Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Vyhlídky na léto
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Syska
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 10:11
- Nahlásit

V rádiu říkali, že má být ve čtvrtek až 7 stupňů...tak na mě padla taková jarňo-letní nálada! Jak to děláte o dovolených vy? Jezdíte výhradně s pejskama nebo je tu dobu, co jste pryč, necháváte u příbuzných apod. Čeká mě první léto s pejskem, tak pořád přemýšlím, kam vyrazíme...tak pište, ať mám inspiraci..

dejavu
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 10:21
- Nahlásit

Syska
no a odkud jsi?

orisek
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 10:21
- Nahlásit

Syska
My děláme tzv. autopsovýlety. Takže jezdíme se psíkem. Většinou i pod stan na pár dní, je to fajn. Dokonce jsme s naší fenkou pluli na "plťích" /to jsou takové loďky/ na Dunajci. Pokoušeli jsme se ní jezdit i na kole, byla v košíku. To se jí ale moc nezamlouvalo, tak už to neděláme. Kam fenku akorát neberem, tak to je moře. Ona totiž vedro opravdu nemusí. Jinak přes léto jezdíme na různé přírodní koupaliště a rybníky, kam pejsci můžou. Takže záleží na tobě, možností je spousta.

Syska
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 10:22
- Nahlásit

dejavu
Já z Moravy, konkrétně z Brna...

dejavu
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 10:24
- Nahlásit

Syska
precti si tohle, jsou tam od jedne pisatelky napady na Brno, ja jsem z Cech, jezdim na sever a na Brdy.
http://ifauna.cz/diskuse/vypis.php?thema=111615&o= 7#112172

pajinka
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 10:24
- Nahlásit

S klukama vyrazime na ostrov do Chorvatska, minulej rok jsme si to tam vocihli

Zdenka
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 10:25
- Nahlásit

My budeme mít fenečku taky první léto a na dovču jí bereme sebou, to jsme rozhodnuti je na nás závyslá a nechtěla bych jí tu nechávat.Byli jsme minulý rok v chorvatsku a chtěly bysme jet znovu jezdíme až dolu, je tam supr šnorchlování mini plážičky, budeme volat samozřejmě do pensionu, jestli to nebude problém, ale myslím, že by neměl být je to pidi pes a je i moc čistotná, takže to snad nebude problém.A jezdíme autem, takže zastavíme, kde chceme i na venčení.

Jandula
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 10:26
- Nahlásit

dejavu
Kam na Brdy?

Syska
Jinak bych asi taky být tebou volila dovolenou v ČR nebo třeba na Slovenku, k moři bych nejezdila, bude mu tam horko a na to, aby byl celý den zavřený v baráku může zůstat doma...

Zdenka
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 10:27
- Nahlásit

A ještě ohledně veder bereme sebou slunečník a mám sedmiletýho syna a ten je taky hodně ve stínu, takže to je v poho.Už se na to moc těšim, ta zima není nic pro mě.

dejavu
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 10:29
- Nahlásit

Jandula
lesni jezirka, pres Dobris, Mnisek pod Brdy do Jincu. Tam tece hezka ricka Litavka. Je tam vojenske pasmo, takze nevim, jestli jsem mela kliku, ale myslivci mne tam nikdy moc neprudili, doporucuji tam vrsek Kuchynka a Pisek a Hradec...pockej, hodim ti sem fotky, tam si muzes vybrat, kde a co se ti libi, je to jeden zcestovaly clovek po nasich vlastech, ktery foti uplne vsude, je to hezka inspirace
http://www.etf.cuni.cz/~moravec/fotky/

Syska
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 10:31
- Nahlásit

Jandula
Určitě nepřemýšlím o moři s pejskem....v ČR je přece tak krásně...

Hafina
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 10:37
- Nahlásit

My jsme měli loni pronajatou chatičku v Beskydech. Nádhera. Oplocená zahrádka, na ní za plotem 4 ovečky. Super. Letos se taky chystáme někam do čech. Možná Novohradské hory a jižní čechy. Chtěli jsme na Slovensko do Tater, ale na jejich stránkách jsem vyčetla, že se do NP nesmí se psem ani na vodítku, tak teď jezdíme po čechách.
Bez pejska bych nikam nejela, ani za nic. Strašně by se mi stýskalo a stejně bych z dovolené nic neměla.

Libka
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 10:39
- Nahlásit

Syska
Taky pojedeme někam v ČR a určitě s Eliškou. Nejdřív jsem myslela, že pojedeme k moři a necháme jí u našich, to bylo ještě než jsme jí měli doma. Ale teď vím, že bez Eliny bych si tu dovču ani pořádně neužila. Takže tak.

Jandula
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 10:39
- Nahlásit

dejavu
Já tam bydlím, takže to, jak je tam nádherně, moc dobře znám...

pajinka
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 10:42
- Nahlásit

Ja teda minulej rok mela psa normos s sebou u more, kazdej den s nama chodil na plaz, dopo a odpo, pres poledne jsme byli doma. Pes je cachta prvni tridy, takze byl furt ve vode, nebo smejdil na brehu a honil racky, takze byl stejnak furt napolo ve vode.. Letos pojedem se dvema pejsanama uz se moc tesim.

dejavu
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 10:43
- Nahlásit

Syska
presne mi mluvis z duse s tim krasnem u nas, navic se porad nemusim starat, jestli tam ci onde muzu vstoupit, nerku-li se psem, protoze venku je vetsina prirody a cest "neci". U more se po dvou dnech opekani nudim. Ja jsem proste rada a stastna tady. nacestovala jsem se pri praci po cizine vice nez je zdravo.

Dneska vysvitlo slunicko a ja se tesim na jaro, na ty cesty v horach, kde se naplni jindy vyschla koryta divokymi potucky se zrcadly z ledu, na snezenky, bledule, sasanky, cemerice a krokusy, ktere vylezou a rozkvetou nad snehem, na svetle zelenou travu a ptaci zpev, na rejdeni psa po lese po stopach, poskakovani, az mu povlajou usi, uz je to za rohem

Gája
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 10:43
- Nahlásit

Syska
Nedávno jsme byli na horách s naší pejsou, bylo to poprvé a bylo to skvělé, velmi rychle si zvykla na nové prostředí a myslím, že byla šťastná, protože byla pořád s námi. Doma na ni tolik času nemám, kdežto na dovolené jsme se jí věnovali všichni a myslím, že jí to vyhovovalo. Únavou usínala v osm hodin večer, což se jí doma nestává. Jediný problém byl v restauracích, nechtěli nás tam pouštět, přitom máme štěndu a je moc klidná. Je zvyklá s námi chodit do restaurace. Řekla bych, že se chová lépe než jiní návštěvníci pohostinství. Muž byl s naší štěndou na běžkách celé odpoledne a pak se chtěl jít najíst a ohřát, ve třech restauracích ho se psem odmítli obsloužit. Podotýkám máme 7měsíční bíglici. Tak si rozdělili kousek sýra. Je to dost smutné a myslím, že přichází o zákazníky, nás ani naše známé už tam neuvidí. Tohle mě mrzí, víš chci brát psa všude (kromě k moři) no a pak máš problém, že Tě někam nepustí, v létě je to možná víc v pohodě, jsou zahrádky a terásky. Kdo však chce dělat problémy, dělat je bude.

Syska
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 10:44
- Nahlásit

Ne, že bych o to nějak stála...ale máte zkušenost někdo s tím, jak to třeba probíhá s pejsky na hotelu? Spousta hotelů (a kolikrát opravdu luxusních) už má v nabídce i ubytování se psem (samozřejmě, čím víc *, tím větší příplatek...) a taky ve většině případech je připsáno Pouze malá plemena. Fakt by mě zajímal názor někoho, kdo má nějakýho byťáčka malinkýho a má tu zkušenost s hotely.

dejavu
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 10:44
- Nahlásit

Jandula
kde tam bydlis?

dejavu
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 10:46
- Nahlásit

jeste tady jsou mista, kam se psem na dovolenou
http://www.pejsek.cz/zabava/dovolena-r.php3
Tady zaskrtnete policko Pobyt se zviretem povolen a vyhleda to nekolik stranek nabidek
http://www.atis.cz/cz/hledat/index.htm

Syska
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 10:50
- Nahlásit

Gája
Vím o čem mluvíš. Tohle mě na spoustě restaurací a "hospod" taky docela dost štve. Naštěstí jsem se zatím setkala opravdu jen s minimem, kde nedovolili vzít pejsu dovnitř s sebou. Konkrétně třeba hotel na Šeráku v Jeseníkách...sice jsme tehdy ještě pejska neměli, ale byla jsem svědkem, jak přišla skupinka lidí s labradorem a oni nedovolili vzít pejska dovnitř. Přitom žádný nóbl hotel...tak chudina majitelka čekala s pejskem venku, než se zbytek skupiny naobědval (to jsem taky nechápala...). Navíc bylo pěkně hnusný počasí, mlha a déšť...těch pejskařů, co se nedostali na ohřátí a třeba na polívku, tam postávalo mnohem víc! Mám dobrou zkušenost s opravdu super restaurací Don Miguel v Brně, tam každýmu pejskovi přinesou i misku s vodou..

Jandula
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 10:50
- Nahlásit

dejavu
Mníšek...

dejavu
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 10:53
- Nahlásit

Jandula
) jj, tam jsem obvykle zacinala s putovanim, smer Dobris nebo Jince.

Jandula
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 10:57
- Nahlásit

dejavu
No teď jsem mimo, ale až se vrátím, tak si budu muset najít ty procházkový trasy, abych se Sárou mohla trajdat...

Na základce jsme vždycky chodili na Babku, nebo nahoře na Skalku ke kostelíku...

bord
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 10:59
- Nahlásit

Syska
Já mám zamilovaný směr Rapotice-Kralice_Náměšť-Třebíč.
Je tam nádherná příroda,cesta vede kolem řeky,nebo říčky,přes kterou se musí několikrát brodit,skály,kaňony,balvany...nádhera.A přitom je to kousek od Brna.Rozhodně doporučuji alespoň víkend,my potulováním v těchto místech strávili už nejednu dovolenou.
Jinak mám taky dobrou zkušenost s CA Ráj,která pronajímá chaty v ČR za slušnou cenu a vybereš si podle toho,co tě zajímá.

Libka
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 11:01
- Nahlásit

Syska
Jsem z Kladna a Elina s námi běžně chodí do jedné cukrárnokavárny i do restaurace, a vždycky je obsloužená jako první Že zrovna na horách to tak řeší, to mě docela překvapilo.

Syska
Člen
- Nahlásit

bord
Znám znám!! V Třebíči jsme často a tu trasu kolem říčky jsme už párkrát šli, to máš pravdu, tam je fakt krásně!!

Jirikovo
Člen
- Nahlásit

dejavu
no uprimne, vrch Kuchynka nedoporucuji a ani zbytek vojenskeho prostoru. nevim jak ty, ale ja tam byl uz dvakrat zadrzen a platil jsem pokutu. je pravda, ze jednou to bylo dva dny pote, co tam v lesich omyelm pristal ten pilot s L-159 ... byli panove z vojenske policie trochu podrazdeni a ja jeste s fotakem ... spatne se mi to vysvetlovalo ....
a podruhy to bylo kdyz jsem byl houbarit. jdu si tak lesem a najednou pan se samopalem ....

ale hezky tam je, to kazdopadne

Syska
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 11:03
- Nahlásit

Libka
Já jsem konkrétně z té chaty Šerák byla taky pěkně vykulená! Ale na lanovce jsem už pesany viděla, to jo. Byli to dva krysaříčci a pán je měl oba pod bundou a jednou jela na lanovce na Šerák i paní s labradorem, je to dvousedačková lanovka a měla ho vedle sebe! To bych si opravdu netroufla, já bych měla strach, že přestože je to třebas klidný pes, něčeho se lekne a z lanovky vyskočí a je malér....

dorfa
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 11:04
- Nahlásit

Loni jsem vyvezla pesany (2fenky důchodkyně)do Chorvatska.Trochu jsem měla strach z toho vedra, ale všechno bylo úplně super.Nikdy bych nevěřila, že si i pes bude tak požitkářsky užívat koupel v moři.Až jsem měla strach, že tu mojí psí babičku(11 let), spláchne v Orebiči nějaká vlna.

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání