Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pes venku, kočky doma ????
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Mucholabka
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2006 13:17
- Nahlásit

Já mám kočky dvě, psy dva, tři pískoimily a jedno morče a ani jeden z nich není blbý. Když pustím pískomily, vracejí se za chvilku do terárka, když pustím kočky, přiběhnou na zavolání, když pustím psy, škrábou na dveře. Mám kočku peršanku, ta je klidná a ven chodí jen jednou denně, vyčůrá se hned u schodů a peláší zpátky, protože je zima, a nalezená ževovinová evropka (mám ji od srpna, bylo to podvyživené tříměsíční kotě čekající na smrt pod kolem auta, majitelka na to byla pyšná) byla původně pořád venku a bála se lidí, ale teď by ji ven nikdo nedostal. Starší je kastrovaná, mladou to teď čeká.Na vedlejší zahradě bydlí chlap, který mi minulého peršana zastřelil

Verca
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2006 14:34
- Nahlásit

viveka
hotovo, ale myslím, že mě to stejně neuchrání. Slovo blbý tvor si každý stejně vyloží po svém.

Verca
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2006 15:04
- Nahlásit

Omlouvám se všem, které pohoršilo moje spojení kočka a blbý tvor. Nemyslela jsem to zle, jen že je pro mě hloupější než pes. Pes je dlouhou dobu zvyklý žít po boku člověka, doprovázet ho a kočka je samostatný tvor, je svá a svéhlavá a podle mě člověka k životu nepotřebuje a je mi líto těch, kteří ani nepoznají, jaké to je být venku. Beru, když někdo má kočku i venku a pak je doma, pokud se jí ven nechce, tak ať nechodí, ale bránit jí v tom, aby nepoznala venek, to prostě nepochopím. A s tím se takhle setkávám často.

Někdo prostě nemá rád myši, potkany....taky jsou to zvířata a nejsou blbé, jak o nich často každý říká.

Ronka
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2006 15:08 - Změnil/a: Ronka
- Nahlásit

mám taky kočku doma protože když jsme je měla venku nikdy se moc dlouho nedožili vždycky jí někdo zlikvidoval ,ale myslím že se kočka spíš hodí ven ,doma docela vyvádí ,udělá větší binec než čtyři psi ale máme jí rádi a nechceme o ní zas přijít tak je doma ,psi jsou taky doma ,na zahradě jsou jenom když jsme doma my protože bych nerada aby jim třeba někdo ublížil,ale záleží to na podmínkách ,neodsuzuju nikoho ani kdo má zvířata venku nebo doma ,spíš mi vadí to že někdo řekne že něco nemá rád ,já mám ráda všechno dokonce i slepice , myši a podobný tvory ,všechno chce žít a nic by se nemělo trápit.

Maya
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2006 15:17
- Nahlásit

Ono taky možná má spousta lidí kočku doma, protože jim bylo řečeno, že se to tak musí. Já si chtěla koupit mývalku s PP s tím, že bude stejně jako můj kocour chodit ven, zašla jsem se na kočičí forum zeptat na nějaké detaily a napsala jsem tam, že bude chodit ven a měli jste vidět ty reakce - že kočka nesmí chodit ven, co kdyby se jí něco stalo, kočka s PP už vůbec ne, jaká je to hrůza a nezodpovědnost, že někdo chce pouštět kočku ven a že seriózní chovatel mi jí nikdy neprodá atd.
Dost mě to otrávilo a odradilo od toho kontaktovat nějakého chovatele. Mnozí lidé tomu asi podlehnou a kočku drží doma.

birma
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2006 15:26
- Nahlásit

Fakt bych vám všem přála vidět naší kočku (tu starší), jak je doma spokojená. Nevidim důvod proč by kočka musela chodit ven, pokud se jí dost věnuju doma. A nikdy nám nic nezničila

Verca
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2006 15:46
- Nahlásit

birma
ano ano, ale nebránit ji, když chce jít ven. Tebe by bavilo být pořád zavřená doma? Vždyť i se psem chodíš ven. Proč tedy pes není naučený na záchodek doma a venčíme ho a děláme s ním různé sporty. Když už, tak aspoň na vodítku tu kočičku vzít. Ale je pravda, že kočka po letech otupí a už ani nebude toužit jít ven.
Od mé "tchýně" kočky taky 2x spadla ze 6. patra. Prostě některé kočky lituji. Vím, že i křeček je zavřený v kleci...ale prostě mi to připadá padlé na hlavu, aby kočka byla jen doma a když chce ven, tak jí v tom bráníme.

birma
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2006 15:59
- Nahlásit

Verca
naše kočka žije v paneláku, ven opravdu nechodí - na vodítku ani na volno (na volno jí nepustim a ona po tom netouží a na vodítku fakt moc nechce - to mi stejně nepřipadá moc bezpečný).
S kočkou si vyhraju i doma.
a že se psem chodím ven a s kočkou ne? - vždyť to jsou odlišný živočišný druhy, nemůžeš je takhle srovnávat.

grendel
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2006 18:17
- Nahlásit

přestože máme možnost mít kočky venku, protože tady je to ideální, všechny 4 kočky máme v bytě a ven bych je nepustila...

nefer
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2006 18:19
- Nahlásit

Já myslím, že to srovnávat jde. Kočka je pořád víc šelma. A osobně nemůžu souhlasit s tím, že životnost kočky venkovní jsou dva roky.

téhle kočce je dneska 11 let. Lepší fotku bohužel při ruce nemám. Našli jsme ji jako koťátko, které ještě ani samo nejedlo vyhozené v igelitovém sáčku. Doslava jsem ji vypiplala. Od kotěte je střídavě doma a venku. podle toho, jak si sama řekne a je spokojená (a živá).

tady je zase náš roční kocourek. máma si původně myslela,že bude jen doma. za chvíli ale zjistila, že to s ním nevydrží. začal dělat naschváli a přestal chodit na bedýnku. co ho začla pouštět ven, je zase hezky čistnotný. skamarádil se se sousedovic stejně starou kočkou a pořád spolu šmejdí po našich zahradách.
já myslím, že takhle to má být. kočka má prostě v sobě "toulavé geny" a potřebuje stejně tak svobodu jako pohlazení. ty které jsou spokojené jen doma, jsou podle mě vyjímky.
i tady na sídlišti, kam jsem se přestěhovala, má spousta lidí kočky a pouští je ven. ale odmala. známý takhle přišel o peršanku, chovnou. přestěhoval se z paneláku do baráku a myslel si jak udělá kočce dobře, když bude moct ven. v pěti letech se poprvé podívala na trávu a zvědavost ji dohnala až pod auto.
a k té kastraci. obě naše kočky jsou kastrované. nic proti tomu nemám. určitě je to lepší než je nechat bezhlavě množit a nechat ta koťata pak toulat po ulicích. a kocour se opravdu drží víc doma. kočka ani ne, ale ta už je stará a chce mít prostě svůj klid.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2006 18:20
- Nahlásit

Kočky, které chodily střídavě ven a do bytu se u nás stejně dožily tak tří let...díky hodným sousedům...

nefer
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2006 18:22
- Nahlásit

nějak se mi tam nevložily obrázky zkusím to tedy jinou cestou

takže kočka je tady: http://www.cz-pes.cz/gallery.php?akce=ukaz&media_i d=1674

a kocour tady: http://www.virginie.wz.cz/galerie_kocka.html

grendel
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2006 18:23
- Nahlásit

nefer
hezký stránečky

nefer
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2006 18:25
- Nahlásit

díky doufám, že kočko-psí fotky budou přibývat. občas vznikají opravdu zajímavé situace. kocour si hrozně rád hraje s čubininým ocasem

grendel
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2006 18:27
- Nahlásit

to nám mexina pořád kočky nakrejvá...kočky když mrouká a kocoura pořád:-D

Verca
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2006 19:24
- Nahlásit

NO když má někdo sousedy magory tak bych se o ně taky bála. U mých rodičů na baráku žil kocou přes 15 let (byl tam, když se už nastěhovali) a umřel stářím ve sklepě u kamen. A neznám lidi, kteří by kočky měli tak krátce jak vy říkáte. Jste spíš vyjímky.;)

grendel
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2006 19:33
- Nahlásit

no já nevim ale u kočky, která chodí ven je mnohem větší riziko chytnutí nějaké nemoci, zaběhnutí, srazení autem než u kočky bytové!

birma
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2006 19:37
- Nahlásit

Verca
u nás jsou toulavé kočky, které babička krmí (bez veterinárního ošetření) - letos nám kočka přinesla na zahradu dva vrhy - z obou byly ze začátku dvě koťata - z prvního vrhu se dožilo půl roku jedno kotě, z druhého jedno kotě zemřelo před třemi měsíci věku, druhé máme teď doma, protože by nepřežilo také - podle mě dost smutná statistika ( v předešlých letech to nebylo výrazně jiné)

Verca
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2006 19:49
- Nahlásit

birma
Možná to bude kruté, ale ... tak to prostě kdysi bylo, že kočky se toulali a když nedorazili domů, tak to nikdo moc neřešil a vlastně jim bylo jedno, jestli se někde toulají nebo jsou... Zatímco se zaběhl pes, tak ho pomalu hledala celá vesnice. Tak to bylo a teď už si každý bere kočky domů. Jak psala nefer kočka je toulavá. navíc pokud nemají ty kočky veterinární ošetření, tak bych si ej vůbec netahala domů a mělo by se zamezit, aby se ty kočky vůbec množili. Tak jak se bojuje proti psům bez pp. U nás na sídlišti je koček neskutečně mnoho a je fakt příjemné poslouchat jejich mrouskání pod okny.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2006 19:52
- Nahlásit

Jo, tak já je nechám čumět venku před vchodem. Nesnáším lidi, kteří si pořídí kočku, nedají tomu pořádně ani nažrat a když je -26, vidíte ji, jak se s koťatama tulí u vchodových dveří. V tom případě je mi každá veterinární péče fuk, radši ji pustím k nám, než aby se trápila.

birma
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2006 20:07
- Nahlásit

Verca
pokud by ta máma spala někde u nás, nebo se dala chytit, byla by kastrovaná. Holt nejsem ten typ, co nechá kotě umírat, aby si něco nenatáhl domů...
O tom hzlednání psa, jsem nikdy neslyšela - slyšela jsem ale dost o tom, že když se pes ztratil, tak ho ve vedlejší vesnici snědli - tak to prostě bylo a my teď taháme psy domů....

Verca
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2006 23:06
- Nahlásit

Mucholabka
birma

Jde to vidět, jiný kraj, jiný mrav. Já mám prostě asi jinou výchovu a poznávám jiné lidi,než vy.

Verca
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2006 23:09
- Nahlásit

Kočka je tvor jako každý jiný, nikdy bych ji neusmrtila a kdybych viděla někde kotě nebo kočku mrznout, tak bych určitě hledala pro ně domov, někde ve stodole, u známých (kteří to berou stejně jako vy) např. Prostě bych si jí domů nevzala. ale to je prostě moje věc. Taky bych si domů nevzala myš nebo potkana, kterého bych našla na ulici.

viky
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 06:44
- Nahlásit

Verca
ja nevim, ale mas k tomu zvlastni pristup. prece kdyz mam rada zvirata, tak nedelam rozdily. Miluju prirodu se vsim vsudy a zvirata vsechna. Moje kamaradka nasla nedavno mysku, ja malou skoro zmrzlou, vzala ji domu, dala ji nazrat a chtela ji vypustit az bude tepleji, nejak si na ni ale zvykla a tak tam myska asi uz zustane. Proste kdyz muzu, tak pomuzu a je mi jedno komu.

birma
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 08:14
- Nahlásit

teď jsem si vzpomněla, jak jsme jednou domu dotáhli s přítelem kachnu. Nelítala a a ni nechodila, našli jsme jí v polích dost daleko od řeky. Jednu nohu měla jako bez života - úplně ledovou, nepohyblivou. Po konzultaci s vetem byla podříznuta. Ale aspoň tam neumírala tejden hlady...

Verca
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 10:44
- Nahlásit

viky
Já vím, ale jestli to nebude tím, že jsem prostě z města a do paneláku by mi v životě zvíře nedovolili donést, ať už kachnu nebo myš. Prostě bych se i bála, aby neměli nějakou nemoc a tak. Navíc mám dvě mladší sestry, které jsem vždycky chránila a prostě bychs e bála nemocí. Toť vše. Kdybych bydlela na baráku, tak zachraňuji vše. Asi tak. Protože bych je měla kam dát. I na psa jsem si musela počkat, až budu bydlet sama. Bylo nás šest v tří pokojovém bytě a prostě nešlo si domů tahat zvířata.
A navíc koček je na sídlišti u nás strašně moc, takže kdybych je chtěla zachraňovat, tak musím všechny a tak je prostě ignoruji.

Verca
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 10:57
- Nahlásit

A teď, když bydlím v garsonce a ještě né svojí, tak bych si tam těžko mohla přivést nějakou zatoulanou kočičku, když nevím, jak by dopadl byt, ve kterém ani nábytek není náš. Prostě jsem tak 20let žila a teď to měnit nebudu. Aspoň ne do té doby, dokud nebudu mít svůj barák. Navíc jsem snad nikdy neslyšela, že by si někdo do BYTU (vím, že vy asi bydlíte na baráku) přivedl kachnu nebo zatoulané myši atp. Prostě v paneláku to není tak, jak na baráku. ;) No raději s tímto tématem končím,ať nevypadám jako někdo, kterému je život zvířátek úplně ukradený. Mám svého psa, kterého miluji a zatím prostě svou "smečku" nemůžu zvětšit. A ani nemám peníze navíc, abych mohla tahat zvířata k veterináři. Myslete si klidně, že jsem socka nebo tyran,ale prostě život není lehký.;)

Montgomery
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 15:29
- Nahlásit

..."Typický pejskař /a tím se nechci nikoho dotknout/ většinou považuje kočku za hloupou. Za nevěrnou a neužitečnou. Hodně lidí nemá kočky rádo, ale proč? Protože ji neznají. Kdo někdy kočku doma měl a hlavně ji poznal, velice rychle změní názor a mnohdy je překvapen.
Náhle zjistí, že kočka je inteligentní, její chytrost a šibalství hraničí někdy až s vyčůraností. Dokáže vás velice vychytrale přimět k tomu, abyste udělali to, co chce, ale přitom si mysleli, že je to naopak Hledí na vás oddaně a v hlavě jí raší jedna kulišárna za druhou.
Hraje si s vámi, zkouší vás, VYCHOVÁVÁ VÁS
Kočka je osobnost. Je hrdá, nelpí na vás tak jako pes, protože je od přírody instinktem vedena k tomu, že se o sebe umí postarat sama. Že vám dovolila jí tuto cestu usnadnit a přiměla vás starat se oni, za to jste získali od ní svolení žít s ní. Člověk má tak trochu od přírody zakořeněn vlastnický instinkt.Má představu o své "velikosti a důležitosti".Má potřebu s druhým manipulovat a ovládat ho. Především, pokud jde o slabšího jedince, za kterého instinktivně zvířátko považuje./Pokud ovšem nehledí rozezlenému tygrovi do tlamy z metrové vzdálenosti a nemá kam utéct. Pak by rád tygra vlastnil a především ovládal, ale je to šelma, která je o poznání silnější a v takové situaci člověk cítí, jak je malý a bezmocný./
Tygr nebo kočka domácí, obojí je kočkovitá šelma se stejnými základy v instinktech, jen to prostředí je ovlivnilo trochu jiným směrem...
Kočku nezmanipulujete.Dokáže se urazit a "nemluvit" s vámi celé hodiny. Přehlíží vás jako lán pole, dokud si to sama nerozmyslí. Nekoupíte si ji ani za jídlo.Musí cítit důvěru, lásku a pouto, které se vytváří vzájemným soužitím a zkušenostmi. Ona si vybere, kdo z rodiny je pro ni ten hlavní, ona určuje pravidla hry. A vy na to rádi přistoupíte. ..."

S tímhle já naprosto souhlasím, mám ráda kočky i psy a ostatní zvířata, kočka má holt jinou povahu - proč mi to jen připomíná mýho přítele - ten se taky nenechá vycvičit..

nefer
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 16:21 - Změnil/a: nefer
- Nahlásit

Já jsem třeba nedávno zachraňovala káně. Čubina ho vyčmuchala v poli - zraněné, promrzlé. Zabalila jsem ho do šály a hurá domů. Ale také hurá pryč s ním. Hned jsem zavolala do útulku, kam jako s ním, páč u nás široko daleko žádná záchrnná stanice není. Prý do ZOO. Jela jsem tedy do ZOO, tam už nikdo k zastižení, takže jsem ho stejně nakonec odevzdala v tom útulku.
Bez mučení se ale přiznám, že opravdu nevím, co bych si s ním počla, kdyby si ho v tom útulku nevzali. Tedy do rána bych to nějak vydržela a pak zase hurá do ZOO.
Tím chci říct, že bych Verču zase tak neodsuzovala. Když můžu pochopitelně také pomůžu, ale doma mi to zvíře prostě zůstat nemůže. Taková je zkrátka situace. Jsem jenom přestupní stanice. Když jsme si před 11ti lety nechávali tu nalezenou kočku, byla to úplně jiná situace. Místo pro ní bylo prázdné.
A hlavně bych to s tím zachraňováním moc nehrotila, jako třebna s tou myškou. Nemůžeme hromadně začít zachraňovat vše živé. Nějaký přírodní výběr přeci jen zůstat musí. Je to sice kruté, ale je to tak.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 17:28
- Nahlásit

No dobře, když teda Verča tak nesnáší vechno živé krom toho, co vlastní, proč zakládá fórum a ještě se tím chlubí? Já jsem taky student, nemám prachy ani prostor, a přesto živím 57 kilo psů, 9 kilo koček, půl kila morčete a pár deka myší k tomu V životě jsem neviděla, že by kočka něco zničila, jako pes-kočka nám třeba ještě neotrhala tapety, jak jsem nedávno četla o jakémsi nevychovaném psovi

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání