Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Šeltie a kolie
<< 1 ... 306 . 307 . 308 . 309 . 310 . 311 . 312 . 313 . 314 . 315 . 316 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
Biluška
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2010 07:20
- Nahlásit

jablunka
Vyjímky určitě existují. U všech plemen jsou, tak proč by nemohli být u golijí. Ale obecně bych prostě do tohohle plemene nešla. Gerda ať si ji klidně koupí, každý svého štěstí strůjcem, já se jí pak vůbec nebudu smát. Stejně jako se vůbec nesměju Impact
Na druhou stranu - možná, že když se po nich nic nechce tak jsou přece jen víc v klidu. Já je znám jenom ze cvičáku, kde se po nich jakýs takýs výkon chtěl a ten prostě nedokázali dát. Před časem se tu se mnou hádala Petl, že prý s nimi cvičí v pohodě.... Tak buď potkávám špatné jedince, nebo máme každý jinde nastavené ty mantinely co je "v pohodě"

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2010 08:18
- Nahlásit

Jimmi
ale jsou podělaný ze všeho cizího, blbá socializace už od štěněte plus bázlivá povaha...to je výsledek

A to si já zas nemyslím, že by se to dalo takhle generalizovat.

Kolie jsou ovčácký plemeno, takže pracující se zvířaty a příjemný, poslušný k lidem ... to je skoro minulost, hlavně u DK a pokud doma nějakou DK , která má povahu popsanou ve standartu, tak je to výjimka.

Nezažila jsem žádnou kolii, co by nebyla příjemná k lidem.

Biluška
Zažila jsem tři kolie na cvičáku -
A já zas ese vou chodila na cvičák a bylo to v pohodě. Mimochodme je hodně lidí, co s koliema nyní cvičej a ty psi jsou taky ok, dá se to. Je pravda, že mekterý jsou bázlivější a ten můj kdysi třeba neměl reakci na střelbu,ale jelikož petardy se začaly opoužívat až v jeho dospělzým věku, tak na ty pak reakci měl, ale to bylo jediný, jinak se žádnýho hluku nebál. A můj nynější pes reakci nemá zatím na žádný zvuk, když byl malej, tak se hrozně bál aut na silnici (brala jsem si ho odchovanýho ze zahrady, kde byl úplnej klid), nechtěl se přiblížit k silnici anio náhodou, ani k tramvaji,ale během socializace se to spravilo a ani jedouví metro, tramvaj těsně vedle něho ho nerozhází. Já si prostě nemyslím, že by se měly všechny kolie házet do jednoho pytle. Uznávám, že to ypadá, že josu všechny bázlivý, ale vážně takový všechny nejsou.

přihodil akcie čékádé
To bych nebrala ani já, protože jsou v insolvenčím řízení

jablunka
i těžce pohodový
Takovýho mám přesně já, pohodáře, jasně, že jsou věci, ketrý zrovna nemusí (viz si někdy postaví hlavu an echce jít ze schodů dolů nebo vejít do některých dvěří,a le stačí vzít za obojek a pustit a jde sám), ale to jsou drobnosti. Já bych ho zas anionmylem nevyměnila za nervózní, uštěkanou šeltii

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2010 08:23
- Nahlásit

Biluška
Před časem se tu se mnou hádala Petl, že prý s nimi cvičí v pohodě....

Já si taky myslím, že se s nima dokáže cvičit v pohodě, když se chce a ten pes je v pohodě, oni jsou hrozně učenliví, co uměla kdysi naše kolie, to pak se pak náš další pes zlatej retrívr nebyl schopen absolutně naučit ani za sto let, ten mi přišel v tomhle ohledu úplně tupej

Jimmi
Taky záleží na rodině, když mají štěně na dvorku a potom ho dotáhnou na výstavu, tak je čokl naprosto mimo.

No přesně a bohužel to tak v mnoha případech je. Te´d v říjnu jsme byla na klubovce, se psem ve třídě dorostu, a byl tam i pes, ketrej byl do tý doby furt jen na zahradě a nikdy snad nebyl na vodítku, to se pak člověk nesmí divit, že nechce chodit na předváděčce a nechce rozhodčímu ukázat zuby, přitom jinak pěknej pes, ale to je chyba toho člověka, ne plemene.

Viz ta výška, oni podle mě nyní vypadají menší, protože mají čím dál tím víc chlupů, takže ten typ tzv. moderní kolie vypadá opticky nižší.

Biluška
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2010 08:38
- Nahlásit

Barbucha z Prahy
za nervózní, uštěkanou šeltii
Máš pravdu, takovou bych taky nechtěla

A du odsaď, to je zase diskuze, že by jeden pad

petl
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2010 09:23 - Změnil/a: petl
- Nahlásit

Před časem se tu se mnou hádala Petl, že prý s nimi cvičí v pohodě....

A bude se klidně hádat dál
to je zas diskuse...hezké svátky všem

Barbucho z Prahy zajeď se podívat na Hafbo kde cvičí Lucka s naší Bonnie a Easynou, tam ti poví jaký jsou taky kolie a nejsou to až takové výjimky

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2010 09:26 - Změnil/a: Barbucha z Prahy
- Nahlásit

petl

Krásný webovky máte

petl
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2010 09:27
- Nahlásit

Barbucha z Prahy
vy ste paní zase která? tady nová? Znám vás? máte taky chlupatý nosatý???

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2010 09:29 - Změnil/a: Barbucha z Prahy
- Nahlásit

petl
Já mám teď 8 měs. DK, psa
Já se moc do diskuzí nezapojuju, ale někdy mi to prostě nedá
A neznáme se

petl
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2010 09:31
- Nahlásit

Barbucha z Prahy
a má to jméno znám to?

Já se moc taky nezapojuju - není čas a když je čas tak jdu radši s pesama ven
ale jak říkáš, někdy mi to prostě nedá

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2010 09:34
- Nahlásit

petl
a má to jméno znám to?

Alf Half Javanova (Early Sunshine Hirundo x Kiss of carmen Noko Bohemia).

Tady je 6měs.

URL

petl
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2010 09:36
- Nahlásit

tak chovku neznám ale oba rodiče jo
vypadá trochu jako taťka

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2010 09:38
- Nahlásit

petl
Tak to je první vrh, nechali si ještě jeho ségru, tak budou asi mít další.
No uvidíme, co z něj vyroste. Mně se ale líbí

Nicméně Vy máte opravdový krasavce, jsem se na ně dívala už dřív, i když nechápu, jak to zvládáte s tiolika psama. Ale závidím

petl
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2010 09:38 - Změnil/a: petl
- Nahlásit

No já je všechny nemám doma víš
Doma mám jen Kuláše, Nanynu a teď Hárlouše, ale ten je jen na návštěvě takže se vlastně nepočítá

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2010 09:41
- Nahlásit

petl
Aha, tak to jo

petl
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2010 09:45
- Nahlásit

Spoluvlastnictví dělá většina chovatelů málokdo má doma víc než tři čtyři psy víš...
ale gratuluju koukám že mladej už je otitulovanej

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2010 09:59
- Nahlásit

petl

No já vím, jsem si to nepřečetla pod fotkama. Jsou ale opravdu krásný, všechna čest

Ale to bylo jen z dorostu, jsem šla na klubovku a speciálku jen proto, že to bylo v Praze, kde bydlím, jinak bych se nikam nevypravila A neměla jsem lepší fotku na netu, resp. žádnou aktuálnější a takovou, kde by aspoň jakžtakž stál

Uvidíme, co z bněj bude, v únoru jedeme do Brna do mladejch, to se teprv asi ukáže, jak na tom je

petl
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2010 10:00 - Změnil/a: petl
- Nahlásit

Náhodou, lepší nelepší, tady mu to sluší
A v Brně se teda nejspíš uvidíme takže jestli budeš mít chuť na pokec tak se zastav

Jo a blonďáci děkuji za pochvalu až jim to řeknu tak s nima zas nebude k vydržení

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2010 10:08
- Nahlásit

Nedá mi to se nezapojit . Byla jsem na třech ročnících LVT s Lassií a DK tam nebylo vůbec málo. Řekla bych, že se jednalo o vzorek psů, jejichž majitelům není pes šumák. Z toho, co jsem viděla, jsem si o DK udělala obraz jako o ideálním rodinném neagresivním psu jemného vystupování i povahy, někdy až přecitlivělé, což ssebou nese určité prolémy.. Myslím, že se nehodí pro člověka s většími závodními ambicemi ve sportu. Pokud chce být někdo úspěšný na vyšší úrovni, určitě ale sám sáhne pro jiné plemeno. Neříkám, že nepatří mezi chytré psy, ale až na výjimky si mysleli o všemožné motivaci svoje a když už, tak vše rozhodně ve vlastním tempu . Kdyby se ale mělo soudit jen podle výstav, jak se zde zmiňovalo, nikdy bych si nepořídila ani šeltičku. Koukat sem na ně byla párkrát a pokaždé síla .

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2010 10:11
- Nahlásit

petl
Já tam jedu v neděli, oba dva dny se mi nechtělo a na rozhodčího vsobotu už vůbec ne
Jo, on je fešák, kdyby nebyl, tak by letěl z domu
Alebohužel jednu malou vadumá, tak uvidíme, jak se to vyvrbí, tlačit na pilu s výstavama nebudu, pokud by měl dostávat VD

Jo jo, tví krasavci jsou holt jiný level, doufám, že jednou taky budu mít šampióna, zatím se mi to u žádnýho psa nepovedlo

petl
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2010 10:15
- Nahlásit

Kdo má vrcholové ambice ve sportu určitě sáhne na kousání po BO, na agi po bordeře, na coursing po chrtovi...ale kolie je schopná a ochotná dělat tohle všechno pro svého pána tak, jak nejlépe umí
Já tohle plemeno oceňuji právě pro tuhle ochotu dělat pro mně jakoukoliv blbinu zrovna vymyslím

kachna_
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2010 10:15
- Nahlásit

eva od jondy
nono . Vono když na nás v Litoměřicích "naběhla" polská posuzovatelka, tak jsem se bála i já .
Já už bych šeltii ani koliji nechtěla, líbí se mi moc, to jo, ale špic je špic

petl
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2010 10:19
- Nahlásit

Barbucha z Prahy
Di ty brepto
Já tam budu teda hlavně v sobotu, to tam budou bonitace tak tam chci bejt...ale v neděli budu hlavně na kukajdu a něco se mi tam snad přijde i vystavovat tak budu dohlížet jestli se dost snažejí, bobánci

Šampionáty jsou pěkná věc ale důležitější je mít doma parťáka do nepohody a to kolie teda rozhodně je

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2010 10:21
- Nahlásit

petl
Šampionáty jsou pěkná věc ale důležitější je mít doma parťáka do nepohody a to kolie teda rozhodně je

Vždy´t já vím, na ně nedám dopustit. My budeme mít asi docela honičku, protože jedu s kamarádkou, co bude vystavovat svýho maďara a pak mi "musí" vystvait mýho psa, protože on líp stojí s někým cizím. Se mnou se tak nesnaží, takže sice stojí, ale tak nějak bez zájmu (nevím,jak to popsat)

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2010 10:22
- Nahlásit

petl
určitě, tak jsem to myslela. prostě každé plemeno má svoje pro a proti .
kachna_
já se nedivim .. já jen že dle dojmu z výstav bych plemeno nezatracovala . belgičák je belgičák , ale stejně se zas jednou po jondovi neovládnu a malou chlupatou uštěkanou zmiji si pořídim, se znám ..a dalších x let si za to budu nadávat.

Gerda
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2010 10:26
- Nahlásit

petl
Dobrej den paninko, už ste se nám tu konečně taky zjevila?

Eště pište o golyjích!

Barbucha z Prahy
Pani, vy máte štěnce z Hirundího rodiče! Já se právě s dotazama už na Hirunďáky obracela, krz Calgary Boye Dustyho, kterej se mi líbil nejvíc ze všech golyjí, co sem kdy viděla.

petl
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2010 10:30
- Nahlásit

Gerda
Helemese vy tu taky jste pani ? Já tu fakt moc nemám čas brouzdat - ale jsem si říkala že když jsem se tak namakala s tím Pééfkem tak vám ho sem taky frknu a vona tu zas jede moje oblíbená tématika - no uznejte to já nemůžu odolat

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2010 10:42
- Nahlásit

Gerda
Pani, vy máte štěnce z Hirundího rodiče! Já se právě s dotazama už na Hirunďáky obracela, krz Calgary Boye Dustyho, kterej se mi líbil nejvíc ze všech golyjí, co sem kdy viděla.

Má krásnou barvu, ta se už málo vidí

Táta toho mýho je taky pěknej, i když těch chlupů má až moc na můj vkus

http://www.rovinsky-usvit.estranky.cz/archiv/inahl ed/5.jpg

Ale mně s elíbí jeho hlava, já nemám moc ráda výrazný stop, takže takhle mi to vyhovuje.

Tony
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2010 10:50
- Nahlásit

Barbucha z Prahy
Tak jsem se chtěla podívat na taťku a ono nic, fňuk. Ale možná bude chyba u mého prohlížeče.

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2010 10:58
- Nahlásit

Tony
mně to funguje

petl
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2010 11:12
- Nahlásit

Lidičky mějte se krásně, my tu kolektivně jdeme na oběd a šéfová se rozhodla nás pak pustit domů když už jsou ty Vánoce
Takže ještě jednou hlavně pohodičku všem

<< 1 ... 306 . 307 . 308 . 309 . 310 . 311 . 312 . 313 . 314 . 315 . 316 ... 407 . 408 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání