Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Jméno pro brazilskou filu?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
moll
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 12:59
- Nahlásit

sarax
tak mám zprávu z útulku, že kery má nemocného pejsana a není v kontaktu. dali mi na ní mobil, tak jsem napsala zprávu s prosbou o domluvu. uvidíme. moll

sarax
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 15:36
- Nahlásit

moll
dej vědět jak jsi dopadla....

moll
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2006 06:58
- Nahlásit

sarax
zítra se jedu podívat. moll

dejavu
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2006 10:24
- Nahlásit

moll
Kdyby to nedopadlo, tak krizenec fily je jeste v olomouckem utulku a v Praze.

moll
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2006 11:51
- Nahlásit

dejavu
dík za info, uvidím a podám zprávu. moll

Evik
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2006 14:39
- Nahlásit

já zrovna dneska koukala na stránky Trojského útulku v Praze....jsou tam dva kříženci fily a jedna čistá fila....

Verca
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2006 12:58
- Nahlásit

moll
Tak jak to dopadlo?

moll
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 10:08
- Nahlásit

Verca a ostatní

dopadlo to zatím moooc dobře, pejasan má sice několik kg pod váhu, ale to se dá spravit. je přátelský (na filu až podivuhodně, žádná ojeriza), nechá si strčit ruku do kotce, po vypuštění je možné ho drbat všude, kam člověk dosáhne, piškoty baští jako mlejn a když se náhodou dostane tlamou do kontaktu s rukou, tak hned uhne. má nádherné žluté (fakt) oči, které mu barevně velmi ladí se světlou barvou v žíhání. má lehkou stavbu těla, není to žádný tank (jako někteří značkoví čeští filové). je to určitě ještě mlaďoch, protože největší jsou na něm tlapy. je na něm vidět, že měl slušnou výchovu - řeknu "sedni" a on kecne na zadek a kouká mi do očí (na filu taky dost dobré), kdy přiletí piškotek. a co jsme mohli pozorovat na malém prostoru, kde byl na volno, tak pohyb má taky slušný - pluje vzduchem a hrudníkem kroutí na vyrovnání mimochodu. prostě se mi zdá, že to je bezva fila a vůbec nechápu, kde se vzal tam, kde teď je. zítra jedeme znovu seznámit s ním náš alfa pár a pokud se pejsové spolu shodnou, tak filák jede v pátek do nového domova.
pozn.: kery psala, že mu říkají Phil Collins. tak to opravuju - teď už mu říkají filoušek moll

wensday
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 10:22
- Nahlásit

moll
Já Tě teda obdivuju, hodně štěstí a držím palce,ať se Filoušek s ostatní smečkou v poho snese

moll
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 10:26
- Nahlásit

wensday
doufám že jo, má fakt gentlemanské chování. a náš šéf taky - tak snad založí klub slušných velkých psů a budeme je ukazovat jako vyjímky z kategorie "bojových plemen" - viz diskuse o lidožravých psech a petici proti jejich chovu. moll

wensday
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 10:33
- Nahlásit

moll
Ty jsi fajn, nevím, jak to děláš..... já mám doma 3 psy a víc si nedovedu představit, veškerej volnej čas věnujeme jen jim a nedělám vlastně nic jinýho. My teda bydlíme v paneláku, takže víc bych si ani dovolit nemohla..... Jak to třeba děláš s venčením ? Na etapy ?????
Hele, mě ta petice připadá jeko nemístnej vtip, to snad nikdo nemůže myslet vážně......

moll
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 10:48
- Nahlásit

wensday
opravdové fyziologické venčení je doma na zahradě, ven chodíme na procházky a nastudovat psí noviny a to pak opravdu na etapy. navíc jedna fenka neopouští vlastní teritorium, protože je od narození nemocná a navíc strašně nervově labilní, což v poslední době vede až k epileptickým záchvatů. takže na procházky zbývají 4 pejsové a když jsme na to 2, tak to jde. a další navíc- když je mráz a nebo když prší, tak pejsové raději u kamen, takže to opravdu není tak hrozné. a další zábava pro psy - hraní nebo aportíky a takové psí zábavy je moc neberou, oni jsou buď na procházce, nebo hlídají zahradu proti skutečným, nebo fiktivním nepřátelům a nebo chruní v peláškách. moll

wensday
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 10:53
- Nahlásit

moll
To jste fakt dobří, máš můj bezmezný obdiv, vážně

moll
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 10:59
- Nahlásit

wensday
dík

wami
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 11:32
- Nahlásit

moll
Tak to je super...
Mladyho za me podrb na brise...
A je fakt, ze je jiny mit smecku "flegmatickych" hlidacu a mit par jedincu hyperaktivnich trestidel... Protoze ja psy neutahat beznymi ci mene beznymi psimi hratkami, tak mi lozi po hlave...

dejavu
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 12:47
- Nahlásit

moll
mam radost s tebou, tyhle zpravy ctu ze vsech nejradsi

sarax
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 15:55
- Nahlásit

moll
takže konečně všechno dopadlo a novej člen už bydlí???pokud ano moc gratuluju...

moll
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 16:45
- Nahlásit

sarax
ještě nebydlí - až od pátku, pokud ho zítra přijmou alfa pejsové naší smečky.moll

wensday
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 13:41
- Nahlásit

moll
Tak co novýho ???? Proběhlo seznamování ??????

zuzka
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 13:52 - Změnil/a: zuzka
- Nahlásit

moll
abyste nebyli pod tlakem, pokud by to třeba nedopadlo, tak je další zájemce ve frontě
informační mlýny melou pomalu ale jistě, dohodil ho ten náš známý, co má dvě fily

moll
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 13:53
- Nahlásit

wensday
ahoj, koukám, že jsme v centru zájmu!!!
včera jsme byli opět v třebíči, ale jen se šéfem smečky, fenku jsme nechali doma, aby si ji šéf nebránil. pejsové se procházeli spíš vedle sebe než spolu, filouš si občas myslel, že by s naším pejsanem mohli dělat štěňata, což on mu docela zřetelně vymlouval. při konzumaci piškotů dokázali sedět vedle sebe a čekat, až se ošetřovatelce povede nacpat piškot přes koš do tlamy toho druhého (zmrzlé ruce a koše bránily jednoduchému servírování). náš pes nemá ve zvyku se moc kamarádit, důležitá byla tolerance, ke které vcelku došlo. v pá jedem pro filouše, so a ne stráví se starochem a se mnou odděleně a pak ho zkusíme začlenit do zbytku smečky. jsme domluvení, že kdyby to fakt nešlo, tak ho vrátíme - pí ošetřovatelka říkala, že na filouše opravdu fronty nestojí (nechápu proč - je to skvělý filák), takže každý pokus o nalezení domova je dobrý. moll

wensday
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 14:02
- Nahlásit

moll
Tak to vypadá dobře,ne ?????? Tak držím palce.
Já jen děkuju, že to tak skvěle dopadlo, když jsme si v vzali Daisu z útulku, žádný dopředu seznamování, nic. Nemáme tak velkou smečku, jako Ty,ale jsem šťastná, že to dopadlo tak skvěle.
tak ještě jednou držím palce a pak sem hned napiš co a jak !!!!!!

moll
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 14:04
- Nahlásit

určo se ozvu a dík za přání - snad to dopadne. moll

zuzka
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 17:17
- Nahlásit

moll
doufám, že Phil najde nový domov, ať už to dopadne jakkoli,
ano, jeden další zájemce není zrovna fronta, ale aspoň něco

moll
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2006 07:48
- Nahlásit

zuzka
byla ses na něho podívat nebo máš zájem jen podle této diskuse (teda jestli jsem po ránu dobře pochopila jeden další zájemce není zrovna fronta? moll

zuzka
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2006 07:58
- Nahlásit

moll
já ne, ale někde na začátku diskuze jsem psala, že kontakt předám známému, který má dvě fily a třeba bude o někom vědět.
A předevčírem se ke mně dostala informace, že skutečně věděl a ten někdo se o filu Phila zajímá, ale musí počkat až jak se rozhodne někdo s větší smečkou

wensday
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2006 22:03
- Nahlásit

moll
Tak coooo, co Filouš ??? už ho máte doma ??????

wensday
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2006 11:44
- Nahlásit

moll
jak to dopadlo ?

moll
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2006 15:21
- Nahlásit

wensday
ahoj, tak podávám další díl zprávy o filovi Philovi:
dovezly jsme ho v pátek navečer do brna. cestou v autě úplně pohoda, ležel na pelíšku a kukal kolem sebe. po příjezdu - přišel, kouknul a byl doma. s fenkama nemá problémy vůbec, lajkoknírka si ho už omotala kolem drápků, hrajou si spolu a jsou v pohodě. obě starší fenky si zatím drží odstup, ale žádný problém není. s klukama je to zatím horší - chodí v koších a vrčí na sebe, v sobotu se zbušili se šéfem, který phila zamotal pod sebe,ale ještě to nemají zcela vyřešené. včera odpoledne se phil zbušil s mladším psem (dcera říkala, že phil domácího zadupal do škvír v parketách), večer a dnes ráno se neviděli, tak dnes odpo uvidíme. rvačky jsou zčásti doopravdy, zčásti symbolické - hrozně řevu a frajeření, ale bez košů by bylo hůř. takže zatímní řešení - phil je s holkama, se psama má přepouštěcí cestičky - zavřít domácí do pokoje, pustit phila za dveře na schody, pustit domáci z pokoje. zajímavé je, že phil nechce jít na zahradu ani na dvorek, stoupne si do dveří a kouká ven. chodí jen na předzahrádku a na procházku po ulicích. tam je zcela vyrovnaný, pokud čuchá, tak na kolemjdoucí lidi nereaguje, včera večer za šera dobře neviděl, co dělá parta juniorů, tak se soustředěně zakoukal, aby rozpoznal případné nebezpečí - nebylo, tak šel v klidu dál. na psy reaguje se zvědavostí, ale ještě nebyl puštěn k bližšímu kontaktu - to jdeme otestovat v sobotu na rybníček, už je to domluvené. chodí hezky u nohy, netahá, učí se sednout na kraji chodníku a tak. fakt je velmi vnímavý a kamarádský.má nádherný pohyb a držení těla, případá mi jako pes s dobrou až velmi dobrou úrovní předchozího zacházení. žere jako mlýn a po misce skáče. ale teď už se sklidňuje a učí se sednout, když mu servírujeme. v pá a v so dostal rýži s konzervou a do toho trochu granulí, teď už jen granule - má štěněcí, aby zesílil. myslím, že na jeho zhubnutí pracovala hlavně psychika a zima, protože ostatní pejsové v třebíči byli hezky tak akorát baculatí. až bude něco nového, podám další zprávy. moll

wami
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2006 15:23
- Nahlásit

moll
super, tak koukam, jak se ma dobre, drzim palecky, at si to se smeckou co nejdriv srovna...
(Skoda, ze v soboru na Rybnicku nebudu, hnedka bych se jukla... )

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání