Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Další útulek
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
PetrC
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 11:36
- Nahlásit

Jak o tom mluvím, tak mě jedno řešení napadlo: Co kdyby stát každoročně dotoval všechny fenky, které v tom roce neměly štěňata? To by nám hned přibylo zodpovědných páníčků!

kery
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 11:38
- Nahlásit

PetrC
a ubylo financí, kterých je všude málo a přibylo podvodníků....

Zkus jiné řešení

PetrC
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 11:39
- Nahlásit

kery
KASTRACE JE NOUZOVÉ ŘEŠENÍ.
Tak takhle jo. Mně se zdálo, že si libuješ, jak je to bezva, a jak to těm psům dělá dobře.
Co se smrti týče, považuji ji za lepší, než zk..venej život. Věřím totiž ve psí nebe. A v lidské taky.

PetrC
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 11:42
- Nahlásit

kery
a ubylo financí, kterých je všude málo
Finance by se ušetřily tím, že by fenky méně rodily a tím ubylo psů v útulcích, jejichž provoz taky není zadarmo.
Zkus jiné řešení
Zkusím. Ale tohle taky nezahazuj.

kery
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 11:43
- Nahlásit

PetrC
Co se smrti týče, považuji ji za lepší, než zk..venej život. Věřím totiž ve psí nebe. A v lidské taky.
nápodobně.

V ničem si nelibuji, jen je potřeba slyšet ty důvody, které nás vedou ke kastracím a neodsuzovat nás z to.
Když už opuštění psi byli člověkem odsouzeni žít nějakou dobu v útulku, tak jim je rozhodně po psychické stránce lépe jako kastrátům a jsou opravdu ve větší pohodě. Protože to se najde vždycky nějaká háravka, která vyprovokuje všechny ostatní. Bohužel, jinak to opravdu nelze.

moll
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 11:43
- Nahlásit

kery PetrC

navrhuji jiné, ale stejně neprůchodné řešení: co kdyby se lidé začali chovat jako zopovědné bytosti a ne jako ...nenapadá mě přirovnání, které by neurazilo některé ze zvířat. moll

kery
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 11:47
- Nahlásit

moll
už nevěřím v lidskou zodpovědnost. Pokud se lidé k sobě chovají jako ......, nezmění své chování ani ke zvířatům.
Vždy bylo, je, a bude dobro a zlo, život a smrt, radost a smutek, .... - je to taková rovnováha.

Eimy
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 11:48
- Nahlásit

PetrC
Co se smrti týče, považuji ji za lepší, než zk..venej život
Můžu se zeptat, kolik kastrovaných psů (a fen) znáš osobně?
Já se psem se zk.... životem trávím maximum času, co to dá a můžu ti říct, že z ní rozhodně není troska...

Ale myslim, že tahle diskuze má být o něčem jiným, než o tom, jestli kastrovat nebo ne...

moll
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 11:52
- Nahlásit

kery

si myslím, že rovnováha byla, dokud byl člověk součástí přírodního běhu a dokud si nezačal osobovat práva, na která psychicky nedozrál ani po tisících letech své existence. teď je jen krutost a neodpoovědnost mnoha lidí, jejíž následky se další lidi snaží aspoň trochu zmírnit. moll

kery
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 11:59
- Nahlásit

moll
asi máš pravdu, přesto si myslím, že k žádné změně v lidstvu nedojde.

megi
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 12:13 - Změnil/a: megi
- Nahlásit

Megi
Mám kastrovaného psa a nevidím v tom žádný problém, chová se stále stejně- je hravý a netloustne.
Nechala jsem jej vykastrovat v 6 letech z důvodu, že jsem jej podědila a v té době jsem doma měla již 2 feny. Do práce musím a dětem se věřit nedá (neboť představa štěňátek je těšila) a tak nezbylo než toto řešení pokud jsem ho nechtěla dát do útulku.

moll
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 13:10
- Nahlásit

kery
jo, to si myslím taky - a je to dost smutný. moll

kery
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 10:14 - Změnil/a: kery
- Nahlásit

chvd
..takže pro ty psy by bylo naprosto stejné je nekastrovat ale utratit...píši jen svůj pohled...

můj pohled je trošku jiný: říkám si, že kastrace je menší zlo než smrt. Nemůžeme "hrát" na kdyby nebo čekat až se něco zlepší, musíme vycházet z toho, co se odehrává právě teď.

Soukromý utulek pobirajici dotace mesta ci platby mesta za kazdeho psa primo nabada k tomu, aby se stal predmetem okradani mestske kasy.

nevím, jak to funguje jinde. My jsme defacto soukromý útulek, pobírající dotace z městské kasy našeho města a z kas okolních obcí a měst, kteří nám platí na psy odchycené v jejich katastru a můžu s čistým svědomím říci, že žádné finance nezneužíváme, právě naopak. Poskytnutá dotace na konkrétního psa v žádném případě nám nemůže nikdy uhradit náklady spojené s pobytem zvířete v útulku, takže to pak vypadá tak, že náročnou práci děláme pouze za minimální mzdu vyplácenou s velkými zpožděními, jen aby zvířata byla OK, jsou prioritou č.1

A jak to vypadá v městském útulku? Je tam vedoucí, zástupce vedoucího, vedoucí ošetřovatlů, ošetřovatelé, veterinární technici, administrativní pracovníci na příjem a výdej, měst. policie dělá odchyty - mám takový dojem, že zbytečně moc lidí a celkem slušně placených.
Všechno je o charakteru lidí provozující útulek, ale přesně jak píšeš Nejde vychazet z toho, ze lide budou zodpovedni, hodni, slusni.....nejsou a nebudou.....kdyby se z toho dalo vyjit, nemusel by existovat napriklad Trestni zakon!!

No a k těm kontejnerům... doufám, že k tomu u nás nedojde. I když si občas říkám, že možná spousta lidí by si opuštění zvířete včas rozmyslela (možná i pořízení), když by věděli, že pes umře. Lidi bez studu psy opouštějí, páč si jsou vědomi toho, že se najde nějaký dobrák, který se o pejska postará, nebo že pejsek bude v péči nějakého útulku.
Zajímalo by mě, jak je to s opouštěním psů na Slovensku. Mám na mysli tu "karanténní stanici", kde je zvíře údajně utraceno po určité době. Je to pravda? Ale myslím si, že těch hafanů je tam stejně víc než dost. Lidem bez svědomí a srdce byl, je a bude lhostejný osud jejich zvířete.

dejavu
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 10:19
- Nahlásit

kery
V kterem utulku pracujes?
Jinak k te karantenni stanici Zvolen, toto odpovedel pan Vano

Píšem Vám ohladom psíkov zo stránky-www.kszv.sk . Týmto
psíkom buďe končit 28.dňová lehota , ale to neznamená že budú utratený .
Po tejto lehote držím psi na vlastné a darcovské náklady.
R. Vaňo

kery
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 10:21
- Nahlásit

dejavu
www.loztrebic.wz.cz

tak aspoň, že tak.

dejavu
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 11:00
- Nahlásit

kery
znama si tam brala psa a pred jejima ocima pry Vano vyhodil nejake zajemce, co si prijeli pro psa s tim, ze neni oteviraci doba a ze by tam mohl byt porad, takze diky reklamni kampani "Vemte si psa nebo ho utratime" tam maji o adopci dostatek zajemcu, kdyz si mohou dovolit je posilat pryc. Horsi je asi situace v Orechovej Potoni, mrkni sem http://www.zopz.sk/utulok.php

kery
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 11:20 - Změnil/a: kery
- Nahlásit

dejavu
drsný
Zajímalo by mě, jaký zákon jim usmrcování zvířat po uplynutí 10ti dnů nařizuje či dovoluje, myslím tu karanténní stanici, ne útulek. Snad se jim tam už blýská na lepší časy.
Asi jsme tady u nás i u nich stále 100 let za opicema.

wami
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 11:43 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

dejavu
Hele, mela jsem kamaradku ze Slovenska (bohuzel o vanocich umrela ), na podzim jsme spolu prave Zvolen resily. Na Slovensku neni pravne zadny rozdil mezi utulkem a krantennou stanicou, podle zakona ani v karantenne stanici NESMI utrati psa po 28 dnech!!! Takze je to hlavne paka na lidi, aby se stanice psu dobre zbavovaly...

Ani tak podminky ve slobeskych utulcich nejsou nic moc, ale to citove vydirani karantenne stanice Zvolen mi docela vadi...

dejavu
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 12:03
- Nahlásit

wami
ja mam na to presne stejny nazor a pocit z toho jako ty a stve mne, ze si lidi takhle vydirani jezdi pro psy do Zvolena, misto k nam, pak si privezou odtamtud psa s parvovirozou a nestacej se divit, nacpou do toho spoustu penez za veta a pejsek stejne umre.

wami
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 14:16
- Nahlásit

chvd
tak udělá lepší skutek, když si najde nějaké štěně, u kterého je pravděpodobné, že ho nečeká nic moc život
... uzasna podpora mnozitelu a velkochoven psu...

PetrC
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 18:31
- Nahlásit

Velmi by pomohlo rozmluvit lidem jako je ekar
http://www.cz-pes.cz/diskuse/index.php?action=vthr ead&forum=2&topic=2913&page=0
aby si nevymýšleli a množení dalších a dalších psů nepodporovali, a místo toho si vzali psa z útulku.

sarax
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 18:42
- Nahlásit

PetrC
Možná ano,ale určitě sis všimnul,že jí to tam spusta lidí radila
a nemyslím si že si nějak vymýšlí..jen chce psa a radu.....
každej nějak začít musí ne?

PetrC
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 18:49
- Nahlásit

sarax
No, já jsem z toho získal pocit, že ti, co jí radili, aby si vybrala pejska z útulku citem, byli těžce převálcováni fanynkami produkce čistokrevných štěňat.
Ekar si nevymýšlela. Ale některé radičky ji k tomu vymýšlení vedou.
V takové chvíli, jakou teď prožívá Ekar, je právě šance, se zamyslet, jestli nemůžu udělat kromě splnění svého přání taky nějaký dobrý skutek. Nevylučuje se to.

sarax
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 18:53
- Nahlásit

PetrC
je pravda že zastánců psů s PP je tam halda a máš pravdu nevylučuje se to

já psa chtěla,byl to můj druhý(první byl nalezenec)tenhle stávající je z útulku a v dubnu bude štěně bez PP
A ani mi to nevadí,když už budou,může být u nás ,na PP nebazíruju

PetrC
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 18:58
- Nahlásit

sarax
máš pravdu nevylučuje se to
Já jsem měl na mysli, že se nevylučuje splnění přání (mít pejska) s vykonáním dobrého skutku (vzít ho z útulku).
Všiml jsem si Tě tam, že jsi ji to taky doporučovala

sarax
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 19:02
- Nahlásit

PetrC
Já jsem to pochopila a jak říkám fakt se to nevylučuje,viz.můj případ.I když si teďka připadám jako vyvrhel,když to tady pročítám,že si chci vzít štěně a nemá PP,ale už sem si vybrala týdenní holčičku,zamluvenou jsem jí měla asi měsíc,tak se nedám..a až nebude náš staroch,tak k fenečce za příjde někdo z útulku,zatím mám poměr 2:1 pro opuštěný pejsky

dejavu
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 19:02
- Nahlásit

ja uz nikomu nic nevnucuju, to nema smysl, stejne si lidi udelaj, co chtej, navic podle toho, co Ekar psala, ona je ta posledni, kdo o tom bude rozhodovat, rozhodnou se jeji rodice. Pokud by se na mne obratili o radu s vyberem utulkace, rada v ramci svych informaci poradim. Pokud si Ekar s rodici vezmou cistokrevne stene, tak ji popreju stastnou ruku a co nejmin problemu a nejvic radosti s pejskem.

PetrC
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 19:06
- Nahlásit

sarax
Nemusíš si připadat jako vyvrhel. Pomohlas dvěma psům, není mnoho těch, co můžou říct víc. Podle mého názoru je úplně jedno, jestli má štěně PP nebo ne. Je to prostě další štěně do už beztak přílišného počtu psů.

PetrC
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 19:08
- Nahlásit

dejavu
Všiml jsem si Tvůj návrh a vážím si Tě za to. Občas do lidí rýt je ale asi potřeba, jinak by se nezamysleli nad tím, co činí.

PetrC
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2006 19:09
- Nahlásit

dejavu
Je ale možné, že se stejně nezamyslí...

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání