Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Žrádlo - smysl života
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Tony
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2012 12:15
- Nahlásit

Tak jsem si dneska uvědomila, že se mi možná začíná cosi vymykat z rukou.

Mám šeltii, 3 roky. Její hlavní smysl života je jídlo (jakékoliv). Začínám s ní mít problémy venku, kdy místo poklidné procházky sleduju jako ostříž, kdy začne "nasávat" pachy, nebo se pohybovat v blízkosti keřů či lesíku, kde obvykle něco najde. Pokud zareaguju včas, mám většinou šanci ji odvolat, pokud ne a k jídlu se žene (někdy je to jen kus králičího bobku, někdy lidské h... atd.) už ji neodvolám, přijde ke mně až ve chvíli, kdy vidí, že moje nasranost se pozvolna změnila ve výraz "OK tak hlavně přijď". Ignorace pomáhá částečně, když se otočím, že jdu jinam, sleduje mě, ale můj problém, to jaksi neřeší. Jinak má přivolání dobré.
Dnes jsem zjistila, že naše procházky jsou už jen o tom, že ona hledá jídlo a já ji jen sleduju, odvolávám, či se vztekám, co že zase žere . Popelnicová byla vždy, ale teď se to hodně zhoršilo. Na hračku reaguje jen když má náladu.
Co byste poradili? Stopovačku a trénovat přivolání (ze stopovačky nemám dobrý pocit, snad s postrojkem)? Napadlo mě venčení s náhubkem - i když představa že ho ponoří do lidského h... .
Ještě nezbytné info:
1) ano psa krmím
2) pamlsky dostává téměř pořád (cca 70% přivolání), když ve světlých chvílích nosi aport (tak za každý třetí) i během cvičení, pokaždý při uvázání, uvazuju na vodítko průběžně
3) žrací sklony má i na vodítku, tam ale reaguje na "fuj" - protože ji nic jinýho nezbyde

Díky za odpovědi.

PetraK
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2012 12:22
- Nahlásit

Tony

napadá mě zkusit to formou "hry" kterou hraje S. Garrett se psy - a jmenuje se to "je to tvoje volba"

tzn, že pes se naučí ovládat a nežrat co uvidí. Začíná se s pamlskem v ruce......a co já to tu budu popisovat, zkusím to najít:

http://www.youtube.com/watch?v=ipT5k1gaXhc

pes by se tak měl sám bez dohlížení naučit ovládat se. Zkus to, sice to bude s takhle rozežraným pesanem na dlouhou trať, ale když nic jinýho
budete si spolu hrát a aspoň částečně se pes v určitých momentech naučí sám ovládat. Začíná se pochopitelně jako se vším doma, pamlsek na vzdálenost, kterou pes ještě dává, ruka se přibližuje..... až byste se dostali ven. Zkusit to můžeš, co?

birma
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2012 12:24 - Změnil/a: birma
- Nahlásit

Tony
mně pomohlo přejít z granulí na maso, pes měl konečně aspoň trochu sytosti a s bufetěním přestal (máme z granulové doby "vtipné" historky, třeba o tom, jak sežral svačícímu ukrajinci salám)

PetraK
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2012 12:32
- Nahlásit

birma

jak sežral svačícímu ukrajinci salám)

teď teda kecáš!! Páč ukrajinec když už svačí, tak vždycky max. chleba,špek a cibuli

Tony
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2012 12:34
- Nahlásit

PetraK
mrkla jsem, večer zkouknu pořádně. Jinak co se týká jídla, tak pokud jsem v dosahu tak nemá problém si nevzít, pamlsek obejít atd... ale je to o tom mém dosahu.
No večer prostuduju.

birma
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2012 12:34 - Změnil/a: birma
- Nahlásit

PetraK
teď teda kecáš!! Páč ukrajinec když už svačí, tak vždycky max. chleba,špek a cibuli
V tom případě kecal ukrajinec, řval na mě, doslova: Ten vaš pes pojebaný mi sežral salám! (škoda, že to nejde předat i s tou intonací )

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2012 12:35
- Nahlásit

Tony
mně pomohlo přejít z granulí na maso, pes měl konečně aspoň trochu sytosti a s bufetěním přestal
no to mě přesně napadlo..
a nemá nějakej zdravotní problém třeba?

PetraK
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2012 12:39 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Tony

si nevzít, pamlsek obejít atd... ale je to o tom mém dosahu.

no tak bys ten dosah právě musela asi postupně pomaličku odbourávat a vždycky to nevzetí toho nastraženého pamlsku pochopitelně odměnit něčím, co to přebije.

birma
en vaš pes pojebaný

esli řikal doslova pojebaný, tak to nemohl byť ukrajinec to bol Slovák a ty saláma mívajů

Tony
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2012 12:39
- Nahlásit

birma
upřímně mě to taky napadlo, nicméně krmení granulema je pro mě prozatím nesrovnatelně jednodušší (časté cestování, neláska ke kuchyni, absence většího mražáku a auta). Zatím jsem to neřešila - trávení má vynikající (průjem jen cca 2x v životě ve štěněcím věku) a jídlo z misky nežere nýbrž jedních dechem vsaje.
Ale pokud by nic jinýho nepomohlo - tak o tom budu vážněji uvažovat.

Tony
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2012 12:42
- Nahlásit

davidkova renata
zdravotní problém mě nenapadl - hodně žeroucí byla vždy, jen se to teď začalo zvrhávát. Přijde mi, že jak dospěla, tak ji méně zajímají psi a hračky a má víc "prostoru" ke svým choutkám.

birma
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2012 12:44
- Nahlásit

Tony
na cestování můžeš vzít granule vždycky, nikdy od té doby, co je Altar na mase jsem neměla pocit, že by si opravdu musel na změnu stravy týdny zvykat. A jednoduché, mi to maso snadné přijde, ale to bude tím, že my máme tu 1 kilovku přesně na den, takže žádné dělení, uchovávání zbytků a tak. Praktikuju metodu - rozmraž, posyp ovesnými vločkami nebo přidej rýži a vraž psovi. Přes den dostává buvolí kostičky, mrkev a tvrdej chleba, sem tam trochu jogurtu, tvarohu, nebo vajíčko a jak chlapec dobře vypadá

Tony
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2012 12:52
- Nahlásit

birma
no s jejím žaludkem by se změnou stravy mít problémy nemusela, to je fakt... no určitě beru v úvahu, jako jedno z dalších řešení.

Každopádně na mizerném přivolání budu muset stejně zapracovat .

Venta
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2012 21:03
- Nahlásit

Tony
já mám fenu skoro sedmiletou a žravá je odjakživa. Jen mi připadá, že se to postupně zhoršuje a venku to probíhá podobně. Jak může, jde něco sežrat. Přivolání je v pohodě, ale stačí, když se zakecám a ona už jde na ty oblíbený místa na sídlišti pod okny apod. Na zavolání hned přijde, ale olizuje se a já bych jí zabila. A to krmíme masem a skoro vším.

danajasa
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2012 22:00
- Nahlásit

Tony
Dnes jsem zjistila, že naše procházky jsou už jen o tom, že ona hledá jídlo a já ji jen sleduju, odvolávám, či se vztekám, co že zase žere . Popelnicová byla vždy, Hele znáte todle? je to vo fous lepší než mrtvej votrávenej pes a je to stoprocentní ůčinost

birma
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2012 22:03
- Nahlásit

danajasa
To přesně tu nosil jeden bígl, panička se netvářila nadšeně, že z toho pravidelně vymejvá lidský to...

danajasa
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2012 22:05
- Nahlásit

birmaže z toho pravidelně vymejvá lidský to.Tak lepčí laovno v umývadle,než mrtvý pes v předsíni,zas uznávám,že je dost těžký skousnout,že pes vypadá jak retardovaný cirkusoveý mědvěd vod Cibulků

birma
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2012 22:32
- Nahlásit

danajasa
lepčí laovno v umývadle,než mrtvý pes v předsíni
to rozhodně, ale tady nikdo netrávil, dávala to čubě, aby přestala bufetit enóna a nechodila pak celý procházky se smradlavou hubou, tak holt čuba chodila se smradlavou hubou a smradlavym košíkem

danajasa
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2012 22:41
- Nahlásit

birma tak holt čuba chodila se smradlavou hubou a smradlavym košíkemstejně je zajímavý dyž se tím čék musí takle zabývat kolik je laoven volně ložených po okolí,normálně by se tím to problémem člověk nezabýval,každopádně žraní čehokolif v dnešní době je holt rizikové bo příroda není už co bejvala od dob našich pradědů

Tony
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2012 22:52 - Změnil/a: Tony
- Nahlásit

danajasa
hele tohle je právě jedna z možností do který chtě nechtě zřejmě budu muset jít, prozatím jsem to neudělala jen z toho důvodu, že náhubek co doma máme, je nylonový a z toho se mi ta hovna fakt smývat nechtějí

původně jsem myslela, že koupím nový nylonový a starý (stejně už zašlý) zkusím dávat (že ho jako případně vyhodím). Teď váhám, jestli nekoupit rovnou plastový.

Tony
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2012 22:57
- Nahlásit

Venta
to s tím věkem jsem slyšet nechtěla - i když je mi jasné, že to tak asi bude...

Atika
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2012 02:37
- Nahlásit

Tony
Taky mám labradorku podobnou pažravku a na vyšším věku (nám je už 11) je bezva i to, že začne postupně hluchnout a kdyby ses uřvala, tak prostě co stačí sežrat než doběhneš, tak sežere. Pak dostane facana a nevinně se na mě podívá: ty jsi něco říkala? Nicméně se stářím přichází i menší pohyblivost, takže už dobíhám podstatně kratší vzdálenostě (naštěstí - taky nemládnu).

Grin
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2012 08:31
- Nahlásit

Me s trixinou funguje nejvic prevence, ptz jakmile uz se k tomu hnusi dostane, je konec. Tzn v krizovych mistech ji mam u sebe, nenechavam ji lozit do krovi a jakmile k necemu podezrelemu jen cuchne, rvu FUJ az nadskoci a dopadne o metr dal. A pomohlo to i z dlouHodobyho hlediska, protoze se postupne neucila chodit blizko u me a dobre reagovat na to fuj a tak. Jestli mas prolem pesana udrzet u sebe dost blizko, dala bych stopovacku..

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2012 09:20
- Nahlásit

Venta

Jen mi připadá, že se to postupně zhoršuje

jo to bez debaty, moc dobře si to pamatuju od Murphyho - svýho prvního pesana. Dotáhnul to na svý hodně starý kolena pak opravdu k dokonalosti - už jsem to tu psala - když za barákem cosi vdechnul (zcela nepozorovaně, takže pánik neměl tucha) a po pár metrech se začal motat, hrozná pěna z huby, voči vytřeštěný....... pánik zůstal štajf a první co ho napadlo, UŽ JE TO TADY!! Starej péf umírá!! Přilít k němu celej vyděšenej, že je to Murphyho poslední hodinka a......... to hovado chlupatý vyfluslo kostku mejdla, kterou nenažraně vdechlo, ta se mu šprajcla v krku, pěnila a dusila ho! Když jsem to pak vyprávěla Herčíkovi, pěkně si popláknul a poinformoval mě o jakésí stařecké pažravosti. Měl pravdu, páč jsme pak jednou našli ohlodanou půlku špuntu do vany, ztratil se nám kus hadrovýho pásku od kabátu. Vzhledem k tomu, že byl červenej, tak se čokloj opět podařilo vyšokovat - opět páníčka, páč jak to pes kadil ven, tak ten červenej hadr vypadal jak krvavý vyhřezlý střevo co leze ze psa, kterej u toho pochopitelně vydával šílený zvuky....... já se vůbec divim, že Brtnik toho vola jednoho dne neutloukl

No ale nicméně zkusila bych Tony zapracovat na tom,aby si dobrovolně pesanová zvykla si žrádla nevšímat.

helps
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2012 09:57 - Změnil/a: helps
- Nahlásit

Venta

Taky myslím že to nebude o masu či něčem takovým...... kamarádka má fenku, která je popelnice teda taky hlavně na hovna a sice není krmená jenom masem, ale dost často ho dostává na střídačku třeba s Orijenem. Takže si nemyslím, že po té stránce strádá.
Na sídlišti máme taky jednu fenku foxíka, která chodí s tímhle plastovým košíkem, přesně proto že je neuvěřitelná bufeťačka. Sežere prej úplně všechno a prý se neštítí ani lézt do košů a vytahovat věci z koše..... no musela sem se smát, když mi to pán popisoval, ale oni z toho moc šťastný nejsou. tak holčička chodí s košíkem no.

ale stejně bych aspoň zkusila to co navrhla PetraK, minimálně v sebekontrole to pomůže.... aspoń trochu. ale musíš mít tu trpělivost no

tyjo když tak čtu vyprávění o Murphym, tak sem moc ráda za svého malého čikovného medvídka....... honem ho musím jít pohladit a říct mu jak je šikovnej a dokonalej
ale zas každej má to svoje, ten můj zase trpí občas nějakým nadbytkem energie a moc rád pak dělá mentála a lítá, kouše, štěká jak pominutej a chce se prát

Venta
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2012 10:03
- Nahlásit

Tony
to s tím věkem jsem slyšet nechtěla
no jo no, tak sorry

PetraK
No ale nicméně zkusila bych Tony zapracovat na tom,aby si dobrovolně pesanová zvykla si žrádla nevšímat.
Koukala jsem na to video, tohle jsem taky zkoušela, pes si nevezme, protože ví, že to trénujeme. Došla jsem i na ty pamlsky na packách a všechno tohle, ale prostě venku je to jiný. Když je něco k žrádlu poblíž, tak si to taky nevezme. Jen se na to podívá, vidím, jak se pere sama se sebou, ale nechá to. Jenže jak je to někde dál, kde já nejsem, tak se prostě neovládne.

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2012 10:09
- Nahlásit

helps

tyjo když tak čtu vyprávění o Murphym

no jo no . tak on to byl taky můj první pes,věděla jsem kulový, informce tehdy nebyly, byla jiná doba, spousta věcí se jakoby neřešila. Nicméně pod tího dojmů (moc dobře si pamatuju, jak za chůze vdechnul hroudu ze škvarků, já hodila rybičku, psa popadla v letu a intenzivně z něj škvarky v nezměněné podobě vytřepala ) bylo pro mě nejdůležitější od štěněte vést psa k tomu, že k popelnicím se nechodí, pod balkony se nechodí, do sklepa se nechodí a ze země se nic bez dovolení nesmí sebrat.Doma jsem od malička učila, že co upadne - není jeho, venku pak opravdu cíleně šla po tom, že se nesbírá, dělala jsem si "nástrahy"...... zajímalo by mě, jestli bych stejně takhle úspěšná byla, kdybych měla psa s povahou opravdovýho bufeťáka?? Jestli Ešus je nebo není bufeťák, to nezjistím, protože od mala se to potlačuje, takže vím houby nakolik úspěšná jsem byla já a jak velkou roli v tom hraje jeho povaha.

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2012 10:11
- Nahlásit

Venta

Jenže jak je to někde dál, kde já nejsem, tak se prostě neovládne.

a tak si tu situaci připrav - udělej "návnadyL a postupně tu vzdálenost prodlužuj. a "návnadama" začni od míň lákavejch až po nejlákavější.

Venta
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2012 10:19
- Nahlásit

PetraK
jenže jak to udělat, abych nebyla v dohledu? Ona si přede mnou, teda dokud mě vidí, samozřejmě nevezme ani když stojím o kus dál. Třeba chodíme kolem křoví, kde lidi krměj kočky a denně je tam spousta žrádla...přesně ví, že nesmí a netroufne si. Ale jak je něco hodně daleko a hlavně z dohledu (křoví atd.), tak to prostě zkusí a běží tam. Stačí samozřejmě písknout a vrátí se. Ona moc dobře ví, že nesmí, ale prostě je to asi silnější

Jestli Ešus je nebo není bufeťák, to nezjistím, protože od mala se to potlačuje,
Já to potlačuju u obou psů a podle mě fena je prostě bufeťák a pes tolik ne.

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2012 10:33
- Nahlásit

Venta

no já jsem v tomhle nejela čistě jen pozitivně -taky to tady tehdy ještě nebylo, to jednak a druhak to mám tak, že ve výchově (což jsou pro mě věci základní pro psovo přežití v dnešním světě), klidně sáhnu k jedný rychlý a nebo k zařvání, stejně jako by se to dělo v psím světě. Pochopitelně teď nemluvím o tom, když to toho psa učím, tam to čistě pozitivně je, tzn. například jsem začínala na tom, že ty nástrahy nebyly úplně hned atraktivní a naopak to co byla odměna atraktivní bylo, aby si štěně uvědomilo, co je výhodnější a blábláblá. ale když už pak věděl tak jsem klidně zařvala, až popadali tehdá děti z prolejzaček. Ale je pravda, že jsem to svýho času cvičila jako hodně, hodně moc a opravdu po těch krůčkách a nejdřív na vodítku.

Já to potlačuju u obou psů a podle mě fena je prostě bufeťák a pes tolik ne.

jo, já si taky myslím, že když to v sobě pes má, je to asi šichta. zajímalo by mě, jestli se to co S.G. dělá dá s úspěchem právě uplatnit na bufeťáka.

Dáška
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2012 10:42 - Změnil/a: Dáška
- Nahlásit

Jéé to jsem ráda, že nejsem sama s popelnicí

Molís byla dycky na žrádlo, ale teď má 13 roků a stává se to nesnesitelné. Prostě už ji zajímá jen to žrádlo, nic jiného. Doma neustále kníká a vyžaduje se jídla, nesmíme nic nechat na lince nebo na stole, protože si stoupne k tomu a ječí a ječí.
Byla dycky uřvatelná, leč bohužel už je taky hluchá jak pařez, takže teď co najde a já nedoběhnu, je její.
Poslední dobou má dvě speciality - za prvé hledá na zahradě skořápky od ořechů a žere je a za druhé vyžírá ptačí hovna z pod stromu, kde sedává hejno vrabců. Na zabití, fakt... Dávku má maximální, co může mít, valím jí hromady zeleniny na zaplácnutí žaludku, ale tam už je to asi psychické. Sežere úplně vše.
Ale tak my už to doklepem

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání