Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Další útulek
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
monika
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 10:05
- Nahlásit

Ach jo, další útulek někde na Šumpersku je v háji.Našli tam nějaké mrtvé psy a ostatní ve strašném stavu.Proč se někdo pouští do něčeho na co nemá?Kdy se to proboha změní.

Syska
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 10:14
- Nahlásit

monika
Zase???? Kde jsi to četla?

monika
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 10:16
- Nahlásit

Teď to hlásili ve zprávách na Impulsu.Myslím, že to budou zase v celou opakovat.

Syska
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 10:18
- Nahlásit

monika
S těma útulkama to jde v poslední době nějak...

viveka
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 10:19
- Nahlásit

Možná že to s těma útulkama vždycky bylo , jen se teď o tom začíná víc mluvit.

Syska
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 10:22
- Nahlásit

No tak to by mě zajímalo, proč tak najednou?

monika
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 10:24
- Nahlásit

tohle jsem teď našla:

Tak hrůzného divadla byli v závěru minulého týdne svědkem pracovníci šumperské ligy na ochranu zvířat (LOZ) v útulku v Červené Vodě. Případem, který nemá obdoby, se už zabývá policie.

"V kotci byli tři živí psi a dvě další mrtvá zvířata. Jeden z uhynulých psů byl ostatními zašlapaný do země, dalšího psi trhali a cupovali. Neměli žrádlo, vodu ani boudy, kam by se schovali," vylíčila děsivou scénu jednatelka LOZ Mirka Zagozdová.

"Kdybych nebyl v nemocnici, tak na ty lidi z ligy hned podám trestní oznámení. Pokud vím, tak tam žádné mrtvé psy nenašli. Akorát se jen dva větší psi dostali do vedlejšího kotce a zadávili dva menší," vzkázal z nemocničního lůžka majitel útulku Jiří Mer.

Členové LOZ věc oznámili na policii. "Přijali jsme trestní oznámení. Po prohlídce na místě jsme potom věc předali odboru životního prostředí v Králíkách," sdělila ústeckoorlická policejní mluvčí Eva Sichrová.

O tom, že v útulku není vše v pořádku, svědčí i rozhodnutí pardubické krajské veterinární správy. "Zjistili jsme závažné nedostatky. Hned jsme obci nařídili, aby byli psi odebráni z útulku," sdělil ředitel správy Josef Boháč. Obec však tvrdí, že na odebrání psů nemá právo. Liga proto vyzývá veřejnost, aby si psy z útulku rozebrala.

Autor: Jaroslav Krčál, Pavel Ryšlink (6. 2. 2006)

Eimy
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 10:24
- Nahlásit

Syska
Protože jsou šílený razy a ti psi to přestali ustávat... Taková zima, jako je teď poslední dobou tady dlouho nebyla, padaly teplotní rekordy a proto to dopadá, tak jak to dopadá a začnají se dostávat na povrch i ty stinný stránky...

Anu
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 11:04
- Nahlásit

Teď ve zprávách na rádiu Metuje hlásí že útulek v Červené Vodě-otřesné podmínky,2psi umřeli,zbytek podvyživený,dehydrovaný-bez vody xdní když je mráz. Docela přemýšlím na co ty útulku jsou.Pes venku se sám o sebe postará a hodně dušiček když uvidí pejska tak si ho veme. Rozhodně by měli větší šanci na přežití než takhle v klecích v mínus 20.Ježiši já jsem tak vytočená.

moll
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 11:20
- Nahlásit

na vet-správě mi řekli, že mnoho útulků nemá úřední statut - pro jeho získání by musely splnit hromadu požadavků (kotce, boudy, péče... - potom by tam psům bylo asi dobře). otázka spíš je, proč města dávají odchycené psy a hlavně peníze na péči o ně i do neúředních útulků bez splněných požadavků - vždyť přeci musejí ve svých účtech vykazovat, kam a komu peníze dávají a někdo to musí kontrolovat. pokud by se podařilo řešit tento problém, možná by ubylo černých útulků, jejichž majitelům se více-méně dobře žije z peněz, které vyberou na péči o psy.
moll

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2006 19:56
- Nahlásit

Včera jsem stříhala tři z těch psů-katastrofa. Viděla jsem jich pět. Jeden má zřejmě parvovirózu. Jsou hubení, špinaví, majíomrzliny na uších, ocáskách a čumáčcích. Jsou to samí mladí psi, ale jsou trošku poznamenaní, bojí se. Zřejmě se v útulku již narodili nebo tam přišli jako malá štěňata. Nemají ani rok. Všichni jsou vlice trpěliví, tisknou se ke člověku-jsou až vlezlí jen jeden z nich je agresivní i na lidi, ale je velmi poddajný a dá se výchovou zvládnout. V pondělí budou podstupovat kastraci. Vydáváni budou co nejdříve. Kdyby měl někdo zájem, piště na Mucholabka@seznam.cz . Je tam černý kříženec knírače-je velmi pěkný, ale je to ten kousací, kříženec teriéra, říkáme mu Westík-tak trpělivého psa jsem ještě nestříhala, je vděčný za každou pozornost a ostatních psů se trochu bojí, mladý pes čený s hnědým pálením-to je ten, který je nemocný, kříženec pudla, také hodný, ale hrozně hubený, hnědý pes veliosti středního pudla s drátovitou srstí, pořád se lísá. Všichni měli šílený průjem. Černého křížence knírače jste mohli včera vidět na primě v hrůzné situaci. Přestože je kanibal a pokousal majitelku útulku,nebud utracen, ale pouze vychováván. Byl v hrozném stresu. Má nádhernou postavu,po osříhání se "vyloupl". Potřebovali bychom je umístit co nejrychleji, jejich příjezd byl neplánovaný a jsou již nad kapacitou útulku.

Endy
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2006 21:31
- Nahlásit

To Tě obdivuji,že stříháš psa s parvou.Já bych se bála,že to přenesu na své psy.

viveka
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 08:29
- Nahlásit

Mucholabka
Chuďatka malý... Bez té kastrace by to nešlo?

tosca
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 10:33
- Nahlásit

K tomu, co napsala Mucholabka.

Mluvila jsem se současnou opatrovatelkou. VŠICHNI pejsci jsou dnes už klidnější a mazliví, i když se stále strašně moc bojí. I ten "kousavý" kouše proto, že se bojí. Pokud k němu přistupujete v klidu, neútočí. Převýchova byl neměl být problém, pokud bude mít člověk trpělivost a pochopení. Čtyři pejsci jsou už na tom zdravotně mnohem lépe, pátý je stále hodně špatný. Žádný z pejsků však zatím není v kondici, aby se dal umístit. Budou k dispozici, jakmile budou zdraví. To jen, aby případný zájemce nebyl zklamaný, že pejska nedostane okamžitě.

viveka
Kastrace je nutná. Jakmile je totiž pejsek zdravý a je puštěn z karantény, zařadí se u opatrovatelky do smečky pejsků, kteří mají volný pohyb po domě a dvoře. A protože nikdo nestojí o nechtěná štěňata, musí být kastrováni. Největším přáním opatrovatelky totiž je, aby lidé zbytečně nemnožili štěňata. Takže si samozřejmě nemůže dovolit, aby se nechtěná štěňata rodila u ní.

tosca
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 13:20
- Nahlásit

chvd
Mluvila jsem s paní, co má v opatrování 5 psů z Červené Vody - ty, o kterých psala Mucholabka. To co jsem napsala se týká těch 5-ti psů. Jsou v tomto okamžiku u slušných lidí, je o ně dobře postaráno. O ostatních pejscích z Červené Vody nevím. Nějaké odvážela paní Šíblová (má to uvedeno na svých stránkách). Pokud chceš jméno opatrovatelky, o které jsem mluvila, pošli mi e-mail na tosca@hadopasi.org Sem ho psát nebudu. Snad chápeš proč (slyšel jsem .... četl jsem .... někdo říkal .... občas se spletou jména a je to).

Kdo má zájem o pejska, nebo chce pomoci, ať se ozve na e-mail Mucholabce, kdo chce další informace ode mně, ať píše na můj e-mail.
Pokud to vyznělo tak, že "mluvím" o všech psech z Červené Vody, tak se omlouvám. Můj příspěvek se týkal POUZE těch, o kterých psala Mucholabka a o kterých mám zprávy.

tosca
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 14:02 - Změnil/a: tosca
- Nahlásit

chvd
Já už kdysi psala, že máš ve spoustě věcí pravdu a že s Tebou souhlasím Legislativu ale taky nezměníš pouhým diskutováním na internetu a o kontrole dodržování zákonů už ani nemluvím. Na spoustu problémů zákony existují, ale není zájem kontrolovat jejich dodržování. Nové zákony nám nepomůžou, když nejsme schopni trvat na dodržování stávajících.

Paní Šíblovou neznám a mám to k ní daleko, takže nemohu říct, jak se mají psi u ní. To musí říct ona, veterináři nebo obyčejní lidé, kteří to tam znají. Nebudu se snažit řešit situaci tam.
Krnovský útulek neznám. Stejně tak neznám Brněnskou Kociánku a nemám čas ani sílu objíždět celou republiku a zjišťovat, zda informace na internetu jsou pravda nebo pomluva. A protože těch pomluv se tady dokáže urodit hodně a dokáží hodně ublížit, nebudu se dále vyjadřovat k věcem, které nemám prověřené. Moje prostředky také nestačí na to, abych pomohla všem opuštěným psům, co u nás jsou. Necítím se oprávněná "spasit celý svět". Pokusím se změnit ten malý kousek kolem sebe, aby se tu žilo lépe lidem i zvířatům. Ať už to bude osvětou, snahou o změnu legislativy, nebo pomocí lidem (a jejich prostřednictvím případně i zvířatům), kteří si podle mého názoru tu pomoc zaslouží. To hodnocení, zda si pomoc zaslouží, se týká pouze lidí. Zvíře v nouzi si moji pomoc zaslouží vždycky, protože do té nouze ho ve valné většině případů dostal člověk a ono samo za svá práva v naší společnosti bojovat nemůže. O formě pomoci by se dalo diskutovat hodně dlouze a pochybuji, že bychom našli řešení, které by se líbilo všem

viveka
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 15:31
- Nahlásit

tosca
Píšeš moc hezky, mluvíš mi z duše. Taky to vidím tak, že nemám sílu změnit celý svět, ale aspoň to málo kolem sebe, co zmůžu.
Ty pejsky bych raději uchránila té kastrace, ale mám radost, že se vůbec našel někdo, kdo se jich ujal.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 19:23
- Nahlásit

viveka
A proč? Aby se dál množili? To se mi zdá být trochu přecitlivělé...
chvd
Ahój, už zase? A není nejlepší kontrola útulků právě od lidí? Od těch, které útulky do svých prostorů nepouštějí a dávají jim vybrat psy z fotek? Od těch, které to opravdu "bere", ne od těch, kteří odejsou, pokecají na pivě a prd vyřeší...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 19:41
- Nahlásit

chvd
Já ti taky kapku nerozumím...mi zítra začíná semestr, tak se snažím užít si poslední večer. Tu zkoušku furt nemám...trápil mě 40 minut a pak vyhodil.
Těma lidma jsem myslela normální běžné občany, kteří si přijdou vybrat pesa, ale útulek jim nabídne jen fotky nebo několik psů na ukázku...ale nevidíš prostory a můžeš se jen domnívat, co tam schovávají...

viveka
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 19:41
- Nahlásit

Mucholabka
Ne proto, aby se dál množili. Mně to jen připadá jako zmrzačení. Já vím, že to není moc logické, ale nemůžu si pomoct. Vím, že mnozí z lidských mužů by raději zemřelo, než by si tohle nechalo udělat, a psům to děláme. Já vím, že Ti to asi přijde přecitlivělé, je mi líto, že není jiné řešení.

birma
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 19:43
- Nahlásit

viveka
Vím, že mnozí z lidských mužů by raději zemřelo, než by si tohle nechalo udělat
to myslíš jako vážně? slyšela jsi někdy něco o etologii pdů a vlků? něco o tom jak žijí lidé, bys asi vědět měla

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 19:44
- Nahlásit

chvd
Ne, právě abychom jim mohli poskytnout náhradu. Jinak to zase začíná pořád dokola-já tě chápu, vím co chceš říct, ale zrovna v tomto místě je mi to proti srsti. Jinak ano, zavádění represivních opatření beru 100%.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 19:46
- Nahlásit

viveka
Tak ať umřou-když je jim s prominutím šukání tak životně důležité.

grendel
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2006 20:54
- Nahlásit

Mucholabka
Těma lidma jsem myslela normální běžné občany, kteří si přijdou vybrat pesa, ale útulek jim nabídne jen fotky nebo několik psů na ukázku...ale nevidíš prostory a můžeš se jen domnívat, co tam schovávají...

jo to dělá troja..nikdy bych si tam nevzala psa

kery
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 10:05 - Změnil/a: kery
- Nahlásit

Ráda bych vyjádřila svůj názor, pokud mi to dovolíte

!!!! kdo si vezme kastrovaného psa z útulku?????

Já bych si ho nevzal ani omylem........když chci psa, tak chci psa a ne kastráta s neznámou minulostí......

kastrovaný nekastrovaný, kdo chce psa z útulku, tak si ho vezme.
Skoro každý útulkový pes má neznámou minulost.

Psi a fenky se kastrují z několika důvodů:
- zdravotní prevence rakovinového onemocnění
- zdravotní prevence hnisavého zánětu dělohy fen (ne každý nový majitel je ochoten či schopen z finančních důvodů nechat operovat fenu se zánětem dělohy, euthanasie je pro ně levnější)
- prevence útěků psů za háravými fenami a háravých fen za psy, tím předcházení rizik úrazů při toulkách
- prevence nechtěných štěňat i úmyslných krytí (riziko vrozených povahových a genetických vad)
- prevence úmyslného využívání psa v "chovu" množitele
- pohoda zvířat při pobytu v útulku, aby nedocházelo ke zbytečným rvačkám o háravé feny, únikům z kotců, nechutenství psů a stresu z nedostupnosti háravé feny, možnost ubytování psů s fenami bez rizika nechtěného nakrytí.

Dokud se lidé nebudou chovat ke zvířatům zdopovědně, musí se provádět kastrace. Můj osobní názor z vlastních zkušeností.

kery
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 10:09
- Nahlásit

Městský či soukromý útulek - na statutu nezáleží, i v městském útlku lze plýtvat penězi. Útulek bude vždy fungovat podle toho, kteří lidé v něm pracují a jak svoji práci berou vážně a nakolik jí rozumí a jsou zodpovědní.

PetrC
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 10:47
- Nahlásit

kery
Ještě bych navrhoval vypíchat jim oči. Je to prevence zánětu spojivek, psa méně láká útěk a je tudíž ve větší pohodě.

kery
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 11:17 - Změnil/a: kery
- Nahlásit

PetrC
dobrý nápad, zkusím to navrhnout!

PetrC
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 11:25
- Nahlásit

kery
Nenapadám Tebe. Napadám názor, že kastrace je řešení. Podle mně je to mrzačení a sám bych kastrovaného psa určitě nechtěl, i když psa z útulku jsem si vzal. Kdybych znal řešení, neváhal bych s ním přijít. Bohužel neznám.

kery
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 11:32 - Změnil/a: kery
- Nahlásit

PetrC
tak vidíš, je to jediné řešení nezodpovědnosti lidí, sám lepší nemáš. Chválím Ti, že ses ujal psa z útulku
Pochop, že ke kastraci psů a fen nás nutí nezodpovědnost a lehkomyslnost lidí. Uvědom si, že je pro psa lepší žít spokojený psí život jako kastrát, než fena uvázaná na řetěže a 2x do roka rodit po celý život štěňata, která budou končit v pytlu v lese či u útulku. Tato problematika je daleko hlubší, než si myslíš.
Nedávno jeden majitel fenky od nás z útulku ji nechal utratit, neboť si nevšiml, že fena má hnisavý zánět dělohy a nechal její stav dojít tak daleko, že veterinář musel navrhnout utracení zvířete, protože už docházelo k sepsi. Další majitel nenechal fenu se stejnou diagnozou operovat, protože to bylo pro něho moc peněz a fenu utratil.
Jakmile se v útulku vyskytne "háravka", tak nekastrovaní psi nepřijímají potravu, ničí zařízení útulku (okus boud, pletiva) a rvou se mezi sebou. Člověk aby pak nedělal nic jiného, než rozháněl rvačky a vozil psy na šití.
Pochop tyhle důvody, PROSÍM.
KASTRACE JE NOUZOVÉ ŘEŠENÍ.

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání