| Autor |
Zpráva |
Shanna
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 14:18
- Nahlásit
Ahoj,
Hodlám sipořídit psa a chtěla bych dělat sportovní kynologii a tak rposím o rady jaká plemena se na to hodí díkx
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 15:54
- Nahlásit
Shanna
Který pes se hodí na sportovní kynologii? Téměř jakýkoliv. Rozveď dotaz - jak moc navážno se tomu chceš věnovat, co od psa očekáváš, jaké mu můžeš nabídnout podmínky..........
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 20:25
- Nahlásit
Zadej aspoň nějaký parametry... velikost, akčnost...
|
inari
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 22:05
- Nahlásit
grooggy
Dobrý den přeji,
využíji téma dotazu výše a zeptám se také "jakého psa" si pořídit pro "sportování se psem".
---------------------------------------
Měli jsme fenku (která buhužel už není) křiženec asi zlatého retrivra a špice. Spíše střední velikost cca 18-19 kg. Fakt asi měla hodně z retrivra, inteligenci, chut pracovat, a ták.
-------------------------------------------------- -----------------
Když jsem se nyní koukal po plemenech, které by byly podobné v povahových vlastnostech. Tak jsem se nedostal jinam než k retrivrovi a ještě tak hovawartu. Ale to jsou vetší plemena, a ta velikost se mi nelíbí. Prostě je to veliký a tím né až tak pohyblivý. At jsem hledal jak jsem hledal tak,..takovýho psa "jako" malýho retrivra /střední velikost/ jsem jako plemeno nenašel.
Prostě se mi moc líbí střední plemeno (hezký exterier), inteligentní, vitální, s chutí pracovat s pánečkem jako pracuje retrivr ( ale jak píši ne tak až tak velká plemeno)
.................................................. .....................
Takže to je směr spiše ke špicům,.nebo nevím.
Asi trochu zmatený, ale překvapilo mne, že plemena které se mi líbí povahou a vlastnostmi tak jsou vetší plemeno cca 30 -45 kg a vic.
.................................................. .......................
Je nějaké menší plemeno psů taky tak inteligentní jako zaltý retrivr a miluje práci s páničem.
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 22:08
- Nahlásit
inari
co třeba BOC nebo AUO??
|
inari
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 22:11
- Nahlásit
Zkratky mi nic neříkaji .
ale kouknu na google
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 22:13
- Nahlásit
border collie a australský ovčák- chytrý, malý, hezký + poku nemáš černobílou tak jsou i krásně barevní
|
Kaccka
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 22:14
- Nahlásit
inari
A co toller? Je to retriver se vsim vsudy, ale je malej
|
inari
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 22:14
- Nahlásit
zaplat pambu,..ty zkratky mi na googlu daly,..díky.
Kouknu se,..ale collie jsem měl zafiksovaný,.že inteligence no nic moc,.možná průměr
|
inari
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 22:15
- Nahlásit
jo toller jsem na netu zaregistroval,..ale odkazy mi nefungovaly
kde je nějaký odkaz na tohle plemeno?
|
inari
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 22:17
- Nahlásit
jo už jsem něci i našel díky, díky
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 22:17
- Nahlásit
inari
A co ten Nova Scotia fuck Tolling retriever. K mám na cvičáku chodí fenečka a je kouzelnaá, takovej zmenšenej zlatáček, má 17kg myslim, rikal páník. ;) teda aspon doufám, že je to tenhle retriever, její páník rikal, že je to Kanadsky retriever, tak to je doufám ono
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 22:18
- Nahlásit
inari
Jestli malého retrívra, tak tedy novoskotského retrívra, proč ne. Ono "sportování se psem" je dost široký pojem. To, co může borderu nudit (a že se nudí snadno), už je třeba pro jiné plemeno vrchol aktivity. Holt každý pes jiná ves...
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 22:19
- Nahlásit
Ježiš ne fuck ale duck, mám zapnutej debilní slovník, pardooon
|
Kaccka
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 22:20
- Nahlásit
inari
Jaky odkazy mas na mysli? Standard muzes najit napr. tady http://www.retriever-klub.cz/view.php?cisloclanku= 2007070009
|
inari
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 22:21
- Nahlásit
zuzanarosakova
a ja blbec to vzal přes kopi ,.ale bylo to divny
|
Kaccka
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 22:21
- Nahlásit
zuzanarosakova
tak to je luxusni preklep
|
Kaccka
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 22:22
- Nahlásit
inari
Nova scotia a toller je to samy, tak jen abys nehledal zbytecne dvakrat a vyleze ti ten samej pes
|
inari
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 22:27
- Nahlásit
corgi
Jestli malého retrívra, tak tedy novoskotského retrívra, proč ne. Ono "sportování se psem" je dost široký pojem. To, co může borderu nudit (a že se nudí snadno), už je třeba pro jiné plemeno vrchol aktivity. Holt každý pes jiná ves...
----------------------------------------
No mne jde o takové souznění ze psem,..jedem se projet na kole,..užasná radost z proběhnutí.
jdeme k řece užasná radost s plávaní.
Jdeme se projít,..pokyn třeba "kosák",.užasná radost s honění a vyhánění ptáku z ribizu,
Zakladní poslušnost už na příkazy říkané bez durazu, nebo jen na pohyb ruky.
no a tak vůbec,..chut si pamatovat hodně pokynů a příkazů a mít fakt velkou radost s práce s páníčkem..
Takže fakt asi "malej" retrivr,.co
Tak nějak to vidím.
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 22:28
- Nahlásit
inari
BOC jsou papírově nejlíp učenlivý psi ze všech...
hele na co toho psa chceš??
|
inari
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 22:29
- Nahlásit
jo už koukám,..asi jste to trefili
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 22:30
- Nahlásit
inari
Hele třeba zrovna na tohle je super pudl - mam dva.
Ale je to vzhledově něco úplně jinýho než hledáš
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 22:37
- Nahlásit
ještě mě napadl choďák, Pikardský ovčák, nebo něco jako setr
|
inari
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 22:42
- Nahlásit
grooggy
BOC jsou papírově nejlíp učenlivý psi ze všech...
hele na co toho psa chceš??
-------------------------------------------------- -------------------
No po pravdě,..otec před par lety dostal ode mne křížence retrivra a asi špice ( fenku), ten den co měl otec narozeniny tak jsem fenku až docela náhodně našel v útulku. Prostě jsem poprvé příšel do utulku a bylo tam tohle štěna cca 6-8 měsíců.
Ale užasně inteligentí čokl,..který všechno dělal s užasným nasazením a radostí,..naví byl neuvěřitelně rychlej a mrštnej.
Ani jsme se nemuseli moc snažit a naučil se mraky pokynu a až bylo zbtečný vodítko.
Když za mnou běžel za kolem, tak rozuměl pokynům vlevo/vpravo ( tedy vždy jsem ještě udělal pohyb danou rukou).
A fakt jsem se mu (ji) museli věnovat celá rodina,..prostě to zkoro vyžadoval -- pořát něco dělat.
Projit se a obhlídnout rajon, proběhnout si okruh ( a docela dlouhej) a vubec.
tedy ne až tak nějaké zaměření jako agility a tak.
Ale kontaktního inteligentního vitalního pejska
|
inari
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 22:44
- Nahlásit
Jo chodský pes to jsem zaregistroval taky,..ale vedle maj štěně a příjde mi jako pecivál
|
Kaccka
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 22:44
- Nahlásit
inari
A toho utulkace co ses na nej ptal vedle uz nehledas? Nebo tohle je dalsi pes jeste navic?
|
inari
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 22:47
- Nahlásit
asi navíc
|
Kaccka
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 22:48
- Nahlásit
tak to bude dvojnasobny stesti
|
inari
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 22:50
- Nahlásit
to vídím tak, že si útulkaře vybere otec ( napsal jsem za čokla dopis) a dnes mi otec volal, že si o tom psu chce promluvit.
Takže útulkař jednoznačně pro rodiče,..protože smutní po Ajce.--------------------------------------------- --------------------
Ale mne to nedalo,...a koukal jsme na taky na povahy psů,..no a pak tady bal dotaz od nikoho jiného, který mne zaujal a tak jsem se vas tu zeptal
|
inari
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 22:53
- Nahlásit
no pozor !!!! to další štěně bude až začas a halvně pro něco se rozhodnout a pak to inajit jsou dvě ruzné věci.
Hlavně u zlatých retrivrů mne překvalilo/namíchlo/ jak hodně psů je dělaných jen na kšeft ( takzvaně vez PP),...čert aby to vzal ,,. a pok jsou plný útulky psů.
|