| Autor |
Zpráva |
Syska
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 11:57
- Nahlásit
Tak mě zas něco napadlo. Zajímalo by mě, prodle čeho jste si pejsky vybírali a proč zrovna tuhle rasu (otázka neplatí pro Jirikovo a jeho Ronnie, neboť to všichni víme, pro její krásný kukuč...). Třeba já jsem nikdy nemyslela, že budu majitelkou buldočka, ale když si buldočka pořídil náš známý a já tu fenečku viděla poprvý, její komediálnost a úžasnou přátelskou povahu, tak jsem zatoužila mít od ní štěňátko. A vy?
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 12:03
- Nahlásit
my jsme postupavali systematicky: na internetovém atlasu psů, jsme si vybrali podle vzhledu, pak jsme prozkoumali povahu a vyhrál to strakáč!
Dál už jsme tak systematičtí nebyli, prvního strakáče jsme naživo viděli, až když jsme si jeli vybrat štěňátko
Ale když jsme si četli popis strakáče, říkala jsem, jestli je aspoň půlka pravda, je to super pes, teď musím říct, že pravda byla všechno, do puntíku!
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 12:03
- Nahlásit
no chtel jsem odpovedet, ale otazka je mi uzavrena a odpovidat nemuzu ... tudiz jen doplnim, ze ®onie se spravne pise s jednim n a se znackovym ®
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 12:04
- Nahlásit
Syska
Ja uz ani neviem, bolo to taaaak davno. Bola som este dieta Ale pre povahu - kludnost, miernost, lasku k vsetkym ludom, nestekavost, majestatny vzhlad, schopnost zachranovat topiacich,.... a kopec inych veci
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 12:04
- Nahlásit
Pro povahu, vzhled a proto, že to je v podstatě takový vzhledově normální, obyčejný pes bez exteriérových výstřelků, odolný a zdravý.
|
Evulik
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 12:06
- Nahlásit
U nás nikde v okolí buldočci nebyli, teda krom jednoho, ale ten není zrovinka krásný - má zakřivené nožky a dokonce je kousavý. Ale když jsem uvažovala co si pořídím po boxerech, aby to bylo podobné a menší, zvítězil buldoček.Moc jsem si přečetla o jejich povaze a věřila jsem, že budu mít taky takové. A zdařilo se.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 12:06
- Nahlásit
Jirikovo
No jo....já zpomněla. Nevím, proč mám pořád tendenci psát Ronie s dvěma n....
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 12:07
- Nahlásit
Mně se jezevčíci vždy líbili, hlavně dlouhosrstí, ten duchaplnej pohled, vlastní názor na věc, je to prostě pan pes.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 12:08
- Nahlásit
Syska
no dobra, pro tentokrat ti budiz milostive odpusteno ...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 12:11
- Nahlásit
Ja skoro ke kazdymu svymu psu prisla jak slepej k houslim... A mladeho mam, protoze starej je nejlepsi pes, co jsem kdy mela, tak proste mam jeho syna...
A musim rict jedno - kazdy pes, co kdy u nas byl, byl uplne jiny. A vzdycky jsem se dovedla prizpusobit a milovat je pro to, jaci jsou...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 12:27
- Nahlásit
Ke mně pejsule přišla, protože se nepodařilo ohlídat její rodiče
A vybrala jsem si ji, protože byla prostě jiná Jedinej "černoušek" mezi samejma světlejma
No tak sem si podle jedné z těchhle dvou fotek vybrala zrovna ji
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 12:37 - Změnil/a: Kalliope
- Nahlásit
musim říct, že spíš pro povahu, vzhledem se mi vůbec nelíbil, až když jsme ho měli doma, jinýho už nechci no a samozřejmě je to ten nejkrásnější pes na světě, že....
|
ati
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 12:43
- Nahlásit
Kalliope
jak nelíbil že to prásknu
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 12:52 - Změnil/a: Aknah
- Nahlásit
Ahojky, koukam, ze se vsichni znate ))) jsme tu dnes prvne, pejsacka mam doma ani ne tri nedele, ale je to moje stesticko a proc zrobvna tenhle, je to havansky psik, patri mezi bisonky a ti mi ucarovali, svou povahou, ani maly ani velky, muze byt v posteli i na prochazce v lese, bydlime v Mnisku pod Brdy, tak vsude okolo je les, puvodne jsme chtela friseho, ale toho nechtel partner, ze moc bily, tak jsem zvolila havanaka, je jen svetly ))) a prc zrovna ten konkretni pes z vrhu? byl nadherny a tvaril se jak tunta, jestli tohle je tunta, tak nechci videt ty co se tvarili velmi sebevedome ))) jinak vsem krasny den http://www.utrojice.cz/fredy_soubory/2mnisek_11tyd nu/slides/fredy_zuby.html
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 12:53 - Změnil/a: Kalliope
- Nahlásit
ati
ježiš marja, tady aby si člověk dával pozor na to co řiká, no ale už je to venku. ANO PŘIZNÁVÁM SE : z počátku se mi vzhledově vůůůůbec nelíbil, byl takovej jak bych to řekla, no prostě rotvík, ano ano, strašně moc se stydím, ale teď je to ten tenkrásnější pes na světě a v podstatě teď se mi líbí každej rotvík i když vypadá jak lachtan, jsou to zlatíčka.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 12:59
- Nahlásit
Mně se buldočci taky nikdy nelíbili, teď je miluju...ikdyž moje pejsule vypadá jak netopýrek a moje mamina říká, že vypadá jak ten šnek z kreslenýho Ferdy mravence....
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 13:02
- Nahlásit
Kalliope
My te vidime vsude!!!!
Rotviky mam pro jejich uzasnou povahu a erdel je plemeno meho srdce od detstvi - neustaly Jožo Vtipkár, vymysli blbosti, temperament, nekonfliktni, zlaticko do rodiny...
A konkretni stendo jsem vybirala dle rad chovatelu - hlavne co do povahy. Rtw byla jasna, a u erdelinky - tam rozhodlo, kdyz mi tahala tkanicky a nahanela myho malyho synovce, ktery dupal a jecel - a ona hrrrrrrr na nej.. a pojdte pane, budeme si hrat!
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 13:03
- Nahlásit
Fifi
Aj u mna Hugo vyhral tym, ze ako jediny zo steniat porozvalovanych po celom dvore prisiel ku mne, sadol si a okamzite zacal natahovat snurky A potom ma prenasledoval celu dobu. Bola som rozhodnuta bez neho neodist
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 13:06
- Nahlásit
Tak k tomu, proč jsem si vybrala právě našeho "šnečka". Protože kdykoliv jsme se přišli podívat na štěňata (a že jsme chodili částo...známi), tak tohle mrně mě pokaždé počůralo, žádnej jinej bobek to neudělal. Tak jsem si řekla, že si mě vybrala sama a bylo...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 13:08
- Nahlásit
pigie
to asi vynalozil maximum sve energie, aby te ulovil!
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 13:13
- Nahlásit
Fifi
No ved prave! Bolo rano osem hodin (cas spat predsa, nie? ) A okrem toho, ostatne tri psi boli viac aktivne ako Hugo (podla slov majitelky). To musel byt fakt bozi zazrak, ze sa zdvihol prave ten najlenivejsi Asi spoznal, ze tiez prisiel clovek, co nepatri k hyperaktivnym ludom
|
monika
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 13:13
- Nahlásit
Já se do německé dogy zamilovala když mi bylo asi 10 let. Pak jsem potkávala starého pána s dogou a pes mě naprosto učaroval. Naši se mi smáli, když jsem každému říkala, že tohodle psa jednou budu mít. Měla jsem NO, knírače, jezevčíka, velšteriéra, kolii a kokřici.Pak jsem se vdala a doga nebyla. Jenže teď už jsou děcka větší a já si ji konečně koupila.Mááám ji a je to ten nejúúúúúžasnější pes na světě.
|
Zdenka
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 13:14
- Nahlásit
To my jsme chtěly něco jako dobrmana, ale v kapesním provedení , přítel měl dřív dobrmanku bohužel pak umřela.A proto že teď bydlíme v bytě velkej pes nepřipadal v úvahu, malýho můžem všude brát sebou tak nakonec zvítězil p. krysařík spíš krysařička a je skvělá po všech stránkách.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 13:16
- Nahlásit
Konkretni stendo si taky vybralo me, i kdyz teda "moji" byli dva a stravila jsem na miste bezesnou noc - povahou kazdy trosku jiny, jeden pohodar po mame, druhy akcni vztekloun po tatovi... Nemohla jsem se rozhodnout, ale nakonec rozhodlo to, ze predstava dvou "choleriku" (neni to tak hrozne!) v jedne smecce mi neprisla uplne nejskvelejsi, takze vyhral pohodar... Nelituju, ale ten jeden braska mi tak nejak prirostl k srdci vic nez ostatni sourozenci a furt si s jeho majitelem pisem... (S ostatnima teda taky, ale toho jednoho porad tak nejak povazuju za "sveho"... )
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 13:16 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Zdenka
Mala by som sa hanbit pred tebou. V trojizbaku mam novofundlandana
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 13:17
- Nahlásit
pigie
To me si "vybiraji" jen samy blaznivky blaznivy, litavy, sileny... Obcas bych psa typu Hugouse ocenila, kdyz venku mrzne nebo leje, ale ja stejne musim do poli nebo na cvicak..
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 13:19
- Nahlásit
monika
neco pro tebe
|
monika
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 13:21
- Nahlásit
pigie
co blázníš, známí mají barzoje v garzonce.pes je v pohodě.pokud se mu věnuješ, tak je mu jedno, kde je a kolik má místa
|
monika
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 13:23
- Nahlásit
Fifi
to je krásnééé. naše dogina kamarádí s pražským krysaříkem a to je paráda je vidět spolu.někdy ten pytel blech vyfotím.stojí to za to. dííík
|
ati
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 13:24
- Nahlásit
Já si vybrala rotvíka už ve 12ti letech,chodila jsem se dívat na psy do chov. stanice a doma jsem otravovala ,že chci pejska. Naši byli nalomení do okamžiku kdy jsem jim ukázala jakého že to chci pejska. A bylo jasno, první rotvičku jsem dostala k narozkám ale 30. A učarovali mě jak exteriérem tak povahou,a láska přetrvala.
|