Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Jméno pro brazilskou filu?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Autor Zpráva
moll
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2006 15:31
- Nahlásit

wami
ty tam chodíš taky? a pravidelně nebo jen náhodně? my to máme domluvené jako jednorázovku, že se budeme motat kolem a koukat na cvičící pejsany. a další se uvidí na místě. moll

wami
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2006 15:40
- Nahlásit

moll
jo, ja jsem na Rybnicku clenem, akorat ted pres zimu tam moc nechodim, protoze pres vikendy vlastne vubec nejsem v Brne...

Ale dokud byly vycviky pres tyden, tak jsme tam byli pokazde...

moll
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2006 15:47
- Nahlásit

wami
třeba se domluvíme na ještě někdy jindy a pak se uvidíme v realitě - týdenní výcvik je od dubna? moll

wami
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2006 15:50
- Nahlásit

moll
vsak uvidis, jak se ti tam bude libit (on se tam ted docela zkrouhnul plac... ) - no ale domluvit se nekdy muzem tak nebo tak!
(Asi jo, myslim, ze vycvik pres tyden je od dubna, ale krk bych na to nedala... )

wensday
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2006 15:56
- Nahlásit

moll
No hurá, že jsi napsala, já na vás myslela a furt jsem si říkala, že když nepíšeš, že to asi nedopadlo.... a tak to je fajn, že zatím to je tak jak je..... Já vždy měla samé fenky, tak to nedokážu posoudit,tak držím palce, aby si časem zvykl i na vaše psy. To je super, mějte se fajn !

elvira
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2006 19:05
- Nahlásit

BATUL BYL MŮJ ŽÍHANÝ VÝJMEČNÝ KŘÍŽENEC FR.BULDOČKA A ŠARPEJE.....TOHLE JMÉNO JE KRÁSNÉ......

bord
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2006 07:52
- Nahlásit

moll

Taky mě to zajímá,jak se Phil sžije.Na fotkách má moc pěknou barvu.Já o těhle psech moc nevím(ani bych si na ně netroufla,měla bych strach,že když udělám chybu,tak mě rovnou sežere),ale kdyby jsi měla někdy chuť a čas mi napsat pár řádek o povaze a výcviku byla bych ráda.Pochytila jsem jen,že fily údajně nesnáší nátlak k provedení povelu,který dělat nechcou.A taky povídačky jak se vlastně konkrétně fila ani nemusí cvičit,protože má obranu v povaze..tak je to pro mě celkem záhadné plemeno.A myslíš,že bude Phil mazel?

moll
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2006 08:51
- Nahlásit

bord
phill mazel nebude, on už je!!! jeho povaha je absolutně perfektní, ale nevím, jestli by to stejné řekli zapřísáhlí filomilové. vůbec neprojevuje tu filí ostražitost (ojeriza), viděl nás poprvé a nechal nás vlézt do svého kotce. šel s námi bez problémů do auta, vešel do cizího domu, mezi neznámé psy (se kterými se rovná) a fenky (kamarád), venku na procházce cape u nohy nebo popoběhne (provlní se) kousek dál, včera strávil úplně bez problémů návštěvu. prostě super pes. učí se hodně rychle, ale možná povely, ketré zatím dáváme, znal od dřív. za každou dobru akci dostane piškotek, tak se snaží chovat velmi slušně, aby dostal mňamku. obranu a podobné věci ho učit nechci, a zatím ani nebudu zkoušet jeho temperamen t- fila si má bránit svého pána a vše, co za své považuje (majetek, pozemek,...) před útokem cizích lidí a náš phill si napřed musí vybudovat vazbu, že my jsme jeho. pak ho mooožnááá na nějaké filí akci vyzkouším, ale to opravdu až později. bojový úkol nejbližších (a i vzdálených) dnů je aspoň trochu spojit smečku, aby se psi (kluci) nemuseli zavírat a chodit po bytě nastřídačku.

sarax
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2006 08:54
- Nahlásit

no mě se fily taky líbí,ale přítelova matka,kdysi...cca 8let,měla psí hotel..a často hlídala filu,fenku,a ta jednoho krásnýho dne roztrhala kokřinu co byla jejich a to ještě tak,že se za ní dostala,nebyly v tu chvíli u sebe..prostě milý file hráblo..ale víc o tom nevím,takže by mě taky zajímalo proč to taková fila udělá...prej si hodně chráněj rodinu a svoje území??
moll
ale myslím,že v tvojí smečce bude vše Ok,přeju Philovi a vám soustu spokojenejch let

sarax
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2006 08:56
- Nahlásit

moll
než jsem to poslala odpovědělastakže je to zhruba tak jak jsem psala...

moll
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2006 09:04
- Nahlásit

podle toho, co jsem o filech přečetla a v realitě zažila, tak je chápu spíš jako parťáka než jako psa k výcviku. fakt poznají, co po nich chcete a udělají to skoro ještě dřív, než jim to sdělíte. věří vám a jejich důvěru není dobré zklamat, protože za jednou můžete na dlouho narušit a často i zcela zničit vzájemný vztah. proto taky není dobré na ně při výchově moc tlačit, spíš se s nimi domlouvat a dobré chování odměňovat. určitě je naprosto nevhodný výcvik, který je stavěný např. na ovčouny nebo RTW.
nastuduju, jak se sem dávají fotky a nějaké vložím, protože TY OČI - to je něco neuvěřitelného. tmavé a větlé přesně v tónu melíru na srsti!!! a ten výraz - nádhera.

bord
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2006 09:47
- Nahlásit

moll
Díky za povídání,je z toho znát,že Tě vážně chytl za srdíčko

filuse
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2006 10:22
- Nahlásit

zdravím všechny,

mám roční filušku doma. Je to opravdu plemeno, který potřebuje jiné zacházení, ale jsou to super pesani. S tím nátlakem je to pravda, musíte mít takový další smysl poznat, kdy toho má už plný zuby. My třeba teď trochu bojujeme s halti ohlávkou, filuška začla trochu zlobit na vodítku, a po procházce s halti jí hodně chválím a dostane dvojnásobný pamlsek. Hodně reagují na tón hlasu, stačí jenom houknout a je to. Milují svýho pána a udělají pro něj cokoli a toho se dá právě krásně využít. přeji mnoho úspěchů s Philem

moll
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2006 10:28
- Nahlásit

bord
filuse
dík, budeme se snažit. až bude něco nového, tak napíšu. moll

<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání