| Autor |
Zpráva |
makrel
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2011 19:37
- Nahlásit
Biluška
tož to bych si asi vzala. budeš tu mít cestu někdy?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2011 19:41
- Nahlásit
Sarax
http://www.novinky.cz/koktejl/247070-v-39-tydnu-te hotenstvi-ubehla-maraton-par-hodin-pote-porodila.h tml?ref=boxE
Vyřiď Ventě, že už vím jak se vyvolává ten porod
makrel
někdy v listopadu jedu do Polanky, ale teď nevím kdy. Kolik toho chceš?
|
Crysa
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2011 19:42 - Změnil/a: Crysa
- Nahlásit
Biluškatam píšou, že na velkého psa se mají dát dva. Nevím jak velký je velký pes, na akitách i na Bagetě mám jeden stejně jako na malých a byli bez klíšťat.
tak to zní dobře, ale chtěla bych znát asi i výrobce nebo značnu, v Tenesku tu maj něco za podobný peníze na bázi přírodních olejů.
Budu muset dát dokupy nějak seznam lidí co mají z téhle várky taky, to teda netuším kde to budu hledat
měli by jsme to být min. všichni z jarního Jílovýho, tam mám za to, žes je dovezla jako že jsou už nový.
edit: jo a tamto je votčervovadlo? na plochý i oblý červové??
Jdu k našim na segedýn ještě večír příjdu. Přežraté
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2011 19:47
- Nahlásit
all
Venta tu neni,takže logicky rodí,ne?
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2011 19:50
- Nahlásit
Tinta76
pani prosím tě a nakolik teda tě vyšla sazenice tý hlohyně a jak daleko se sází?
vim, že jsi to už psala, ale jsem degéén no
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2011 19:51
- Nahlásit
Sízra Milanová
dnes jsem trochu hrábla psoj do čaker a hrozně mě to zocelilo a muselo to ven
no je to vidět!
|
Tinta76
|
# Zasláno: 11 Říj 2011 19:54
- Nahlásit
Sízra Milanová
Venta tu neni,takže logicky rodí,ne?
někdo tu psal, že je uš v porodnici, ale jako že ne akutně, jsem pochopila ...
Eldoguero
sazenice vyšla i s poštou na 40 kaček (včetně poštovnýho) a sázet to budem, jak to vyjde a to doufám, že bude 2 kusy v metru
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2011 19:58
- Nahlásit
Tinta76
Děkuju a dá se to řízkovat, nebo je čék odsouzenej jen na koupený sazenice nevíš?
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2011 20:02
- Nahlásit
Biluška
asi 4 budou stačit.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2011 20:02
- Nahlásit
Chtěla jsem vám něco napsat na tajnou, ale mizí mi příspěfky f astrálu. Ta třeba později nebo zítra...
Jinak jsem dnes byla zase stopovat s Jessou a je to už velkostopařka. Koupila jsem jí špekáček, tak jí to chutnalo, i když ona sežere fšecko.
Jen jsem udělala chybu, pač jsem stopovala na naší zahradě - je velká, tráva akorát a nikdo tam nechodí. Jsou tam jen zvířata. Jak jsem kladla stopu, tak za mnou přiběhlo celý stádo koz a ofcí a podupali mi to celý, pač si mysleli, že v sáčku mám chleba. Jessa tu stopu kupodivu ale přešla v pohodě. Asi je na ty pachy prostě zvyklá, tak jí to nevadilo.
Druhou jsem udělala 40 kroků jinde a tu už šla fakt hezky, šla jsem dokonce huž metr za ní a pracovala samostatně. Nejvíc mě povzbuzuje to, že ona celou dobu vrtí ocasem jak pinda. Moc se jí to líbí.
Akorát nevím jak ji zpomalit, bo táhne jak pinda a já ji trochu zpomaluju, aby nepřecházela některý stopy. Je moc hrr.... Jak na to?
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2011 20:09
- Nahlásit
co děláte dylyny? Mně uznali zkoušku z angliny a koupila jsem si "teoretická cvičení z chemie"
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2011 20:17
- Nahlásit
pawLINka
chápu to dobře, že jste vyloženě na začátku?
Čuba se musí trochu vychodit, dávej pamlsky hodně, nenech jí přecházet žádnej pokud možno. Když bude táhnout,nech ji táhnout, necukej. Později až bude stopa obtížnější nebude už tak rychlá.
Mě u extrarychlý ovčandy pomohly hned zpočátku těžký terény, oblouky a předměty dřív než jsem měla původně v plánu, ale ona čuchala sama od sebe, to je taky fakt
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2011 20:18
- Nahlásit
Adiddaska
teoretická cvičení z chemie"
blééééé, blééééé už tyhle sprostý slova nigdy neříkej, dodnes z toho mám osypky
|
Crysa
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2011 20:20
- Nahlásit
pawLINka souhlas s Eldoguero
AdiddaskaMně uznali zkoušku z angliny super
koupila jsem si "teoretická cvičení z chemie" samovražda
co děláte dylyny? jsem přežraná až funím a kouřím
|
Tinta76
|
# Zasláno: 11 Říj 2011 20:21
- Nahlásit
Eldoguero
Děkuju a dá se to řízkovat, nebo je čék odsouzenej jen na koupený sazenice nevíš?
dááááá, právě, že je úplně super, že si ji můžeš řízkama rozmnožovat a ten živej plot tak "doplňovat"
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2011 20:38
- Nahlásit
Tinta76
no tak to je ideální staf, zakoupím tedy dvě sazenice a zbytek si vyrobím osobně
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2011 20:38
- Nahlásit
zdarte žumpo, jdu na návštěvu, v téhle žumpě sem eště nebyla
Přečetla sem poslední 3 stránky, o výcuc si ani nebudu říkat
Biluška
My máme odlepenou jen jednu čárku zatím, pač ho Ena nosí jen auto - práce a práce-auto, jinak stejně zavazí... ale drží to fakt na houby.
Jinak dneska rodičům šéfky pitbul zakous boloňáka, ta píča majitelka ho prostě navolno pustila mezi 3 další psy, chápete to? Prostě přiběh a bylo po psovi, jsou z toho všeci hotoví baba samo stála a čuměla jen. Střílet také čuráky, fakt, prý moc dobře ví, co je ten pes zač.
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2011 20:43
- Nahlásit
děcka, tajná nějak nefachá, co?
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2011 20:44
- Nahlásit
Dáška
a nechtěli se třá toho boloňáka zbavit já jen, že podle toho, jak to píšeš snad ani neni možný, že by tohle někdo udělal jen z blbosti, šmarjá taky nepouštím Velkého pana Dozáka mezi psy - samce, páč by z nich udělal během pár vteřin výřad
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2011 20:47
- Nahlásit
Eldoguero
Hele boloňák - pes, pitbul - fena. Pán - důchodce, venčí boloňáka a přiběhne pit, známý v širokém dalekém okolí. Co na to chceš říct. Kámošky přítel na to koukal z okna, pač slyšel řev.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2011 20:50
- Nahlásit
Adiddaska
děcka, tajná nějak nefachá, co?
proč by nefachala?
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2011 20:51
- Nahlásit
EldogueroCrysa
Jj, začínáme. Teda kdysi jsme to zkoušeli, ale bylo mi "blbě" porazeno, že jí mám na konec dát balonek nebo sáček se žrádlem, což byla děsná chyba a ona byla k neudržení. Nakonec vůbec nestopovala, ale valila kupředu s cílem najít balonek. Nepomohlo tehdá nic, prostě jí nezajímalo žrádlo v průběhu. Tak jsem to vzdala a vrátila se k tomu až teď.
Stopy neumím, tak budu ráda za kritiku.
Začala jsem takto: Na nášlapu dám pamlsků víc, pak do každé stopy - postupuju tak, že šlápnu, nohu posunu dozadu a tam, kde byla špička, dám pamlsek. Tak našlápnu třá těch 40 kroků a ukončím to předmětem, pod který dám pamlsků víc.
Dovedu ji na nášlap (teda ona mě dovleče, ale zatím to nechci řešit, jsem ráda, že má zájem), před ním ji posadím a dám povel. Ona začne vrtět ocáskem a jde ke kolíku čuchat. Pak postupuju tak, že se snažím ji donutit každý pamlsek sežrat, ale někdy se mi to nedaří. Nemůžu vychytat techniku jak na to. Nechci jí moc ukazovat prstem, pač nevím, jestli to pak nebude čekat...? Ona jak kdyby občas najde třá levou stopu, pravou vynechá a zase se natáhne hned na levou. K té vynechané se jí snažím vracet, ale pak má tendenci se začít točit a celkově jí to vytrhne z koncentrace a začne čuchat jinde. Snažím se ji teda jinam nepouštět.
A necukám ji, prostě ji zpomaluju tím, že se zapřu do vodítka, abych ji mohla korigovat.
Kámoška mi říkala, že zpočátku používala dvě stopovačky a psa si tak naváděla vpravo a vlevo. Co vy na to?
Jinak mi nejde o žádný zkoušky, ale o pokus zabavit psa, tak neočekávám žádný stobodový výkon.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2011 20:51
- Nahlásit
Adiddaska
ňáký rozbitý to je
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2011 20:53
- Nahlásit
Dáška
Co na to chceš říct.
Ráda bych slyšela, že tam někdo naběhl a rozbil paničce hubu ach jo, tak dobře lidská blbost je fakt neomezená
|
Tinta76
|
# Zasláno: 11 Říj 2011 20:55
- Nahlásit
Eldoguero
no tak to je ideální staf, zakoupím tedy dvě sazenice a zbytek si vyrobím osobně
voe! nic nekupuj a běž jí vorvat někde v parku!
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2011 20:56
- Nahlásit
Eldorádo, Krysa
A ještě konec jsem nenapsala. U předmětu ji položím, nechám vyžrat to, co je pod ním, zvednu předmět, strčím do kapsy, posadím psa a dám jí balonek.
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2011 20:58
- Nahlásit
Eldoguero
Bohužel ne. Jdu, strašně mě to nasralo, aspoň sem to napsala sem, do žumpy se to hodí.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2011 20:59
- Nahlásit
Dáška
A kde to bylo? V Holešově???
Zas budeme chodit kanálama. Pizda jakási.
A mimo tému: Jsem tě viděla v Přerově na burze.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2011 21:00
- Nahlásit
pawLINka
hele, třeba se mnou nebude hodně lidí souhlasit, ale já na konec stopy NIKDY nedávám balonek (pešek ...), stopu vlastně ukončuju tak nějak neutrálně, předmět - obří pochvala pamlsek z ruky a nic ... Pokud chci dát balonek, dám ho až když se vracíme z louky, třeba až v půlce a z ruky, tedy tak, aby pes věděl, že se neválí někde na konci stopy, ale že ho mám já.
Pamlsky by ti psa měly zpomalit nejen tím, že je žere, ale tak celkově, jako na poslušnosti ti pes taky bude soustředěný, ale trochu pomalejší, když budeš cvičit na žrádlo než třeba na ten balonek. Nenech jí nic přecházet. Chce táhnout, ať táhne, choď za ní blízko (třeba metr, dva, víc ne), klidně si provlíkni šňůru pod přední a můžeš i pod zadní nohou.
Nedělej třeba klasickou rovnou stopu, ale takového jakoby hada, aby pes musel fakt stopu sledovat a nešel jen od nášlapu rovně.
Ona se časem vychodí, buď v klidu, hodně psů ze začátku na stopě táhne jak o život
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2011 21:01
- Nahlásit
Sízra Milanová
no celej fuckbook je nějakej pojebanej
|