Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Šeltie a kolie
<< 1 ... 306 . 307 . 308 . 309 . 310 . 311 . 312 . 313 . 314 . 315 . 316 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
jablunka
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2010 23:28
- Nahlásit

gabifi
aby byla jablunka s tou postelí povolnější

S postelí já problém nemám,kor gdyš je chlap přez noc v pérdeli,ale problém je,že on si sám nevyskočí a gdyš uš ho tam dostanu já,tak v klidu vydržá zhruba 5 min.. ........pak začne pochodovat po posteli,hupne dolů a vyje ,že ho nechcu zase na postel?

gabifi
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2010 07:40
- Nahlásit

jablunka
pak začne pochodovat po posteli,hupne dolů a vyje ,že ho nechcu zase na postel?

šikula (no teda vlastně trupka)

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2010 08:21
- Nahlásit

Gerda
inzerát už není aktivní

Jo jo, taky mně to napsali na mail, a na to kolií forum se dokonce ozvala paní, co si jí vzala domů, maji ještě jednu kolii, tak je to super Prý je to štěnátko hrozně hodné a vděčné za každé pohlazení.

Jinak ještě něco málo ze standardu dl. kolie:

*Celkový vzhled Jeví se jako pes obdarovaný inteligencí, ostražitostí a aktivitou. Stojí s důstojností umocněnou perfektní anatomickou stavbou; přičemž žádná část není v nepoměru k celku, dávající vzhled pracovní způsobilosti.

Přátelská povaha bez náznaku nervozity nebo agresivity.

Já myslím, že jiná volba snad není ani možná
Přestože královák je zdatný soupeř, to musím uznat

Jimmi
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2010 08:47
- Nahlásit

Barbucha z Prahy
Celkový vzhled Jeví se jako pes obdarovaný inteligencí, ostražitostí a aktivitou. Stojí s důstojností umocněnou perfektní anatomickou stavbou; přičemž žádná část není v nepoměru k celku, dávající vzhled pracovní způsobilosti.
Přátelská povaha bez náznaku nervozity nebo agresivity
.

No a teď už stačí, aby si to přečetli chovatelé a trochu se tím taky řídili

Jimmi
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2010 08:52
- Nahlásit

jablunka
ty fotky jsou super, hele, že mu trochu roste srst? malinečko

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2010 08:56
- Nahlásit

Jimmi
No a teď už stačí, aby si to přečetli chovatelé a trochu se tím taky řídili

No jo no, ale naděje umírá poslední

helps
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2010 08:58
- Nahlásit

všichni ale víme, že šoltyje jsou nejlepčí

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2010 09:01
- Nahlásit

helps
Nejsou

Gerda
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2010 10:40
- Nahlásit

jablunka
Pani skvělý, on už vás buzeruje! Je to skvělý lef nikolájevič, aneb jak řekla gabifi - LNSW Jablůnek ))))

Barbucha z Prahy
na to kolií forum se dokonce ozvala paní, co si jí vzala domů, maji ještě jednu kolii, tak je to super Prý je to štěnátko hrozně hodné a vděčné za každé pohlazení.
Mám obrovskou megaradost! To je dobře, že má svojí jablunku!

Já myslím, že jiná volba snad není ani možná
Přestože královák je zdatný soupeř, to musím uznat

Víte, já potřebuju psa (ale je to hudba budoucnosti), co bude menší nervák než já, takže královák je fakt velkosoupeř )

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2010 10:56
- Nahlásit

Gerda
Je to super, skvělý je, že mají už jednu kolii,t ak nebude sama

Víte, já potřebuju psa (ale je to hudba budoucnosti), co bude menší nervák než já, takže královák je fakt velkosoupeř )

Já jsem cholerik jak blázen a zvládám to, protože bych se jinak zbláznila Ale já měla spíš opačnej problém, protože ten můj byl až moc klidnej Teď už se, je mu 8 měs., dostává do normálu a je akčnější a zlobivější
Někdy byste se měla přijet podívat na tu mojí kolii, to teda není nervák ani omylem. Nebo se mrkněte na nějakou výstavu, tam nerváci nejsou Aspoň se mi teda nezdá, spíš jsou v tom kruhu otrávení (někteří)
Prostě já je musím prppagovat, je jich málo Ale to králováků taky

jablunka
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2010 11:32
- Nahlásit

Jimmi
hele, že mu trochu roste srst? malinečko
Jj,pomaličku zarůstáme.
Gerda
Pani skvělý, on už vás buzeruje! Je to skvělý lef nikolájevič, aneb jak řekla gabifi - LNSW Jablůnek ))))

Gerda
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2010 11:41
- Nahlásit

Barbucha z Prahy
Já jsem cholerik jak blázen a zvládám to
Ale to já právě nejsem, já sem spíš jak ta golyje, přecitlivělej labil ))) Tak potřebuju něco vyrovnanýho. Ale je to hodně do budoucna, neb moje maryje současná, krásná a chytrá, teprve rozjíždí svou sportovní kariéru, v devíti letech útočí na prkna, co znamenají medaili )))) Již 3x byla předposlední, 2x čtvrtá, 2x opohárováná a 1x omedailovaná. A tím to nekončí, pokračujeme dál. Druhého psa nechci a ani mít nemohu, takže golyje/královák jsou vyhlídkové lety do vzdálené budoucnosti.

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2010 11:58
- Nahlásit

Gerda
Ale to já právě nejsem, já sem spíš jak ta golyje, přecitlivělej labil
Tak to si budete rozumět Ale kolie nejsou přecitlivělý labilové, jen přecitlivělí Labilové nejsou, protože se to opakuje ve stejných situacích, takže spíš takovej přecitlivělej stabil

Již 3x byla předposlední, 2x čtvrtá, 2x opohárováná a 1x omedailovaná. A tím to nekončí, pokračujeme dál

Gratuluju

Gerda
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2010 12:13
- Nahlásit

Barbucha z Prahy
Pani, vy ste strašnej agitátor ))))))))))

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2010 12:20
- Nahlásit

Gerda
No asi jo, ale vidím, že to s váma není jednoduchý

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2010 12:21
- Nahlásit

Gerda
a ještě umím agitovat ve prospěch studia na VŠ To mi jde myslím ještě líp

Gerda
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2010 13:34
- Nahlásit

Barbucha z Prahy
vidím, že to s váma není jednoduchý
Tak tu VŠ snad ani nezkoušejte )))

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2010 13:48
- Nahlásit

Gerda
Ok Ale kolii budu zkoušet pořáááááááááááááááád

Jimmi
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2010 16:43
- Nahlásit

Barbucha z Prahy
Nebo se mrkněte na nějakou výstavu, tam nerváci nejsou

Tak jestli se bavíme o DK, tak výstavu, jako vzorovou ukázku povahy DK bych Já, rozhodně nedoporučila!!!

Gerda
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2010 16:44
- Nahlásit

Jimmi
to si myslim taky, na tom koliím foru jsem četla cosi o povahových testech...ještě jsem to nepřečetla ani celý, tak netuším, nakolik mohou být průkazné, ale asi žádná větší sračka by tím nemusela projít, ne? Opravdu nevím...

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2010 16:57
- Nahlásit

Jimmi
Jako neříkám, že je to super příklad, ale bázliví psi tam nejsou, aspoň já si jich nevšimla. Ale je jich tam větší koncentrace a třeba vůči ostatním psům jsou v pohodě a lidem taky. Ale tak to je jedno, se do toho nechci zamotat. prostě jsou kolie s horší a lepší povahou,ale to je u každýho plemene.

Gerda
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2010 17:00
- Nahlásit

Barbucha z Prahy
prostě jsou kolie s horší a lepší povahou,ale to je u každýho plemene
jooo, to je jasný, jenom si myslím, že ustrašený pes, co by eventuálně hryzal ze strachu, či se podělal úplně ze všeho, je snad horší než pes, co hryže z namachrovanosti a je všudezdejší, ten nebude takovej nevypočitatelnej a možná ani ne tak moc problémovej - nemluvim o namachrovanejch velkopsech, pastevcích, držím se v kalibru kolií či ne tak nebezpečných plemen, jestli mi rozumíš

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2010 17:00
- Nahlásit

Gerda
Jo, ty povahový testy vznikly v Německu nebo Skandinávii, teď nevím, a měly by se dělat i tady, ty jsou podle mě dobrý, nejde o poslušnost, ale o povahu, já bych je třeba rozhodně zkusila, tak doufám, že to stou organizací vyjde. Já vím, že hodně lidí s koliema cvičí, agilití apod. problém podle mě je, že si je hodně pořizovali starší lidé, ketří s nima moc nic nedělali, aproto jsou teď braný jako ne moc sportovní (narozdíl od KK). Ale to je zas jiná věc. Každopádně doufám, že se to změní, protože to jsou hrozně chytří psi anezaslouží si, aby si lidi mysleli, že jsou jen labilní poseroutkové.

Gerda
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2010 17:05
- Nahlásit

Barbucha z Prahy
přesně, jsou to nádherní psi, pamatuju si, že jsem je dřív mnohem víc vídala i po sídlištích, teď bývám velmi mile překvapena, když se něde v blízkosti nějaká kolie vyskytne. Možná bude problémem i ta část standardu, která hovoří o psech výjimečné krásy, kde se důraz klade na vzhled a způsob pohybu, nádheru srsti a celkovou vzhledovou vymazlenost, pak si je lidi začali pořizovat kvůli kráse na zahrady a ovčák bez činnosti začal chřadnout...nevím, nastudováno o koliích vůbec ještě nemám, jen ze střípků, co jsem zatím stihla pročíst.

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2010 18:48 - Změnil/a: Barbucha z Prahy
- Nahlásit

Gerda
To je pravda, rozhodně jich bývalo bylo mnohem víc, ale to už je vážně hodně dlouho. Já si myslím, že se vážně teď klade mnohem větší důraz na exteriér, což je opravdu velká škoda, navíc, někteří ti psi jsou spíš chlupatá koule než co jinýho, a to je prostě škoda. Navíc se spousta lidí bojí péče o srst, a proto si je nepořizuje, ale ta péče není nic strašného,ale to se lidem nevymluví bohužel.
A je pravda, že obecně jsou možná ustrašení, ale rozhodně nevím o tom, že by byli kousací a správnou socializací se dá hodně situacím předejít, já bych to prostě moc nezobecňovala,jsou lepší a horší,ale může s nima být teoreticky víc práce co se bázlivosti týče,ale já si myslím, že se dá hodně zjistit už u štěněte, jestli je bázlivé nebo ne. Abych to shrnula, nemyslím si, že je to s nima tak špatný, jak to na první pohled vypadá

elni
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2010 21:03
- Nahlásit

Barbucha z Prahy
souhlasím s tebou, že je to hodně o exteriéru, co jsem tak viděla a nebylo jich mnoho.. mě se třeba strašně líbí ten typ, co je vysokej, málo ostrstěnej a dlouhou hlavou. Prostě Lassie Proč se ta vejška v kohoutku tlačí dolů? Nebo mi to jen tak přijde? A jestli je to fakt, že se snižuje, tak tak za 5 let mám doma výstavní golyi
když hóóóóóódně chlupatou tak jen s furminátorem

Jimmi
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2010 22:05
- Nahlásit

Gerda
co by eventuálně hryzal ze strachu, či se podělal úplně ze všeho
u kolie nepředpokládám, že by ze strachu kousla, ale jsou podělaný ze všeho cizího, blbá socializace už od štěněte plus bázlivá povaha...to je výsledek
Kolie jsou ovčácký plemeno, takže pracující se zvířaty a příjemný, poslušný k lidem ... to je skoro minulost, hlavně u DK a pokud doma nějakou DK , která má povahu popsanou ve standartu, tak je to výjimka.
Citlivost se nerovná bázlivost a ustrašenost.
Na výstavách sem toho viděla sakra hodně a žádnou bych domu nechtěla ani zadarmo.

Biluška
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2010 23:09
- Nahlásit

Gerda
a pokud doma nějakou DK , která má povahu popsanou ve standartu, tak je to výjimka.
Citlivost se nerovná bázlivost a ustrašenost.
Na výstavách sem toho viděla sakra hodně a žádnou bych domu nechtěla ani zadarmo.

Naprosto souhlasím s Jimmi, klidně se pod tohle podepíšu.

Zažila jsem tři kolie na cvičáku - dvě úplně extrémně bázlivé, ale fakt extrémně, to bylo naprosto šílený. S jednou se chlap (zkušený) snažil aspoň trošku pracovat, po cca dvou letech dosáhl toho, že neutekla když se na ni venku někdo podíval Druhou vlastnila lajka, která ji děsně milovala, nicméně pracovat s ní nedokázala, čili skončili u toho, že snad ani nevycházeli ze zahrady. Třetí na tom byla povahově tak nejlíp, zvládala normální procházky, na kterých se ovšem nesmělo dít nic mimořádného (třá petardy, troubící auta a tak podobně). Mě se golije děsně líbí, ale nechtěla bych ji fakt ani zadarmo. Co zadarmo, nechtěla bych ji, ani kdyby k ní někdo přihodil akcie čékádé

jablunka
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2010 23:20
- Nahlásit

Biluška
Vidíš a já o koliích nevěděla nic,jen to že je to krásný zvíře.A díky Stevemu bych teď řekla ,že i těžce pohodový.Já teda fak s DK vůbec žádnou zkušenost nemám,takže jsem nezažila ani ty vystreslý,ale kdyby každá měla povahu Steveho,po tom co si prožil a i s tím,že nevidí,tak můžu jen říct,že jsou skvělý.

On je absolutně nekonfliktní,nelekavý,v devíti letech celkem tvárný a kromně toho,že se celkem rychle stal závyslákem(což chápu),je to ideální pes.
Asi je to dílem klika a dílem to,že je teď v jiříkově vidění,ale je skvělej.
Samože nemůžu soudit jen přez něj,jen píšu svůj postřeh.

Jimmi
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2010 23:54
- Nahlásit

jablunka
víš, to je těžký, já Dk zažila a viděla jenom na výstavách, takže mám obrázek trochu zúžený, proto píšu, že výjimky asi jsou a jsem ráda, že třeba Steve bude pohodář, on se díky špatnýmu zraku musí hodně přispůsobovat a určitě nikoho ve stresu nepokouše, spíš se podvolí.
Taky záleží na rodině, když mají štěně na dvorku a potom ho dotáhnou na výstavu, tak je čokl naprosto mimo. Ta je jich hrdost a nadhled nad věcí se naprosto vytrácí. Vůbec nemají důvěru ve svýho pána. To je celý.

Gerda stejně teď žádného psa nechce, takže se necháme do budoucna překvapit, doufám že příjemně.

<< 1 ... 306 . 307 . 308 . 309 . 310 . 311 . 312 . 313 . 314 . 315 . 316 ... 407 . 408 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání