| Autor |
Zpráva |
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2013 18:23
- Nahlásit
Hipík a Tonička a Rozinka
aha..já myslela že to víš právě..tak nic
|
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2013 18:28
- Nahlásit
pesalik
Není zač, je mi ctí držet ochrannou ruku nad mými pozemskými ovečkami.
Zdař Nadbůůůch...
No právě. Nebo myslíš, že ten s tím pětinásobkem je v něčem lepčí?
...dá větší šlupku nebo ne?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2013 18:29
- Nahlásit
pesalik
Nejsou to teda spíš medvědi?
v tom případě si na obrázku představuju Hipíkovou
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2013 18:33
- Nahlásit
pesalik
Pokud se cítěj jako něcojakosmečka, může to bejt docela fuk, jakýho jsou pohlaví. neboli může bejt myslím hodně důvodů, proč by mohli napadnout.
zlato taky píšu že je trochu menší pravděpodobnost,ne že se to nestane
|
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2013 18:34
- Nahlásit
davidkova renata
aha..já myslela že to víš právě..tak nic
Éch jo... blbá situace... včera mi zas říkala sousedka, že se hnali k ní a jejímu psovi, když ale vylítla ze křoví srnka, změnili směr... Prej jim zdrhla a paní se psem se uklidila do bezpečí... Blbý je, že tohle nemá dobrý řešení, s majitelema nikdo nehne, takže jedině čekat, až ty mlaďochy někdo vodstřelí...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2013 18:46
- Nahlásit
takže jedině čekat, až ty mlaďochy někdo vodstřelí...
tak vono to asi nebude trvat dlouho když posledně předvedli co předvedli..tuty to budou opakovat bo v tom už slušně jedou a bude jaro,srny budou mít mladý a nyslivci se naserou..
|
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2013 19:10
- Nahlásit
pesalik
Proč s nima nikdo nehne?
Domnívám se, že proto, že se jich bojí... i policajti... Dospělí chlapi většinu života strávili v krimu, děcka fetujou a kradou, nikdo z nich nikdy nedělal...
Pokud potkám matku rodu, zkusím s ní opatrně promluvit, ale moc tomu nedávám... Do konfrontace nepůjdu, jich je hodně a já jsem sama...
|
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2013 19:24 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
pesalik
To je blbý no, v takovych pripadech je dobry zmenit pusobiste :/ kdyz ne konfrontace.
No oni naštěstí nebydlí blízko mne, ale pár kiláků v sousední vesnici, ale ti jejich psi přes pole běhají až k nám...
Jinak já s touto rodinou přímej problém nemám, jejich kluka jsem seřvala, když mi tady kradl nějakou maličkost a po té, co se to doneslo jeho matce, přišla se mi omluvit, od tý doby mám ohledně takovejch lumpáren klid...
Ale blbý je, že tam, kde by u jinýho smrtelníka normálně nastoupily mechanismy Městského úřadu nebo policie, je v jejich případě ticho po pěšině... Jinak než strachem si to vysvětlit neumím...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2013 19:27
- Nahlásit
Pokud potkám matku rodu, zkusím s ní opatrně promluvit
zkust to uhrát na děti - řekni, že ohrožovali ve vesnici dítě, rozjeď představy, co by se mohlo stát...... třebas se chytne? Malá pravděpodobnost, ale děti by u nich zabrat mohly?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2013 19:54
- Nahlásit
Tak dneska jdu se 6 psy, dva na vodítku, ty mám 3 dny teprve. A najednou štěkot z pole a co myslíš? Dva velcí psi, kteří tam patří do jedné zahrady. Řvou a valí k nám. Minule mě tihle dva naháněli na hlavní silnici, když jsem šla s jedním malým psem, a byli hodně nepříjemní. Znám je. Řvali na mě, když jsem chodila kolem jejich plotu, a azylanti se báli tudy chodit. Tak jsem na ně byla zlá a zafungovalo: dneska mi stačí číct "co to je?" a už valí od plotu nejlíp až ke stodole. Zřejmě se mi tento "výcvik" vyplatil. Když jsem totiž dneska zařvala několikrát na svýho hluchýho psa, který byl 10 metrů blíž k nim, tak můj pes mě vůbec neslyšel a furt si čuchal, ale ti dva hajzlíci se na nás vykašlali a mazali ke svý zahradě. Byla jsem ráda. Hned jsem si na Tebe a Fajku vzpomněla.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2013 11:41
- Nahlásit
já jsem si pořídila pepřák, probrala jsem to s kamarádkou, funguje prý i na velké psy, ale nesmíš být moc outlocitná, čili nečekat na rvačku. Použít hned, jak se k tobě čokl dostane na dostřel a vykašlat se na jeho psí práva.
Ale necítím se s ním moc bezpečně, uvažuji o pěkném, malém a hodně účinném paralyzéru. Dost mne sere, že kvůli místním hajzlíkům s rotvíkama a pastevcema navolno to musím řešit a vyhazovat za to prachy. Na policii jsme už byli z okolí všichni, dokud někoho nepřizabijou, můžou jím dát tak maximálně pokutu za venčení navolno....když je u toho chytí.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2013 11:56
- Nahlásit
gabifi
Pepřák je velmi diskutabilní, zeptej se Eninky nebo jiných, kterým to nezabralo na psy ale na ně samé. Tak abys místo obrany psů nevyřadila z provozu sebe a zatímco Ti budou rotvíci rvát Tvé fenky na kusy, neválela se po mezi s pálením v očích.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2013 12:08
- Nahlásit
Vlčáčková
no, já to prodiskutovala s kámoškou, která ho musela použít už několikrát. A prý to zabralo i na pita. Začnou se válet po zemi nebo si začnou třít hlavu o zem a ty máš čas zmizet po anglicku. Ale musíš se trefit, o tom žádná. Proto chci jít spíš do paralyzéru. Našla jsem si tohle a asi si ho věnuji k narozkám:
URL
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2013 12:15
- Nahlásit
gabifi
To je asi to, co má Fajka, ne? Taky jsem o něčem takovém uvažovala, ale zatím to odkládám.
Paralyzér mi přijde po střelné zbrani nejlepší obranou. Každopádně neřeší můj problém, že se moji psi po poli toulají v určitém okruhu ode mě a obávám se, že by se mi je nepodařilo rychle dostat do svého dosahu všechny tak, abych je proti útočníkovi mohla paralyzérem bránit. Minimálně hluchá Astřička prostě na přivolání nereaguje, neb ho neslyší. To bych ji musela na širém poli za barákem (i na naší neoplocené zahradě) stále tahat na vodítku.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2013 12:49
- Nahlásit
Vlčáčková
víc psů je problém. Nej řešení ze všech se mi zdá samozřejmě normální střelná zbraň, ale získání a udržování zbrojáku je dost opruz.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2013 13:31 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
gabifi
Nej řešení ze všech se mi zdá samozřejmě normální střelná zbraň, ale získání a udržování zbrojáku je dost opruz.
Taky si myslím. A pokud máš dva psy (dva, že?) a poslušné, tak se to dá samozřejmě i s paralyzérem celkem ošéfovat.
Akorát se mi zdá, že jsou docela dost drahý.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2013 19:24
- Nahlásit
Vlčáčková
jo ty ceny jsou hnusný, proto mne štve, že musím řešit cizí psy za moje peníze
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2013 20:13
- Nahlásit
gabifi
Okopíruj paragonek a rozešli policii, přestupkové komisi a majitelům těch psů. Zažádej o proplacení se zdůvodněním, z jakého důvodu jsi byla nucena si to pořídit. Nikdo Ti nic neproplatí, to je jasný. Ale policajti a úředníci by mohli pod vlivem začít třeba preventivně řešit alespoň kontaktováním majitelů a domluvou, a majitelé budou vědět, že jejich pejsci můžou dojít k úhoně a třeba si je budou hlídat.
Ovšem počítala bych s tím, že majitelé budou obratem vyhrožovat. Všem bych všechny ostatní oznámení rozeslala v kopii, aby všichni věděli, kdo další to ještě dostal. Poslala bych to pěkně na doručenky, abych měla podpisy příjemců.
Nejdříve bych to ještě probrala s nějakým právníkem, abych někde neudělala nějakou chybku - věcnou nebo třeba jen ve formulaci.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2013 20:28
- Nahlásit
Vlčáčková
bych to ještě probrala s nějakým právníkem
s dovolením připojím svůj názor....důvod, na základě kterého si někdo pořídí paralyzér je subjektivní záležitost, tudíž na základě subjektivního dojmu nelze ani nic nahradit (cenu), ani zahajovat správní řízení ex officio, ani na základě takovéhoto podnětu, bohužel. Je to systém "co kdyby náhodou"....prostě pokud budou ohroženy právem chráněné zájmy, tak lze něco konat, činit, ale takto bohužel nelze. Něco jiného je, když bude volně pobíhající pes ohrožovat jiné (lidi, zvířata), ale paralyzer jako "prevence" proti "něčemu", co sice může, ale nemusí ohrozit, tady prostě nelze považovat jako impulz k něčemu, co ještě nenastalo, či na základě subjektivního dojmu za něj požadovat event. náhradu. Snažila jsem se to celý převést do laického pohledu, snad se mi to aspoň trochu podařilo.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2013 20:47 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Eninka
Jasně, chápu. Vždyť říkám, že nikdo nic neuhradí. Ale co se týče policie a MÚ, pak by jistě ve zdůvodnění měli brát v potaz to, že psi opakovaně utíkají a ohrožují (případně vyjmenovat případy) ostatní psy nebo dokonce lidi. V podstatě bych to viděla tak, že to má pouze informativní charakter - pro úřady, že se to tu děje opakovaně, pro majitele, že jejich pejsci můžou přijít k ráně elektřinou. Na majitele to může (nemusí) mít efekt, že když uvidí případnou aktivní obranu a újmu vlastního zvířete, dají si na ně víc bacha. Dosud nejspíš hřeší na to, že jejich pejskovi, ať udělá cokoliv (i zabije jiného psa) se nic nestane, protože je velký.
Mě ohledně toho právníka šlo o to, aby dopis nebyl formulován jako výhrůžka, aby se to nedalo interpretovat tak, že by byl pak spíš problém na straně uživatele paralyzéru. Nakonec s tím by souvisela i moje otázka obecně: použije-li jakoukoliv zbraň na obranu majitel napadeného psa (nebo sám napadený), jak se to může zvrtnout proti němu a co by měl následně udělat, aby se tak nestalo.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2013 20:58
- Nahlásit
Vlčáčková
použije-li jakoukoliv zbraň na obranu majitel napadeného psa (nebo sám napadený), jak se to může zvrtnout proti němu
každopádně by neměl při odvracení nebezpečí způsobit větší újmu, než mu hrozila, ale tohle je trochu složitější při posuzování, je to případ od případu, to bych tady vypsala romány, kdybych měla obsáhnout všechny varianty a situace, nehledě k tomu, že existuje plno judikátů, kterými se pak mnohdy řídí soudy, když s nima argumentuješ při sporu, ale to už jsme někde úplně jinde....
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2013 20:57
- Nahlásit
kacer_
Všichni se tu bavíte s nějakým pesalík, kterého tu nikde ale nevidím
byl to dobrej člověk
|
impact
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2013 21:01 - Změnil/a: impact
- Nahlásit
kacer_
Všichni se tu bavíte s nějakým pesalík, kterého tu nikde ale nevidím.
To, že ho nevidíš ještě neznamená, že tu opravdu není.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2013 21:02
- Nahlásit
kacer_
vážená paní Enikvokátka
to jakože kvokám?
|
impact
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2013 21:03
- Nahlásit
Eninka
Ne, to je Psíček a naráží na tvoji advokacii.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2013 21:06
- Nahlásit
impact
kacer_
ajóóó, jsem to ale srna z Brna nechápavá
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2013 21:08
- Nahlásit
kacer_
Laňka?
možná před třiceti lety, nyní již stará, vysloužilá srna a z Brna, protože se to rýmujéééééé
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2013 22:33 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
kacer_
Nazdar, Pesane. Jsem zvědavá, za jak dlouho Tě zase vyřadí z oběhu.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2013 00:08
- Nahlásit
kacer_
To ani nemusí, Ty na sebe upozorňuješ dost vydatně sám.
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2013 17:35
- Nahlásit
kacer_Uhodl? Získáváš zlatého Bludištáka
|