Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Co na obranu svých psů i sebe?
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2013 15:29 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Ahoj, prosím o vaše zkušenosti s paralyzéry, pepřáky atd. na obranu před volně pobíhajícími agresivními psy (nejen). Díky .

Člen
# Zasláno: 6 Bře 2013 15:50 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

pesalik
Čau, odpověď je velmi jednoduchá. V podstatě cokoliv, co si osvojíš a s čím budeš umět zacházet.

Ahoj, tak to je celkem jasný... Jednalo se mi o zkušenost s konkrétními prostředky právě proto, abych mohla posoudit, jaký zvládnu a jaký by mi nejlépe vyhovoval. To asi ale nebylo ze zadání úplně jasné...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2013 15:57
- Nahlásit

Pepřák nefunguje. Nemám zkušenost osobní s paralyzéry, ale slyšela jsem v parku, že to někteří využili a byli spokojeni. Agresora to vyřadilo, útok okamžitě ustal a vlastní pejsek, i přes fyzický kontakt, žádnou ránu nedostal.

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2013 16:05 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

s paralyzéry, pepřáky atd. na obranu před volně pobíhajícími agresivními psy (nejen). Díky

Fajfka si pořídila po špatných zkušenostech. Je malý, měl by mít -píšu měl by, zatím neodzkoušeno - to co píše Vlčáčková - tedy agresora to vyřadí - slušnou sbírkou voltů, či co to tam je a ten druhý pes, či tvor by měl být opravdu mimo hru. Zkus se zeptat jí, co jí k tomu řekli víc. Já ho jen viděla, je to opravdu dobrý do kapsy, jako malá baterka, tu to taky má v sobě.

Eninka
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2013 16:44
- Nahlásit

Ahoj Hipíku, já mám na vlastní kůži odzkoušenej pepřák a vůbec, ale vůbec to nefungovalo - myslím ten účel. Jediný, co to mělo za efekt byl ten, že jsem málem zdechla já. Pes ani nezaslzí, ani nezakucká, ještě si ten nános "filmu" olizuje, takže radši paralyzér, ten je jasnej.

Fajka
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2013 16:50 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit

já mám tenhle:

http://paralyzuj.cz/paralyzujici-pera/paralyzer-pe ro-s-led-baterkou-streetwise-1-200-000-voltu

Když sem ho loni přesně v týhle době kupovala tak stál kolem třech a půl a měl výkon JEN 1,5 milionů voltů a ted koukám že je levnější a výkonější!

Přesně předrokem sem ho po šílenám incidentu s pokousanou Fájou pořídila a neustále ho nosím sebou. Hrozně mě vyhovuje že je to opravdu jak tlustá fixa která není těžká (třeba kámoška má jinej větší a je těžkej a nenosího protože se jí s ním nechce tahat prostě překáží) a vejde se pohodlně do ledvinky nebo větší kapsy. A ještě má tu baterku. tak před čtvrt rokem se opět vyvrbyla situace kde bych ho asi už použila nicméně k tomu nakonec nedošlo... ale dneska už bych neváhala ..no možná jednu dvě vteřiny.
Jinak píšou, že ani pokud je cizí pes zakousnutej do tvého a ty to nacpeš do útočníka tak tvého to neohrozí....
Přiznám se že už sem vypsychoušená tak že když zapomenu mobil tak nejsu v takovým stresu jako když zapomenu paralyzer... a opravdu se mnou chodí venku všude

Doufám žs se vám nestal nějakej hrůznej zážitek?

Člen
# Zasláno: 6 Bře 2013 16:56 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

pesalik
K paralyzeru-ano, pokud chces zpacifikovat sousedovic nabušenou a agresivní čivavu či třeba chromého NO v parku

Proč by nefungoval na zdravého velkého psa?

Zatím vždycky pomohl řev, případně moje nohy a ruce, a byly to za ta léta, co mám psy, vyjímečné situace.
Jenže teď tu pobíhají dva velcí kříženci ovčáka, s majiteli není možné se dohodnout a už si kousli... Zatím jsem je uřvala, jsou hodně mladí... to se nemusí podařit vždy.... Městský úřad i policie už informováni jsou.

jana33
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2013 17:02
- Nahlásit

Mám tohle http://www.eurosecurity.cz/euro-security.info/cs/e lektricke-paralyzery/scorpy-200
Naštěstí zatím v praxi nepoužito,ale běhá nám tu navolno moc milý rotvailer,kvůli tomu jsem to pořídila. na dálku je pepřová střela,na kontakt paralyzér

Člen
# Zasláno: 6 Bře 2013 17:04 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Fajka

Díky moc...

Doufám žs se vám nestal nějakej hrůznej zážitek?

Ne, neměla. Ale ti psi, co v půlce února tady potrhali srnku a které jsem odehnala křikem, tu pobíhají stále a jsou čím dál víc kurážnější.
Nedá se mluvit o vysloveně agresivních psech, ale není vyloučené, že se situace přiostří...

Proto mě napadlo, že by nebylo od věci, pořídit si na takové situace nějaké udělátko na obranu...

Člen
# Zasláno: 6 Bře 2013 17:08
- Nahlásit

jana33

Díky!

Člen
# Zasláno: 6 Bře 2013 17:25 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

pesalik
Pokud je pravděpodobnost, že útočníci budou ve smečce, byť dvoučlenné, neumím si to představit vůbec.

A jaký prostředek by tedy v této situaci mohl být na zastrašení/ zastavení útoku účinnější? Vyjma střelné zbraně s ostrejma...

Člen
# Zasláno: 6 Bře 2013 18:08
- Nahlásit

pesalik

A co třeba plynovka?

Člen
# Zasláno: 6 Bře 2013 18:19
- Nahlásit

pesalik
Tak samozřejmě já vím všechno a co nevím, to jakoby nebylo, to je známo, ovšem ...

... a safra, koho mi to jen připomíná...

Nicméně, děkuji za tvé postřehy...

Fifi
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2013 18:20
- Nahlásit

Ja si myslim, ze by ti stacil i beznej "poplasnak" neboli startovaci pistole. Malokterej pes je na strelbu zvyklej, kdyz sklonis poplasnak k zemi, je to slusna racha i s 6mm nabojem. Samoze jen coby akusticka vystraha, ne kontaktni zbran. Znamej takhle kdysi odrazoval na sidlaku potulny vorechy od svy haravky.

Eninka
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2013 18:21
- Nahlásit

pesalik

pořiď si střelnou zbraň

ono je jasný, že tohle řešení by situaci vyřešilo beze zbytku radikálně, ale dost dobře si nedovedu představit, a to ani Hipíkovou, ani další lidi, že když přilítne rozzuřenej pes, že tasí kolty a picne ho. Jako obrana dobrý, ale nevím, jestli máš zbraň a znáš ty pocity ji použít na veřejnosti, byť proti psu. Já vím o čem mluvím a řeknu ti, že je to úplně jiný, než metat náboje na střelnici, no ale proti gustu žádnej dišputát, to zase jo

Člen
# Zasláno: 6 Bře 2013 18:27
- Nahlásit

Eninka
Fifi
Ja si myslim, ze by ti stacil i beznej "poplasnak" neboli startovaci pistole.

Díky , ty plynovky taky dělaj randál právě... Jinak pistoli s ostrejma nechci, měla bych (třeba i nepřiměřené) zábrany ji použít.

Člen
# Zasláno: 6 Bře 2013 18:29
- Nahlásit

pesalik
To bych řekl určitě ne.
Účinnost srovnatelná se sprayem, obtížnější manipulace, psovi je šuma fuk, čím na něj míříš.

Aha, a myslíš, že ani hluk nezaplaší?

jana33
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2013 18:30
- Nahlásit

Z vícero zkušeností musím říct,že většina psů se střelby nebojí. Takže tomu bych určitě nevěřila. A pistole? Dokud je pes dál,měla bych osobně zábrany střílet (a to nemluvím o nervozitě), ve chvíli,kdy už je v mejch psech,je mi pistole k ničemu

Fifi
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2013 18:33
- Nahlásit

měla bych (třeba i nepřiměřené) zábrany ji použít.
To sme na tom stejne. Ten poplasnak je ozkousena dobra vec. Znamyho cuba jen hnula uchem, byla zvykla - treba by se i fenule daly na tohle naucit.

Fifi
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2013 18:34
- Nahlásit

jana33
Z vícero zkušeností musím říct,že většina psů se střelby nebojí.
Tak ja mam zase zkusenost opacnou. Ale je fakt, ze kdyz jsou dva, tak...

Eninka
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2013 18:37
- Nahlásit

Já kdybych tohle koumala sama, šla bych jedině do paralyzéru, protože nikde není jistý, že střelba z poplašňáku je zaplaší, ale u paralyzéru je šance, že je znehybníš (přinejmenším).

Eninka
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2013 18:38
- Nahlásit

pesalik

se letos chystám rozstřílet

to asi nejsi sám, je nás čímdál víc

Eninka
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2013 18:46
- Nahlásit

pesalik

Nebo si sežeň mou fotku

myslíš tu Emila Nemyla?

Člen
# Zasláno: 6 Bře 2013 18:47
- Nahlásit

jana33
Dokud je pes dál,měla bych osobně zábrany střílet (a to nemluvím o nervozitě)

no právě...

Eninka
Já kdybych tohle koumala sama, šla bych jedině do paralyzéru

Já to nejspíš taky takhle pořeším...

jana33
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2013 18:49
- Nahlásit

Fifi
Manžel jako myslivec a i pár mysliveckejch kamarádů se snažilo střelbou do země zahnat psiska,když honili zvěř, jednou odehnat dva už od strženého srnce a nic,všichni to měli na háku... Takže bych s tím prostě radši nepočítala

Eninka
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2013 18:49
- Nahlásit

pesalik

moznosti jak situaci resit, je urcite spousta a urcite je lepsi prevence nez reseni utoku

a co tachyony, anebo křišťály, to neporadíš, co? Co kdyby to pomohlo, hmmmm? Vidíš, vidíš, namísto pistole vytáhne tachyon a psi se stanou lepšími,hodnějšími a přítulnějšími, přilezou po břichu za Hipíkovou a nechají se drbat na bříšku, olíznou její psíčky na pozdrav a půjdou si v klidu dál, cestou necestou

Eninka
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2013 18:57
- Nahlásit

pesalik

čas 2:06 přibližně

jóóó, přesně tak nějak bych to udělala já já já, jenom já...
Hele, kdybys mě někdy viděl mezi 80 kilama mydlících se psů, tak bys zíral, pro osvobození nevinných psů jsem schopná se bít až do konce svých sil, chceš sem dát foto děr v ruce, či rentgen mých zad, když jsem při jedné akci uklouzla na mokré dlažbě a přišlápla si pásek od županu? Mudra se dost pobavila, třeba ty taky

Eninka
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2013 19:02
- Nahlásit

pesalik

Pusťe na ně Nymphu

Eninka
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2013 19:04
- Nahlásit

pesalik

nechci foto

já vím, že mi věříš

Já bych doma psiska paralyzérem asi nedokázala švihnout, chtěla jsem to řešit přirozeně, ale šelma je šelma, moje outlocitný přístupy na ni neštačily

Fifi
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2013 19:05
- Nahlásit

jana33
jednou odehnat dva už od strženého srnce a nic,všichni to měli na háku..
njn, lovecka vasen, ta muze prehlusit bezny chovani... Ale zase kdyby vystartovali "jen" po psovi? - nevim, ale je fakt, ze dve asocialni hovada jsou proste nebezpecny a je fakt, ze cort znajet, zda by je poplasnak zahnal.
Echjo, snad ani toho paralyzeru nebude treba a budou se vam vyhejbat obloukem.
Ale je dobre byt pripraven, tak good luck!

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání