Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Poraďte prosím nejlepší granule na klouby pro retrívry.
<< . 1 . 2 . 3 .
Autor Zpráva
mac1
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2009 15:21
- Nahlásit

jana33
že když si vezme štěně od funkcionáře KCHLS kdyby jen funkcionář KCHLS , ten pán je i ve vedení ČMKU ( pokud vím, tak komerční chov není v souladu s řádem FCI , ovšem pojem "komerční chov" není přesně specifikován )

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2009 16:33
- Nahlásit

Jo a ještě by mě zajímalo, jak můžu pejsky po operaci zabavit, aby nebyli znudění?? Někdo mi tady radil zaměstnávat mozek, aby pes hledal hračky. To si moc neumím předtavit, jakmile vyndám nějakou hračku jen ze skříně, okamžitě začnou šíleně jančit, hračky milujou..

jana33
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2009 16:34
- Nahlásit

Zuzana T
Zuzko,vědět to nemusel. Vzhledem k tomu,že se štěňatam nikam nechodí,nic s nima nedělá a jsou zavřená v kotci, všimnout si nemusel. Až pak,když se u nové majitelky začala hýbat,stačilo pár dní a už se to projevilo. Když vidíš štěně deset minut,dvakrát denně,tak si všimnout nemusíš
mac1
To je pravda. Ale laikovi asi ČMKU už neřekne vůbec nic,za to když se řekne,ten člověk má funkci v klubu zastřešující chov retrieverů.... je to na blití

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2009 16:37
- Nahlásit

zuzanarosakova
Můj muž hraje s našimi fenkami " piškotovou schovávačku".Malé kousky piškotu,frolíku nebo jiného palmsku rozmístí po bytě,pak přivolá jednu z nich a dá povel hledej.Z počátku se to učily v jedné místnosti na dobře dohledatelných místech.Dneska už jsou schovávačky rafinovanější.Místo pamlsku se může požít míček,hračka,ale na pamlsek se to dobře učí.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2009 16:38
- Nahlásit

jana33
oprava,měl vědět....

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2009 18:00 - Změnil/a: VerčaZ
- Nahlásit

A co je učit nějaké kravinky? Vím, jsou ještě malí, ale když se to nebude přehánět, určitě je nepřetáhneš. Samozřejmě volit něco, co je nebude ze zdravotního hlediska zatěžovat. Vzít kus koberce a použít ho jako target, nechat vyčmuchat věci Tebou napachované - nejdřív třeba ve tmě, potom mezi ostatními věcmi, potom učit rozlišovat věci podle názvu. Teď takhle nahonem mě toho víc nenapadá, ale dá se toho vymyslet spoustu. Existují hlavolamy pro psy a ty jsou taky fajn (ale drahé jako prase).
Aha, koukám, že Zuzana T už něco podobného napsala.

evca
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2009 18:02
- Nahlásit

zuzanarosakova
nechápu,proč na jedno téma zakládáš hned tři diskuze

krm takovýma granulema,který se nejvíce podobají svým složením přirozené potravě volně žijících zvířat tedy vlkům

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2009 18:35
- Nahlásit

Verča Z Zuzana T
dik, už jsme hladali piškotky a dobrý )

LucieS
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2009 19:38
- Nahlásit

Další vrh od stejné feny s jiným otcem má všechny čtyři nohy nulové - celý vrh a také od mala nezakulhali a tlapky nevytáčeli.

Úžasný, a pak se člověk diví, kde se ty problémy berou ((.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2009 19:50 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

LucieS
to myslíte jak? Já se za nic a nikoho neschovávám a druhý vrh jsem velmi pečlivě zvažovala a prověřovala možné a nemožné.

LucieS
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2009 19:56
- Nahlásit

Zuzana T
Že po někom to zdědit museli a když měl problémy celý vrh, jedou v tom nejspíš oba rodiče.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2009 19:59 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

LucieS
Jistě,kryla jsem s nejlepším svědomím,ovšem bez zkušeností a úplných informací - to je totiž oč tu běží - většinou se nic špatného nedostane na povrch.Problematický byl předek ve 4. a 5. generaci u každého z rodičů.Jejich kombinace byla bohužel nešťastná.U našeho tolik oblíbeného plemene se skoro v každé linii setkáte s nějakým dědičným zatížením,takže bude asi lepší krýt vořechem od vedle.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2009 20:06
- Nahlásit

LucieS
Já nepsala,že celý vrh měl problém,jen někteří.Druhý vrh byl naopak ukázkově zdravý.

LucieS
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2009 20:23
- Nahlásit

takže bude asi lepší krýt vořechem od vedle
Tak jo, tak to zlehčíme a nakrejem znova, má to v plemeni každej druhej, tak jakýpak štráky.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2009 20:30
- Nahlásit

LucieS
aha tak vážně,noOd teď stop stav nikdo s nikým nic.

mac1
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2009 21:43
- Nahlásit

LucieS
oba rodiče nuloví, celý vrh nulový krom jednoho pejska s 1, opakované krytí , celý vrh 4 , krom jedné feny s 3

mac1
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2009 21:45
- Nahlásit

LucieS
Že po někom to zdědit museli a když měl problémy celý vrh, jedou v tom nejspíš oba rodiče o jáká fakta se opírá tato úvaha ?

LucieS
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2009 21:58
- Nahlásit

Já měla problematický 1. vrh právě s lokty - a ti postižení měli obtíže už ve 4 měsících tak markantní,že do 1/2 roku byli zoperovaní.Podotýkám,že otec,matka i jejich sourozenci byli negativní a přesto se to stalo.Když dneska prohlížím jejich fotky,tak už jako 2,5 měsíční vykazovali vytáčivost tlapek a ulevování si při postoji předních nohou

Reaguju na tento příspěvek. Já bych na takové feně prostě už nechovala, nic víc, nic míň.
Z vlastní zkušenosti vím, co si majitel užije s nemocným psem, takže bych to nechtěla "dopřávat" i dalším.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2009 22:35
- Nahlásit

LucieS
Můj brácha si koupil NO vlkošed´áka, žádnýho kapřáka, oba rodiče 0/0, prarodiče 0/0 bába, 0/slabá 1 dědek a bráchův pes+polovina vrhu 3/3 , 3/4, 4/4.Ptala jsem se na to ovčáčkářů co je dělají 30let a možný to je a není to až tak neobvyklý.

LucieS
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2009 12:11
- Nahlásit

Ptala jsem se na to ovčáčkářů co je dělají 30let a možný to je a není to až tak neobvyklý.

Jasně že se to děje. Ale pokud už se to u velké části vrhu stane, musím buď setsakra zapátrat, odkud se to bere, a když se mi to nepodaří, tak holt radši v tom kolotoči nepokračovat - neriskovat. Štěňat je i tak dost, tak proč chovat na takových psech??

Problematický byl předek ve 4. a 5. generaci u každého z rodičů.Jejich kombinace byla bohužel nešťastná.
Nejde jen o předky, jde i o jejich sourozence - což je kolikrát bez šance dopátrat, a pokud tam někde bylo postižených hodně, tak se to veze dál, i když to zrovna teď s jiným psem nevylezlo.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2009 16:08 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

LucieS
Mohu se zaptat,kolik máte za s sebou vrhů a jak máte vysledované jejich zdraví?Zdá se že děláte striktní závěry,tak předpokládám,že se opíráte o dlouholeté zkušenosti.Děkuji za upřímnou odpoveď.
Než jsem se totiž rozhodla pro druhý a poslední vrh,dost hluboko jsem pátrala a konzultovala své rozhodnutí s dlouholetými chovateli,ne jen z Čech.Má fena pochází z chovu s velmi dobrými zdr.výsledky a hlavně, dá se dosledovat dost jedinců prověřených,což se u mnoha, především starších jedinců z českého chovu říci nedá.Někteří z chovatelů si s nějakým prověřováním hlavu nedělají a také se veřejně nepřiznají k neúspěchu,no a jsou v pohodě.Já jsem podle Vás nezodpovědná,jak vidno.Všichni majitelé druhého vrhu byli seznámení s problémem,který se v prvním vyskytl a všem se nabídla event.kompenzaci,kdyby byl problém ve feně.Někdy se to stane,prověřený rodokmen a přesto si dva jedinci nesednou.Její sourozeci jsou chovní a mají skvělé výsledky i její mladší i starší sourozenci,nechovala bych na ní,kdybych jí nevěřila.

LucieS
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2009 23:10
- Nahlásit

Zuzana T
Moje striktní závěry vycházejí z mnoha věcí, které tu nebudu vypisovat.
Svůj postoj jsem napsala v příspěvku z 30.10. 21:58, nechci se tu ani opakovat, ani pokračovat v nekonečné diskuzi, ve které se stejně vzájemně nepřesvědčíme.

Getty
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2009 00:26
- Nahlásit

Psíček

změň delaera

Ty změň dealera. Uleví se nám : )

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2009 13:59
- Nahlásit

LucieS
souhlasím,patová situace.Ale kritika ostatních Vám jde dobře.

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2009 08:33
- Nahlásit

zuzanarosakova
Když jsem byla na mateřské se psem po artroskopii obou loktů, zkoušela jsem také zaměstnávat mozek, rozhodila jsem do kruhu několik věcí, např. hračku, klíče, ovladač od TV, bačkoru atd. a pak jsem ho zkoušela učit,aby přinesl oč si řeknu, nebo jsem zkoušela ,,skořápky" v jedné krabičce měl párek a měl ji označit i po bytě jsem mu zkusila něco schovat, ale to lítal jako střela,tak jsme to vypustili. Přeji moc pevné nervy a pejskům, aby byli brzy v pořádku!

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2009 08:40
- Nahlásit

Zuzana T
Jak vidno, upřímnost se nevyplácí,že? Vím, že 100% záruku na zdraví mi nedá žádný chovatel, ale větší důvěru si ve mně získá ten,kdo mi řekne na rovinu,jak bohužel dopadl první vrh, pak je jen na potencionálním majiteli,zda toto vyšší riziko podstoupí a štěně si vezme. Ale někteří chovatelé se raději preventivně o negativech nezmíní vůbec

Vlasta
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2009 09:02
- Nahlásit

HanuleGR
Mám stejný názor - a nechápu tady tu kritiku. Neházela bych do stejného pytle chovatele co si vymyslí báchorku o autonehodě aby udal dva kotcové odchovy s DKK jako prase a někoho kdo o DKK mluví a řeší. Mám taky postiženého psa a druhého jsem si prostě pečlivě vybírala podle chovatele a máme všude nuly - ale stejně vím, že to byla sázka do loterie a nemuselo to tak dopadnout.

bilksa
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2009 19:40
- Nahlásit

Samozřejmě, že je vždycky riziko - brala jsem si štěně od chovatelky, která mi rovnou řekla, že fena má DKK 2/2, ale také jsem věděla, že předcházející vrh od stejných rodičů byl buďto nulový, nebo jedničky a už bylo jen na mně, jestli si štěně vezmu.

Měla jsem štěstí - máme jednu 1.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2009 15:05
- Nahlásit

HanuleGR

díky za tipy)

<< . 1 . 2 . 3 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání