Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Lidská hloupost...co s ní ?
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
evca
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2010 22:04
- Nahlásit

Jak už jsem psala jinde mám AD, 16 měsíců,máme oplocenou zahradu,asi 30metrů před domem je cesta po keré jezdí auta a chodí lidí ať už sami nebo se psy.Je jasné, že fenka hlídá a tak štěká, ale jen když má důvod.Dá packy na plot kouká a štěká, a právě to je ten problém,sousedka si pořád stěžuje a teď ještě zmanipulovala další sousedy, který bydlí ale asi 200 a 300 metrů od nás,dozvěděla jsem se, že na nás podávají stížnost a budeme platit pokutu,už nevím co mám dělat, jak jí odnaučit štěkat,vím, že je to nesmysl,ale co dělat s blbými lidmi...poradí někdo,přece jí nebudu tretat za to že hlídá,štěká úplně normálně jako každej jinej pes,navíc jen přes den,zase se přesvědčuju o tom, že lidská blbost je neomezená

kejtlin
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2010 22:37
- Nahlásit

evca
tak o případu co popisuješ bych mohla psát romány, u nás je teda jen jeden notorický stěžovatel, ten slyšel moje psy i když jsem s nima byla na 14 dní v beskydech což je asi 400km od nás a nevěřil dědovi, který mu říkal, že tam ti psi nejsou, tak je prostě slyšet nemoh, že to asi tedy byli psi souseda co řvou téměř bez přestání, néé byli to ti moji.
měla přijít jakási komise, ohledně štěkotu psů, záhadně se v té době ztratili platby za psy z minulých let-manželka stěžovatele pracuje na obecním úřadě a má to na starosti, když jsem v tom začale rejpat stylem, že bud´ ob ecní úřad pohledá, nebo požádám o pomoc finanční úřad a jak je možný, že ví, že mám smečku, tak jak to, že mě neupomínali o poplatky ze psů, tak se platby nešly. komisi odvolali, já z toho, že měla přijít byla naprosto v hajzlu-sem si blbec i myslela, že mi můžou psy vzít, myslím, že zjistili, že komise mi může hovno, ani pokutu mi nemůžou dát-tobě taky ne, tak ji odvolali, nebo nevím, ale nepřišel nikdo. já obešla celou ulici, jestli někdo jiný slyší štěkat moje psy ne, nikdo jiný, pouze notorický stěžovatel, jasně občas štěknou, ale to nikdo na vesnici neřeší a když jde pes okolo, nebo někdo je u vrat tak štěkaj to je jasný hlídaj, ale okřiknu je a je ticho.
zkus ji naučit povel štěkej a ticho nebo klid, ukaž jí, kde má místo a když začne štěkat, tak ticho a vykaž na místo a trvej na tom, aby tam zůstala-zezačátku tam nevydrží, zAčni na chvilce a postupně dobu prodlužuj. dej vědět jak kauza pokračuje, absolutně s tebou cítím, vím jak ti je a držím palce.
jo a prosím tě zkratka AD je argentinská doga?

evca
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2010 23:22
- Nahlásit

kejtlin
jo argentinská doga

staropramen
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2010 23:29
- Nahlásit

Jakou pokutu ? A od koho si se dozvěděla že ji budeš platit?

evca
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2010 23:36
- Nahlásit

evca
Asi před dvěma měsíci přišel dopis z úřadu na dvě stránky,že můj pes přeskakuje plot a běhá okolo jejich baráku a na jejich pozemku(nemají plot) a že ona se ho bojí,atd...byl tam přesný datum a právě tenkríát tu běhal volně úplně cizí pes,kterýho tu s vodítkem naháněl majitel, mluvila jsem s ním,říkal, že mu utekl za srnou a tak jsem mu říkala kam běžel,byl to americký buldok,měl půlku hlavy černou,ale samozřejmě, že to "byla naše fenka",která je jako každá argentína celá bílá,no tak pak jestli ta dotyčná není úplnej debil.

evca
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2010 23:42
- Nahlásit

staropramen
Přišlo mě to,tady jsou takový předpisy,za porušení ,( nesmí štěkat v jednom kuse) a ta krááá.. napsala, že štěkala 30 minut v jednom kuse,přitom to vůbec není pravda,tenkrát štěkala maximálně 5 minut,navíc byla v kotci.Nejdříve pošlou varování a pak pokuta,prostě debilové...

impact
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2010 00:05 - Změnil/a: impact
- Nahlásit

evca
A ptala ses na to nějakýho právníka? Mě teda předpis, že pes nesmí v obci štěkat více jak 30min. přijde jako docela zhovadilost.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2010 00:22 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

No, já tedy chápu lidi, kteří nemají rádi akustický teror. Ač mám psiska ráda, neustálé řvaní některých jedinců mi taky vadí. Mám tři psy a skoro nikdo tu o nich neví. Když zaštěkají na lidi, kteří jdou kolem, ale jsou ještě daleko, tak je okřiknu. Ať si ňafají na ty, kteří se nám blíží ke dveřím, ale nebudou vřískat na všechno kolem v okruhu sta metrů, a to furt. To bych je musela přerazit.
Zato někteří sousedi mají uřvané čokly. A když se sejdou tři, který každý řve z jiného důvodu, ale všichni několik hodin denně, tak je to fakt na nakopání pejsků i pánečků někam.
Pes má hlídat to své, ne vřískat na cokoliv, co se v dohledu mihne.

evca
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2010 02:33
- Nahlásit

Psíček
nesmis si nechat kakat na hlavu .... v tom to je .....

OK, a co bys dělal v tomhle případě ty?

evca
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2010 02:36
- Nahlásit

impact
No to určitě zhovadilost je, jestli to nepřestane, tak se na právníka obrátím,nic jim platit nebudu!

evca
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2010 02:45
- Nahlásit

Vlčáčková
Já mám taky tři psy a o těch dvou nikdo neví,ale tenhle prostě hlídá,zbytečně neštěká, vždycky je důvod,jasně,že ji okřikuji,zavolám ji, přijde,ale udělá to znovu.Ale vždycky štěká jen chvilku,žádný hodiny, na to jsou tady vřískalové, a je ticho po pěšině,všimla jsem si, že když ječí malý amrdolové, tak to nikomu nevadí, ale jak je to velký pes, tak je zle,přitom to ječení těch malech je daleko horší,tahle párkrát bafne a je to.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2010 03:12
- Nahlásit

evca
To je pravda, že ti malí ječáci jsou na zabití a štěkání většího psa je tak nějak snesitelnější.

LucieS
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2010 08:44
- Nahlásit

Asi před dvěma měsíci přišel dopis z úřadu na dvě stránky
No a reagovala jsi nějak?? To musíš, jinak přitvrdí.
Sežeň si aspoň dva svědky, kteří potvrdí, že pes byl doma, a důrazně se ohraď, že sousedka lže.

Také by nebylo od věci pohrozit, že pošleš podnět na Ministerstvo vnitra, mají takový pěkný odbor, jmenuje se Odbor dozoru a kontroly veřejné správy, vede ho paní Kostruhová (viz URL).
Tam můžeš napsat, že vaše obec má vyhlášku, která podle tebe odporuje zákonu, a oni to prošetří. To samé podání můžeš dát i na Krajský úřad. (většinu vyhlášek si obce sepíšou na koleně bez nějakých právních znalostí, takže máš velkou šanci, že jim bude zrušena)

A dobré je znát i některé opravné prostředky:
- Odvolání se podávají prostřednictvím obecního úřadu, který napadené rozhodnutí ve správním řízení vydal, a to ve lhůtě 15 dnů za podmínek stanovených ve správním řádu.
- Proti opatření obecního úřadu, které nemá charakter rozhodnutí ve správním řízení, nelze podávat opravné prostředky, ale je možné učinit podání, které dle obsahu projedná rada města, starosta.
- Odporuje-li obecně závazná vyhláška obce zákonu, vyzve krajský úřad obec ke zjednání nápravy. Nezjedná-li obec nápravu do 30 dnů od doručení výzvy, navrhne krajský úřad Ministerstvu vnitra pozastavení účinnosti této obecně závazné vyhlášky. O tomto návrhu vyrozumí krajský úřad starostu obce. Ministerstvo vnitra přezkoumá návrh krajského úřadu, a shledá-li, že obecně závazná vyhláška obce je v rozporu se zákonem, rozhodne o pozastavení její účinnosti.

impact
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2010 08:54
- Nahlásit

evca
Mě to připomíná dávnou debatu o nejbrutálnější poplatek za psa.

žanda
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2010 10:45
- Nahlásit

pes nesmí štěkat v kuse 30 minut? to jsem ani nevěděla.............

pak nezbývá,než mu koupit hodinky a naučit ho dělat přestávku ) - kterej chytrák tohle nařízení vymyslel? Jo to zase byla hlava a patent dobře zaplacenej,co....

kejtlin
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2010 17:22
- Nahlásit

evca
nenapsala jsi v prvním příspěvku, že tvůj pes přeskakuje plot a běhá venku, pokud tomu tak opravdu je, tak okutu dostat můžeš za volný pohyb psa je to 500-2000kč

impact
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2010 17:32
- Nahlásit

kejtlin
No, já se ale dočetla:
Asi před dvěma měsíci přišel dopis z úřadu na dvě stránky,že můj pes přeskakuje plot a běhá okolo jejich baráku a na jejich pozemku(nemají plot) a že ona se ho bojí,atd...byl tam přesný datum a právě tenkríát tu běhal volně úplně cizí pes,kterýho tu s vodítkem naháněl majitel, mluvila jsem s ním,říkal, že mu utekl za srnou a tak jsem mu říkala kam běžel,byl to americký buldok,měl půlku hlavy černou,ale samozřejmě, že to "byla naše fenka",která je jako každá argentína celá bílá,no tak pak jestli ta dotyčná není úplnej debil.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2010 17:51
- Nahlásit

impact
evca
já to jen prolítla a nepřečetla pořádně, tak se omlouvám

evca
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2010 19:21
- Nahlásit

Psíček
OK,pokutu řešit budu,protože je nesmyslná,to by jí musel v okolí dostat každý, ona štěká jen když má důvod, tj. pouze když hlídá a nikdy neštěkala nepřetržitě 30 min., to bych nevydržela ani já,kdybych jí tak dlouho nechala štěkat, vzhledem k tomu jaký má argentina hlas,bych asi ohluchla, navíc by ten pes asi musel být pako,kdyby tak dlouho v kuse štěkal,ale to jí mám zavřít doma a trestat jí, za to že hlídá? A nebo jí zavřít do kotce....tím ale nic neřeším ona právě v tom kotci bude štěkat ještě víc.Tak jak ji to mám odnaučit,tím, že ji tam zavřu ... to asi ne.

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2010 19:32
- Nahlásit

evca
Jestli si to dobre zarazuju, zijes za velkou louzi v USA? Tam maji podivny predpisy a pokuty. Kamos mel platit pokutu za to, ze jeho pritelkyne povesila na snuru susit vedle sebe pansky trenky a damsky spodary - prej mravni poskozovani mladeze. U vas se nedivim nicemu.
sousedka si pořád stěžuje a teď ještě zmanipulovala další sousedy, který bydlí ale asi 200 a 300 metrů od nás,dozvěděla jsem se, že na nás podávají stížnost a budeme platit pokutu,už nevím co mám dělat
Sla bych na sousedku stejnou metodou - obesla bych jine sousedy a nechala bych je podepsat, ze fena nesteka nadbytecne, ze s ni nemaji zadnej problem + potvrzeni o vycviku, kam si s ni zacla dochazet - takovej certificate udela svoje. A zacit si treba fenu pres den natacet, kdyz si pryc, budes mit v ruce dukaz, jak dlouho skutecne stekala, pokud vubec. Pevny nervy a jak bylo vyse receno, nenech si srat na hlavu.

evca
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2010 21:55
- Nahlásit

Fifi
Jo to máš pravdu,nad některýma předpisama zůstává rozum stát.A to ještě to co je zakázané v jednom státě, ve druhém je povolené. No nevím jak by to dopadlo, kdybych obcházela sousedy a žádala podpisy,že neštěká nadbytečně,protože ta dotyčná tu v té komunitě bydlí hodně dlouho,přetvařuje se,tak jak to amíci uměj,ty jejich umělý úsměvy,my tu bydlíme teprve 5 let a od začátku jsme jí napadli do oka,dávala to vždycky najevo,ale neměla důvod,naše staré psy,které jsou převážně doma ani neviděla ani neslyšela, ale tahle fena se přehlédnout nedá a slyšet je hold taky, takže má důvod se mstít,taky jsme tu slyšeli od jednoho známého, že se ráda soudí,nevím proč tu vůbec bydlí(je to tu v krásné přírodě,v lese, u jezera,srny nám chodí až k domu) evidentně nemá ráda žádný zvířata,slyšela jsem taky že říká, že srny by nejraději zabila, protože jí okusujou kytičky a stromky.Takovýhle lidi bych vyhnala do betonovýho města,ať si žijou tam,když nemají vztah k přírodě.
S tím potvrzením ze cvičáku je dobrej nápad,to udělám,díky.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2010 21:58
- Nahlásit

evcajeste,ze bydlim v blbe ceske republice,bydlim v panelaku,plno sousedu,nekteri maji psi,nekteri kocky a nastesti jsou lidi v pohode,kolikrat ten amin s hajanem jeci,kdyz nekdo zazvoni,ze se otrasaji okna,ale sousedi o.k.taky nemam rada amiky a ty jejich super usmevy a jak jsou stale fryyy,tak to vam pani nezavidim,hold se najde vzdycky cerna ovce nekde.

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2010 22:33
- Nahlásit

evca
Dá packy na plot kouká a štěká,
Este prosim upresneni - ty packy da na plot zvrchu a kouka? Jestli je to tak, tak by treba sousedy uklidnilo zvyseni plotu?
jak by to dopadlo, kdybych obcházela sousedy a žádala podpisy,že neštěká nadbytečně
Tak si zabudujte tu kameru, at nataci fenu, jak moc opravdu steka. At uz u plotu nebo v kotci. Budes mit dalsi argument v ruce.

brut
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2010 22:42
- Nahlásit

evca
sem dočetla... ufff
Mojí švagrový brácha bydlí taky za louží a má dva psy. Oba útulkový a dost velký. Pokud vím, tak zvyšoval plot, dával tam neprůhledné palubky či co a navíc ještě dělal nějaké opatření ( ohnutá vrchní část plotu dovnitř), aby psi nepřeskočili. Oba štěkají, ale jen na někoho, kdo vstupuje na jejich pozemek a ne když jde okolo.
Vysvětloval, že to bylo opatření dělané dopředu, aby nepopudil sousedy.
Nestálo by za to zvýšit plot a dát tam třá palubky, aby fenka neviděla ven? Možná by se tím problém vyřešil nebo alespoň ten největší díl problému

evca
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2010 22:50
- Nahlásit

Fifi
Jo ty packy dá zvrchu,je jí vidět jen kousek hlavy a ty packy.A jsme zas u toho, teda u těch nesmyslsnej a stupidních předpisů, plot jsme chtěli vyšší, ale nepovolili to.

evca
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2010 22:55
- Nahlásit

brut
Jak už jsem psala Fifi,tady jsou zas tak stupidní předpisy, že jsme museli dělat plot podle nich.Ale kdyby jsme tenkrát řekli, že budeme dělat bazén, tak by povolili vyšší, jenže to jsme tenkrát nevěděli.

brut
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2010 23:03
- Nahlásit

evca
neříkej, že by to nelo vyřešit...třeba s bazénem nebo alespoň k plotu zasadit nějaké stromky, které by jí oddělily pohled ven...

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2010 23:06
- Nahlásit

evca
budeme dělat bazén, tak by povolili vyšší, jenže to jsme tenkrát nevěděli.
Kvuli bazenu u vas musi byt vyssi ploty? Proc? Zabezpecit, aby aligatori neprelezli? Poradnej plot kvuli psovi neni dostatecny argument?

evca
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2010 23:12
- Nahlásit

Ale jo, musíme to nějak vyřešit.
Taky mě napadlo, ale je to asi hloupost...pořád tady všude propagujou různý obojky a ultra sonic proti štěkání, nevím jaký to má vliv na psa.

LucieS
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2010 00:20
- Nahlásit

evca
Jo tak ty jsi v usa, tak to potěš, tam je to vstřícný tak pro plyšový psy

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání