| Autor |
Zpráva |
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2013 19:13 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Fifi
Echjo, snad ani toho paralyzeru nebude treba a budou se vam vyhejbat obloukem.
Taky doufám... Ono jde i o majitele těch psů, i ti se budou doufám vyhejbat obloukem...
tak good luck!
, nápodobně...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2013 20:18
- Nahlásit
Střelnou zbraní můžeš pejska-útočníka taky střelit do prdýlky, lépe řečeno do stehna. Tím ho nezabiješ, ale pravděpodobně odradíš od dalšího útoku, neb bude mít dost práce se sebou.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2013 20:21
- Nahlásit
Vlčáčková
Střelnou zbraní
a ty bys ji dokázala použít, kdyby něco? Já vím, že máš zkušenost, ale aji tak je to dost krajní řešení. Nemluvě o tom, že psa zramuješ a pak se ještě dočkáš různýho šetření kolem a kolem (pokud by byla zbraň legální samozřejmě).
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2013 20:39
- Nahlásit
není za co , osobní zkušenost ....uf to sem ráda že se vám nic nestalo, nicméně osud přeje připraveným
jinak jak píše
pesalik
aktivně bránit a ubránit, pořiď si střelnou zbraň, nauč se s ní manipulovat, trénuj s ní a budeš se cítit nejspíš bezpečně.
je podle mě dobrý tak na zastrašení agresora člověka a né psa, když se ti budou mlít v chumlu a rvát se tak stopro nebudeš mít na to střelit po agresoroj a nebudeš ho chtít zabít nebo trefit svýho psa, může se stát že jen rána agresora kterej má zatmíno nezažene... a ve chvíli kdy se do tvého psa zakousne agresor máš opravdu dostatek času na to vytáhnout paralyzer přiložit k tělu agresora a zapnout. Omráčíš ho na nějakou dobu po kterou budeš mít čas od něj zmizet do bezpečí...
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2013 20:47
- Nahlásit
pesalik
co tohle?
to může rovnou prochajdovat takhle:
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2013 20:48
- Nahlásit
Eninka
to může rovnou prochajdovat takhle
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2013 21:44
- Nahlásit
Vlčáčková
Střelnou zbraní můžeš pejska-útočníka taky střelit do prdýlky, lépe řečeno do stehna. Tím ho nezabiješ, ale pravděpodobně odradíš od dalšího útoku, neb bude mít dost práce se sebou.
Ty ses frajerka teda, bys to dokazala, napalit do psa, presne do pohybujiciho se stehna a byt si jista, ze mines tepnu a pes nevykrvaci? To uz radsi starej dobrej prak nabitej kulickou - ale i tou muzes psovi vystrelit oko..
Fajka
a né psa, když se ti budou mlít v chumlu a rvát se
A to je prave ono, ten dulezitej okamih... A ted to nebudu vubec vztahovat k tomu, co se udalo vam, jen vseobecne..
Vidim, ze se riti cizi cokle, s ne prilis pratelskymi umysly, majitel v riti - udelam maximum pro to, aby se nepriritili az k nam. Od akustickyho bubu (poplasnak, krik) po svy divadlo typu odlozim psiska a nafouknu se jak tetrev v tokani a jdu DO NICH, s revem, taaahni smejde, jen to zkus, prese me neprejdes (a jsem o tom vnitrne presvedcena, proste bud ja, nebo oni!)... stalo se mi to parkrat v zivote, a bylo mi v tu chvili jedno esli budu dorvana ja. Ale k mym psum (ktery by je mozna zabili, nebo tezce zranili) se agresori proste nedostali, rozkaz znel jasne, nikdo nesmi projit. Stacil rev, presvedcivy chovani, kopacka spravne mirena, maximalne - mozna sem mela kliku.
Nicmene je proste smutny, smutny a depresivni, ze se clovek musi takhle branit a uvazovat, v ramci zdravi svych psu kvuli nezodpovednym hovadum, ktery takovy psiska vlastni.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2013 21:47
- Nahlásit
pesalik
někdo holt preferuje zastrašování, jinej řešení
dostaneš li se do situace že jde o život tvýho psa a ty nemáš šanci agresora ze svýho psa sundat nic jinýho ti ani nezbude
šak je zakouslej do psa, ni do tebe
no a kdyby byl zakouslej do mě tak holejma rukama opravdovýho agresora těžko sundáš že jo s tím paralyzerem víš že máš nějakou možnost v záloze.
Ale pokud člověk takovouhle situaci nezažije na vlastní kůži, tak jen těžko pochopí...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2013 21:52
- Nahlásit
Fifi
Vidim, ze se riti cizi cokle, s ne prilis pratelskymi umysly, majitel v riti - udelam maximum pro to, aby se nepriřitili az k nam
ano ano souhlas, to je jasný, ale mě se prostě už X-krát stalo že sem měla sotva dvě tři vteřiny, páč se bud vyřítili ze tmy a nebo zezadu a na absolutně žádný zastrašování nebyl čas
a ta bezmoc když prostě víš že svojí vlastní silou toho agresora nesundáš, je pro mě naprosto depresívní
Nicmene je proste smutny, smutny a depresivni, ze se clovek musi takhle branit a uvazovat, v ramci zdravi svych psu kvuli nezodpovednym hovadum, ktery takovy psiska vlastni.
jo tohle mě konkrétně tady u nás ubíjí naprosto šíleným způsobem ach jo
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2013 23:35
- Nahlásit
pesalik
smazáno, byl to zbytečnej návod pro mě zdejší "kamarádky"
O něco jsem přišla. To mě mrzí.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2013 23:49
- Nahlásit
pesalik
ta střelná zbraň je právě k timum že je velká šance, že ten agresor se k tobě/tvýmu psu nedostane
tak nejsme v americe aby si tu kde kdo bez problému pořizoval zbraň a oháněl se jí na všechny strany
právě k timum že je velká šance, že ten agresor se k tobě/tvýmu psu nedostane
když se vyřítí ze tmy , skočí na tvýho psa zezadu tak už ti nezbude nic jinýho než ho ze svýho psa sundat...a pokud nemám sílu na to sundat 60 kilový hovado tak prostě je pro mě paralyzer jediný řešení jak minimalizovat poranění svého psa
ale proste s pouzitim musis cekat, az k necemu dojde
tak nejdřív se snažíš konfliktu předejít tak jak psala Fifi pokud to jde a pokud přece jen ke kontaktu dojde tak prostě víš že máš tu pojistku a né jen holé (hovno) v ruce...
To se neda teda situace resit nejakymi stiznostmi treba opakovanymi, jak jsem psal a podobne tak nejak vselijak?
ne nejde, to už mám za sebou, pro mě ztráta času dalších peněz a nervů, výsledek = NULA
tak jak kdo, jsou lidi, kterym to v techto ohledech mysli a jsou lidi, ktery to potrebujou zazit a pak jsou i lidi, kterym nepomuze ani kdyz to zazijou
hmmm.... jistě takže všichni inteligentní si pořizujou střelnou zbraň a ty blbci paralyzer nebo pepřák...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2013 00:11
- Nahlásit
Fajka
a pokud nemám sílu na to sundat 60 kilový hovado tak prostě je pro mě paralyzer jediný řešení jak minimalizovat poranění svého psa
U me funga adrenalin, ja odhodila i Slecnu sadlo dost daleko, kdyz se bezduvodne srala do Ag... a pak sem jen cucela, ze bych mohla na olympiadu ve vrhu kouli.
A ano, jak rikas, asi ten paralyzer jedinej proste pomuze, i v tvy jistote, klidu, ze kdyz by neco.. a pak uz jen nezavahat, az se neco semele, to do ciziho psa nasit. (Ja se priznam, ze bych na to nemela, psychicky, stejne jak do nej jit nozem, zbrani - neudelala bych to proste, to ho radsi vyskrtit a nechat omdlit z nedostatku kysliku..)
|
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2013 02:22 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Fifi
Fajka
pesalik
Argumenty Alíka pro střelnou zbraň mají určitě něco do sebe, jenže to chce i pravidelně střelbu trénovat a umět pistoli jistou rukou v pravý moment použít... Na to se já necítím, takže raději poplašňák, pepřák, paralyzér...
Navíc nemusí být zřejmé, že dojde k útoku... Přiběhnou dva velcí psi bez majitele, což je jistě znervózňující, ale jěště to není důvod k tomu, aby je člověk zranil nebo zabil.
Že dojde ke rvačce může být jasné až po té, co se těsně přiblíží k mým psům, a to už je podle mne pozdě na to střílet, protože člověk s velkou pravděpodobností může zranit nebo zabít i svého psa. Stejnou službu v takový moment udělá i paralyzér, který ovšem nikoho nezabije.
Zatím jsem vždycky agresory zahnala řevem, podobně jak píše Fifina, a ani mě nenapadlo si pořizovat něco na obranu...
Jenže teď nejde o jednoho, ale o dva velké psy. Jak už jsem psala, nejsou to vyslovení agresoři a řevem jsem je odehnala i od raněný srnky - jejich kořisti, jenže zatím jsou to nedospělí psi...
Prostě se budu cítit líp, když budu mít u sebe něco na obranu.
Líbí se mi ten bazmek, co má Jana - paralyzér a pepřák v jednom. Pepřák stříká proudem a ne mlhou, takže tolik nehrozí, že člověk zasáhne sebe a svý psy a nemusí čekat s obranou, až dojde ke kontaktu...
Jinak to mám podobně jako Fifina - ti psi se nejspíš vysokého věku nedožijou, je otázkou času, kdy je někdo odstřelí, a mě jich je už teď líto. I když z nich cítím potenciální nebezpečí... Stejné nebo větší nebezpečí ovšem cítím z jejich majitelů, ale to už je jiná kapitola... A až nebudou tihle psi, mohou si tito lidé pořídit tuny dalších... Furt dokola, ach jo...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2013 08:23
- Nahlásit
Fifi
se priznam, ze bych na to nemela, psychicky, stejne jak do nej jit nozem, zbrani - neudelala bych to proste, to ho radsi vyskrtit a nechat omdlit z nedostatku kysliku
já si zas nedovedu představit že bych ho škrtila tak dlouho až by se přidusil, to mě to omráčení paralyzérem příjde pro mě reálnější ale každej jsme jinej a adrenalín u mě nepomoh v zimě totálně promrzlý ruce v šoku co se to děje a ještě uprostřed silnice v zatáčce kde to do nás mohlo každou chvíli narvat auto ..fuj uplně se mě dělá zle když si na to vzpomenu!
No a jen ještě k tý zbrani za sebe upřímně musím říct, že kdybych tenkrát tu zbraň měla, tak už dneska sedim asi za vraždu, protože já bych se asni netrefovala do toho psa, ale to doho debilního majitele kterej pro něj přišel!
Ten pes za to prostě nemůže že má majitele debila...
Krom toho pořídit si legálně zbraň a vše okolo bude určitě větší problém a dražší než si pořídit ten paralyzer, ale je to samozřejmně na tom co komu vyhovuje. Já vůbec nelituju, že sem si ho pořídila protože bohužel vím že ho budu určitě potřebovat
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2013 08:26
- Nahlásit
Líbí se mi ten bazmek, co má Jana - paralyzér a pepřák v jednom. Pepřák
právě že něco takovýho má ta moje kámoška a nenosího bo je velkem a nechce se jí s ním tahat ale sem asi slepá nevidím u něj žádný rozměry. třeba tak velkej bejt nemusí.
Prostě se budu cítit líp, když budu mít u sebe něco na obranu.
naprosto přesně ti rozumým a chápu tě !
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2013 09:05
- Nahlásit
Fajka
Mě se vejde u kapsy na vestě a v létě ho mám na pouzdru na opasku. Je lehounkej
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2013 09:14
- Nahlásit
jana33
se vejde u kapsy na vestě a v létě ho mám na pouzdru na opasku. Je lehounkej
jo tak super, třeba už máš nějakej lepší typ já jen aby si to Hipíkatá vohlídala a nedopadla jak moje kámoška
A můžeš ho prosím Hipíkové změřit rozměrově? ať má eventuelně lepší představu do čeho jde ...
Díík
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2013 09:24
- Nahlásit
pesalik
ji musíš brát jako parťáka, jako významnou součást svého života, učit se s ní komunikovat a starat se o ni.
Novej obor - přirozená komunikace se zbraní, tyjo
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2013 09:33
- Nahlásit
pesalik
Hele a ty se nebojíš, že ti (hypoteticky) přesně v momentě, kdy zmáčkneš spoušť, na ruku třá vlítne zezadu pes nebo tak něco, a ty tím pádem trefíš někoho úplně jinýho, než jsi chtěl? Vím, že pokud člověk zbraň opravdu ovládat umí, tak je to velmi nepravděpodobná možnost, ale stát se to může a následky můžou být tragické...
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2013 10:09
- Nahlásit
pesalik
Na to nic nového není + přirozená komunikace se zbraní
já to myslela jakože je přirozená komunikace se psy, tak nově se zbraní podle tvého popisu - ji musíš brát jako parťáka, jako významnou součást svého života, učit se s ní komunikovat
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2013 10:23
- Nahlásit
pesalikNi, bo já mám mobilní kulometný hnízdo i s obsluhou a venčíme zásadně jen v jeho okolí To se mi moc líbí vybýráš nějaký vstupný,nebo je to na domluvě? (páč já beru i přebíjený a i tak se mi nák prodražuje) ale líbilo by se mi u vás venčit v mýstě kde nemusím mít voči na štopkách jak hlemejžd a periskopem vyhlížet nepřítele za kopcem a modlit se at to neni nákej magor z paintbalem kerej mě vobarví psa na modrofijalovožlutě a já ho nechtě na voplátku přestříkám pouze na červeno
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2013 15:50
- Nahlásit
pesalikkfalitní smetanový kokolády Belgický pralinky by prošly? Eninka tak nově se zbraní podle tvého popisu
Ale vůbec to neni novinka,normálně si vykládáme-já říkám hoodná beretka hodnáá koupila sem ti luksusní volej takže esli se u šestýho zase zasekneš pudeš do svěráku A vona to chápe a nezasekne se
|
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2013 17:15 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
pesalik
Takže paní Rozinková nelžete sama sobě, to bude dobrý start do akce"
To právě nedělám...
Argumenty Alíka pro střelnou zbraň mají určitě něco do sebe, jenže to chce i pravidelně střelbu trénovat a umět pistoli jistou rukou v pravý moment použít....Na to se já necítím...
Nedospěla jsem jěště do stavu, kdy bych vážně měla potřebu mít střelnou zbraň, doufám, že ani vlivem okolností do takového stadia nedospěju... Nemyslím si, že to je přímo odporem ke střelným zbraním - kdysi jsem ze srandy ukradla v práci kolegovi pistoli, kterou měl za pasem a docela jsem si užila, že když mě můj nejvyšší šéf viděl s pistolí v ruce, skočil pod stůl a volal na mě medovým hlasem:... buď dobrá, polož tu pistolku, nemávej s ní... hlavně klid... Pocit moci v tu chvíli byl opojnej... Ale to byla sranda, hlavně pro mě teda...
Vážně o pořízení střelné zbraně a o všech náležitostech okolo neuvažuju.
Fajka
právě že něco takovýho má ta moje kámoška a nenosího bo je velkem a nechce se jí s ním tahat ale sem asi slepá nevidím u něj žádný rozměry. třeba tak velkej bejt nemusí.
Tady, jak je to na fotce i s rukou, tak se nezdá, že by to byl moc velkej krám... Líbí se mi jako předmět víc ten paralyzér, co máš ty, taky má lepší parametry co by paralyzér, ale zas ten Janin má proudovej pepřák, což se může hodit, aby si člověk udržel distanc...
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2013 17:21
- Nahlásit
danajasa
hoodná beretka hodnáá koupila sem ti luksusní volej takže esli se u šestýho zase zasekneš pudeš do svěráku A vona to chápe a
jakou máš ráži? My měli beretku 9 mm odlehčenou, byla super, akorát exmanža si zapomněl prodloužit zbroják a tak šla jeho milá do policejní úschovy odpočívat v pokoji a pak jim ji prodal, neboť se mu nechtělo dělat nový zkoušky
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2013 17:45
- Nahlásit
Eninkaodlehčenou9mm důraznej argumentů,ale chodíme se venčit jen na střelnici,po změně legislatívy,jož pátým rokem opakovaně píšu ježíškovi že chci kuši a svatosvatě mu slibuji,že nebudu plejtvat a šipečky si dycky zase vytáhnu a budu je umejvat k dalšímu použití pesalikpak už celej konflikt jen uslyšíš a neuvidíš nic.
Takle mocinky pěkně,jsem viděla i pána krej zakřičel třikrát stůj pak vytáh plynovou pištolku vystřelil a tiše se skácel za mírného poryvu větříku do mechu a kapradí
|
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2013 17:52
- Nahlásit
pesalik
nejlíp si na to ušít pouzdro na pásek přes rameno nebo upravit prodávaný pouzdra na střelnou zbraň, pokud to teda chceš mít připravený. Mít to v kapse je na prrrd, protože při vyndávání budeš mít velkou pravděpodobnost, že se ti to zahákne o látku jedním z těch hrotů
aha, to asi jo, díky za postřeh...
Parametry? To jako něco, že pere ještě víc doběla jo?
No ten Janin paralyzér má 500 000 Voltů a Fajčin 2 500 000 voltů, tak jsem to myslela...
Nemám s těmito věcmi vůbec žádnou zkušenost, takže sbírám informace, chytrá nechytrá... A že jsem založila téma tady a ne na nějakém speciálním webu je proto, že mě zajímá, co tady baby (a Alík) mají a s čím mají dobrou zkušenost...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2013 18:07
- Nahlásit
pesalik
rozhodně nemyslím tu s kynoložkou na obalu
Ty si v..! (neber to ve zlým)
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2013 18:09
- Nahlásit
čus hele já jen dotaz..to sou 2 psy ne? a ty máš ted fenky už jen? esi jo tak je přece jen menší pravděpodobnost,že se stane čeho se bojíš..jistý to samo neni ale přece jen..
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2013 18:09
- Nahlásit
danajasa
opakovaně píšu ježíškovi že chci kuši
kuš je super, akorát jestli s ní budeš trefovat šišky v korunách stromů, tak jsem zvědavá, jak tam pak polezeš pro ty šípy
|
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2013 18:18
- Nahlásit
davidkova renata
čus hele já jen dotaz..to sou 2 psy ne? a ty máš ted fenky už jen? esi jo tak je přece jen menší pravděpodobnost,že se stane čeho se bojíš..
Nevím, jestli jsou to dva psi jako psi... v tom fofru jsem tohle nezaregistrovala, jsou hodně chlupatý...
|