Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Mouchy hnusný...
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2012 17:55 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Doma je nemám, na ostatní psy ani na mne nejdou, jen Toničku na zahradě zužujou hnusný zelený masařky.

Přitom je Tonička čistá, nemá žádná zranění nebo u zadku nalepenej bobek, i pelíšek má čistej, ... V její blízkosti taky nebylo nic, co mouchy obvykle přitahuje.
Asi opravdu platí, že paraziti atd. napadají hlavně oslabené tvory nebo rostliny...

Trochu pomohlo, když jsem její polštář pokapala ÉO z bazalky, ostatní repelentní ÉO na masařky vůbec nezabraly. Ale stejně ty mrchy nad ní kroužej jako supi. Asi jí zítra vyrobím přenosný baldachýn ze síťoviny...

Eninka
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2012 18:01
- Nahlásit

já to trochu zlehčím...nám v kanclu létají taky a pořád okolo kolegy, to ponejvíc, a když jsem se mu smála, proč kolem něj asi lítají, tak mi vtipně odpověděl, že to je proto, že u mě už nemůžou vydržet, tak prý proto ...

každopádně tu mouchu něco přitahuje a nemusí to mít nic toho, co píšeš, třeba prostě Tonička má nějaké pižmo, které není cítit, ale tu mouchu láká, čert ví, nejsem odborník na mouchy

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2012 19:18
- Nahlásit

To je jako když na mě nešli komáři a klíšťata a na exmanžela a jiné lidi ano. Myslím, že jsem to měla z toho, že jsem byla z Ústí prodchnutá chemií. Bylo to až nápadné, jak mě se to i ve větší skupině vyhýbalo.
Někde koloval po internetu recept na domácí přípravek (tuším z Alpy) proti klíšťatům. Třeba to někdo tady má stažené a třeba by to fungovalo i na mušky.

Eninka
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2012 19:21
- Nahlásit

Vlčáčková

a nejedla jsi třeba něco, co je odpuzuje, např. pangamin či tak něco...nebo že by česnek? Vlastně ten je proti úpírům, to je jiná kauza

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2012 19:23
- Nahlásit

Eninka
Né. Co te bez?

Eninka
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2012 19:26
- Nahlásit

Vlčáčková

bez? No pokud ho sklidíš, naložíš a uvaříš z něho ten sirup, tak my ho teda bereme (ten sirup), pro ten jsme ochotný si i dojet, nemusíš nám jej vozit

worick
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2012 19:29
- Nahlásit

Možná je to opravdu jen určitý pach....jako třeba na mne nejdou klíšťata přes to, že psům tahám denně 20 Ale radši ji ještě pořádně prohlédni, jestli třeba nemá nějakou zapařeninu, nebo co já vím...Ale neber to jen negativně: když jsem byla děcko, srazilo nám pejska auto a protože už byl starší a vypadalo to, že to nepřežije (a co si budem povídat, na veterinu se nejezdilo - tady byl jen veterinář pro statek) tak ho nechali do rána a on přežil. Nemohl na zadní a na zadku měl sedranou kůži, velkou ránu. Naši mu to vyčistili a nechali ho zase ležet, jestli bude dál žít. Když to šli znova čistit, tak z hrůzou zjistili, že to má nakladené plné muších larev. Tak to povymývali, ale říkali, že to byla hrůza, že to smrdělo shnilým masem. Až následně si uvědomili, že to ty larvy čistily. Druhé kolo už tam ty larvy nechali a rána se mu rychle krásně zahojila, i nožky spravily a běhal ještě další 4 roky

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2012 19:33
- Nahlásit

Eninka
Ahááá. Tak z toho asi nic nebude, znám se.

worick
Možná je to tak, že je prostě jen stará. I staří lidi mají jiný pach, může to mít pro ty mouchy taky, aniž by někde byla nějaká ranka.
Já bych to přerazila nějakým jiným pachem.

Eninka
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2012 19:38
- Nahlásit

Vlčáčková

Já bych to přerazila nějakým jiným pachem

třeba že by kolem ní čoudila kadidlem?

Hipíčková promiň, že tvé téma zlehčuju, snad neva

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2012 19:41
- Nahlásit

Eninka
třeba že by kolem ní čoudila kadidlem?
Stačilo by, kdyby si pozvala Tebe s těmi Tvými cigaretkami
Nic, končím. Protože taky nechci mrvit témátko. Svý jsem si napsala, bohužel ten návod nemůžu najít...
Kdyžtak mi napiš ke mě, ale jdu teď Bekče vyprat průban.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2012 19:47 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Hele, to druhé je ono, ale na masařky to není. Ale co kdyby to omohlo:

Proti klíšťatům: Rozmarýnový odvar

Máme pro vás zaručený a vyzkoušený recept proti klíšťatům. Návod na domácí biorepelent je přímo ze Švédska. Náš rozmarýnový odvar neobsahuje žádné chemikálie!!
Na přípravu potřebujete: 1 sáček rozmarýnu, který koupíte v obchodě, jako přísadu do jídla, 1 litr vody a 1 lžíci bílého vinného octa. Do hrnce nalijte vodu a přived'te ji do varu. Potom odstavte a vysypte do vody rozmarýn a nechte pořádně vylouhovat. Rozmarýn může být ve vodě až do vychladnutí odvaru. Potom scedíme rozmarýn a přidáme lžíci vinného octa. Přírodní repelent se přelije do sprejové lahvičky a uloží se do chladničky. Před každým výletem do přírody si nasprejujeme tělo, hlavně nohy od kolen dolů a nasprejujeme si také obuv!!

Proti komárům: Hřebíčkový výluh

Koupit si normální 200 ml skleničku Alpy, u do toho nastrkat 30 kousků hřebíčků, co má doma každý na děláni svařáku, nechat to tam vyluhovat a po 24 hodinách se s tím namazat. Hřebíček nevyndávat, ale nechat tam, alpa maličko zhnědne.
Cena 30 Kč za prostředek, který funguje naprosto nečekaně. Zkusil jsem to sám a již po 4 hodinách vyluhování komáři odlétali hledat jinou oběť......

Zdroj: http://orgo-net.blogspot.com/2012/04/klistata-koma ri-domaci-biorepelenty.html

Další recept v diskuzi:

Tinktura proti klíšťatům

Složení: 1 pytlík rozmarýnu, 1 lžíce bílého vinného octa, 1 l vody.
Postup přípravy:
1. 1 litr vody přivedeme do varu.
2. Odstavíme a vložíme rozmarýn, louhujeme do vychladnutí.
3. Po vyluhování a vychládnutí přefiltrujeme a přidáme 1 lžící bílého vinného octa.
4. Uchováváme v ledničce.
Návod na používání:
1. Tinkturu naplníme do prázdného rozstřikovače (např. po okeně)
2. Před vycházkou do lesa nebo na zahradu či chatu po těle rozstříknout tinkturu.
Tento přípravek je naprosto 100 % účinný. Žádné klíště se nepřichytne

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2012 19:49
- Nahlásit

tinkturu na klíštata máš tady
TINKTURA PROTI KLÍŠŤATŮM
Návod na přípravu tinktury proti klíšťatům
Složení: 1 pytlík rozmarýnu, 1 lžíce bílého vinného octa, 1 l vody.
Postup přípravy:
1. 1 litr vody přivedeme do varu.
... 2. Odstavíme a vložíme rozmarýn, louhujeme do vychladnutí.
3. Po vyluhování a vychládnutí přefiltrujeme a přidáme 1 lžící bílého vinného octa.
4. Uchováváme v ledničce.
Návod na používání:
1. Tinkturu naplníme do prázdného rozstřikovače (např. po okeně)
2. Před vycházkou do lesa nebo na zahradu či chatu po těle rozstříknout tinkturu.

Údajně je daleko lepší použít čerstvý rozmarýn, místo pytlíku tak 4-5 snítek (větviček) a ocet přidat na konci varu a až pak nechat vychladit, Ocet pak tolik nečpí, ale funguje stejně a vše se krásně

Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2012 21:52
- Nahlásit

Díky všem za účast, tipy a vtipy .

Jako repelenty proti blechám i klíšťatům úspěšně používám už několik let různý směsi éterických olejů.
Napouštím psům obojky a mám z nich repelent i ve spray.

Jen na tyhle hnusný zelený mouchy masařky nic z toho nezabralo...
... až ta bazalka je donutila držet si odstup.
Děsně mě sraly, co si to dovolujou lítat na Toničku jako kdyby byla kus masa...

Ale zas to odpolední inhalování vůně bazalky Toničku nakoplo tak, že rychle shltla svou večeři (bez kvílení a fórků) a teď si vymohla (kvílením), že chce na zahradu...

Eninka
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2012 21:58
- Nahlásit

to s tou bazalkou je dobrej nápad

já mám zezadu za domečkem posezení pod altánkem a vždycky tam otravoval dotěrnej hmyz všeho druhu, no a jak jsem tam zasázela tři levandule a kus bazalky, tak už stůl nikdo neobletuje a to mě ani nenapadlo, že by to mohlo být těma rostlinama, ale asi je, protože předtím to byly doslova nálety...
Ale občas mě pobaví, když je na stole něco od masa . šunka a tak, jak doletí vosa a krásně si na talíři odkusuje ten svůj dílek, co je schopná odnést, odletí s ním a za chvíli se vrátí a hryže další kousek. Nechám ji, protože mě fascinuje, jak má radost, že si může kus toho žvance odnýst ssebou

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2012 21:58
- Nahlásit

Ony ty bzukalky zeleny maj neuveritelnej cuch. Takze ne, ze by Tonicka byla kus masa, ale nejak je zajima - treba i jeji dech, vytok z pipky, usi, cert vi - a ze fakt ty stari psove jsou citit jinak. Samo nepochybuju o tom, ze je Tonka cistoucka, vylestena od perinek, bez hovnousu a zaparenin..
A vivat bazalka, snad ji uz daji pokoj!!

Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2012 22:10 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Eninka
no a jak jsem tam zasázela tři levandule a kus bazalky, tak už stůl nikdo neobletuje a to mě ani nenapadlo, že by to mohlo být těma rostlinama

Jj, bazalka i levandule (a spousta ostatních) odpuzujou hmyz. Mimochodem bazalka a tymián mají mimo jiné i silné desinfekční účinky. Četla jsem, že v jedné londýnské nemocnici roztok s ét. olejem bazalky používají k desinfekci vzduchu a prostředí. Což je určite příjemnější než všelijaký lyzoly a tak...

Fifi
Ony ty bzukalky zeleny maj neuveritelnej cuch. ....- a ze fakt ty stari psove jsou citit jinak

Něco takovýho jsem si říkala, a děsně mě to štvalo. Vzala jsem to osobně a nejradši bych na ně vzala bazuku, a ne bazalku...

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2012 22:14
- Nahlásit

a nejradši bych na ně vzala bazuku, a ne bazalku...
Chces poslat Bazuku? Skritek rad pojida hmyz, kor masajzny.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2012 22:16
- Nahlásit

Čili je to jasný. Je potřeba zasít na Toničku bazalku. Případně pro sichr i tu levanduli.

Eninka
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2012 22:23
- Nahlásit

Vlčáčková

Je potřeba zasít na Toničku bazalku. Případně pro sichr i tu levanduli

já bych byla pro, aby upletla Hipíčková Toničce čelenku na hlavu či okolo krku namísto z pamelišek či kopretin právě z tý levandule, či bazalky. Za prvé mouchy nepřijdou a za druhý bude Tonička krásnáááá.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2012 22:28
- Nahlásit

Eninka
Tonička je krásná už teď!
Ale napadlo mě, co takhle zasít ty kytky po zahradě?

Eninka
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2012 22:35 - Změnil/a: Eninka
- Nahlásit

Vlčáčková

Tonička je krásná už teď!

tak to je jasný

co takhle zasít ty kytky po zahradě?

to by musela mít ty kytky všude, nevím, jak velkou zahradu má, ale 50 metrů např. to asi účinek mít nebude až takovej

edit: nemyslela jsem 50 m2, ale na délku

Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2012 22:38 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Vlčáčková
Je potřeba zasít na Toničku bazalku

A tak voni jsou ty éterický olejíky jsou přeci jenom koncentrovanější a praktičtější...
Před chvilkou jsem Toničku přinesla ze zahrady. Vysloveně se ve svým provoněným pelíšku celá tetelila - polštář jěště pořád silně voní bazalkou a Toničce se to zřejmě moc líbí.
Zítra zkusím pár kapek frknout i na ten repelentní obojek, co má proti blechám a klíšťatům.

Jinak na zahradě mám asi 5 keříků levandule a letos jsem zasadila i 3 různý druhy bazalky, rozmarýn, dobromysl, mateřídoušku, tymián, prostě soustu kytek, který odpuzujou hmyz... tím to není... Ani mě, ani psy, masařky neotravujou. Dovnitř domu taky nelítaj, i když jsou furt otevřený dveře. Jenom na zahradě a jenom na Toničku si mrchy troufaj - doma jí nevotravujou.
Myslím, že to bude nějak tak, jak psala Fifina...

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2012 23:07
- Nahlásit

A nevsimla sis, která oblast Tonicky je nejvic zajima?
Jinak ti moc rozumim, kdyz to nad ni bzuka..

Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2012 23:16 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Fifi
A nevsimla sis, která oblast Tonicky je nejvic zajima?

Ona je zajímá celá... . Než jsem je vypudila tou bazalkou, sedaly jí na hlavu, trup i zadek a nohy. Bylo jich strašně moc, až jsem se lekla...
Teda vypudila... spíš jsem je donutila držet si odstup. Ale stejně nad ní furt kroužily...

Jěště jsem jí teďka zkontrolovala pipku - čístá, voňavá...

kachna_
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2012 23:21
- Nahlásit

Jinak na zahradě mám asi 5 keříků levandule a letos jsem zasadila i 3 různý druhy bazalky, rozmarýn, dobromysl, mateřídoušku, tymián, prostě soustu kytek, který odpuzujou hmyz
hele OT a funguje to? já hledám něco ke králíkům na docela malou plochu a tohle by mohlo být i hezký.

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2012 23:22
- Nahlásit

Tak treba naky prolezeniny a tak, skryty... A mrchy, at si dou krouzit sem, Baz je pochyta a bude to. Pohlazeni Tonicce preveliky, i ostatnim.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2012 23:25
- Nahlásit

Ještě mě napadlo, jestli Tonička neležela poblíž něčeho, co mouchám vábně vonělo.

Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2012 23:32
- Nahlásit

Fifi
Tak treba naky prolezeniny a tak, skryty...

Hm, nic jsem nenašla, zevrubně jsem jí prohlídla, je ostříhaná a čestvě vykoupaná, jak jsme byly v tom potůčku...

Vlčáčková
Ještě mě napadlo, jestli Tonička neležela poblíž něčeho, co mouchám vábně vonělo.

Taky ne , pelíšek jsem jí několikrát přenesla.

No prostě dou po ní, mrchy, ale kamarádka Bazuka Fifiová, já a plamenomet, s nima zatočíme...

Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2012 23:41 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

kachna_
hele OT a funguje to?

Ne tak, aby se tam nevyskytoval hmyz vůbec. Ale určitě se tam pak vyskytuje míň.
Třeba u stájí kvůli mouchám doporučujou vysadit keříky routy, jenže ta je trochu jedovatá, tak ji nemám...

Možná by i pomohlo, kdybys později svazečky ustříhanejch bylin pověsila na pletivo králíkárny...

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2012 23:47
- Nahlásit

Jaja, ty suseny veci jsou dobry.
Na bezny odpuzeni hmyzaku se doporucoval i susenej libecek, taky jim nevoni.
Ale nevim, aksamitniky udajne odpuzujou slimaky a vzdycky byli sezrany jako prvni v rade po vysazeni.

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání