Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro zrovna tenhle pes?
<< . 1 . 2 . 3 .
Autor Zpráva
evina
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 16:56
- Nahlásit

Jelikož pocházím s rodiny kde je to samý kynolog,tak jsem chtěla pejska snad od narození.Ale já chtěla NO ale rodiče dali podmínku,malý a nelínající.A jelikož jsem chtěla chodit na cvičák,tak zvítězil malý knírač.Nakonec jsem kníračům propadla...pak byl ještě jeden malý a teď střední.A jak jsem se dostala přímo k určitým jedincům?V podstatě na mě vždycky zbyl jediný pejsek,to už snad je osud

Falco
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 21:12
- Nahlásit

Tak já jsem původně psa nechtěla vzhledem k pracovní vytíženosti, ale byla jsem zbytkem rodiny ukecána a uslibována, jak se o něj budou starat (jak to dopadlo, si asi dokážete představit).
Kokršpaněl se nám líbil všem a měl to být černý angličan. Pak k nám přijeli známí a měli krásného blonďatého američana a bylo jasno.
Doporučené chovatelce jsme sdělili své přání, ale také na rovinu, že určitě nebudeme vystavovat. Spojení, ze kterého jsme měli pejska dostat se nepodařilo, takže to vypadalo beznadějeně, protože u druhé fenky, která měla mít štěňata každou chvíli, se očekával exkluzivní vrh černých s hnědým pálením.
Brzy však chovatelka volala, že by asi pro nás měla pejska. Když jsme tam přijeli, vypadalo to dost komicky. V klubku perfektních černohnědých kuliček se jako bílá vrána vyjímal světlý váleček. Nejnom, že měl bílé ponožky, bílou lysinku a bílé skvrny na čumáčku (ve standardu zakázáno), ale navíc byl o hlavu větší než sourozenci. Vypadalo to, že je z něj v rozpacích nejen chovatelka, ale i fenka.
Tak jsme získali raritu. Největšího amerického kokršpaněla ve střední Evropě (17kg, 41cm).

sarax
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 22:01
- Nahlásit

Já pořizovala dětem psa z útulku,vyhrál to starej pes,kterýho někdo už 2* vrátil,dneska je v pohodě,ale venku mizerná poslušnost,nicméně mi vet říkal,že s cca 8 letým psem(tenkrát)nic mnoho nejde,spíš jsem to brala ,že ho necháme důstojně dožít.Je fakt,že pookřál a já mám teďka zamluvené štěndo na duben,doufám,že to starochovi prospěje ještě víc.Mimochodem štěndo amstafa,vybrané kvůli vzhledu,povaze a pod.Už teďka se těším na cvičák Nevíte někdo o slušném cvičáku na Praze 4??

wami
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 22:14
- Nahlásit

No dobra, je to sice OT k tomuhle tematu, ale kdyz uz jste to zminili, neda mi to... Hm, tak to ja mam jedina smulu, stenika neutaham...

Uz jako uplny mimi odrovnal po sobe tri stejne stara stenatka, nez byl trosku utahany sam.

Ted: Vychazky - sebedelsi s aportkama, to nestoji za rec. Cvicak? Po dvou hodinach prijdem domu a kouka, o co by se se mnou mohl tahat. Tahani v postroji? Dneska jsme dali asi 7 km do kopce na bezkach, celou dobu v plnem tahu, poprve tak dlouho a intenzivne, moc jsem mu nepomahala, spis jsem se vezla. Prijeli jsme domu a cpal mi tenisak...

Vzdavam to. Lump je utahatelnej akorat po celodennim zahulu v tahu a naslednem parhodinovem ozuzlavani s psi kamoskou... To proste nezvladam dat kazdy den... A to jeste neni dospelej!

Ale jsem rada, protoze ho zase takhle vsechno bavi, porad je nadsenej, porad akcni... A me se to libi, i kdyz kolikrat byvam uplne mrtva, zatimco hafos nadsene kouka, co za zabavu vymyslim ted...?

Evik
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 07:41
- Nahlásit

sarax

v Bráníku je podle mě docela pěkný cvičák, párkrát jsem tam byla na různých akcích, ale můžu soudit jen podle vzhledu. V současné době tam nikoho z výcvikářů neznám...
A jinak i osmiletého psa můžeš naučit funkční poslušnosti, jen to trvé déle...Taky máme už staršího psa z útulku a učí se poměrně dobře.....Přivolání trénujeme na stopovačce a pes funguje i venku celkem slušně

Gája
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 08:25
- Nahlásit

Syska
Vždy se mi moc líbil labrador, pro skvělou povahu, učenlivost, poslušnost, bezproblémovou srst a celkově krásný vzhled. Na jednoho jsme se jeli s mužem kouknout, protože neměl představu jak labrador vypadá (nikdy se o pejsky nezajímal). Když viděl labrouška, zkonstatoval, že je to tele a ať neblázním. Úplně nešťastná jsme stála v knihkupectví u regálu s plemeny psů a vůbec jsem nevěděla co si počít. Toužila jsem po pejsovi víc než naše děti. Namátkou jsem sáhla po knížce a vytáhla plemeno bígl. Strašně jsem se do něj zamilovala. Pročetla jsem snad všechny dostupné informace o tomto plemeni a čím víc jsem o něm věděla tím víc jsem ho chtěla. Dokonce jsem "přepadávala" lidi venčící bíglíky (ono jich zas tolik není) a ptala se jich na zkušenosti. Dnes máme naši Sáru, bíglici, je krásná a máme ji hodně rádi i můj muž (nepejskař). Ovšem kdybych měla šanci mít ještě jednoho psa, buď by to bylo štěně naší Sáry, nebo vysněný labrador. Prý je to docela fajn kombinace, tyto dvě plemena. Tak snad jednou, možná......

Terri
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 08:41
- Nahlásit

wami
To mi něco vééélmi silně připomíná

Já chtěla něžného, přítulného sportovního psa a místo toho mám ďábelskou neutahatelnou černou příšeru, kterou nejvíc baví kousat, běhat a vymýšlet kraviny (psoviny). Už jsem si stokrát plus jedna řekla, že jsem šáhla vedle a pak mě dostane svým líbezným pohledem "dneska nebudem řádit s balonkem?"

Zdenka
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 09:22
- Nahlásit

Včera jsem posílala dva příspěvky a vůbec se tu nezobrazily nevím proč? Nebo je někdo vymazal?

Syska
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 09:46
- Nahlásit

Zdenka
Ale já ty Tvé příspěvky pořád vidím a četla jsem je....

Zdenka
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 10:16
- Nahlásit

No nevím malej mi včera natáhl do počítače nějakej vir a chvílema se mi to ukazuje a pak zas ne, od včera to nemůžu dostat z počítače a na ploše se mi pořád ukazuje spyware to je v háji zkoušela jsem to léčit ale nejde to, takže se omlouvám chyba je v mim počítači škoda, že nejsem Bil GEITS nevim jak se to píše

kokoška
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 11:33
- Nahlásit

jako dítě jsem vymámila téměř násilím z rodičů štěně pudlice tzv. bezpapíráka.Byla úžasná a dodnes na ni velmi často vzpomínám, když odešla do nebíčka, už sama jsem si pořídila zase pudlici, tentokrát s PP a nemá chybu. V širokém okolí je známá díky svému obrovskému temperamentu a úžasné oddanosti. Je báječná a tak strašně jiná než první pejsina. Mou srdeční záležitostí jsou ale chrti, tak pevně doufám, že to bude můj třetí pes - doma slovo chrt nesmím ani vyslovit, ale já se nedám

wami
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 11:36
- Nahlásit

Terri
No, ja jsem jenom rada, ze jsem si nakonec nevzala Lumpova brachu, ktereho jsem chtela puvodne... Ten je asi tak 6x akcnejsi, to uz by me asi vazne vezli do blazince...

monika
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 11:47
- Nahlásit

kokoška
nezoufej, já řekla doga a balili mi kufry. teď jednu mám a v červnu bude druhá

sarax
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 12:57
- Nahlásit

Evik:
jo o Bráníku jsem slyšela,zajdu se tam mrknout
A toho našeho starocha by naučil fakt jen pánbůh,teda on poslouchá,ale jen doma a to skoro na slovo,takže povely,alespoň základní zvládnul,nicméně venku je to katastrofa.
A není síla která ho přinutí neoběhnout kousek sídliště,i když doba zmizení se zkrátila na 15 minut z původní hodiny i víceFakt nevím co s ním,podotýkám,že na pamlsky ho venku nenalákám,nezajímají ho

kokoška
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 14:13
- Nahlásit

monika
ani nevíš, jak ti závidím, o chrta jsem usilovala i teď před tou 2. pudlicí, ale odpor je vážně tuhý a já nejsem typ, že bych donesla psa proti vůli ostatních. Už jen vybojovat následovnici po zemřelé hafině bylo hodně náročné a musela jsem sáhnout skoro k vydírání

Evik
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 14:41
- Nahlásit

sarax

no tak mu dej tu stopovačku....já vím, že na sídlišti může být trošku problém nechat psovi tahat za sebou "špagát" (hovínka, plete se to pod nohy....) ale jinak ho to přivolání asi nenaučíš....Náš pes taky chodí na stopovačce páč taky má tendence na přivolání někdy neposlechnout....ta stopka je prostě moje prodloužená ruka ... Jinak pokud vím, že mi pes zdrhá a obzvlášť na tak dlouho jak píšeš, tak bych ho úplně na volno prostě nepouštěla....nemusíš se bát, že bys stopovačkou psa nějak omezovala v pohybu....koukni se na článek o přivolání sem www.psycholog-psu.com

sarax
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 15:22
- Nahlásit

isdpch
to asi zkusím(cliker),protože na flexině ho vodím,ale ten pes fakt trpí ,podotýkám,že ho už mám delší dobu a trénujeme to denně,ale bylo mi řečeno,když jsem si ho brala,že je to nejspíš klasickej vesnickej tulák takže nevím no....na tý flexině to vydržím chvíli a pak ho pustím a pak lítám jak hadr na holi...jen se bojím,že až dovezu domů štěndo,tak je budu muset venčit odděleně,aby mladej nechytil zvyky starýho ,někdo psal,že se to děje ,tak se bojím...

sarax
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 16:02
- Nahlásit

isdpch
no tomu mýmu přes 8 let
fakt senior a on ještě pajdá,má páteř asi po úrazu,takže ho vedu na flexině,sotva leze,pustím ho a je fuč
no protože nechci aby štěndo lítalo a vzhledem k plemenu si to nemůžu dovolit,budu venčit odděleně alespoň než zvládneme poslušnost,pak se snad nezkazí,teda doufám..pokud si někdo myslí že jo,sem s názorem

wami
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 16:05
- Nahlásit

sarax
chce to nejdriv u mladyho samostatne udelat poradny privolani, do ty doby vencit bud zvlast, nebo staryho na voditku...

A i tak to pak chce opatrnost, my meli nekolik mesicu obdobi, kdy reagoval vice na stareho psa, nez na me... Ale uz je to ok, ted uz sice s sebou cukne, kdyz starsi veme caru (u nas bohuzel jen v pripade kocek a jen vyjimecne, kdyz zapomenu dat starsiho v kritickych mistech na voditko), ale uz se vraci i bez neho...

sarax
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 16:16
- Nahlásit

wami
no takhle nějak si to přestavuju fakt že venčit budeme odděleně jsme strávili celá rodina dobře
pak se uvidí ....

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 21:52
- Nahlásit

Já si vybrala ovčandu po tom, co jsem ji 14 dní krmila sondou-zemřel jí pán a odmítala přijímat tekutiny a potravu. Takže jako slepý k houslím

<< . 1 . 2 . 3 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání