Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Žrádlo - smysl života
<< . 1 . 2 . 3 .
Autor Zpráva
Tony
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2012 12:54
- Nahlásit

Biluška
náhodou házení věcí jsem zkusila (většinou šišku), netrefila jsem se nikdy a to často ani poblíž, pokud pes zaregistroval, že něco letí, běžel se podívat, co že to je... Hod nebyl ani při těláku mojí silnou stránkou.

Tak pokud odbehne do křoví a já za ní hned vyběhnu, tak z toho křoví zase poslušně vyběhne, včas se dá i odvolat. On je problém hlavně v tom, že ty procházky už nebyly o ničem jiným, než o odbíhajícím psovi a naháněcí a odvolávající paničce. A to mě fakt nabaví...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2012 12:56
- Nahlásit

helps
akorát u nich je ta míra právě taková těžko odhadnutelná, opravdu si můžeš dovolit jen hodně málo
do frasa,dyk je to jenom pes ne? nepotřebuješ mít 5 vysokejch škol a 20 seminářů abys vodhadla svýho psa snad?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2012 12:57
- Nahlásit

Tony
Tak pokud odbehne do křoví
nemá!!! co odbíhat do křoví..tam na čokla nevidim,tudíž tam nepude prostě

helps
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2012 13:00
- Nahlásit

davidkova renata

no odhadnutý to mám..... můžu přísným hlasem říct "AJANE!!" a to ještě zvládne respektive jak sem psala, taky mi to občas ujelo dřív.....a žije. ale nebylo to nic hezkého a příjemného a bylo vidět, že ho to vzalo

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2012 13:04
- Nahlásit

helps
můžu přísným hlasem říct "AJANE
zavolám přísným hlasem ... Míííííšooooo pod už domů! a von běží...někam úplně pryč

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2012 13:07
- Nahlásit

helps

to tak snadno odbouráš

no snadno ne, to ne, jsem psala, že by to bylo na hodně dlouho

tak to taky za tejden nebude žejo

no přřřesně

davidkova renata

nemusiš tim pádem vyvinout takovej tlak a restrikce jako na mýho NO kterýmu je všecko fuk..brutální metoda musí bejt přímo úměrná konkrétnímu psovi,

jo tak to jo páč vono to pro člověka, kterej by to četl a nevěděl by se psem co a jak, mohlo být bez tohodle dodatku zavádějící, si myslim.

ale já to cvičila plánovaně už od mala takže se neměla šanci dostat do nějakejch větších otáček

já taky. Si myslím, že to hraje velkou roli, že to je jedna z prvních věcí s kterýma by měl člověk začít a to už de facto doma, v klidu a nejdřív v podstatě s věcma, aby se pes zcela v klidu a bez problému naučil, že když neřeknu, tak si nic co je v jeho dosahu brát nemá (což se pak myslím odrazí i v jiných věcech možná) a tím pádem to pak je s tím žrádlem venku o stupínek lepší práce.

a zrovna s timhle já nesouhlasim

no já si právě myslím, že to jde naučit toho psa tak, aby se ne bál si vzít, ale sám se rozhodnul, že si to nevezme.

Biluška
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2012 13:08
- Nahlásit

helps
jenže taky tam u vás na dědině..... tam se neválí takovejch hnusů, odpadků a hovno na každým rohu
To ne, zato jsme jenom fčera potkali 122 srnek. Přesně. Počítala jsem je. Některý teda asi byli započítaný víckrát, nerozeznám je od sebe Zajíce,králíky,bažanty a podobnou drobnou zvěř už ani nepočítám, ta už naštěstí nezajímá ani ty psy. Tak si pak vyber essi je horší hlídat čokly, aby nežrali hnus na zemi, nebo aby nezdrhli za srnama. Na houby je obojí

Jo a ještě stran těch odpadků - 99% zdejšího národa řeší jakýkoliv úhyn domácí zvěře (od slepice po prase) tím, že ho hodí na hnůj. Hnůj už mívají většinou za plotem, z pole volně přístupný. Ono taková bůhvínaco zdechlá slepice, dobře rozležená, nějakou liškou načatá, s vnitřnostma válícíma se kolem...to je ňamka To pak hážu i ty mobily

helps
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2012 13:15
- Nahlásit

davidkova renata

zavolám přísným hlasem ... Míííííšooooo pod už domů! a von běží...někam úplně pryč

depak Ajánek už kouká, co se bude dít dál, esi ho zabiju nebo ke mě může přijít

PetraK

no já si právě myslím, že to jde naučit toho psa tak, aby se ne bál si vzít, ale sám se rozhodnul, že si to nevezme.

no o tom právě ona mluví....... respektive znám psy, kteří jsou učení "nelovit" jinak dostane po držce, přijít na zavolání jinak dostane..... atd atd. a prostě je to přesně jak řekla Klimeška, že pokud je silnější ta touha, než strach z biče, tak ten pes klidně zdrhne k jinýmu psu a tak.

Biluška

jojo to je ta tvoje stodvacetitisícová smečka
můj maličkej jedináček je sice hrozně zvědavej a zviřátka ho fascinujou, ale neutíká za nima..... a kupodivu ani ty hnusy nežere, tak s ním to není zas tak hrozné.... si vlastně říkám, jakého mám hodného chlapečka )))

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2012 13:16
- Nahlásit

PetraK
noo vono žrací pud je jeden z nejsilnějších,takže rozhodování se ujmu sama s dovolením a pes dělá co já chci..a ne .. neplazí se a nechčije strachy ze mě ,že dostne dostane vylágoš,pouze ví,že se jí to nevyplatí a nasere mě..a toho vona se nejvíc bojí.-))))))))))

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2012 13:25
- Nahlásit

helps

a prostě je to přesně jak řekla Klimeška, že pokud je silnější ta touha, než strach z biče, tak ten pes klidně zdrhne k jinýmu psu a tak.

jo, já jsem zatím stihla slyšet jen kousek - až sem. A líbí moc.

davidkova renata

rozhodování se ujmu sama s dovolen

ale jo.
Já jen říkám, že si myslím, že to tak dělat jde a v podstatě se mi ukazuje, že ano, ale jsem jen lajka.

LucieS
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2012 15:50
- Nahlásit

Biluška
Používám na šeltie úpa stejnou metodu jako Renata. Taky ji používám na ofčáka, na akitu, na pumu, na buldoka....jednám podle hesla "nedáš, dostaneš" Funguje to na všechny.

Na Akélu to ale taky nefungovalo, ta si to nenechala líbit .

Tony
že popelnicovatost se začala projevovat už v mládí a tehdy jsem ji hlídala jak ostříž, aby nic nežrala

Možná sis ten problém nechtěně vyrobila tehdy, každé štěně je chvilku popelnice a čím větší vědu z toho páníček dělá, tím je větší šance, že se z toho stane masivní zlozvyk .

náhodou házení věcí jsem zkusila (většinou šišku), netrefila jsem se nikdy a to často ani poblíž

Na házení věcí bych si dala velký pozor, dost často to ve psovi vypěstuje strach z náhlých a hlasitých zvuků a to není nic dobrého...

Nemyslím si, že by bylo něco špatného na tom, že bude nosit košík. Jen bych pořídila klasický kovový, ty plasťáky musel vymyslet nějaký pablb, psům jsou hrozně nepohodlné.

Biluška
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2012 15:54
- Nahlásit

helps
a kupodivu ani ty hnusy nežere, tak s ním to není zas tak hrozné.... si vlastně říkám, jakého mám hodného chlapečka )))
Páč jako mimi byl několikrát ztraverzován
Jednou dokonce velmi. Gdyž na kanystrech f domově důchodců vlezl pod postel a tam se jal něco přežvykovat. Dělal, že mě neslyší tak sem musela zalehnout, vsunout se pod postel, vysunout se i štěnětem, zjistit, že přežvykuje nějakou tabletku (a další tři se válí vedle něho), dostat infarkt, probrat se z něho, ztraverzovat Ajana a) páč nepřišel na zavolání, b) páč žere hnus, c) páč je debil, ztraverzovat Nýnu páč a) si ty štěńata nehlídá, b) rodí debily a přihlížet tomu jak ošetřovatelky traverzují dotyčného dědka co ty prášky házel pod postel. Strašná situace. Ale zřejmě si Jajánek zapamatoval, že žrát cokoliv a předstírat u toho, že neslyší se nevyplácí

helps
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2012 16:09
- Nahlásit

Biluška

chudááááááááááček maličkej! no zase byly moje nervy trochu ušetřeny, dyž sem ti ho nechala o něco dýl na předvýchovu haha.... no ale stoprocentně si to nezapamatoval, protože jako štěně něco do držky bral docela často a vůbec pořád strašně rád kouše a něco v hubě nosí. dyž zjistil, že hnusy mu neprojdou, tak aspoň hlodá a nosí klacíky....

PetraK

tož to je dobře, že se líbí

Tony
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2012 16:41
- Nahlásit

LucieS
Ano přesně na metodu náhubek jsem dnes najela - ale ne po celou dobu procházky. Jedná o značně nepraktickou věc. Přeci jen, občas o ten aport zájem projeví, pamlsky se tím cpou taky neprakticky, a nadšená z toho nebyla ani fenka se kterou se občas venku potkáváme (taky šelťucha), dokonce na tu moji onáhubkovanou zavrčela, ať se k ní s tímhle ksichtem nepřibližuje. Zatím to řeším tak, že při chůzi rizikovými místy, ho má. A uprostřed louky, kde si hrajeme a cvičíme či když je na vodítku sundávám.

bonc
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2012 17:56
- Nahlásit

Mam bígla. Víc myslim dodávat nemusim. A přesto od jistý doby, co jsme si vysvětlily pojmy a dojmy, jí od žrádla odvolam. Ano, obvykle dorazí i s tim žrádlem v držce, ale dorazí. A pak ho různě ochotně vymění za pamlsek. Nemáme u nás hnusy typu lidský hovno, který by si těžko donesla, zato máme spoustu srnčích noh, lebek, páteří, žeber, taky občas nějakou tu hlavu lišky... Problém nastává v okamžiku kdy jí to necham nějakej čas z jakýhokoliv důvodu si nést a žrát. Pak už to považuje za svoje a v duchu "co jednou peklo schvátí už nikdy nevydá" odevzdává VELMI neochotně. Ale nakonec taky odevzdá.... ))) Na jízdárně plné dárečků chodila se dvěma košema, jeden úzkem "náústek" koženej, díky kterýmu mohla jen lehce vystrčit jazyk a přes něj kovovej aby si ten koženej jednim máchnutím tlapy neservala. Dokázala se nažrat i s nima Ale Tonyšeltka nebude mít na prorvávání žrádla košem toliko času, takže bych to klidně tim kovovym pořešila, do doby než si taky vysvětlíte pojmy a dojmy ohledně přivolání v každý situaci.

Tony
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2012 00:14
- Nahlásit

bonc
už jsem to tu psala: dneska jsme s náhubkem potkaly hranolky a byl na mě vržen pohled "jo tak proto to mám na té držce". Žrát to s tím nezkoušela (no možná i proto, že jsem byla poměrně blízko), nikde ani pro jídlo nešmejdila. Ale je možné že se otrká, až si všimne, že ten náhubek má díry.

Mít psa je hodně o sebezapření, umět chválit za přinesenou liščí hlavu, to už je poměrně vysoký level ještě že se to hovno nosit nedá.

bonc
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2012 07:59
- Nahlásit

Tony
Mít psa je hodně o sebezapření, umět chválit za přinesenou liščí hlavu, to už je poměrně vysoký level
a víš že ani ne? Ono když máš psa kterej ve svý době lítal po jízdárně s prasečí nohou v drže a sotva tě zahlídnul tak se hleděl zaklidit do nejtmavšího kouta a dokud tu nohu nesešrotoval tak prostě nebyl, pokud byl nějakym omylem objeven tak naježen vrčíc prchal z tvýho dosahu a odmítal zkrátit bezpečnou několikametrovou vzdálenost dokud z nohy něco zbývalo, tak pak stav kdy na zavolání pes čapne nohu a nejkratší možnou cestou to metelí k tobě, předsedne a nohu ti s radostným očekáváním složí k nohám tě opravdu uvádí do blaženosti . Bohužel i bíglovi časem došla rovnice 1 srnčí noha > 1 granule, takže radostné odevzdání už moc nemáme, ale ví že výsledek bude vždycky stejnej, takže jí za tu grancli vymění pomalu a neochotně. Ale vesměs dobrovolně

Biluška
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2012 08:50
- Nahlásit

bonc
takže radostné odevzdání už moc nemáme, ale ví že výsledek bude vždycky stejnej, takže jí za tu grancli vymění pomalu a neochotně. Ale vesměs dobrovolně
Buď ráda, že vůbec nějak V době kdy jsem ještě pracovala ve finančnictví mi volal jeden klient a hodlal si dlouze povídat o tom essi má své akcie dát do toho, nebo do onoho fondu. Obojí bylo blbě, takže jsme to horem dolem rozebírali, taková složitá diskuze to byla a najednou z okna vidím jak Texíček, tehdá ještě malé mimi něco žere. Tak vyrazím ven, telefon stále na uchu a stále probíráme majoritní vzestup akcií ropy na burze v Njů jorku. Bylo léto, byla jsem bosky. Cestou jsem šlápla do hovna. Dobrý, to jsem ustála. Zatímco jsem si nasraně utírala nohu do trávy pan G. mlel o měnové reformě, převodu jeho vydřených korunek na euro a o tom jak přitom určitě ztratí, ne-li zcela zbankrotuje. Dojdu k Texlovi, nasraně mu rukou ukážu gesto "navaltosem" a nastavím dlaň. Druhou rukou pořád držím ten telefon u ucha a vysvětluju jak to bude s tím převodem na ty blbý eura. Hodné, rozkošné,maloučké mimi přiskotačilo i s úlovkem v tlamičce a ochotně mi do ruky odevzdal....HOWNO Neustála jsem to, poblila jsem se. Vytípla jsem přitom telefon, ale obávám se, že začátek pan G. slyšel. Svědčí o tom fakt, že když jsem mu posléze volala, abych se omluvila a dokončila ten hovor tak se mě zvesela zeptal "to se vám udělalo špatně z mého názoru na investice?"

Od tý doby napřed koukám co ti čokli mají a až pak chci, aby to odevzdali

stetisek123
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2012 09:39
- Nahlásit

už sem to tu psala a moc lidí mi nevěřilo. Já svý dvě první feny, páč sme bydlily na sídlišti, kde sem se fakt bála, aby něco pozřely, tak sem je odnaučila žrát cokoli, co nebylo v jejich misce. Bylo to 100%, což mám ověřeno s hlídáním jiných lidí v mé nepřítomnosti. U svý současných sem to nezkoušela, páč mám 100% Fuj a to mi stačí. Takže netuším, zda to bylo povahou, ale žravé jako všichni skoti sou děsně. Prostě sem pepřila, ztrácela to venku, pomáhali mi kamarádi, a různorodé nápady na pochoutky a provedení (gumové rukyvice, cizí ruce, moje ruce, lžičky,...
Fakt ale nemám zkušenost s tolika psy,abych řekla, že ej to u každýho jistý

Tony
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2012 11:48
- Nahlásit

bonc
ještě jeden dotaz - jakou metodou probíhalo vysvětlování pojmů a dojmů? Zatím jsou tu zmiňovány víceméně dvě, vlastně tři (1. pozitivní motivace, 2. nesrat se s tím psem, 3. preventivní nástrahy).

Pokud je pes v mém dosahu (vodítko, prozatím i náhubek, včasný povel) je víceméně zvládnutý (ale je na něm vidět, že značně neochotně a že ji pěkně štve že nemůže). V bytě není problém vůbec.

bonc
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2012 12:22
- Nahlásit

Tony
pojmy a dojmy jsme si vysvětlovaly kvůli zvěři, které je u nás velmi mnoho a mnoho a měly jsme na to s bíglovou jaksi rozdílné názory... Velmi názorné vysvětlování probíhalo na stopovačce, později jsem k plné vzájemné spokojenosti vyměnila těch 35m šňůry za elektriku. Nikdy jsem neřešila požírání hnusů při venčení, u nás může sežrat max tu zvěřinu nebo kravský hovno, popř. liščí atd. ale ona to pak zají mejdlem takže pohoda Ale myslim si že základní princip přivolání je u všeho stejnej, ať už je ten nejsilnější podnět srna nebo pes nebo rohlík. Pro mě platí pořád dvě základní pravidla - vždy psa vidim a pokud to situace umožňuje, tak radši zastavuju než odvolávam. Ale mluvim jen zkušenosti s jednim bláznivym malym psékusem, ostatní čokle byli vždycky zlatíčka

bonc
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2012 12:29
- Nahlásit

pro jistotu kdyby to nebylo úplně srozumitelný - metoda to nebyla úplně pozitivní . Prostě klasika cukr a bič, nástrahy nám dělala zvěř sama dostatečný, a pozitivno bych viděla v tom že si ten pes konečně mohl ujasnit kdo z nás je bůh Takže za mě bych to se šeltkou viděla na koš, dlouhej špagát a krátkej bič (samoz. šitej šelmii na míru) a kapsu naditou cukrem

Tony
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2012 12:32
- Nahlásit

bonc
OK díky, on vlastně ani jiný postup moc vymyslet nejde

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2012 12:45
- Nahlásit

bonc
bych viděla v tom že si ten pes konečně mohl ujasnit kdo z nás je bů

si blpka drahá

<< . 1 . 2 . 3 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání