Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro zrovna tenhle pes?
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
pigie
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 13:24
- Nahlásit

monika
Ja neblaznim Ja len zartujem, ze sa hanbim

monika
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 13:26
- Nahlásit

no proto.

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 13:27
- Nahlásit

monika
a to doginy krysaricka nezaslapnou? kdyz si nasi dogousi kamosi hraji s moji rtw, tak je to jak korrida!

dorfa
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 13:27
- Nahlásit

Kritéria při mém výběru:
1. velikost psa v dospělosti
2. povaha
3. vzhled
Co od psa očekávám?
Malý, společenský,temperamentní, sportovní, otužilý,učenlivý.
Aby se sním dalo chodit na cvičák. Naučil se stopovat, ale i hlídat odloženou tašku. A vždycky byl dobře naladěný a můj kamarád. Jediný který mi z toho vyšel byl malý knirač.

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 13:34
- Nahlásit

dorfa
U nas na cvicaku jsou dve maly knirky, a jsou moooooc sikovny, na obranach naprosto uzasny! Kdyby mely velikost rtw, byly by to "zabijaci" !

monika
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 13:51
- Nahlásit

Fifi
no když jsem poprvé doginu pouštěla na krysaříka, tak jsem se s ním v duchu loučila.Je ale s podivem, že si vyhrajou a nikomu se nic nestane.Když pominu že má dogina soustavně zamotané nohy.Krysařík je úžasně rychlý a mrštný.Dora jí nestihá. je to fakt sranda.

Zet
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 14:04
- Nahlásit

Já mám ráda psy s Osobností ... proto jsem si pořídila jezevčíky: prvního, druhý, třetího, ...
Pak jsem zjistila, že psi s Osobností jsou sice fajn, ale poněkud se podepisují na mém duševním zdraví, proto jsem si pořídila katalánskou ovčačku, která mi opět pomáhá získat ztracenou duševní rovnováhu

Bent
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 14:14 - Změnil/a: Bent
- Nahlásit

Tak to já nějak na plemeno nekoukám. Vždycky vlezu do útulku a beru pesa, kterej mi tak ňák padne do oka. Když jsem si před lety bral čauíka byl tak oblezlej a zanedbanej, že jsem ani nepoznal že je to čau čau. Myslel jsem, že je to nějakej kříženec naháče s krysou. A hyenka mě okouzlila svým nádherně modrým okem.

Kalliope
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 14:25 - Změnil/a: Kalliope
- Nahlásit

Bent

láska na první pohled, proti tý prostě nic nezmůžeš

Anu
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 14:40
- Nahlásit

Já mám basenjiho. Můj výběr byl naprosto jasný.Buď by ho majitelé přivázali někde v lese nebo jsem si mohla vzít já. co myslíte že jsem udělala? Není to žádný svatoušek,těžko vycvičitelný,samostatný pařez ale je to moje zlatíčko a příště si koupim taky basenjiho.

Zdenka
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 14:42
- Nahlásit

Tak to si nedokážu dost dobře představit takový hovádko v bytě.mě stačí ta naše pupinka a je jí všude plno a mám jí furt za zadkem, mě se taky moc líběj velký psi, ale byl by to chudák zavřenej celej den v bytě, takhle jí dám do tašky a i když jdu nakoupit tak každej ví houby, že jdu se psem.A ona je spokojená, že je se mnou a nedokážu si představit, když se vám to velký hovádko náhodou vyčůrá v bytě to pak mají sousedi asi potopu ne? A naše krysařička je možná pidi pes, ale má napoleonskej syndrom, takže je duchem něco mezi stafordem a brazilskou filou.

pigie
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 14:53
- Nahlásit

Zdenka
když se vám to velký hovádko náhodou vyčůrá v bytě
Nerozumiem. Necura nam doma presne ako mu udreli styri mesiace. A potom cural v byte len po narkoze, cize sme boli prvy krat prekvapeni, druhy krat pripraveni Potopa to sice bola, ale on vtedy zato bohuzial ani trochu nemohol

jana33
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 14:59
- Nahlásit

No ona taková doga je byt vyloženě pokojový bytový,sama na zahradě by spokojená nebyla. Co znám dogoušky,tak jsou všichni v bytě

Ketrin
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 15:05
- Nahlásit

pigie
Víš Pigie, oni si asi majitelé malých psů myslí že fundlák lítá po bytě jako motorová myš... My ho měli taky, a proto vím, že se tento pes v bytě pohybuje jen o málo víc než stůl nebo skříň

pigie
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 15:07
- Nahlásit

Ketrin
a proto vím, že se tento pes v bytě pohybuje jen o málo víc než stůl nebo skříň

Pobavila si ma. Ale je to presne tak...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 15:08
- Nahlásit

Ketrin
ja si totiz myslim, ze vetsina majitelu malych psu svy milacky venku nedostatecne utaha a tak jim doma litaji jako torpeda ... to je mozna i muj pripad, ale co mam delat? kdyz po dvou hodinach neustaleho opravdu rychleho behani venku za cimkoliv prijde domu a celou dobu zase beha ...

pigie
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 15:09
- Nahlásit

Jirikovo
Skus ju vyplavat, ako ja Huga. Ja ho nechodim vybehat, ale vyplavat. Ubere to viac energie ako vybehanie pri rovnakom case

Ketrin
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 15:12
- Nahlásit

Ne, ono je to prý tím že mrňousové rychleji regenerují síly, zatímco obři prostě potřebujou víc spát

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 15:14
- Nahlásit

pigie
ona miluje vodu, ale jen tak do vysky 15 cm. jak je to hlubsi, tak se boji. tudiz je s plavanim trochu problem ...

Ketrin
hele a neslo by ji nejak presvedcit, ze ma regenerovat pomaleji??

Lara
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 15:16
- Nahlásit

Já se do černýho ruskýho teriéra zamilovala už před 11 lety. Ale to jsem si říkala, že tak velký hovado mít přeci nemůžu. V loni v lednu jsem začala na vás loudit zkušenosti - téma velký pes v bytě? A měli jste pravdu. Pesině je úplně jedno, kde je , hlavně když je se mnou
A moje kritéria?

Asi někoho popudím - tak si to prosím neberte osobně :
neslintat, neštěkat, nelínat, nebýt agresorem pro ostatní pejsky a neotravovat. Chci kamaráda, hlídače, chytrého a inteligentního parťáka, který vetřelce zahání svým zjevem, ale je to čumáček. Na rusáka je až moc hodná!!!!!!
Lara je prostě moje zlatíčko.
Ale to jsou ty vaši miláčci pro vás taky Že?
P.S. Jsme rodina alergiků - po 8mi měsících soužití se psem, jsme už všichni bez obtíží.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 15:19
- Nahlásit

Jirikovo
Jestli nechce plavat, tak máš problém s uznáním rasy. Velký problém. Pokud neplave, nemůže být RLDC. Vyloučeno. Může být jen RDC.

pigie
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 15:20
- Nahlásit

Ketrin
Bingooooo! Suhlasim, veru tak...

Jandula
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 15:22
- Nahlásit

Jirikovo
Co takhle utahat psychicky??? Na Sáru zabírá půl hoďka na cvičáku víc než dvě hodiny venku...

Jinak já mám retrieverku a vybrala jsem si jí právě a jen kvůli té povaze a kvůli tomu, že jsem nevěděla, jestli bych dokázala jiné plemeno zvládnout...

pigie
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 15:23
- Nahlásit

Jandula
Cvicak kapitola sama o sebe. Hodina na cvicaku, pes spal az do vecera, ani zrat nechcel...

Jandula
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 15:24
- Nahlásit

pigie
My máme každý úterý a čtvrtek a nejlepší je potom ta noc... Přijdem v devět večer a Sára se nažere a zaleze... A vždycky chrápe...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 15:27
- Nahlásit

Ketrin
mohla bys uz davno vedet, ze z kazde rasy ma RLDC jen neco a ne uplne vsechno. z toho vaseho LR ma mimo jine rada vodu, ale na rozdil od LR ma rozum a vzdy jen tak smoci brisko a nezene se do nejakeho nebezpecneho plavaciho dobrodruzstvi ...

Jandula
psychicky utahavame doma. furt ji neco schovavam a tak, ale ona beha porad ...

aren
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 15:58 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Asi jsem tady jediná, kdo vůbec nikdy nechtěl žádného psa...
Píďa patřil jedné rodině na vesnici, kam jsem jezdívala ke známým na chalupu. Jeho páníčci začali být velcí kynologové, začali si kupovat štěňata s papírama, založili si chovnou stanici a lítali z výstavy na výstavu. Chudák obyčejný Píďásek jim sotva stál za to, aby pro něj doma nechali trochu jídla, když jeli kamsi na celý víkend.
Když jsem ho poznala, měl něco málo přes dva roky, a byl hubený až hrůza. Přelízal dírou v plotě a sháněl si po vesnici něco k snědku. Začala jsem ho krmit, a po čase se rozhodl, že chce být se mnou napořád. Byla jsem zděšená, nikdy jsem psa neměla, nevěděla jsem, co mám dělat, nějaký čas jsem prchala, ale pak to dopadlo dobře pro nás oba. Šla jsem si o něj říct, a oni mi ho dali, myslím, že docela rádi, když viděli, že je se mnou rád.

Evik
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 16:43
- Nahlásit

Ke "svému" prvnímu psu jsem se dostala tak, že jsem prostě chtěla psa a bylo mi "jedno" jakého...tehdy mi bylo necelých 10 let a s bráchou se nám podařilo ukecat rodiče na štěndo. Jelikož v blízkosti našeho bydliště je ch.s. středních knírů a zrovna měli štěnda, tak jsme si "hned" jeli vybrat.....S bráchou, kterému tehdy bylo 6 jsme si vybrali to nejtemperamentnější a nejhravější štěndo, protože se nám libilo jeho čertovské chování.....Výsledkem bylo několik let "bojů o jakoužtakouž poslušnost" Kolem svých 10 let se pejsa zklidnil a teď je z něho 15letý distinguovaný psí dědek - mazel
Mladého choďáčka (jakožto opravdu vlastního psa) jsem si vybrala skoro podle stejného "vzoru" jako prvního psa, ale naštěstí je úplně jiná povaha než knír, takže mnohem lépe vychovatelný
No a o třetím pejsovi mi řekla kamarádka.....viděla ho v útulku a řekla, že jí připomíná choďáka.....mrkli jsme na něho s přítelem...pejsek nám učaroval svou "medvědovitostí" a hlavně nám ho bylo strašně líto....tak už je 3/4 roku náš a je to domácí mazel.

Zdenka
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 16:49
- Nahlásit

Tak už jsem jednou psala, ale neobjevilo se to nevím proč?Jinak jsem chtěla říct, že se mi taky líběj moc velký psi, ale musel by být sám doma celý den a tu naší pidi pupinku můžu vzít kamkoliv sebou, takže i nakoupit je v tašce a nikdo neví, že je se mnou a ona je spokojená.A jinak je možná pidi pes, ale má napoleonský syndrom, takže v její mysly je něco mezi stafordem a brazilskou filou

Břetislava
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 16:55
- Nahlásit

Já jsem chtěla nějakého už dospělého pejska z útulku. Už jsem měla i vybráno, ale přítel psa před tím nikdy neměl, tak měl trochu ze psů strach. Tak řekl, že to musí být štěňátko. Tak říkám dobře, bude to štěňátko z útulku. A on řekl, že když už pes, tak pes, co vypadá jak pes Labrador se nám moc líbil i povahově, tak jsme se začali dívat po labroušovi nebo i po polovičním labroušovi. Pak jsem se dozvěděla o pánovi, který měl fenku labradora, která měla 12 štěňátek a zbyly mu ještě 4. Pro Kubu jsme si jeli,když mu bylo 10týdnů. Jeho maminka byla moc hodná a pěkná, o štěňátka bylo dobře postaráno, tak jsem si Kubu odvezli. Kdyby tenkrát přítel věděl, že ho čeká kompletní demolice jeho bytu a pár náběhů na infarkt, asi by smýšlel jinak

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání