kery
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 10:36 - Změnil/a: kery
- Nahlásit
chvd
v něčem tě chápu a rozumím ti. Mně totiž taky občas připadá, že tihle množitelé jsou rádi za útulek a posílají do něho své namnožené vrhy. Včera jsme měli před útulkem krabici s 5 různorodými štěňaty. Jakou můžou mít šanci na přežití v tomhle počasí? Mají parazity a o nulové imunitě nepochybuji.
Na druhou stranu zase je strašně fajn, když v útulku najde majitel svého ztraceného psa. Stalo se nám, že majitel uviděl v "Chcete mě?" naši nabídku psů a poznal v ní svého velšteriéra, který se mu ztratil před 10 měsíci na naháňce v našem okrese. Neumíte si představit tu obrovskou radost na obou stranách. Pes byl radostí bez sebe a majitel taktéž. Bylo by škoda, kdyby tento pes zbytečně zemřel, ne?
Jak bys postupoval v případě týrání zvířat, kdy jsou majiteli odebrána? Co s nimi? Nepokoušet se o záchranu, ale rovnou je utratit? Občas by to byla jakta, to mi věř.
chvd
mám dotaz, ty máš psa? Pokud jo, jaký máš k němu vztah? Co kdyby se ti zaběhnul a každé nalezené zvíře by se hned utrácelo?
a k čemu je dobré uvolňovat místa v útulcích?? Aby tam mohly být naskládány další oběti množitelů a nezodpovědných majitelů? Myslíte, že psi, kteří prožijí část života v útulku se mají lépe než kdyby chvíli běhali svobodně po ulici a pak je třeba někdo odstřelil? Proč? Proto, že žijí? Ale jak?
na tomhle se shodneme, něco pravdy v tom je. Občas takhle přemýšlím taky, když ty naše svěřence vidím - v dešti jsou mokří, urousaní, vyčerpaní stresem a neustálým běháním podél plotu....
tak to taky pak pochybuji o smyslu. Neumíte si představit, jak stresující je prostředí útulku obzvlášť v podzimních neslunných dnech.
Jenže všechno má své pro a proti, nic není černo-bílé.
|