| Autor |
Zpráva |
dejavu
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 11:19
- Nahlásit
Prosím, aby ti, kdož mají nějaký podnětný nápad, legislativní změny a zkušenosti, přispěli do diskuze systémové, jak řešit situaci v útulcích zde
http://ifauna.cz/mdiskuse/show.php?tema=32647&rubr =7
pro psaní do diskuze je třeba se tam registrovat
|
smilers
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 11:25
- Nahlásit
Aren, ty v tom útulku pracuješ ve Vrbátkách, že říkáš, že se pejsci mají a budou mít dobře? Já o tom co ty tvrdíš četla něco jiného stím že vedoucí tohoto útulku nechce vůbec pejsky dávat k osvojení. Pokud tam pracuješ ráda bych iod tebe chtěla vysvětleni..toto není vedeno jako útok proti někomu jenmě to zajímá, protože se o útulky zajímám a vlastní již dva pejsky z různých útulků.
|
Eimy
Člen |
- Nahlásit
aren
Diskutovat nemusíš, jen říkám, že když už by se musela moje feňule ocitnout v útulku (teoreticky), tak rozhodně nebudu chtít, aby byla v takových podmínkách, jaký byly v Dětmarovicích, ale ani v podmínkách, jaký jsou ve Vrbátkách ... Ale pokud podle tebe je to tak v pořádku, tak ani nemáme o čem diskutovat
|
dejavu
Člen |
- Nahlásit
aren
Prosím, kdo nařídil konkrétně tu karanténu, kvůli níž se pejsci museli odebírat majitelům zpět do Vrbátek? Pokud to byla vet. správa, tak která?
|
smilers
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 11:32
- Nahlásit
Dle mého je nezodpovědné, že vedoucí útulku vůbec nezařídila pro nové pejsky karanténu a hned je dala novým majitelům, každe zvíře, které příjde do takové instituce musí být přece důkladně prohlédnuto, od toho by měla být karanténa
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 11:33
- Nahlásit
smilers
zrovna tak se ale vydavali psi v Detmarovicich.
|
smilers
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 11:38
- Nahlásit
ale já reagovala na to, že se teď odebírají pejsi novým majitelům ve Vrbátkách, nebylo to myšleno převozem psů z Dětmarovic, jen sem polemizovala
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 11:47
- Nahlásit
smilers
v poho ja bych se v tom taky rada vyznala. Kdyz byli psi v peci v utulku, ktery je vydava bez karanteny, kdo a za jakych podminek jim muze v novem depozitu tu karantenu naridit? Mozna, ze muze, mozna ne, ja nevim, nejsem urednik.
|
smilers
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 11:54
- Nahlásit
dejavu karanténu dle mého může nařídit vet. stanice jen na popud někoho. Jinak si myslím, ze toto je povinnost majitele útulku.
|
Ronka
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 12:01
- Nahlásit
tak jsem to jakžtakž pochoppila i když už si nepamatuju jak jsme se předtím hlásila ale člen jsme tam fakt napsáno neměla ,teď tu budou asi trošku zmatky kdo je kdo
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 12:10
- Nahlásit
smilers
ano, ale u odchycenych psu, kteri jsou teoreticky neockovani, paklize uz prosli utulkem, meli by byt veterinarne v poradku, naockovani nebo nemocne by je utulek nemel vydat. - Detmarovice.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 12:10
- Nahlásit
smilers
Nepracuji ve Vrbátkách. Ráda bych, ale nestíhám - mám doma v paneláku pět psů, z toho jeden dětmarovický NO a sotva stíhám živit sebe a je. Paní Šiblovou ale znám z doby, kdy se řešil případ jednoho místního útulku, kde byli psi též v hrozných podmínkách. Mnoho psů odtud zachránila, vyléčila a našla jim nové domovy. Někteří nemocní zůstali u ní, někteří staří u ní dožili. Díky jí došlo v onom útulku ke změně vedení a dnes je to tam již lepší. Vím, že když je třeba pomoct zvířeti, ona nejí, nespí, udělá pro záchranu všechno co je v jejích silách, snad i více.
Kolem dětmarovických psů se rozvířilo hodně emocí a sesypalo se hodně zájemců o tyto psy. Paní Šiblová pojala ale podezření, že jejich motivy nejsou vždy čisté (zájem o čistokrevné psy, zájem o psa bojového plemene, kdy zájemce udal falešný kontakt, neověřené i neověřitelné osočování). Z toho důvodu stáhla opět zpět všechny psy co mohla, ve všech těch zmatcích nebyl čas zjišťovat, co je na čem pravdy.
Který veterinář nařídil karanténu (pro dejavu) nevím.
Psi se z Vrbátek vydávat budou, ale paní Šiblová bude velmi svědomitě ověřovat, kam vlastně.
|
smilers
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 12:14
- Nahlásit
aren, vím který myslíš útulek, sem jedním z webmasterů stránek tohoto útulku.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 12:17
- Nahlásit
smilers
Já jsem tam psala do knihy návštěv, že se mi ty stránky líbí
|
smilers
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 12:26
- Nahlásit
aren
hned ze začátku, že? děkujeme
|
smilers
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 12:27
- Nahlásit
aren
ještě jeden dotaz, proč jsou zrušené stánky útulku ve Vrbátkách?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 12:36 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
smilers
Útulek ve Vrbátkách nemá a vlastně ani nikdy neměl vlastní stránky, existuje teprve od podzimu (a vlastně ani oficiálně neexistuje, je to soukromý domeček dcery paní Šiblové).
Stránky http://www.psi.d-i-mont.cz/ udělala narychlo jedna dobrá dušička (zde Pingu) toho 25.1.2006, a dávala tam souhrn informací o záchraně psů z Dětmarovic, protože tato diskuze se posouvala příliš rychle, tak aby lidi nemuseli pátrat po třiceti stránkách. Když to tady začalo soptit, tak ty stránky zrušila, což docela chápu.
Paní Šiblová má nějaké stránky od té kauzy od předloňska, ale nikdo neměl čas se jim věnovat, tak tam jsou jen fousaté záležitosti.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 12:39
- Nahlásit
smilers
Díky za zájem, jsi hodná. Teď musím jít venčit.
|
smilers
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 12:43
- Nahlásit
aren
děkuji za vysvětlení ale myslím si, že když vytvořím stránky s takovou ožehavou kauzou je jasné co se na diskuzi bude odehravat nemyslíte? Jen mě pořád nejde na rozum kdo teda na koho podával ty trestní oznámení? některé informace už jsou tak zkreslené že nevím komu věřit
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 13:00
- Nahlásit
smilers
upřesním stránky, o kterých výš píše aren byly staženy, protože paní Matoulková vyhrožovala trestním oznámením, pokud tak Pingu neučiní...
|
smilers
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 13:05
- Nahlásit
Eimy aha tak to je ubohé od pí. M...a pak že je v našem státě svoboda slova, to vidím
|
aren
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 15:46 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
smilers
že když vytvořím stránky s takovou ožehavou kauzou je jasné co se na diskuzi bude odehravat nemyslíte?
No, teď už myslím. Ale původně jsem se domnívala, že tam bude organizovaná konstruktivní pomoc a sdílená duševní podpora.
stránky, o kterých výš píše aren byly staženy, protože paní Matoulková vyhrožovala trestním oznámením, pokud tak Pingu neučiní...
Nejsem ve spojení s paní Matoulkovou, ale sem do diskuze psala, že paní Synové hrozí odnětí důchodu, když bude mít příjmy z veřejné sbírky.
kdo teda na koho podával ty trestní oznámení?
Trestním oznámením hrozila paní Matoulková z důvodu výše uvedeného. Dále hrozila trestním oznámením paní Šiblová za to, jak k ní vtrhla a jak se u ní chovala ta "pomocná" výprava.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 15:58
- Nahlásit
aren
Hele, aren, organizovana konstruktivni pomoc dorazila. Jen je nyni, nevim proc, nazyvana "pomocnou vypravou", ktera nekam vtrhla! O dusevni podpore je hezke a libive psat, ale pejskum by asi byla prd platna!
Ja konstruktivne sehnala spoustu zradla - po te, co se odehralo, me i dalsi sponzory presla chut na Moravu neco posilat, hlavne kvuli chovani p. Siblove. Na zminenem zradle si jiz od vcerejska pochutnavaji jini pejsci z utulku.
A prosim, psala si, ze budes diskutovat jen to nejnutnejsi, jinak se bojis srsnu...
Nic proti tobe, ale omylat tady veci porad dokola je zbytecne. Kdo chce, pravdive informace si sezene.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 16:01
- Nahlásit
snim ci bdim. ale asi se mi to zda. rekl bych, ze podobna debata zde jiz byla a skoncila tak jak skoncila. chtel bych se proto vsem nez vypustite zbrane, ktere nejdou vzit zpatky zeptat, zda skutecne chcete cely ten maraton osocovani a vypnuti diskuze absolovat znovu, nebo zda uz to tema jednou uzavrete ...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 16:07
- Nahlásit
aren
Bohužel ŽÁDNÁ veřejná sbírka (tak aby se tak dala nazývat podle zákona) organizována NEBYLA. Tímhle diskuzi s tebou uzavírám (aspoň z mojí strany), protože Jirkovo má pravdu v tom, že by se to zvrhlo do podobných rozměrů, jako už to tady jednou bylo...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 16:12
- Nahlásit
Jirikovo
Ja souhlasim. Zadne zbrane nevypoustim
Take si ze vseho nejmin preji vypnuti diskuse.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 16:48
- Nahlásit
Fifi
taky už si nepřeju žádnou diskuzi, včera jsem si dokonce nepřála ani slyšet slovo pes, Olomouc a nějaká jména, naštěstí se to po večerních meditacích a dnešku krásně vylepšilo, venku svítilo sluníčko, na rybníku bruslila malá děcka, Indee našel loužičku žumpy, ve které se opravdu vyválel, podařily se umístit 3 zrzavé kočičky, útulek Malý Jeníkov vzorně spolupracuje při umisťování psíků a jsou velmi vlídní a ochotní...co mi chybí? Tralala
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 16:50
- Nahlásit
Fifi
jo a na tvé pomoci si pochutnávají a dlouho pochutnávat budou pejskové ze vzorového útulku ve Dvoře, to je taky bezva
|
moll
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 18:26
- Nahlásit
aren
Paní Šiblová pojala ale podezření, že jejich motivy nejsou vždy čisté (zájem o čistokrevné psy, zájem o psa bojového plemene, kdy zájemce udal falešný kontakt, neověřené i neověřitelné osočování). Z toho důvodu stáhla opět zpět všechny psy co mohla, ve všech těch zmatcích nebyl čas zjišťovat, co je na čem pravdy. Psi se z Vrbátek vydávat budou, ale paní Šiblová bude velmi svědomitě ověřovat, kam vlastně.
nechci být otravná, ale co je špatného na tom, že chci adoptovat čistokrevnou asiatku? můžeš mi,aren, prosím odpovědět? včera jsem se na to stejné ptala přispěvatele Mgr.xxx ,ale než jsem stihla přečíst odpověď, byla diskuse odstraněna. pořád prostě nechápu, že dělá problém to, že fenka je 1. čistokrevná a 2. není z detmarovic.
moc děkuju za odpověď
moll
|
aren
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 18:33
- Nahlásit
moll
Já souhlasím s přispěvateli výše, že už by se to tady nemělo jitřit. Nechceš si to vyřídit přes mail? Můj je na členovi.
V odpovědi na to, na co se ptáš, mám problém ten, že nejsem paní Šiblová sama. Nejsem schopna objasňovat její myšlenky a stanoviska do všech detailů. Přece jsi s ní mluvila, ne?
|