Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Další útulek
<< . 1 . 2 . 3 .
Autor Zpráva
sarax
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 20:19
- Nahlásit

PetrC
to jsem ráda ,a ano psů je asi příliš mnoho,ale spíš je málo lidí si psa do svého moderního bytu či domu vzít,i když finančně by měli na to mít jich 10 ,ale jak tady koukám víc psů si berou lidi,kteří teda nemají miliony

kery
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 10:36 - Změnil/a: kery
- Nahlásit

chvd
v něčem tě chápu a rozumím ti. Mně totiž taky občas připadá, že tihle množitelé jsou rádi za útulek a posílají do něho své namnožené vrhy. Včera jsme měli před útulkem krabici s 5 různorodými štěňaty. Jakou můžou mít šanci na přežití v tomhle počasí? Mají parazity a o nulové imunitě nepochybuji.

Na druhou stranu zase je strašně fajn, když v útulku najde majitel svého ztraceného psa. Stalo se nám, že majitel uviděl v "Chcete mě?" naši nabídku psů a poznal v ní svého velšteriéra, který se mu ztratil před 10 měsíci na naháňce v našem okrese. Neumíte si představit tu obrovskou radost na obou stranách. Pes byl radostí bez sebe a majitel taktéž. Bylo by škoda, kdyby tento pes zbytečně zemřel, ne?

Jak bys postupoval v případě týrání zvířat, kdy jsou majiteli odebrána? Co s nimi? Nepokoušet se o záchranu, ale rovnou je utratit? Občas by to byla jakta, to mi věř.

chvd
mám dotaz, ty máš psa? Pokud jo, jaký máš k němu vztah? Co kdyby se ti zaběhnul a každé nalezené zvíře by se hned utrácelo?

a k čemu je dobré uvolňovat místa v útulcích?? Aby tam mohly být naskládány další oběti množitelů a nezodpovědných majitelů? Myslíte, že psi, kteří prožijí část života v útulku se mají lépe než kdyby chvíli běhali svobodně po ulici a pak je třeba někdo odstřelil? Proč? Proto, že žijí? Ale jak?
na tomhle se shodneme, něco pravdy v tom je. Občas takhle přemýšlím taky, když ty naše svěřence vidím - v dešti jsou mokří, urousaní, vyčerpaní stresem a neustálým běháním podél plotu....
tak to taky pak pochybuji o smyslu. Neumíte si představit, jak stresující je prostředí útulku obzvlášť v podzimních neslunných dnech.
Jenže všechno má své pro a proti, nic není černo-bílé.

<< . 1 . 2 . 3 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání