Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Zamyšlení pes -kočka
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
inu
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2010 10:13
- Nahlásit

Fajka
to nebude dlouho trvat
přesně tak

Co žabožrouti? Huž se projevili?

Stafbulinka
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2010 13:18
- Nahlásit

Za prvé ve velkých městech se platí i z koček, ale to je věcí místních vyhlášek.
A fakt mě to pobavilo, už jen vzhledem k drobnému detailu, že šelma psovitá je 4 nejagresivnější zvíře na světe
ě a kočka až na 10 místě. Tím je snad jasný proč může mít kočka volný nekontrolovaný pohyb a pes ne.

Pettr335
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2010 16:09
- Nahlásit

Stafbulinka

Takže poplatky a volnost se řídí podle toho jak je kdo agresivní? Tak to by někteří lidé ....., nechce se mi to rozepisovat, ale v agresivitě to asi nebude - můj názor.

Pettr335
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2010 16:11
- Nahlásit

Mucholabka
Děkuji za oslovení - kvalitní názor!

Pettr335
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2010 16:25
- Nahlásit

Pozemek je oplocený má asi 1000 m2. Pes je starší jak jsem psal 12 let, a proto taky už nestíhá všechny kočky odhánět, taky si už rád pospí. Asi ho už nebudu nutit, aby je proháněl. A pes není na volno vždy, protože na zahradě si hrají i děti ( také návštěvy dětí ) a nechci, aby někomu náhodou ublížil. Další věc je ta, že na schodiště, kde si kočička na parapet lehává nemá pes přístup, je tam branka, která je zavřená, protože pejsek má na staré roky menší problémy s klouby a nechci aby běhal po schodech, když vím že ho to bolí.
Ten pozemek si ve dvou uhlídali, ale jeden pes nemá šanci. Jinak pes je na volno pořád, pokud nemůže nikoho ohrozit a v kotci 5x5 m je minimálně. Kočky si dnes už troufnou na pozemek i když vidí, že někde leží.

Nicméně, jste to všichni asi špatně pochopili, nikde jsem nepsal, že nemám rád kočky. Nevadí mi, jen mi vadí, že mi dělají na mém pozemku špatnosti. To bych chtěl změnit. Vím, že to je problém a nejde to, ale prostě mi to vadí.

Věřím, že každému člověku něco vadí. Mi vadí špatnosti koček na mém pozemku a každému z Vás vadí jiné věci, které třeba nevadí mi. Tak mě prosím neodsuzujte a už vůbec mi prosím nenadávejte do debilů, děkuji.

A ještě, náš pozemek těsně hraničí s polem a lesem, ale myšičku jsme asi 8 roků neměli, až letos jednu, která se sama odstěhovala a nemusela se chytit ani do pastičky.

worick
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2010 19:08
- Nahlásit

Pettr335
O tom, že kočka není pes a nedá si od člověka moc poroučet, už toho byly popsány mraky. Na svých kočkách vidím, že jsou to inteligentní zvířata, přesně ví, že něco dělat nesmí a stačí se na ně jen ošklivě podívat.....ale myslím, že kálet do záhonků a matlat okna se mi taky kočky odnaučit nepodaří. Možná by jste potřeboval svoji kočku, aby jste ji líp pochopil a myslím, že by jste jí takové prkotiny (stejně jako my, co kočky máme) odpustil
Add...to že bydlíte u lesa a nemáte myši, bude nejspíš zásluha všech těch koček, co se vám tam celou noc promenují a myši chytají. Kdyby jste jim za to sem tam podstrčil misku mléka, možná by jste ráno vždy našel na prahu ,,výřad" nočních úlovků - tak to dělá většina koček.

Pettr335
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2010 20:17
- Nahlásit

Máte pravdu souhlasím, asi jsou užitečné, jen mě mrzí moje práce, kterou dávám do své zahrady a občas je nějak znehodnocena právě číčama. Omlouvám se všem chovatelům koček za to co jsem napsal a popudilo je to. Budu to řešit novým hafanem, který je pořádně prožene. Kočky tu byly tolik let a budou dále. A my.....

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2010 20:39
- Nahlásit

Pettr335
Budu to řešit novým hafanem, který je pořádně prožene.
Chtělo by to radši pumu a té pumě pořídit fajn příbor.

Jinak není zač, většinou říkám co si o kom myslím, proč bych se přetvařovala?

Pettr335
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2010 21:01
- Nahlásit

Mucholabka

Tak to jsem nepochopil, pumu a příbor. Myslím, že je prožene, ne sežere.

My debilové máme krátké vedení.

Pettr335
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2010 23:25 - Změnil/a: Pettr335
- Nahlásit

Mucholabko, jsme skoro sousedé, víš o tom?

Pettr335
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2010 00:10
- Nahlásit

Možná by nebyl špatný kočičí útulek, místo zahrady. Proč mít kolem sebe kus hezké flóry, když můžu mít spoustu fauny - koček. Potom nebudou ani kuny ani myši. A konečně budu mít klid, jenomže se občas nevyspím, po nocích.
Ale, mohou se kočky dostat do útulku, není to omezování jejich svobody, když jsou to 10 nejagresivnější zvířata na světě a mohou se volně pohybovat po zeměkouli bez zákazů vyhlášek obcí a měst. Pes jako 4 nejagresivnější tvor - to chápu, ale kočka. To bych mohl možná narazit na tvrdé zákony, a taky by nemohly lovit ty myši, to by se mohly přemnožit. Ještě si to budu muset rozmyslet !!! Mucholabko, je v Ostravě, směr Hlučín, nějaký kočičí útulek?

Dáška
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2010 07:26
- Nahlásit

Fůůůj kočičí lejna, to máme na zahradě taky... a máme rohovou zahradu bez plotu, který bude pravděpodobně vytvořen, až bude možno kopat do země, takže máme dosrané i od psů, keří se tu chodí pravidelně venčit. Ochcané máme vše od schodů u dveří až po krabice, které jsme odložili na zahradě.... a co? Nic. My to vydržíme no ale těším se na ten plot, psích hoven ubyde a kočky vyžene převlečený pibul...
Taky mi kočky vadí, ale tož pořizovat si jednu kvůli tomu ani nechci...

Biluška
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2010 07:44
- Nahlásit

Naprosto Petra chápu a chápu i tu nespravedlnost - kočka je prostě kočka a může všechno Proč se za psa platí daň? Proč ne za kočku, malokrálíka, ještěrku, rybičku....? Proč vylosovali zrovna psa? Stejně má každá obec ve vyhlášce, že si po něm musí majitel uklízet, takže s tímto žádné výdaje navíc nemají. V útulcích jsou kočky stejně jako psi, takže tady taky důvod nevidím. Je to nespravedlivé, ale asi s tím nic nenaděláme

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2010 07:45
- Nahlásit

Pettr335

naštěstí to nebude dlouho trvat.

inu
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2010 07:52
- Nahlásit

Biluška
Proč ne za kočku, malokrálíka, ještěrku, rybičku..
na to se vykašli, mám doma v nádrži asi stopadesát pavích oček a žádnou daň z nich platit nehodlám, kdyby byl takovej poplatek za rybu, co je za psa, to bych je snad radši ugrilovala k večeři

staropramen
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2010 09:19
- Nahlásit

Já za psa nic neplatím..

Stafbulinka
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2010 16:19 - Změnil/a: Stafbulinka
- Nahlásit

Pettr335
Ne, ale že se s koček někde neplatí je věc pouze lidí, u nás se z koček platí stejné poplatky jeko ze psů, žijí-li v bytě a v RD nad 5 koček taky. Dej si prostě podnět na obci.
V Praze v některých čtvrtích se platí i z papouška, jak je to s králíkem nevím

Spíš mě zaraží tohle: Jako jak jsi toho psa vedl, když byl šteně?
Tohle si pes přece nesmí dovolit.

Mám psa německého ovčáka, který umí být zlý a udělat i paseku, co se týče kousnutí či napadení dalšího psa, umí se pěkně hodně vykakat a taky kde co počůrá, ( jenomže už stárne a nestíhá ty kočky prohánět jako zamlada - 12 let).Tento pes je a musí být zavřený a musím si hlídat, aby něco neprovedl, nesu za něj odpovědnost.

Stafbulinka
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2010 16:22 - Změnil/a: Stafbulinka
- Nahlásit

Biluška
Biluško, z ještěrek se platí stopro jsou řazeny do kategorie tzv. "nebezpečné zvíře" stejně jako hadi

Ale takovýhle stesk je fakt mimo mísu - v tomhle vážně souhlasím s Mucholabkou

Jinak je to demagogie a ještě pitomá, to jako teď vadí kočky, pak budou vadit ptáci - holuby a hrdličky taky kálí na všechno a všude. Mě spíš štvou pejskaři co si po sobě neuklízí, protože když si jdu sebrat já po svém psovi výkal, stává se mi běžně, že šlápnu do cizího ho.... A kolikrát ani není psí, ale člověčí. Že je po opilé mláděži nablitu kde se dá a já si musím hlídat psa aby do toho strkala nos, že je všude odchozenej bordel od lidí, protože se neumí chovat, a pak ječí, že bordel dělají zoodpovědní majitelé psů. Osobně si myslím, že je problém v lidech, jako takovej bordel co je v tomhle státě na ulicích nenajdeš nikde na světě. A taky se nemá cenu vztekat.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2010 16:30
- Nahlásit

Pettr335
A nejsou to náhodou její kočky?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2010 18:15
- Nahlásit

pawLINka

A nejsou to náhodou její kočky

DOufám že ne. Kvůli podobným expertům máme kočku v baráku, jedna nám přišla domů s rozkousnutým hrudníkem.

Stafbulinka
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2010 19:03
- Nahlásit

Mucholabka
nám takovejhle expert zastřelil kocoura, ten druhej už je jen doma.

Pettr335
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2010 20:54 - Změnil/a: Pettr335
- Nahlásit

Pokud si necháme všechno líbit, od sousedů, od lidí - mládeže a pod., tak tady ve státě opravdu budeme mít a máme bordel. Jak píšete výše. Protože se češi neumí ozvat a drží pořád hubu, tak proto si ti nezodpovědní dovolí všechno. Dokud budeme mlčet, tak to bude horší a horší. Proto se veřejně ozývám a ptám se na názor, ale vidím, že většině je to co se děje nebo se s tím smiřuje -Stafbulinka- A taky se nemá cenu vztekat. Ale má se cenu vztekat, až někdo uvidí, že se druhému nelíbí nějaké jeho jednání, a další se přidají k dobru, tak ten špatný si možná uvědomí, že by měl změnit své jednání anebo bude většinou donucen změnit své jednání. Nikdy to nepůjde samo jako mávnutím proutkem!!!!!! To je přesně ono - čechovství - nebudeme do ničeho strkat nos ( necháme si škodit na zahradě ) vždyť s tím nic neudělám, není to pravda. Pokud se chovám sám tak, že neškodím ostatním, tak proč by měli škodit ostaní mi?

Nevím jak to bylo myšleno s tím zastřelením. To jako, že já střílím kočky? Nikdy jsem žádné kočce neublížil, pouze je hodnotím.
K tomu výcviku, ne každý pes se dá vycvičit k tomu, aby měl rád ostatní psy. Od mala byli spolu dva ve smečce a k sobě nikoho nepustili, prostě nedalo se to, mlátit je a lámat ne skřipci je proto nebudu a už ani nemůžu. A jestli jakýsi pobuda s tyčí bude přelézat můj plot ( teda asi před rokem ba přelézal), tak by mu naši psi asi ublížili to jo, jinak by si to venku ani nikde jinde nedovolili, to se nemusíš bát. Do dnes ten co zůstal i ta mrtvá byli mazlíčci dětí a to všech i naších kamarádů. Myslím, že do výcviku bych neryl, měli jsme a máme společně perfektní vztah se psy a vše funguje.

Pettr335
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2010 21:00
- Nahlásit

A ještě k těm kočkám a našim psům co je proháněli. Nikdy jsem neviděl, že by náš ovčák chytil kočku a nebo jo pokousal, to ne. Kočka prostě měla respekt a na zahradu si netroufla, až teď po smrti fenky. Takže, když píšu, že si pořídím psa na to, aby proháněl kočky myslím to v dobrém. Kočky tu nebudou, bude tu pes a všichni budeme spokojeni - kočky, psi a já také. Mrzí mě, když pořád někdo podsouvá domněnku, že chci kočky likvidovat, dát k sežrání pumě, střílet a jinak ničit. To jsem nikdy neuvedl !!!!!!!! Tak prosím, už né likvidace. Je to ubohé, i když se to děje. U nás takhle ne.

Stafbulinka
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2010 21:23 - Změnil/a: Stafbulinka
- Nahlásit

Jako vyjmečně souhlasím, ale s kočkama holt asi vážně nic neuděláte. Nj ale ono se nemá cenu rozčilovat nad lidskou blbostí páč těch je absolutní většina, těch pár ojedinělých slušných má holt smůlu to není smíření to je konstatovaní faktu - bohužel

Pettr335
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2010 21:27
- Nahlásit

No jo, ale kam to spěje. Co naše děti, v jakém světě potom budou žít ony?

Stafbulinka
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2010 21:40
- Nahlásit

no myslím, že kam to spěje nelze vyádřit slušně Co naděláme, naučíme děti slušnému chování. Holt změníme aspoň to co změnit můžem.

Lola1
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2010 23:40
- Nahlásit

Pettr335
Co mám dělat, aby mně kočky neodtěžovaly na mém pozemku?
No přece nechat tam puštěného svého psa.

staropramen
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2010 00:25
- Nahlásit

A co až půjde se psem na procházku? To bude zahrada ponechaná napospas kočičímu řádění. A kočka většinou psovi uteče,pes taky není vzhůru dvacetčtyři hodin denně atd atd

Strejda
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2010 07:31
- Nahlásit

staropramen
A co až půjde se psem na procházku? To bude zahrada ponechaná napospas kočičímu řádění. A kočka většinou psovi uteče,pes taky není vzhůru dvacetčtyři hodin denně atd atd
Tady je vidět, jak Tě handycapuje Tvoje mládí a to, že's nebyl na vojně. Věděl bys, že strážní službu vykovávají tři směny. Spící, bdící a strážící. Pettr335 bude mít tři psy. Jeden bude spát, jeden hlídat zahradu a třetí se bude venčit mimo zahradu. Po dvanácti hodinách se to o jednoho psa posune.

worick
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2010 08:07
- Nahlásit

Strejda

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání