Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Mouchy hnusný...
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2012 23:50
- Nahlásit

kachna_

... i máta odpuzuje hmyz (a myši). Navíc se snadno množí a je to trvalka (mě přežila nezakrytá i ty děsný mrazy). Minulej rok se mi ze spár v chodbě vyrojili mravenci. Stačily 2 kapky (nekecám) éterickýho oleje máty peprné, aby prchli a už se tam neobjevili ani letos.
Sice jsem jich asi pár tím olejíkem zabila, ale nebyla to žádná mravenčí genocida jako po chemických prostředcích...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2012 23:53
- Nahlásit

Asi teda neřeknu nic nového, ale přes zimu lze mít některé tyhle bylinky v květináči doma. Ne suché, ale normálně rostoucí.

Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2012 23:59 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Fifi
i susenej libecek, taky jim nevoni. Ale nevim, aksamitniky udajne odpuzujou slimaky a vzdycky byli sezrany jako prvni v rade po vysazeni.

S těma aromatickýma bylinama a hmyzem to mám vyzkoušený. Doma mouchy ani jinou havěť skoro nemám.
Na lampě mám pořád zavěšenou trochu úchylnou a maličko morbidní vánoční výzdobu od Ešusky - oběšenýho plyšovýho oranžovýho soba, a 2 růžový pyltlíky s bylinama.
Kapu na ně éteráky podle potřeby a nálady, a mouchy ani komáři sem skoro nelítaj.

Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2012 00:01
- Nahlásit

Vlčáčková
Asi teda neřeknu nic nového, ale přes zimu lze mít některé tyhle bylinky v květináči doma. Ne suché, ale normálně rostoucí.

Jasně , v Praze jsem je měla, ve světlým bytě u okna...

Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2012 00:05
- Nahlásit

Fifi

Ale nevim, aksamitniky udajne odpuzujou slimakya vzdycky byli sezrany jako prvni v rade po vysazeni.

To jsem nezkoušela. Slimáky tu skoro nemám. Pár jich tu bylo, ale ty vylovila Rozinka a pak i Žofinka, samozřejmě... Holčičky prděly a smrděly, kudy chodily...

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2012 00:05
- Nahlásit

Na lampě mám pořád zavěšenou trochu uchylnou a maličko morbidní vánoční výzdobu od Ešusky - oběšenýho plyšovýho oranžovýho soba, a 2 růžový pyltlíky s bylinama.
Kapu na ně éteráky podle potřeby a nálady, a mouchy ani komáři sem skoro nelítaj.

Tak dokud sob nechytne, je to dobre, ale i dymovnice hmyz odpudi spolehlive.
A propos, Kremyl dnes hodil kopyto takovou sipku do pisaku, ze se voda nad ni uzavrela, pak klepala vodu z uch. Snad vse vyklepala, myslis, ze v pripade cisteni preventivniho este ten lektvar lonsky (stale v chladu udrzovany) lze pouzit na pripadny cisteni? Voni (smrdi) furt stejne, jen aby se to nak nezakyslo?

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2012 00:07
- Nahlásit

Pár jich tu bylo, ale ty vylovila Rozinka a pak i Žofinka,
Ty mas indicky bezce maskovany za psiska? Cuby na slimaky slapnout, tak se poblejou, nedejboze k nim cuchnout, natoz sezrat!!

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2012 00:11
- Nahlásit

No jo, hned jsem si myslela, že asi nosím dříví do lesa.
Jdu spát.
Jen mě ještě napadlo se zeptat na tohle: nechala bych si obrůst barák nějakýma pampeliškama. Ale buď aby to rostlo po baráku a co nejdýl kvetlo (třeba moje oblíbené růžičky) nebo udělat něco takový ten dům obrostlý rostlinami tak, že má na sobě porost o různých barvách a struktuře. Viděla jsi to někde? Co na to říkáš?

Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2012 00:17
- Nahlásit

Fifi
Voni (smrdi) furt stejne, jen aby s

Jestlis to měla v lednici tak v pohodě. Je to měsíčkovej macerát v sojovým oleji a manuka.
Koukla jsem na expiraci toho měsíčkovýho macerátu - 07. 2012.
Manuka vydrží x let a navíc myslím, že prodlouží trvanlivost i tomu soj. oleji, aby nežluknul...

Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2012 00:21
- Nahlásit

Fifi
Cuby na slimaky slapnout, tak se poblejou

nojo, to je ta honorace... Žofinka by do toho sama asi taky nešla, ale když to tak chutná Rozince...

Vlastním tělem jsem před princeznama musela chránit slepejše, aby je nesežraly . Odnesla jsem jich ze zahrady snad dvacet...

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2012 00:25
- Nahlásit

Jestlis to měla v lednici tak v pohodě
Mela, jen s tim vypadkem umreni stary lednice a nahrazeni novy, ale i tak to bylo mrazenejma Petkama chlazeno prijemne.. Tak ok, kdyz by neco (radsi at nic), tak pouziju, vrchni miichatelko lektvaru, diky. A taky jdu, preju dobre noci.

worick
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2012 00:34 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Fifi
aksamitník naopak slimejšům velice chutná... Maximálně je ,,odpudíš" od okolních rostlin tím, že je přitáhneš jinam na ten aksamitník Jinak ale odpuzuje mšice (aksamitník), takže ho vysazuju kolem kytek (hlavně zeleniny) co je náchylná na mšice např. dva řádky mrkve-řádek aksamitníků. Kolem paprik (a to mi připomělo, že tam je zatím nemám )

Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2012 00:36
- Nahlásit

Vlčáčková
Jen mě ještě napadlo se zeptat na tohle: nechala bych si obrůst barák nějakýma pampeliškama. Ale buď aby to rostlo po baráku a co nejdýl kvetlo (třeba moje oblíbené růžičky) nebo udělat něco takový ten dům obrostlý rostlinami tak, že má na sobě porost o různých barvách a struktuře. Viděla jsi to někde? Co na to říkáš?

Popínavejch kytek je spousta. Záleží na tom, jestli máš bytelnou omítku, jakým směrem máš situovaný dům (některý kytky, třeba břečťan, na prudkým slunci dlouho nevydrží...) a taky na složení půdy...

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2012 00:46
- Nahlásit

worick
aksamitník naopak slimejšům velice chutná...
Tak, ze bych si to spletla s tema msicema? To je mozny, nejsem velka zahradnice, diky psicim nejaky okrasny zahradky nehrozi, zlata trava. A par kytek v kvetinacich, truhlikach.
a taky na složení půdy...
Půdy jako půdy, nebo půdy jako půdy? Prisavnik petiprsty je strasna bestie, nadzvihnul i tasky na strese, diky drevenymu celu pudy.
Tak a jiz bre noci a radostne pondelni ranicko.

Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2012 00:47
- Nahlásit

worick
Jinak ale odpuzuje mšice (aksamitník), takže ho vysazuju kolem kytek (hlavně zeleniny)

Stejně funguje i máta.
Slaboučkej roztok vody, alkoholu a pár kapek ÉO, zbaví mšic i už napadenou kytku. Asi by stejně fungoval výluh z byliny, ale tohle je rychlejší...

Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2012 00:50
- Nahlásit

Dobrou noc, a ať vás žádný bestie nekoušou celou noc...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2012 07:21
- Nahlásit

Půdu netuším. A omítku jsem nedělala já, takže netuším, jakou má kvalitu. Ale řekla bych, že je to takové trošku šméčko udělané jen na prodej domu. I na mě působí divně. Je taková opravdu hodně divně hladká a tvrdá. Já bych tam udělala nějaké háčky nebo dřevíčky. A mám to natočené na JZ, čili vedro.

Ještě mě s Toničkou napadlo něco, co doufám, že není pravda. Ale není třeba nějak vnitřně nemocná? Mouchy to můžou cítit.

worick
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2012 08:21
- Nahlásit

Ono kytek, co polezou samy po fasádě - teda moc není Na severovýchod břečťan - na jihozápad přísavník - ale tříprstý Taky se částečně sám pne trubač(campsis) ale alespoň trochu oporu potřebuje. Zbytek...ať už cokoliv, je většinou ovíjivé a samo se určitě neudrží, růže se samy nedrží vůbec, musí mít mřížku, či něco, za co se zadrhne - nebo jak píšeVlčáčková - uchytit jednotlivé háčky ve zdi...třeba. Já bych tam na ni a jí podobné, přivrtala s nějakou distancí od zdi - třeba takový ten dřevěný panel-mřížku, jako prodávají např. v OBI

Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2012 12:16 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Vlčáčková
Ale řekla bych, že je to takové trošku šméčko udělané jen na prodej domu.

Tak v tom případě raději žádný přísavníky ani břečťan ty se přichytávaj sami opory a nekvalitní omítku dokážou strhnout...

Raději ovíjivé kytky, a vybudovat treláž jak radí Worick:
á bych tam na ni a jí podobné, přivrtala s nějakou distancí od zdi - třeba takový ten dřevěný panel-mřížku, jako prodávají např. v OBI

Vlčáčková
Ještě mě s Toničkou napadlo něco, co doufám, že není pravda. Ale není třeba nějak vnitřně nemocná? Mouchy to můžou cítit.

No, něco podobnýho mě napadlo, jak jsem je viděla. Proto mě to tak rozzuřilo.
Tonička známky nemoci, mimo neduhů stáří, nevykazuje. Už je to tak, že pokud by začala mít problémy, které by na to poukazovaly - skončím to.

Tonička ke mě přišla před 4,5 lety a to mi v útulku i 2 mí veti řekli, že je jí určitě "přes 12". U mne se nejdřív v rámci možností dala dohromady. Pak přišel zánět dělohy a operace. Rok na to nádor na cecíku a operace. Za půl roku po 2. operaci 1. záchvat mrtvice...

V té době ale na tom byla tak, že byla šance, že jěště nějakou dobu může celkem v pohodě fungovat. A naštěstí to také tak bylo...

Teď je to tak, že vzhledem k jejímu věku a stavu, šanci na kvalitní život po nějaké delší léčbě vážnějšího onemocnění nemá. Operace absolutně nepřichází v úvahu.
Takže, pokud by Toninka vykazovala známky vnitřního onemocnění, už jí nebudu tahat po veterinách a mordovat, ale zavolám vetku, se kterou jsem předběžně domluvená, aby Toničku uspala už na pořád.
Jsem si tím jistá...

A dál se o tom raději nechci bavit a něco přivolávat...

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2012 12:31
- Nahlásit

Hipíku - vypadlas mi totálně, zkusím to později - tetkon nemožu volat (a ani Ti vzít tydlifouna

Já volala hlavně kvůlivá tomudle tématu , páč jsem Ti chtěla říct, že Murphy, když už byl starej, tak ty svině hnusný na něj šly taky Pamatuju si, jak ležel na zápraží a voni ho furt atakovaly a on už z toho byl neščastnej. Hodili jsme na něj tehdá mikinu a svině měly smůlu, on si tak pěkně povzdychnul a konečně mohl spát. No takže oni asi prostě na ty starý zvířata jdou Radu nemám, jen teda to uklidnění, že ti Toninka nehnije. a já pak zavolám

Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2012 12:41 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

PetraK
Radu nemám, jen teda to uklidnění, že ti Toninka nehnije. a já pak zavolám

Jo, něco takovýho jsem potřebovala slyšet... díííííky, Pipino

Hodili jsme na něj tehdá mikinu a svině měly smůlu

Jj , za tím účelem jsem vyhrabala na půdě starý síťovaný záclony a vyrobím baldachýnek, zároveň s bazalkou by to mělo pomoct.. . Navíc, vůně bazalky je opravdu krásná. I Toničce se asi líbí, protože ze spaní spokojeně pomlaskávala - sjetá na zeleným bazalkovým obláčku...

vypadlas mi totálně

Měla jsem slabou baterku, jak jsme spolu mluvily a než mobil chcípnul docela, chtěla jsem říct, že všechny problémy zmizely, když jsem přestala jíst jídlo s lepkem.. Systémem pokus-omyl jsem si to několikrát ověřila. Stačí blbá bageta, abych bolest zas ucítila...

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2012 12:45 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

něco takovýho jsem potřebovala slyšet.

máš-li cosi na duši, svěř se tetě Petruši

starý síťovaný záclony a vyrobím baldachýnek,

takhle nějak?

protože ze spaní spokojeně pomlaskávala - sjetá na zeleným bazalkovým obláčku..
jo já si myslím, že hned tak ta vetka pospíchat nemusí

když jsem přestala jíst jídlo s lepkem.. Systémem pokus-omyl jsem si to několikrát ověřila. Stačí blbá bageta, abych bolest zas ucítila.

jo myslím, že lepek může za hodně potíží u lidí, ani o tom kolikrát nevědí . No jen je potíž vymyslet , jak to obejít. A hlídat se musí v podstatě všechno - zajíškovaný polévky, zajíškovaný omáčky..... Ono to dřív totiž jinak mleli tu mouku, teď je to dělaný jinak a proto to tak zlobí.

Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2012 13:10 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

PetraK
máš-li cosi na duši, svěř se tetě Petruši

no jistěěěě , ať řeknu co řeknu, ty celkem s jistotou dokážeš vytáhnout na světlo zakopanýho psa...

takhle nějak?
jaj, tys ale drsoňka , co ale od tebe taky můžu čekat, že jo

Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2012 13:12
- Nahlásit

PetraK
A hlídat se musí v podstatě všechno - zajíškovaný polévky, zajíškovaný omáčky....

Jíšku dělám z pohankový mouky, chutná mi... Jenže já jak dělám doma, tak si to můžu líp hlídat. Když jedu do Prahy, je to horší...

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2012 13:19
- Nahlásit

vytáhnou na světlo zakopanýho psa...

sem takovej hrobař jako

taky můžu čekat,

ty vole, vona fakt voběsila losa!!!!

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2012 13:20
- Nahlásit

Jíšku dělám z pohankový mouky

jo? a dělá se to stejně jako s normoš moukou? nebo to má jiný zacházení?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2012 13:49
- Nahlásit

worick
Tak já jsem myslela, že bych to navrtala až do cihel. Úplně ideální by byl ale porost jehličnatý, nebo takový, který vydrží zelený i v zimě. Prý i nějaký listnáč se v zimě drží a neopadává, ale teď nevím, který to je.

Tak jsme zase byli neplánovaně na veterině. Tentokrát ne s Bekčou, ač jela taky. Tý jedna kontrola navíc rozhodně neuškodí.
Nicméně Astřička má pyometru a něco s játrama. Zítra valí na operaci.

Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2012 13:52
- Nahlásit

PetraK
ty vole, vona fakt voběsila losa!!!!

Nojo, dyk jsem ti to říkala... ... navíc to byla moje jediná vánoční, později jarni atakdál výzdoba. A než ho éteráky sežerou, bude tu viset furt...

Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2012 13:56
- Nahlásit

Vlčáčková
Úplně ideální by byl ale porost jehličnatý

no to ale není popínavka...

Prý i nějaký listnáč se v zimě drží a neopadává

Myslíš strom nebo kytku? Třeba břečťan z popínavek neopadá, ale ten roste nejlíp v polostínu a je třeba mít kvalitní omítku...

Nicméně Astřička má pyometru a něco s játrama. Zítra valí na operaci.

Ajaj... držím palce, to je pořád něco...

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2012 13:57
- Nahlásit

Nojo, dyk jsem ti to říkala..

vim no, ale takhle "naživo" voběšenýho lososa viděti, značí do příštích vánoc noční můry míti

tak hlavně že slouží

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání