| Autor |
Zpráva |
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2009 18:04
- Nahlásit
Jaké si myslíte, že jsou nejlepší granule - značka? Specielně pro retrívry s displazií?? Máte někdo nějaké dobré nebo naopak špatné zkušenosti?? Každý veterinář doporučuje něco jiného, většinou to, co sám prodává. Krmíme Royal Canin - mobility support a digest and osteo. Nevadí nám, že jsou dražší, chceme pro pejsky to nejlepší, ale zajímá mě, jestli vždy platí, že čím vyšší cena, tím vyšší kvalita. Co myslíte?
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2009 18:23
- Nahlásit
Paníííí, stačí jednou tenhle dotaz
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2009 18:24
- Nahlásit
Zuzko,tím,že tu založíš tři stejná témata,odpověď rychleji nezískáš. Diskuzí ohledně granulí je tu hafo,jen musíš hledat.
Ale obecně podle mě pokud krmíš granulemi,krm jakoukoli superprémivkou,která psům vyhovuje a dodávej kvalitní kloubní výživu. Osobně na triky "naše granule obsahují tu nej výživu na klouby" nevěřím,protože to by museli stát od dvou tisíc výše
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2009 18:26
- Nahlásit
Dines
Rychlejší
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2009 20:31
- Nahlásit
Mám dobrou zkušenost se speciální dietou od Hillse pro psy s artritidou, jsou jen na předpis veterináře. Začala jsem tím krmit štěně, kterému na půl roce diagnostikovali artritidu. Podle rentgenů měl mít na půl roce displazii kyčlí 2 stupně a když jsme pak byli na roce a půl znovu na rentgenu, byly z toho nuly. A nebo pak přidávat ke granulím Caniviton forte, to je fakt bomba.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2009 09:02 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
zuzanarosakova
Pavlina Moravcova
Nechápu přesně, jestli vám jde o kloubní výživu při displazii, nebo artróze či s tím spojené artritidě. Zvlášť u tebe Pavlo vlastně nevím, čím tvůj pes trpěl.
Nevím totiž, jestli se displazce dá kloubní výživou nějak zvlášť pomoct. U artrózy to často možné je a artritidu (zánět) je často možné zásadně potlačit.
My jsme na artrózu v lokti používali Purinu Pro Plan Joint Mobility, ta je docela dobrá. Nevýhodu ale vidím v nemožnosti odděleně dávkovat krmení a kloubní výživu. Tedy i kombinovat granule s vařenou a případně syrovou stravou. Takže jsme se vrátili k normálnímu krmení a chondroprotektivům Orling, a to Gelacan Fast a Chondrocan.
Takhle je podávání kloubní výživy nezávislé na krmení a můžu podle zátěže odděleně dávkovat jak krmení, tak výživu.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2009 09:09
- Nahlásit
Walda
U dysplazie se dá pomoci zmírnit následky - následkem každ dysplazie,ale u DKL je to ještě markantnější je vždy artroza,takže proto je potřeba co nejkvalitnější kloubní výživu
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2009 16:57 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
Psíček
Na základě čeho to konstatuješ prosím?
Na základě postavení konjunkce Jupiter Luna v trigonech na konjunkci Slunce Merkur do domu sedmého, které z nich učinilo charismatické granule a zároveň jim propůjčilo oblíbenost u mnoha psů. Mnohé možná překvapí, že takovéto konstelace se vyskytují ve významných bodech mnoha kvadratur.
jana33
Aha.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2009 17:00
- Nahlásit
Dík všem za radu.
RC, kterým krmíme stojí pytel kolem 2200kc, tak nevim. Jinak dáváme Caniviton forte a Alavis, Gelacan Fast a Chondrocan neznám. Je to něco na bázi Canivitonu, ale od jiné značky nebo se to dá používat společně s Canivitonem? Naši psi mají DLK, jeden čeká na operaci, druhý je už po, ale kulhat nepřestal a teď se mu to navíc hodně zhoršilo.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2009 17:03
- Nahlásit
zuzanarosakova
A u koho jste byli na operaci? Že pes začne po nějak době kulhat znova je možné,ale že by nepřestal vůbec,to je fakt divný. To jsou sourozenci?
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2009 17:09
- Nahlásit
zuzanarosakova
Gelacan Fast a Chondrocan neznám
http://www.orling.cz/cz/veterinarni-produkty/produ kty-pro-psy-1249379430/gelacan-fast.html
http://www.orling.cz/cz/veterinarni-produkty/produ kty-pro-psy-1249379430/chondrocan.html
S Alavisama je ta potíž, že po tom, co výrobce změnil obchodní politiku, žádný z Alavisů není kompletní kloubní výživou a musí se jich tedy kombinovat víc.
teď se mu to navíc hodně zhoršilo.
To je tím podzimem, chladem a mokrem, to je jako u lidí, co je bolej kolena. Je šance, že to odezní.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2009 17:22
- Nahlásit
My dáváme dysplazkářům Nutradyl a na střídačku Artican a Artidual. A zatím naštěstí drží
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2009 17:25
- Nahlásit
jana33
Jo jo, Nutradyl doporučuje Duchek. Nám ale nějak moc nezabíral.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2009 17:49
- Nahlásit
Jana 33:
byli jsme na operaci u nás v Průhonicích u Mvdr Motla. Ted jdeme na artroskopii k Mvdr Beránkovi. (oba psi, jeden poprvé druhý podruhé) Pejsci jsou bratři, ten co byl už operovaný se po operaci zlepšil, ale nikdy nepřestal uplně kulhat a po 2 měsících od operace mi vet řekl, že už ho mám nechat běhat a když kulhá, tak mu dát rimadyl. Tak jsme šli k Beránkovi a ten mi řekl, že rimadyl dávat nemám, že likviduje chrupavku - Takže jsem z těch kloubních přípravků dost zmatená - a že se do toho kloubu bude muset podívat, aby zjistil, proč furt kulhá.
Taky jsem slyšela o Nutriadylu, ale právě nevím, jestli některé přípravky nejsou stejné a které se pro naše psy nejlíp hodí. Prý je taky na DLK a DKK špatný vápník, takže to by ty přípravky neměli obsahovat.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2009 18:22
- Nahlásit
Walda
Nám právě jako jediný,chce to vyzkoušet.
zuzanarosakova
No, Rimadyl nelikviduje chrupavku,to je blbost, ale nedá se používat celoživotně, resp. při dlouhodobém užívání působí nepříznivě na žaludek a trávicí soustavu,nehledě na to,že psi začnou být proti původní dávce rezistentní a musí se dávkování zvyšovat. Jinak Rimadyl není kloubní přípravek,ale nesteroidní antiflogistikum - tlumí zánět a potlačuje bolest. Co se týká vápníku, myslím,že jsi to špatně pochopila. Na dysplazii nemá vápník vliv ve smyslu,že by jí způsoboval, dysplazie je z velké části dána geneticky. Ale špatný poměr vápníku a fosforu v růstu může zapříčinit různé vývojové vady a samozřejmě pokud pes má dispozice k dysplazii, tak se ještě zhorší. Ale každopádně pes,který nemá pro dysplazii předpoklady, jí mít kvůli "vápníku" nebude.
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2009 18:59
- Nahlásit
Můj pes měl artrózu, po těch přípravcích se to mnohem zlepšilo. Myslela jsem, že artróza je vlastně displazie, tak to jsem se asi mílila.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2009 19:07
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
Artroza je opotřebení a destrukce chrupavky, může vzniknout úrazem, jako následek onemocnění - většinou zánětlivých změn nebo ve stářím prostě opotřebením. Dysplazie je ve své podstatě chybný vývoj tvaru a postavení kloubní jamky a kloubní hlavice. Tím je následně způsobena artroza - kloub nefunguje tak jak má a dochází k destrukci chrupavky, plus často i k zánětlivým procesům.
Ale obecně artrozu nejde zlepšit - jde jen omezit její další tvorbu a kloub "promazat". Což samozřejmě v praxi může mít za výsledek lepší pohyblivost a omezení bolestivosti. Zničená chrupavka se už ale neobnoví
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2009 19:25
- Nahlásit
Takže když se na to přišlo v půl roce a učinili se nějaké ty opatření, tak se to tím mohlo zlepšit? Asi jo, páč na půl roce nám pes hrozně kulhal na přední, diagnóza byla artritida, jak na předku, tak zadku. po léčbě a celoživotním podávání přípravků na klouby ten pes už nikdy nezakulhal i když byl v plné pracovní zátěži.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2009 19:28
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
Artritida je v půl roce téměř blbost. Artritida je zánětlivý onemocnění kloubů,neléčitelný. Artritida je zas něco jinýho než artroza nechci vařit z vody,ale jestli se to objevilo v půl roce,tak mi to přijde jako klasická panostitida - odezní sama po ukončení růstu a nezanechává následky
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2009 20:52
- Nahlásit
A myslíte, že mohlo psovi uškodit to, že ho neoperovali hned, jakzačal kulhat, ale čekali jsme 2 měsíce (na radu veterináře). Jako že by si ten kloub ještě víc poškodil, jak s tou displazií chodil? Je to možný nebo je to kravina?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2009 20:54
- Nahlásit
zuzanarosakova
Je to možný. V případě dysplazie loktů se často odloučí kousky chrupavky,které v kloubu putují, způsobují bolest a dál chrupavku ničí
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2009 21:00
- Nahlásit
zuzanarosakova
Proč veterinář radil čekat? Nerejpu fakt mě to zajímá.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2009 21:05
- Nahlásit
kejtlin
Říkal, že je ještě malej (bylo mu 5 měsíců) a tlustej (to fakt byl, ale už jsme ho tak donesli od chovatele) a že má zhubnout a jíst rimadyl a že ho to možná přejde bez operace.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2009 21:07
- Nahlásit
Jana33
vyndali mu ulomek asi 1cm velký
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2009 21:07
- Nahlásit
zuzanarosakova
No,přijde mi,že jste narazily na pěknýho bl.. pokud diagnostikuje dysplazii,tak ta prostě "nepřejde"
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2009 21:11
- Nahlásit
zuzanarosakova
Nechceš zkusit jinýho veta?
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2009 21:12
- Nahlásit
Jo a ještě...co si myslíte o injekcích na klouby? Je to účinné? Vet nám to doporučil a mazlík dostal 5 injekcí (dost drahých), ale zlepšení jsem neviděla. Nevím, jestli na ně jít znova, jestli to má smysl?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2009 21:14
- Nahlásit
zuzanarosakova
Někdy to zabere,někdy ne. Kamarádka to teď se psem absolvovala a nezabralo to. Ale náš vet mi říkal i o NO,co vrcholově soutěžil a tyhle injekce ho udržovali ve formě. Asi hodně záleží na individuálním případu
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2009 21:14
- Nahlásit
zuzanarosakova
o injekcích na klouby?
Dost široký pojem...záleží co to má být za injekce, a kam je dostávají? Do kloubu? Po takových se lidem opravdu celkem uleví...
(bylo mu 5 měsíců) a tlustej (to fakt byl, ale už jsme ho tak donesli od chovatele)
Jak starý byl když jste ho donesli?
Jak jsou na tom psi s plaváním? Mají to rádi, zkoušeli jste?
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2009 21:15
- Nahlásit
zuzanarosakova
Pokud nepomohly tak už bych do nich nešla, ale šla bych se zeptat na názor jiného veta.
|