| Autor |
Zpráva |
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2012 14:04
- Nahlásit
Hipík a Tonička a Rozinka
Jo, je. Ta játra mě děsí. Když selhávají vnitřní orgány, je to na prd. To by měla horší podmínky pro operaci, než Bekča, akorát nižší věk by byl výhodou. Ale taky už je stará.
|
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2012 23:25
- Nahlásit
Tak se zdá, že bazalka opravdu odpuzuje i masařky... anebo pochopily, že to s tím plamenometem myslím smrtelně vážně .
Dneska na Toničku na zahradě nelítaly vůbec žádný mouchy, ani ty mrchy zelený. A to tam byla celej den. Polštář měla navoněnej jěště od minula.
Navíc:
Bazalka je výborné nervové tonikum, účinná při nervozitě, úzkosti a bolestech hlavy, napomáhá koncentraci...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2012 07:00
- Nahlásit
přišlas na něco s těma mouchama? Bych je potřebovala nějakým způsobem odhánět od koně. Ty éterické oleje cos vykoumala loni celkem zabíraly, ale Bramborák je nesnáší, plaší se a vůbec nespolupracuje
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2012 07:34
- Nahlásit
nervové tonikum + bolest hlavy-bazalka? kolik jí můžu denně?
chtěla bych se mít jako tonička- hají dadý na čertvém vzduchu a ještě v měkkoučkém.....
|
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2012 16:02 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Biluška Žanda
přišlas na něco s těma mouchama?
Jo, ta silice z bazalky na masařky u nás fakt zabrala.
Když jsem včera na netu jěště hledala další info o silici bazalky, našla jsem někde, že se prý nemá používat dlouhodobě (bez bližší specifikace).
Tak jsem raději napsala dotaz panu Hadkovi, který je aromaterapeut a biochemik - odpověděl mi - ve zkratce - že je to blbost a že při tomhle způsobu užití je silice bazalky pro Tonku naprosto neškodná.
Takže se Tonička, i Žanda můžou sjíždět dle libosti...
EDIT: i ostatním psům voní a snaží se nacpat k Tonce do pelechu, tak už jsem si objednala "rodinné balení"
Nechce se mi to dohledávat, ale mám pocit, že u tvýho koníka jsme laborovaly se silicí Citronelly.
Bazalka nemá tak agresivní vůni, třeba by mu nevadila, taky hřebíček odpuzuje mouchy...
Anebo okolo stáje vysadit keříky s bylinama (bazalka, máta, levandule, rozmarýn, tymián, šalvěj, libeček, meduňka, dobromysl...) a svazečky sušených kytek zavěsit ve stáji.
Proti mouchám je prý účinná i routa vonná (nemám vyzkoušeno), která je ale mírně jedovatá.
Anebo vychytávka Ešusky..
Anebo holt koupit nějakej koňskej syntetickej repelent...
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2012 07:38
- Nahlásit
Takže se Tonička, i Žanda můžou sjíždět dle libosti...
) no mrknu,jestli se nedá užívat vnitřně- vůni bych ve velkém nemusela přežít
Tonička to má lepší,ta může udělat hají, já ač na nervy a z hlavou jako škopek musím do háku
ale hlavně, že už mouchy nepruděj!
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2012 08:01
- Nahlásit
Sama mám nedaleko od baráku velké hnojiště (pro vlastní potřebu) a taky bydlíme 200m od stájí, takže vloni mne mouchy neskutečně sr... Měla jsem posr...elou kuchyň a lítaly tam vážně jak v chlívě Už jsem začínala uvažovat nad síťkou do okna, ale tu opravdu nemusím a Tom byl zásadně proti Letos se zatím objevila moucha snad jedna (asi zmrznuly) a tudíž ani nemůžu vyzkoušet účinek bazalky, kterou jsem si dala v kuchyni za okno...na rajčata s mozarellou
Tonička se má To je jak dovča Našich Alfík by taky takhle mohl...spíš měl...ležet, ale to on ne On nesnese ležet na ničem Onehdá, když bylo chladno, dalijsme pod něho (a trošku ho cípkem přikryli) deku - ten přesto, že nemůže na nohy, se z ní stejně za 5 minut vyplazil ven a ležel zase na studené zemi mimo
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2013 16:36
- Nahlásit
Vlčáčková
Proti klíšťatům: Rozmarýnový odvar
Chci to udělat pro psy, jelikož se věčně válejí a běhají v trávě a pořád mají nějaká klíšťata. Akorát nevím jestli stačí psy nastříkat třeba ráno, nebo víckrát během dne?
A ještě by mě zajímalo, jestli když tím postříkám už nasáklé klíště, jestli se pustí, nebo ho prostě musíme vytočit?
|