- Nahlásit

Verca, tak ja mám puberťáka-2.3. bude oslavovať 1 rok Tvoja fenka je roztomilá. O kosmetike 1 AllSystems som toho veľa čítala, aj rady na ich internetových stránkach. Osobne ju nemám vyskúšanú. Ja som psa kúpala 2 krát, ale packy a bruško mu umývam každý deň-vodou.Každý deň aj češem. Raz za týždeň chodíme na agility, a potom je celý špinavý. Som zvedavá, ako bude vyzerať, keď sa bude topiť sneh a bude blato To ho budem prať v pračke Fotka z agility.

monka
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2006 13:57
- Nahlásit

Dúfam, že sa ozve mucholabka a pomože mi z úpravou špunta. Aj na fotke vidieť, ako má veľmi vystrihané nožičky. Srsť má peknú, dávam mu do granuliek pupalkový olej, lebo sa mu začala meniť srsť na dospelú (rady z diskusného fóra).

Verca
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2006 21:39
- Nahlásit

monka
Tvůj pejsek je strašně krásný. Teď, jak je ostříhání by se fakt dal zaměnit s bišonkem. Když jdu s prďolou ven, tak se mě lidi ptají, jestli je to bišonek.... A když řeknu: ne, bolońský psík, tak to neznají. No já to taky donedávna neznala.
a pupalkový olej máš z lékárny nebo někde ho kupuješ na zvířecím obchode na netu?
Nevím, slyšela jsem, že 1AllSystems je špičková kosmetika a taky prý Biogroom. Taky musím každý den umývat packy a bříško, ale to většinou dělám dětským mýdlem.
nad tou pračkou jsem už taky uvažovala. Když je břečka, tak vypadá jak krysa. Ale aspoň tu špínu vidím a vím, kde ji mám umýt. ...a nevleze mi do postele špinavá.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2006 21:57
- Nahlásit

Už se ozývám když tak písněte na Mucholabka@seznam.cz . Fotky mám akorát z mobilu, celkem nic moc kvalita. Umím typický bišončí střih aspoň myslím. Stříháme v rodině všichni 4, tak to asi bude profi. Jsem sice student, ale stříhám každý den.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2006 21:58
- Nahlásit

Mno, má ty nohy pěkně omleté. Včera jsem dělala bišona kamarádce, ale na 1 cm, protože byl plstnatý až na kůži. Ona ho nečeše, chodí jednou za půl roku, ale hlavně že nu lakuje nehty

Verca
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2006 22:11
- Nahlásit

A myslíš, že bys zvládla i boloňku?

monka
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 07:35
- Nahlásit

Verca, pupalkový olej kupujem v lekárni-kúpila som si ho povodne pre seba, ale čo by človek neurobil pre psa Keď je blato, tak moj pes vyzerá ako bezdomovec, mokrá, špinavá srsť,vyplazený jazyk Ale je to pravda, aspoň hneď vidím špinu a do postele už ide čistučký Ja umývam packy a bruško kapičkou šampónu od firmy BEA-ale je to len kapička, a to len vtedy, keď sú veľmi špinavé, inak len čistou vodou. Potom nemá zacuckovanú srsť. A na česanie používam kondicionier od tej istej firmy, nečešem suchú srsť. Vždy ju málinko postriekam, buď čistou vodou alebo kondicionierom. To sa mi najlepšie osvedčilo proti plstnateniu srsti. Veľmi sa mu začala plstnatieť tak okolo 10 mesiacov, to bol fakt des. Poradili mi nastriekať norkový olej na cucky-tak som si ho za drahé peniaze kúpila, pomáhalo to, ale pes sa skoro zbláznil-pravdepodobne mu vadil zápach alkoholu, ktorý kúpený norkový olej obsahoval. Použila som ho dvakrát. Je zvláštne, že len málo ludí diskutuje na téma bišónik -a v meste ich vidim plno (bišónik, boloňak,cotón...) Našla som aj pár webových stránok, ale je ich málo. A sú tam len všeobecné informácie, alebo inzeráty. Aj keď sa niekdo pokúsil zahájiť diskusiu na danú tému, tak to hneď skončilo . Ak by Ti to nevadilo, tak by sme si mohli chatovať, po večeroch . A už idem napísať mucholabke a dohodnúť si termín. Aspoň si urobíme výlet do Ostravy

Verca
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 10:08
- Nahlásit

monka
Slyšela jsem, že v 10 měsících bývá u bišonků největší problém se srstí, cuckuje se, nevypadá hezky... Taky nás to určitě čeká.
A ten kondicionér ředíš, když ho stříkáš na srst nebo ho jen nanášíš na mokrou srst, kde jsou cucky.
Já myslím, že sem moc majitelů bišonků nechodí.
Já nechtěla mít rozmazleného psa, tak jsem začala hledat na netu. Jsem začátečník a nechtěla jsem dělat moc chyb, tak jsem našla tuhle diskuzi a jsem opravdu nadšená, protože ti tady spousta zkušených lidí pomůže a ještě i s ochotou.

monka
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 10:27
- Nahlásit

Kondicionier už neriedim, strieknem ho na srsť-jemne, na cucky viac. Kondicionier je v spreji a používa sa aj na suchú srsť, nielen po kúpaní. Ja som s kondicionierom veľmi spokojná. Je to moja záchrana, a aj pre psa, lebo chudák musel držať aj dve hoďky, aby som cucky vyčesala. Teraz stačí už len pol hoďky.

monka
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 10:40
- Nahlásit

Aj ja som nadšená z diskusného fóra, čítam ho už dlhšie-ako mám psa, ale píšem tu až teraz. Čítam najma rady o výchove, starostlivosti o srsť, veterinárne rady... Tiež nechcem mať rozmaznaného psa, aj keď je malý. A je to moj prvý pes, tak chcem minimalizovať chyby pri jeho výchove. Na jar chcem začať chodiť na poslušnosť, najvačší problém je naučiť ho odvolať od psa a chodiť na vodítku vedľa nohy a neťahať. Skúšala som všetky možné rady, ale zatiaľ nám nič nepomohlo. Ale je veľmi šikovný, rýchlo sa učí, doma nám nič nerozhryzol . Veľmi rád je na agility, ja sa tam teším s ním, je tam super kolektív (ľudí aj psov )

Verca
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 10:59
- Nahlásit

monka
nám malá taky nic nerozhryzala, ale co tak vím i od chovatelky a známé, tak jim taky nic boloňáci a bišonci nerozhryzali. Že by vyjímečné plemeno?! :O
jj, já jsem taky začátečník, ale tady jsem už pochytila spoustu rad, takže jsem mírně pokročilá.

monka
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 11:13
- Nahlásit

Verca, tak ja som na tom podobne, už mám nejaké skúseností a možem dávať rady veľmi mierne pokročilého majiteľa tak výnimočného plemena

Endy
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 12:23
- Nahlásit

Trochu vám vstoupím do debaty.Mně se velmi osvědčil rozčesávač od Khary,ale mají ho i jiné firmy.Stačí spreyem postříkat cucek a krásně se rozčeše.Po koupání taky stačí trochu postříkat psa a česání jde samo.Je to sice trošku dražší,ale vyplatí se.Vydrží docela dlouho a pejsek netrpí.

monka
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 13:23
- Nahlásit

Endy, ďakujem za radu Rozčesávač patrí medzi kvalitnú značku a sú s ním zákazníci spokojní. Zatiaľ ostanem pri značke BEA, používam ju od výstavy v Olomouci. Pes zatiaľ nemá problémy s kožou, ťuk, ťuk na drevo Človek chce pre psa to najlepšie, tak stále hľadá ten najlepší a účinný prostriedok
Dúfam, že po čase nepočujem, že je v tom toľko chemikálií, že to odrovnáva psom pečeň (játra).

Verca
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2006 21:35
- Nahlásit

Endy
díky za radu, Khara je moc dobrá značka.
monka
BEA je značka, která se také používá v mnohých salonech, takže bych se nebála. ;)

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2006 16:32
- Nahlásit

Mi se teda specialni sampony a rozcesavace nidky neosvedcily, jsem zastancem toho nazoru, ze co nezastane lidska ruka a kartac, chemie nikdy nespravi. Pouzivam normalni sampony s norkovym olejem od Gottliebu. Nebo podle stavu kuze treba sirovy...tak ruzne. Bolonaku strihame dost, vetsinou celkem zanedbanych. Jak bys ho chtela? Jen sestrihat spicky a konecky a upravit do tvaru, aby vypadal jako bolonak, nebo celkove zkratit a vyrobit strih, aby se dobre udrzoval? Vetsinou se strihaji na bisonka.
BEA sampon jsem pouzivala na kocku a zda se mi, ze po nm mela hodne suchou srst a cuckatela.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2006 16:35
- Nahlásit

Khara je vyborna, to je moje oblibena znacka.
Pes se musi samozrejme cesat, aby nejak vypadal. Kocku cesu kazdy den dvakrat, pudlici a ovcandu kazdy den. To, ze na cesani neni cas je vymluva. Pokud rozcesaneho psa cesete kazdy den, staci pet minut na jednoho, na kocku i mene. Pouzivam drateny kartac. Klidne se to muze delat u televize nebo pri mazleni, nebo kdyz prijdete zvenku, pred jidlem...kdyz si na to clovek udela ritual, neprijde mu to zatezujici a zjisti, ze specialni kosmetika je pro normalniho nevystavniho psa zbytecna.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2006 16:38
- Nahlásit

Ruzne hrebeny s ruzne hustymi zuby, kartace s gumovymi hoty jsou spise sarlatanske metody, ktere se snazi vytahnout z lidi co nejvic prachu. Za penize se trvale rozcesany pes s bohatou srst neda koupit, chce to cas. Pokud se pes bude vycesavat jen tehdy, kdyz se zakudli, bude mit za nejaky cas srst chudou a nepeknou.

Verca
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2006 17:45
- Nahlásit

No ta moje je štěně a v šesti měsících by se měla ostříhat na dva až tři cm.Moje chovatelka mi dala kontakt na paní Královou v Ostravě Radvanicích. Budeme vystavovat, takže jsme jí měli říct, že bychom to chtěli tak, aby to bylo i na výstavu. Nebude stříhána pravidelně. Chceme jí ostříhat jednou a pak jí to necháme dorůst, takže aby to bylo pěkné, až to doroste.
Jinak já se snažím česám každý den, někdy za dva-tři dny. zatím se zacucháváním nemáme problémy, ale až budou, tak budu česat pravidelně každý den. Používám ale ten s kuličkami na konci a stál mě 80 kč. Asi nebude nejkvalitnější, ale skvěle se mi s ním češe. Když jsem měla s těmi hroty, tak to bylo pro Phoebe utrpení.
A jelikož chceme na výstavu, tak myji špičkovou kosmetikou. není zas tak drahá. Šampon bělící mě vyšel na 250 kč a kondicionér na 340kč.

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání