Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Relativní problémy
<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Autor Zpráva
mac1
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 09:38
- Nahlásit

birma
ne lék mi opravdu nikdo násilím necpe , ale když budu potřebovat lék, vezmu si ten, který mi lékař doporučí. Říkám , že jsem ochotna pochopit testování některých léků ( ne ovšem třeba viagry) , ale testování nemusí probíhat zcela nesmyslně a naprosto bezohledně. Je známo, že zvíře reaguje na léky jinak než člověk ( myslím organismus zvířete , nikoli nemoc samotná, stačí vzpomenout na lék - teď nevím název, ale myslím, že v Německu se po užívání tohoto léku těhotnými rodilo dost postižených dětí , přesto že na zvířatech testován byl a toto se neobjevilo ), že lze mnoho léků testovat na vypěstovaných kulturách , tkáních ....není třeba krutě trápit zvířata.

Eimy
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 09:39
- Nahlásit

aren
Prostě já osobně si myslim (nemusíš se mnou souhlasit), že těm laboratořím se to musí vyplácet, kdyby ne, nebudou ty pokusy dělat... Pokud ty věci, co testujou nebude nikdo kupovat, tak je reálná šance, že to přestanou testovat, protože dokud budou lidi jenom volat, že jim to vadí, ale hned za rohem si ten jejich produkt koupí, tak to s nima těžko pohne...

aren
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 09:40 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Eimy
jen by bylo fajn se občas trošku zamyslet...
To souhlasím. Taky to zkouším, a myslím ještě pár jiných lidí, jestli by se to s těmi zvířaty nedalo dělat jinak, méně krutě.

Puna
# Zasláno: 9 Úno 2006 09:44
- Nahlásit

mac1
lék mi opravdu nikdo násilím necpe , ale když budu potřebovat lék, vezmu si ten, který mi lékař doporučí

ale když se dostaneš třeba v bezvědomí do nemocnice, tak se tě nikdo nebude ptát, jaký lék by sis představovala...

mac1
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 09:45
- Nahlásit

Eimy
Eimy , to není o tom ,na něco si hrát . Když se mi něco nelíbí a mně se tohle nelíbí , tak k tomu nebudu mlčet a řeknu , že se mi to tak nelíbí a že chci , aby to bylo jinak . Zvířata na jatkách trpí , dokud většina k tomu bude mlčet,protože maso jí ( já ho jím také, sice z biologického chovu, protože doufám, že tam se zvířata mají alespoň trochu lépe, mám ráda také zvěřinu ,zrovna tak nekupuji vejce z klecového chovu .....vegetariánem se nestanu ,neb mám maso ráda a neb příroda prostě člověka stvořila jako všežravce a já si nemyslím, že jsem chytřejší než příroda a opravím ji ) , tak se nic nezmění, není proč .Až začne "křičet" ta mlčící většina , pak se třeba něco změní , potrvá to dlouho, civilizovaný člověk je bezohledný, sobecký tvor, ale alibismus nikdy ničemu nepomohl.

birma
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 09:46
- Nahlásit

mac1
ale vždyť píšu to samý - omezit na nezbytně nutné minimum a zlepšit podmínky testovaných zvířat.

aren
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 09:48
- Nahlásit

Eimy
Laboratořím se to musí vyplácet, jinak by to nedělaly.
Aby ale lidé přestali ty produkty kupovat, k tomu je potřeba, aby se to dověděli, co všechno ta "výroba" obnáší. Tedy jakási osvěta. A to je právě to volání, že je to špatně. Volání, že je to špatně není konečné řešení, ale může informovat lidi a přimět je k zamyšlení a případně ke změně stanoviska.
Další věc ale je, že ty laboratoře jsou taky podniky, kde jsou zaměstnaní lidé, a ti si samozřejmě chtějí udržet práci a mzdu, tak shání zakázky i uměle a doměle užitečné. To je pak naprosto zbytečné utrpení.

Eimy
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 10:05
- Nahlásit

aren
mac1
Ale to už je zase pořád omílání toho stejnýho dokola, myslim, že názor nikdo z nás nezmění... Možná je to dobře, možná ne... Ale ovědomí lidí může být jakkoliv velký a opkud ti lidi budou tu výrobu podporovat, tak nikdo nebude mít potřebu s tím cokoliv dělat... Protože ti lidi, co s tim mají co dočinění si řeknou:"Sice to odsuzujou, ale stejně si to koupí, tk proč s tim jakkoliv hejbat?"

aren
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 10:11
- Nahlásit

Eimy
názor nikdo z nás nezmění
Jaký je teda ten Tvůj názor? Mně se teď zdá, že nám jde vlastně o to samé, přestat podporovat zbytečné utrpení zvířat.

Eimy
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 10:18
- Nahlásit

aren
Podle mě se ten názor liší hlavně v prezentaci a s tím, co s tim dělat. Já vim, že bych bez testovaných věcí asi těžko žila, tak nebudu říkat, že by se to všechno mělo zrušit, dokud ty věci kupuju a tím ty pokusy podporuju...

mac1
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 11:04
- Nahlásit

Puna
no a píšu snad něco jiného ?

Zet
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 11:07
- Nahlásit

Dnes ráno v radiu jsem slyšela moc pěknou větu ... řekl ji herec Tomáš Töpfer a zněla asi takto: „Změnit sebe je těžší, než měnit uspořádání světa.“ Ono je totiž krásné v hospodě u piva (nebo na fóru na internetu) vykřikovat, jak je všechno špatné a jak byste to zakázali a změnili ... to už je holt lidská povaha. Ale kdyby aspoň každý z vás, kteří tady tolik křičí začal „měnit sám sebe“, určitě by byl svět o mnoho lepší. Kdo z vás například podporuje ekonomicky (nákupem výrobků) „firmy“, které se řídí například ekologickými principy? Kupujete výrobky od Probia a podobně? ...
Opět tady vznikla naprosto nezasvěcená diskuse o tom, jak je všechno špatné. Ti, kteří mají nejmenší znalosti jsou jako obvykle nejhlasitější. Nemám sílu ani náladu snažit se tady dělat osvětu a uvádět to obrovské množství příspěvků, které se tu nashromáždily, na pravou míru, za což se omlouvám, ale stejně by to PMSN bylo jako hrách na stěnu házet

wami
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 11:12
- Nahlásit

Zet
myslim, ze nekterym krivdis...
Ja treba ziju podle sveho nejlepsiho vedomi a svedomi a pokud mam sanci neco zmenit nebo necemu pomoct, v ramci svych moznosti se o to pokousim.

Kdyz se na lidi vybodnes se slovy "jen bych hazela hrach na stenu", tak tim rozhodne neprimejes kohokoliv, aby se zmenil a nasledne aby se pokusil zmenit beh sveta... Zustavas jen uplne stejne lhostejna, jako ti, o nichz tak kriticky pises...

Mozna, ze snaha zmenit mysleni lidi je skoro marna, ale to neznamena, ze to nebudu zkouset. Kazdy clovek, ktery zmeni svuj nazor na svet k lepsimu, je pro me vyhra.

aren
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 11:45
- Nahlásit

Zet
No, já nevím, proč si seš tak jistá, že my co jsme sem psali jsme se nezamyslely a nehodláme se aspoň v něčem změnit. Jak píše Wami, je to lepší, než zůstat lhostejná, respektive obhajovat, že se s tím stejně nedá nic dělat.

Zet
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 12:03
- Nahlásit

aren
No, já nevím, proč si seš tak jistá, že my co jsme sem psali jsme se nezamyslely a nehodláme se aspoň v něčem změnit. Jak píše Wami, je to lepší, než zůstat lhostejná, respektive obhajovat, že se s tím stejně nedá nic dělat.
Nic takového jsem nenapsala!!!
Já netvrdím, že by se lidi neměli k problémům vyjadřovat a zaujímat stanoviska. Ráda si o problémech podiskutuji, pokud jsou lidé aspoň částečně zasvěcení do dané problematiky a vždy mě potěší, když TITO lidé dělají osvětu. Ale nemám ráda emocionálně podbarvení diskuze neinformavaných lidí (prosím nechápejte to tak, že všechny, co se zde k problému vyjádřili, považuji za neinformované ... byla tady i celá řada kvalitních komentářů ). Nebuďte lhostejní - prostudujte si zákon na ochranu zvířat a příslušné vyhlášky, přečtěte si odborné články na danou tematiky, navštite odborné semináře a pak prosím jděte a řekněte veřejnosti, co si o dané problematice myslíte

zuzka
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 12:20
- Nahlásit

ano, záleží na osvětě, ale taky na vůli a mimojiné i na penězích

co se týče vůle, vzpomínáte na "reklamu" na třídění odpadu? A tak to je podle mně u všeho. Člověk musí chtít.

A peníze?
Nelíbilo se mi, že Lidl nechal pokácet stromy, tak jsem se zařekla, že tam nebudu chodit nakupovat, ale parkoviště mají vždycky plné, něco mají nejlevnější ... a když vím, kolik někteří lidé berou, ani jim to snad nemůžu mít za zlé
jen jsem ráda, že si při nákupu můžu vybrat, že koupím vajíčka z volného chovu (atd.) a nemusím řešit, že jsou o pár korun dražší

<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání