| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2018 21:05
- Nahlásit
Xerxova
nojo, ty si zkusena cestovatelka ja tyhle zahranicni veci mam rada jako cely jako balicek, kdy za me nekdo dopravu a bydleni zaridi. Mela bych dost strach cestovat sama hlavne z tehle organizacnich duvodu, su dost stresar.
jo, velebit by se mi libil taky... jenze asi sem proste zatim do toho cestovani za hranice nedorostla, ale s vekem moznaaa snad...
zqtim je to tak, ze s cestovkou obcas ukecam aspon nejakyho znamyho, kdo by takhle nejel ale s cetovkou je ochotnej a kdyz neni tak porad je tam ta jistota toho pruvodce... a s vlastikem co sem byla na ukr je to tezky, mame hooodne odlisny predstavy a je tezky je skloubit. s nim se do zahranici nebojim, ale ...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2018 21:44
- Nahlásit
Xerxová
Tak to budete mit krasavou dovolenou, kdyby me nekdo teleportoval na podobny misto bez nutnosti travit cas cestou, jela bych taky hned!
cernej caj
protoze sem za poslednich 20 let byla u more jednou s muzem na 3 dny, aby se podival k mori a dalsich 20 se asi nedostanu
Ale nerikej, dyk si byla onehda koukat na tuleni mimi, to bylo taky more?
Plesknout se nekde v hicu na plaz a opejkat se, to neni nic pro me, ale more na severu Skotska se mi moc libilo, a je fakt, ze dutiny vycistil uz jen ten vzduch, vune ras a tak, aaaaaach!
Jinak hlasim vicemene ukonceny prvni harani Nestvury, skoncilo obdobi, kdy byla veledulezita a Trolitko ji ted nejak vychovava po svym, drsnejs. Asi vi dobre, co cini, protoze jinak by ho prevalcovala.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2018 21:52
- Nahlásit
čaj dohodni se s Petrs - ta se bojí za hranice - neb se nedomluví. Tak jim jeď dělat tlumočníka S tebou by se třeba Alp nebála... Moc se jí líbily naše podzimní "Knedlíkové" Alpy - tobě taky... ona se nedomluví (ale dojedou), ty se domluvíš a nedojedeš... Chicht - a já vám ubytování někde najdu to je mé hobby
Fifi jojo Vysočina, Argyll... hned bych jela. Ale dřív asi dojde na Bretaň... Za rok, za dva... uvidíme
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2018 22:40
- Nahlásit
Xerxová
hezky jsi jim to naplánovala
Fifi
kdyby me nekdo teleportoval na podobny misto bez nutnosti travit cas cestou, jela bych taky hned!
mám to úúúplně stejně, nikam nejezdím kvůli těm otravnejm cestám, kdyby radši už konečně někdo místo nějakejch blbostí vymyslel ten teleport
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2018 05:54
- Nahlásit
Xerxova
nemecky neumim a anglicky predevsim pracovni anglictinu, beznou hovorovou si taky musim nechat 3x pomalu zopakovat
Fifi
no to je fakt, ja myslela, ze dutiny to protahuje hlavne na jihu + to proplachnuti dutin pri plavani v ty anglii bych proplachovat nechtela
uaaaa skotsko ja nutne desne moc chci jet do skotska... uvidime... za par let
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2018 09:15
- Nahlásit
tak ja byla u more parkat a nejakej ozdravnej efekt jsem nikdy nepozorovala, ale asi to ucinkuje na kazdeho jinak
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2018 09:26
- Nahlásit
Maya
me se u more dobre dejcha, ale nesmi byt 40 ve stinu.. 2 dny by me to bavilo se plavit a cachrat, ale ve stanu se v tech tropech prodte vydrzet neda
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2018 09:52
- Nahlásit
cernejcaj
me to nebavilo na plazi ani den, takze pak jsem si furt dokupovala vylety a strasne se to prodrazilo
a to jsem jeste v Turecku odolala pokuseni jet na tejdenni dovoleny na tridenni vylet
plaze na koupani jsou i v Helsinkach treba, tam 40 ve stinu nehrozi
45 ve stinu bylo v Turecku, tenkrat jsem byla schopna v tom i jit do mesta, dneska bych tam chcipla hned prvni den
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2018 10:22
- Nahlásit
Tak ja zvladnu 2 dny plavat a cist si v pohode
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2018 12:27
- Nahlásit
tak sem dozaplatila druhou pulku zajezdu na leto, ten cas bezi desne rychle, jeste sem na ni nestihla nasetrit a uz ji musim platit
ted uz neni cesty zpet a za mesic a kousek vlastne... uuuuuz se to bliiiiziiii
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2018 12:30
- Nahlásit
https://ofeliinoticho.com/2018/06/06/kdyz-pes-oliz ne-jedovatou-housenku/
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2018 12:42
- Nahlásit
cernejcaj
to uz utece
ja zadnou dovolenou, hezky brejleu, zub a uhli
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2018 12:52
- Nahlásit
s tou housenkou zajimavy, asi to neni moc znamy, protoze vetsina lidi i se psem jezdi touhle dobou k mori a ne nekam do lesu a hor
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2018 13:26
- Nahlásit
No prave, mydlim ze hodne lidi ted jezfi se psy k.mori...
Maya
zas budes mit auto, ja za to budu mit dovoleny oristich 15 let
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2018 15:36
- Nahlásit
v lese bylo vedro - šla jsem s Najtem potokem a některé tůňky byly docela hluboké a voda ledová. Takže jsme si to užívali. No a doma jsme ho hned po návratu šoupli do vany - a po dlouhém čase ho zase jednou vzali šampónem. Máme čistého psíka
Jinak je ve vaně zcela vzorný - stojí na gumové podložce a docela si to užívá. Až po prvním vysušení skáče ven - a po důkladném vyfrotýrování je taprve vypuštěn z koupelny...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2018 17:49
- Nahlásit
Maya o housenkách, co "dělají" díry do jazyků jsem už někde četla. Naštěstí žádný náš pes nic takového nežral - a ani si jich nevšímal. A že se housenky (pavouci, brouci,...) do rukou neberou učíme i Trpajzlíky - takže budu doufat, že se nic nestane. Vloni nás vyděsil velký tlustý had (jaký to byl netuším) kousek od zahrady, kde jsme bydleli... uvidíme letos. I když smečka dusajících dětí dospěláků a mamuta snad budou hadoodpuzující
jo a jinak jsem smutná - první snůšku kosáků vyplenila vrána. Druhé hnízdo si postavili málem u nás v obýváku (chvojka kousek od terásky) a vyvedli mladé úspěšně. Dneska se jeden mladý blbec utopil v psí napáječce (maltovník plný vody), i když jsou všude po zahradě bezpečná mělká pítka... a z druhého zbyla jen hromádka peří (krahujec??, kočka??...)
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2018 20:17
- Nahlásit
Fuuj, housenky nebezpecny! To tu nemame, zatim teda. Kremylek si oblemcal kdysi jen ropuchu a jak byla pekne sjeta...
cernej caj
ted uz neni cesty zpet a za mesic a kousek vlastne... uuuuuz se to bliiiiziiii
Kupredu, zpatky ni krok! To je za chvilku.
Xerxová
Dneska se jeden mladý blbec utopil v psí napáječce (maltovník plný vody), i když jsou všude po zahradě bezpečná mělká pítka... a z druhého zbyla jen hromádka peří (krahujec??, kočka??...)
Tohle zamrzi, ale nenadelas nic. Ja dneska sbirala vypadany, uz studeny vrabci holatka, to je kazdej rok dycky, a v dali kukala kukacka uz par dni - tak jestli ona byla sikovna ve spravnou dobu... Strak je tu taky hodne, ale ty zvladaji drzet opodal postolky, ci co to tu mame za mensi dravce.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2018 21:41
- Nahlásit
kukačka spíš vyhledává hmyzožravé "kmotry" - pěnice, rákosníky, střízlíky... vyházená hnízda bych spíš typovala na straky (jedno odnesou, zbytek vypadá). Ale ono je to jedno, co ti vrabčáčky likviduje...
Mám hebkého psíka - už jsem ho i vyčesala od starých chlupů uvolněných koupelí a naleštila vlhkým hadrem...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2018 22:07
- Nahlásit
Xerxová
jo já o víkendu našla vypadlý už mrtvý kose, to je prostě příroda
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2018 23:01
- Nahlásit
cernej caj
tak kříženečkům lapiny a VČ už je přes 6 týdnů, pěkný jsou
https://www.facebook.com/steffen.wolf.184/photos/p cb.1252484168219103/1252483778219142/?type=3&theat er
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2018 06:41
- Nahlásit
Maya experimentální krytí na ozdravění velkých špiců ??
Já se dneska dovolenkuju - domácnost to už potřebuje. Okna jsou neumytá už od března a není skoro vidět ven... A zítra jedu (ne na dva dny - ale na pár hodin) na zvířetnický mejdan na Pastviny. Je to trošku z ruky, ale stavíme se na hřbitovech a spojíme příjemné s užitečným
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2018 07:38
- Nahlásit
Maya
jezis to je nunuuuuuuu
Xerxová
ja se taky dovolenkuju, vcera byla party firemni tak mame dneska reditelske volno
prave sme prisli s ferinkou z venku, bylo tam pro me fakt prijemne, prisel mi dopis od lisky o ukonceni meziuveru,takze juchuuu konecne zacnem trochu vic setrit prenastavenim vyse splatky, a pak musim jet do sporky pac mi skoncila 5leta akce zdarma a nechci platit 230kc za vedeni uctu (to je ale zas nejvyssi poplatek a je v nem vsechno zdarma), takze aby mi nabidli neco jinyho, ale abych nemusela platit tolik... Pripadne bych musela k jiny bance ale moc se mi nechce
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2018 08:38
- Nahlásit
Xerxova
no vicemene ano, ale je to samo mimo FCI, v Nemecku uz spousta chovatelu velkych spicu chova mimo FCI neb nemaj zaludek na tu blizkou pribuzenskou bez ktery uz skoro v podstate velky spic bez experimentu nelze chovat
a Nemci experimenty nepovolujou
u nas doufam připadni potomci takovyhodle experimentu nebude problem dat do registru
cernejcaj
se mas, taky chci reditelsky volno, potrebuju uklizet, cesat psy a tak
snad ti to s tema poplatkama nejak udelal, ono sporka ma obecne vysoky poplatky, ale taky se mi od nich nechce odchazet, zas ty sluzby maj celkem dobry oproti tomu co slysim z jinym bank
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2018 09:37
- Nahlásit
Maya
tak ja tam vnimam taky dost to, ze v kazdy horni dolni prdeli ma maminka od dvou deti kam chodit do prace, bankomat na kazdym kroku... jiny banky sou treba bez poplatku ale kdyz nemas obrat na karte (nemam), tak platis mesicne za kartu, kdyz nevybiras aspon 1500 (nkedy se stane, ze mi chybej 200 tak vyberu 200) je poplatek najednou 29 a tak... takze abych pak platila 50kc mbance za to, ze nemam obrat na karte a 3x za mesic 29kc kvuli vyberu, tak muzu rovnou zustat u sporky, ze...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2018 09:41
- Nahlásit
cernejcaj
jj, presne, treba u KB kdyz chces jit neco vyridit do banky, tak se tam musis objednat predem, desny
a internet bankovnictvi ma sporka oproti jinym taky super
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2018 09:45
- Nahlásit
Maya
jj, pro me je to sice uz skoro jedno, pac do mesta musim tak jak tak, ale ta sporka ma proste bankomaty na kazdym rohu a ja su furt v uplne jinym rohu tak se mi to hodi...
mam nabitou ctecku, az pujdu sedet na pipaci system do sporky
navic mi ted volali a nabizeli cestovni pojisteni za 35kc mesic do 5000mnm tak to musim nastudovat, ze bych nemusela furt kupovat to pojisteni zvlast
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2018 11:33
- Nahlásit
tak ja ty kytky asi doma siknauju
https://www.jenzeny.cz/psychologie/laska-a-vztahy/ ikea-experiment-co-se-stane-kdyz-budete-30-dnu-sik anovat-pokojovou-rostlinu?utm_source=www.seznam.cz &utm_medium=sekce-z-internetu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2018 11:42
- Nahlásit
maya
ja je ignoruju to je taky skoro sikana
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2018 12:18
- Nahlásit
Maya jeden pokus - žádný pokus I když to hezky zní a hezky se o tom píše. Ondá jsem si koupila dvě miniorchidejky - ve stejné prodejně, jsou na stejném místě, mají stejnou péči - nadává se jim stejně a jedna prospívá a druhá hyne...
Ale tomu, že rostliny dokážou vnímat svět kolem sebe - tomu vcelku věřím. Ale že by shodily listy kvůli "ne vážně" myšleným slovům - tomu nevěřím
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2018 13:13
- Nahlásit
taky myslim, ze dokazou vnimat energii a spatna energie pro ne nic moc ale zda nevazne mysleny slova... spis mozna kdyby slo opravdu o zlou a agresivni intonaci...
tak su ze sporky. Cumim, kdysi sem mela ucet za 69kc a platby byli za 2kc, vybery zadarmo 3x a pak za 29kc a ted sem to mela 5let zdarma a ted je vedeni zadarmo, prichozi zadarmo, odchozi 5/7 (do cizi banky) a vyber 5kc, coz dohromady hodi treba 30kc/mes, kdyby tak 50, coz mi prijde celkem v poho treba prave v porovnani s mbankou kde bych platila 30kc ze nemam ten obrat
|