Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Zamyšlení pes -kočka
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Pettr335
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2010 22:23 - Změnil/a: Pettr335
- Nahlásit

Dobrý večer,

mám v sobě „malý“ problém, který mě hodně štve a chtěl bych po Vás, abyste mi ho pomohli vyřešit.
Jedná se o věc pes a kočka. Mám psa německého ovčáka, který umí být zlý a udělat i paseku, co se týče kousnutí či napadení dalšího psa, umí se pěkně hodně vykakat a taky kde co počůrá, ( jenomže už stárne a nestíhá ty kočky prohánět jako zamlada - 12 let).Tento pes je a musí být zavřený a musím si hlídat, aby něco neprovedl, nesu za něj odpovědnost. Pravidelně chodím a po něm uklízím. I když udělá hromádku venku musím to uklidit, protože se najdou lidé, kteří volají po tom, že pejskaři – jejich miláčci, dělají na chodnících a jinde hovínka, do kterých často někdo šlápne. A to se potom zlobí! Kolik už o pejskařích v tomto směru bylo napsáno. Nutno podotknout, že za psa platím poplatek!!!
Na druhé straně „kočičky“.
Za kočičky neplatíme v našem státě nic. Kočky od mých sousedů, nevím od kterých, mi chodí, v době, kdy je pes zavřený, po zahradě a :
- značkují si rohy domu
- značkují si keře a vegetaci na zahradě teď na sněhu zřetelné a je to cítit, protože zem nesaje
- kakají svá velice smradlavá hovínka do štěrku – drenáže u domu
- skáčou po dřevěných plotech, okrasných zídkách, čímž je špiní nechávají stopy po tlapkách
- přes noc jsem si všiml, že mi posedává na parapetu u okna pokoje, opět zanechává špínu, špiní skla
- kočka samozřejmě není jedna, ale každý soused má svou, takže jich je aspoň pět.

Toto je co mě štve. Neříkejte, že kočka je jiný tvor než pes, že nekálí, že nesmrdí, že nedokáže udělat binec. Ještě jsem neviděl žádného souseda, který by hlídal svou kočku a chodil na cestu, trávník či chodník uklízet výkaly po kočce. Proč se za kočky neplatí, proč mají lidé 1, 2, 3, 4 a více koček.
Co by se stalo, kdyby se můj pes naučil skákat přes ploty, nikde by nic nepoškodil, jen by občůraval lidem na zahradě domy keře a skákal po parapetech oken a špinil je. Už jste viděli, že by cizí pes někomu od bahna zašpinil skla oken domu? Mi cizí kočka ano. Myslíte si, že by se to potom lidem dotčených domů a zahrad líbilo? To bych chtěl ty sousedy co vlastní kočky vidět. Co by to byl za kravál, a jak by u mé branky zvonili a stěžovali si.
To je na světě bordel. Já si psa hlídat musím, aby neobtěžoval, ale kočky si nikdo nehlídá a ty si dělají a asi budou dělat své reje dál. K tomu bych ještě dodal, že si na moje psy, když jsme ještě měli dva, stěžovali, že v noci štěkájí ( a kočky, když vřískají celou noc v jejich období – to nemůže nikdo spát, stěžuje si na kočky někdo, na to jejich mrouskání ).
Nezlobte se na mně, ale toto není normální. Ze všeho nejvíc mně můžou k tomuto tématu naštvat ti, kteří tvrdí, že kočka si po sobě lejno zahrabe. Ano to je někdy pravda, o to je to horší, když někde rukou něco ze zahrady zvedáte najaké listí apod. a pod ním je hovno – kočičí samozřejmě, protože je zamaskované. Pes ho nemaskuje, je vidět a tomu co je vidět se dá vyhnout – někdy. Takže řeč, že kočka ho zahrabe není omluva. Chtěl bych slyšet názor všech lidí, abych zjistil, jestli je tohle jen můj problém.
Děkuji. Pokud už to tady bylo, tak se omlouvám.

Co mám dělat, aby mně kočky neodtěžovaly na mém pozemku?

staropramen
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2010 23:24 - Změnil/a: staropramen
- Nahlásit

Nevím,postav plot s betonovou podezdívkou a z protihlukových desek a na vršek dej nahusto žiletkový drát ,pro sichr do něj pusť elektrický proud. pak tě na tvém pozemku snad kočky obtěžovat nebudou

Pettr335
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2010 23:26 - Změnil/a: Pettr335
- Nahlásit

Takže když bude chodit můj pes na sousedův pozemek, bude stavět on plot? Nebo bude po mě křičet, ať si hlídám svého psa? V tomto případě by měl stavět plot soused, když jeho kočka obtěžuje - on by měl být za ní odpovědný. Nebo se mýlím? Ať uvažuji jak uvažuji, proč bych já, který nechci mít na svém pozemku kočku něco stavěl?

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2010 23:42
- Nahlásit

Pettr335
Jak by sis přestavoval konkrétně hlídání koček, aby mohly být venku a likvidovat myši a jinou havěť a zároveň nelezly na cizí pozemky? Když už teda pominu to, že kočky chytají myši často i na lukách a polích a jen díky nim nemáš barák plný myší.
Jinak pochybuju, že kočky ti kadí na chodníček nebo na štěrk, to dělají kuny. Poznáš kuní hovínko od kočičího? A víc by se ti líbila kuna na půdě než kočka na zahradě? Bez těch koček bys jí tam měl natošup.

staropramen
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2010 23:49
- Nahlásit

Tak to by ale ten soused musel postavit plot okolo celého tvého pozemku aby své kočce zabránil vniknout na ten tvůja to by se ti asi nelíbilo,i když jak tě čtu..

Pettr335
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2010 23:49 - Změnil/a: Pettr335
- Nahlásit

Když jsem prováděl drenáž za domem, tak tam kolem mě kočičky poskakovaly a při tom jsem jednu viděl, jak tam kálí a jak si hovínko packou tou hlínou, kterou jsem vykopal, zahrabala. Taková byla milá, koukala se při tom na mě, není to od kuny !!!! A potom když jsem na druhý den pokračoval a rukou jsem si pomohl, tak jsem zase do jiného hrábl, velice příjemné měkké!!!! Já přece si nebudu představovat, jak kočky hlídat já je nemám. Hlídat by je měli ti co je mají. Na to mají myslet, když si je pořizují, potom už je pozdě. Nevím, čím by se u mně ve sklepě myši živily, když tam nic kromě dřeva a betonu se železem není.

Pettr335
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2010 23:53 - Změnil/a: Pettr335
- Nahlásit

Takže je jasné, když nechceš mít na svém pozemku kočky, pořiď si také kočky a ty budou chodit zase k sousedům a nebudeš muset jim nic vyčítat, protože máš taky kočky. Takže pokud někomu vadí opilci co dělají po nocích binec, a jsi slušný, začni také chlastat dělat binec a potom ti to nebude vadit. Byl jsi okraden, tak taky začni krást - výborné.

To mě jen tak napadlo, když jsem si přečetl odpovědi. Promiňte.

Pettr335
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2010 23:57 - Změnil/a: Pettr335
- Nahlásit

A ještě s tou kunou. U sousedů jsou asi tři kočky a kuna tam taky je i u nás byla, to je zvláštní. Kočičky nezabraly. Kuní řidké hovínko zahrabané pod prachem jsem ještě neviděl. Tvrdé na dlažbě s peckami a různými jadýrky už ano.

Pettr335
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2010 00:13 - Změnil/a: Pettr335
- Nahlásit

staropramen
Kdyby soused hlídal svou kočku na svém pozemku, tak by snad musel postavit kolem svého pozemku zeď, nemyslíte? Přece já nemám pozemek uprostřed sousedova - to dá rozum. Obyčejně kolem máme více sousedů, např jeden zleva druhý zprava nebo jeden shora druhý zdola, ještě jsem neviděl, že někdo měl jednoho souseda kolem svého pozemku, samozřejmě, že nemyslím osobu, ale sousedův pozemek.

A ještě k té narážce " jak tě čtu " viz. výše --- Já osobně bych raději plot neměl vůbec, ale to by mi asi sousedé, kteří si nechtějí ničit svou trávu parkovali na mé trávě - což také je z reálného života.

staropramen
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2010 00:22
- Nahlásit

Já sem přece nepsal že máš pozemek uprostřed sousedova..nejsem blbej:-D ale neumím si představit jak každý kdo má kočku,a že třeba tady u nás ji má snad každý,dělá opatření aby se nedostala k sousedům,to by to město vypadalo: -) ale na druhou stranu chápu že někdo kočky třeba rád nemá a vadí mu ale já si nedokážu představit že bych musel svůj pozemek takto oplocovat proti úniku kočky

Pettr335
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2010 00:23
- Nahlásit

Beru si ponaučení, protože sousedova kočka loví myši, může mi čůrat a kakat na pozemek, špinit okna a já ji za její lov musím tolerovat - jinak budu mít dům plný myší.

To mi připadá jako z českého parlamentu - stejné jako naše zákony. Bít a týrat tě mohou, my s tím nic nesvedeme, až tě zabijí, budeme to řešit. Jako ta poslední nešťastná kauza, a není to ojedinělý případ.

Pettr335
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2010 00:30
- Nahlásit

Tady jde přece o princip, proč nemůže pes, který by se rád proběhl po vsi běžet. Pro něj platí vyhlášky. Můžu já svého psa pustit do vsi či města nemůžu!!! Můžu, ale za chvíli mi ho odchytí MP, nebo bude aspoň stížnost. Můj pes by třeba na své potulce odchytil nějakou prašivou nebo nemocnou kočku, co roznáší nemoci a třeba nenakazí nějaké dítě či těhotnou maminku. Taky by byl užitečný, jako kočka co chytá myši.

Myslíte si, že když půjdu za sousedem, a řeknu mu, ať mi dá 50 Kč na mycí prostředek a za práci, kterou vynaložím do očisty skla, tak mi je dá. To bych chtěl vidět.

inu
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2010 07:51
- Nahlásit

Maya
my máme kun plnou půdu a sousedovic kočky na ně nezabíraj
Zato je fakt, že kuny neloví slepice zrovna tam, kde se uhnízdily - všechny nám počestně umřely stářím

Pettr335
Podívej, můžeš se rozčilovat nad nespravedlností, ale to je asi tak všechno, co můžeš. Je to stejný jako s platovou a jinou rovnoprávností žen a mužů. Život není spravedlivej.
Mě sousedovic kočky taky lezou krkem, protože nejenže nám vražděj ptáky na zahradě, ale souloží zásadně na čerstvě vysetých a upravených záhonech, takže potom ti rostliny vysemení tam, kde bys to vůbec nečekal, o hnědé nadílce ani nemluvě. A nesnáším to děsný vřískání, když se mrouskaj..
takže co mám dělat? Pustit psa na zahradu? Pes sice vyžene kočky, ale nebude tolerovat moji představu o uspořádání zahrady a jelikož je to samec, tak tam nejen všechno rozdupe, ale ještě i okropí. Střílení je nehumánní a trestný, takže ti zbývá akorát domluva se sousedem. Pokud je debil, máš smůlu nebo můžeš po obci udělat zlou krev, ale počítej s tím, že ti to dá nějak sežrat, třeba ti otráví psa.
My souseda debila máme, ale postupně se to vyřešilo samo: dali pryč všechna zvířata a ta jedna kočka která se toulá všema zahradama po ulici je ještě snesitelná a nenadělá tolik bordelu, jako když jich tu bylo povícero.

A proč nemůže pes volně lítat? Protože kočka třeba zřídka kdy napadne člověka nebo mu způsobí těžká zranění. Třeba.

Takže asi tak. Spravedlivý to není, ale to život není skoro nikdy. Buď nastoupíš boj proti větrným mlýnům a nebo se s tím holt smíříš, případně se odstěhuješ někam jinam..

Silwuska
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2010 07:53
- Nahlásit

Pettr335
Mas oploteny pozemok??

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2010 07:55
- Nahlásit

CO to je za debila?

Silwuska
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2010 08:02
- Nahlásit

Mucholabka
Mna to nahodou na rano celkom dobre pobavilo

Len stale nechapem, ak ma normalne oploteny pozemok, preco nema psa na volno to by mu tam tie macky asi dobrovolne nelozili ...

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2010 08:07
- Nahlásit

Co to máte za kočky? Kuna byl důvod, proč jsem si kdysi dávno pořídila první kočku a taky netrvalo dlouho a kuna se odstěhovala. Nebo máte nějaký odolný kuny.
Jinak taky myslím, že kočky na rozdíl od psů můžou běhat volně, protože na vesnici plní roli deratizéra, ve městě deratizuje člověk, na vesnici to bohužel nejde, tak člověka zastupujou kočky.
Kdežto pes je většinou jen na ozdobu.
Ale jinak mi to připomnělo článek, co jsem kdysi četla, o paní, co se přistěhovala na vesnici a pak si stěžovala, že sousedův kohout moc hlasitě kokrhá, že sousedi krmí ptáčky, a ti se houfují na plotě pod jejím oknem a poránu řvou atd.
Jako komu se nelíbí zvířata a příroda, což obojí podle mě na vesnici patří, tak ať se odstěhuje do města.

inu
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2010 08:16
- Nahlásit

Maya
nefim, jestli to bylo na mě, ale řekla bych, že ty kočky jsou pouliční mix
Kuny máme vskutku odolný, dokázaly prochcat strop

roli deratizéra,
my kočku v držení nikdy neměli a je fakt, že co jsem koukala po těch sousedovic, tak těm jedou spíš ptáci
Myši, co vždy nalezly do baráku na zimu začaly rapidně ubývat poté, co jsme si pořídili psa a vypomohli pastičkama

a ti se houfují na plotě pod jejím oknem a poránu řvou
no tak, ono u nás řve kde co, třeba vožralej soused
A teď si představ, že když se dou kočky vyrozmnožit na naši zahradu, tak ten náš ťuňťa pes, jak je slyší, veme do huby pískací činku a usilovně na ně píská

kachna_
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2010 08:20
- Nahlásit

Mucholabka
mýmu prvnímu manželovi taky vadily kočky - děsně, upřímně a nepotlačitelně, asi jako někomu vaděj pavouci nebo myši. Je zajímavý, že už mu nevadilo v neděli pustit na dopoledne rozbrušovačku na půlku chatový osady a jít rozbrušovat auto. (tim chci říct, že nebyl lepší než majitelé koček - také ostatním omezoval jejich svobodu)
Pettr335
jak psala Inu, prostě život neni spravedlivej. Já bych třeba kočku myšilovku brala, ale kvůli psům mám utrum.

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2010 08:32
- Nahlásit

inu
my kočku v držení nikdy neměli a je fakt, že co jsem koukala po těch sousedovic, tak těm jedou spíš ptáci
Jo, protože s ptákama je vidíš, jsou větší, myš si kočka sní někde v koutku, navíc většinou v noci, kočka myšilovka chytí denně myší několik.

inu
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2010 08:35
- Nahlásit

Maya
myšilovka chytí denně myší několik.
je to možný, já o tomhle vím prdlajz
Eště by mohlo existovat něco, co loví krtky

Fajka
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2010 08:51
- Nahlásit

inu
Eště by mohlo existovat něco, co loví krtky
mám dva v jednom loví to myši i krtky hádejte 3x co to je?

Meta
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2010 09:17
- Nahlásit

Každýmu nepříteli koček bych přála, aby měl, jako my, za barákem pole. Na podzim po sklizni se všechny myši přestěhují hádejte kam...a zkuste přežít na pastičkách...hahaha

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2010 09:48
- Nahlásit

Fajka
I já to mám a je to k nezaplacení.
Na zahradě ani krtinka, za zahradou zakrtincovaná louka.

PetraK
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2010 09:54
- Nahlásit

Fajka

OKAMŽITĚ MI PUČ FAJFKU!!

no a jinak- celkem slušná čurina tohle čtení takhle poránu

inu
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2010 09:56
- Nahlásit

Fajka
a nepučíš

worick
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2010 10:01
- Nahlásit

Čau, naše kočky nejsou moc excelentní lovci, ale výsledky i tak mají, nacházím po nich bohužel těch ptáků dost, taky užitečné rejsky - ona kočka nějak nerozlišuje, co je pro nás užitečné a co už ne (on je totiž užitečný i ten krtek, který se ve sbírce úlovků našel taky )
Pro [b]Pettr335[/b] - kočky mám kastrované, zdržují se většinou v zahradě a okolí, kdy k nejbližšímu domu máme 250m - tak snad nikoho neobtěžují. A mimochodem, já bych se zase ráda zbavila myslivců, kteří se rádi promenují 30m od mého baráku a slídí po kočkách. Pánbůh je chraň, jestli i po mých

Fajka
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2010 10:03
- Nahlásit

Maya
já to mám a je to k nezaplacení.
Na zahradě ani krtinka, za zahradou zakrtincovaná louka

jj přesně jak u nás

PetraK
inu
tsss nedám nedám, moje moje !!
sem rád že ta naše hyena má i nějaká ta pozitýýva Ale halt se musí snažit když doma nestrpí žádnou číču

inu
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2010 10:10
- Nahlásit

Fajka
nedám, moje moje !
ti to připomenu, haž se jí zase budeš chtít zbavit, haž tě nakrkne

Fajka
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2010 10:11
- Nahlásit

inu
ajéééé a to nebude dlouho trvat

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání