| Autor |
Zpráva |
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2009 21:25
- Nahlásit
Mucholabka
Byli to injekce do kůže nebo do svalu, do kloubu přímo ne, bohužel si nepamatuju název toho preparátu.
Jak starý byl když jste ho donesli?
Byli mu 4 měsíce a něco, začal kulhat tak 14 dnů, co k náám přišli s bráchou. Byli před tím v kotci, všeho se báli, tak jsme je do ničeho nenutili, jen je nechali u nás rozkoukat, hrozně se báli třeba vejít do domu. Než jsem je mohla začít třeba něco učit, jeden začal kulhat. A od tý doby se pořádně neproběhl. Včera jim byl rok.
Jak jsou na tom psi s plaváním? Mají to rádi, zkoušeli jste
Voda je láká, ten zdravý(ted už taky kulhá) plaval, toho nemocného jsem pouštěla jen žřídka, měla jsem strach o ten kloub, protože moc neplaval, spíš tam skákal a lítal na mělčině
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2009 21:29
- Nahlásit
zuzanarosakova
A od tý doby se pořádně neproběhl.
Chudák.
Včera jim byl rok.
Gratuluji, dneska má rok jedna moje fena
měla jsem strach o ten kloub, protože moc neplaval, spíš tam skákal a lítal na mělčině
Až bude teplo, zkuste to. Zkuste s nimi plavat co nejvíce. Teď to je asi bezpředmětné. Ale až bude teplo, udělejte z nich plavací maniaky. Je to na klouby ten nejlepší pohyb a navíc psíci zpevní vazy i svaly, busou se lépe pohybovat.
Byli před tím v kotci, všeho se báli
Nepředpokládám že by byli s PP...kolik za ně chtěli?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2009 21:29
- Nahlásit
zuzanarosakova
Plavání je na klouby to nejlepší. Máš retrívry, aportují? Jestli ano, ber je k vodě samostatně a házej aporty,aby museli v hluboké vodě plavat.
Ad ty injkece - tak to nevím,o co šlo,já myslela,že píšeš o injekcích přímo do kloubu.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2009 22:05
- Nahlásit
Mucholabka
přinesli jsme je v 4 a půl měsících. Než se stačili u nás rozkoukat, začal kulhat, od té doby se pořádně neproběhl.Včera mu byl rok.
vodu mají rádi, ale toho nemocného jsem moc nepouštěla, moc neplaval, spíš řádil a lítal v mělké vodě, tak jsem se bála o en loket
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2009 22:08
- Nahlásit
Mucholabka
jsou s PP a jeden stál 10tisíc. Jsou furt nemocný, klouby - ted už oba loket a jeden i kyčle. Furt průjmy, ať jedí cokoliv vpodstatě. Ale jsou to mazlíci
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2009 22:13
- Nahlásit
Kejtlin
právě to je těžký, člověk chce pro psa to nejlepší, ale zas nechci,aby ze mě nějakej vet jen tahal prachy za kraviny.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2009 22:15
- Nahlásit
Jana33
Jo, jsou to retrívři a jeden celkem rád aportuje, ale druhej nevim, jak už jsem psal, skoro celou dobu, co ho máme, nesmí běhat. A u vody se vždycky strašně rozvášnil a chtěl běhat a když jsem mu to nedovolila, tak knučel, bylo mi ho líto, tak jsme k vodě už nechodili radši.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2009 23:17
- Nahlásit
A myslíte, že mohlo psovi uškodit to, že ho neoperovali hned, jakzačal kulhat, ale čekali jsme 2 měsíce (na radu veterináře).
Jen tak mimochodem, přímo Duchek nám říkal to samé...
Po provedení experimentální operace, která mi byla prezentovaná jako ideální řešení...
Později vše okomentováno prof. Nečasem jako největší kraviny pod sluncem..
Jinak co se týče toho věku, tak teď abych nekecala - už si přesně nepamatuju ten věk, ale má to probíhat tak, že jeden z výběžků přirůstá právě kolem 5. měsíce - a pokud nepřiroste, musí se vyoperovat. Takže možná čekal na tohle... Což ale znamená čekat měsíc, dva, víc ne.
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2009 06:07
- Nahlásit
jana33
Tak artritida to byla určitě, páč to mám i vl ékařském posudku a byli jsme u nejlepšího veta přes kosti v okolí.
|
HanuleGR
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2009 08:13
- Nahlásit
Také máme operovaného Golden retrievera v 1.roce věku. Kulhal taky někdy od půli roka, ale na rtg normální vet nic neviděl,pak jsme byli na ofiko rtg a vet tak říkala,že lokty jsou v pořádku, poslali jsme to na vyhodnocení k MVDr. Beránkovi a zděšení: lokty 3/3, osteochondroza a artrotické změny. Šupajdili jsme do Českého Brodu k MVDr. Musilovi, diagnozu potvrdil a operoval artroskopicky. Když jsme si pro něj druhý den jeli už nekulhal. Měl tam nějaký úlomek, který mu tam vadil. Kdybychom šli dřív přímo k ortopedovi, mohl mít ty lokty v lepším stavu. Toť má zkušenost....čím dřív, tím líp.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2009 08:30
- Nahlásit
zuzanarosakova
Prosím tě, z jaké chovatelské stanice máš psy? Díky
|
Kaccka
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2009 09:06
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Presne na to samy jsem se chtela zeptat
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2009 09:28 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
zuzanarosakova
Když si tady pročítám vaše příspěvky,tak je mi vás už dopředu líto.Nebudete to mít vůbec jednoduché.Vzít si dva bráchy,navíc,jak vidno s velkými zdrav.obtížemi,to chce pořádnou odvahu a nebo nevědomost.Zrovna nyní jsem odmítla dát dva brášky najednou,byť riskuji,že ten poslední klučina zůstane doma déle.Není to dobré vychovávat bez zkušeností stejně staré pobuchy.O chovateli se vyjadřovat nebudu,ale ve 4.5 měs,už musel o problémech s lokty vědět.
Myslím,že by jste se měli v rodině poradit a rozdělit - uplně oba kluky až do uklidnění situace.Prostě je vychovávat odděleně,jen tak budete schopni zabránit namáhání operovaných kloubů.Dohromady to nezvládnete.Píší sem lidé,kteří tím prošli s jedním psem a měli starostí až nad hlavu,natož vy s oběma.
Rozhodně zůstaňte v péči dobrého ortopeda.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2009 11:32
- Nahlásit
No,myslím,že bych i věděla,odkud by mohli být.
Každopádně souhlasím se Zuzkou,tohle jeden člověk nemůže zvládnout,zvlášť když budete mít oba operovaný ve stejnou dobu.
Pavlina Moravcova
Tak zánět tam mohl mít jako následek něčeho.... nevim,ale artritidu jako takovou nevyléčíš. Mám tu čest s ní osobně bojovat od deseti let
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2009 11:57
- Nahlásit
Lucie Krtochvílová
z Vlčích luk od pana Kubeše
Zuzana T
Nechtěli jsem si původně brát dva psi. Ale pan chovatel nám je prezentoval se srdceryvnou příhodou, že si je někdo objednal a nemohl vzít protože měl autonehodu - proto byli už starší. Zároveň nám říkal, že jestli je rozdělíme(vezmeme si jen jednoho), tak jim zlomíme srdce. Jejich matka má kyčle 2, což nám tvrdil, že je po úraze. Já zkušenosti se psy mám, ale ne s pp, nikdy jsem neřešila žádné kyčle, lokty a tak mi to nepřišlo divné.
Myslím,že by jste se měli v rodině poradit a rozdělit - uplně oba kluky až do uklidnění situace.Prostě je vychovávat odděleně,jen tak budete schopni zabránit namáhání operovaných kloubů.Dohromady to nezvládnete.
nedokážu si představit, jak bychom je mohli oddělit, jednak jsou na sobě závislí a na nás taky. A i kdyby si nakrásně zvykli být od sebe, nemám toho druhého kam dát. Plánuju být měsíc a půl s nimi doma a ještě budu mít k ruce paní, co mi bude pomáhat, takže s pejsky bude 24hodin někdo. Už teď je připravuju na pooperační režim, nedovoluju jim po sobě skákat doma, dávám jim pro zábavu hračky na kousání, které si koušou každý sám v leže. Ven chodíme na vodítku, učím je neskákat atd. Zatím to celkem jde. Je to každopádně moje jediná možnost, nemám jak je permanentně oddělit, jedině bych jednoho někomu dala, což nepřipadá v úvahu.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2009 12:07
- Nahlásit
zuzanarosakova
Tak přeji pevné nervy.
|
choco
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2009 12:29
- Nahlásit
No to je fakt síla...taky vás teda úpřímně lituju...mám labradora po artroskopii obou loktů (v devíti měsících) a neumím si představit podstoupit to se dvěma psama...
Nicméně po operaci musel mít dva měsíce úplný klid a chodili jsme opravdu jen rychle vyvenčit na vodítku a domů, až po těch dvou měsících jsme mohli pomalu procházky prodlužovat,ale stále bez jakéhokoli lítání se psema a až po těch čtyřech měsících nám vetík dovolil si začít hrát i ostatními čtyřnožci a pomalu zapojovat i do výcviku...Kloubní výživu musí brát stále a pochybuji,že by v nějakých granulích bylá ta kloubní výživa obsažena v takovém množství,aby to psovi stačilo....rozhodně ne psovi,který má už nějaké problémy...po roce od operace jsem to ale přepískla s procházkama a výletama s bandou hafů,se kterýma se chodilo i na tří-čtyř hodinový výlety a pes začal kulhat permanetně pořád. Takže jsme na jaře podstoupili deset injekcí do žíly s kloubní výživou,což nám ale nijak zvlášť nepomohlo a začal se lepšit až te´d asi dva měsíce zpátky, kdy jsem si teď teda na chvíli troufla kloubku vysadit a dávat jen bylinky od phytovetu...Jinak brával Alavis koubní výživa s Alavisem single a to jsme pak vystřídali za Caniviton forte a pak na doporučení ortopeda Nutradyl....Ten nám vlastně doporučil kloubku vůbec po určitém čase prostřídávat.Jinak krmím syrovým masem střídavě s granclema, když někam jezdíme nebo o prázdninách,aby neměl každou chvíli něco jiného ,tak je na granclích. Dříve to byl Eagle pack holistic select, teď je to rybí Orijen...
Artroza z kloubů nkdy nezmizí a můžeme se ji snažit akorát zpomalit....takže mu aktivitu se psema reguluju a nenechávám ho řádit,jak je libo,stejně tak jsme se vzdali dlouhých výletů a výcviků a už vím,jak asi dlouho a co vydrží dělat, takže se ho snažím nepřepínat,protože se to hned projeví kulháním...
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2009 13:48 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
Psíček
změň delaera
Nene, tenhle je dobrej. Jinak bych tě nevydejchal.
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2009 14:18
- Nahlásit
jana33
myslím, že ses s CHS trefila, že? K zblití...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2009 14:20
- Nahlásit
Lucie od Arta
No jasně, "vyvedenejch" chovatelů je hafo,ale král je jen jeden, resp. dva v jednom..... ovšem,že se snížil k takovýhle historce,to bych ani od něj nečekala
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2009 14:28
- Nahlásit
Jana 33
Vy toho chovatele znáte? Má špatnou pověst??
|
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2009 14:33
- Nahlásit
Tento chovatel je veeeelmi známý. Pokud se budeš pohybovat mezi "retrívří komunitou", tak o něm ještě hodně uslyšíš.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2009 14:34 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Zajímavé je,že chovatel,který svá štěňata vypiplává,dbá na zdraví rodičů,rtg,testy atp. dost často narazí na majitele,kteří po něm chtějí 100 % záruku na zdraví,krásu a bůhví co ještě a za vše může chovatel.A pak jsou ti druzí,kteří prodají hned dva psy najednou v diskutabilním stavu a v noci spí zcela v klidu.?????
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2009 14:36
- Nahlásit
zuzanarosakova
Korda a Kubeš a jejich chs byli první,kdo do Čech přivezli všechny druhy retrieverů. Podle mého názoru mají všechny atributy množitelů, je to továrna na štěňata, chovají na psech,co mají jen minimum nutné do chovu, zdraví je nezajímá atd. atd. atd. A jsou ještě další věci,ale o těch na veřejným webu psát nebudu. Každopádně jste bohužel jako naprostí laici měli smůlu,že jste narazili zrovna na něj já bych si od něj štěně nevzala,ani kdyby mi za to ještě platil
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2009 14:41
- Nahlásit
Jana 33
no, tak to jsme teda měli fakt smůlu no co, už je máme, tak se o ně musíme postarat. Dost mě děsí ty "další věci" co o nich nechcete psát. Myslíte, že byste mi to mohla napsat mailem? Když jsme tam byli pro pejsky, na první pohled jsem neviděla nic hrozného, akorát všude plno psů, to je pravda..
|
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2009 14:43
- Nahlásit
jana33
Jenomže ono to pak nemá konce, vždycky si od něj někdo vezme štěně, prokoukne a podruhé už to sice neudělá, ale zase nějakej další nevědomej si od něj vezme první štěně, atd.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2009 14:46 - Změnil/a: jana33
- Nahlásit
zuzanarosakova
Toho se bát nemusíš,jde o zpusob jeho chovu a odchovu
VerčaZ
Tak to platí u všech. On by si taky laik myslel,že když si vezme štěně od funkcionáře KCHLS,tak přece musí být všechno v nejlepším pořádku,že
|
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2009 14:51
- Nahlásit
jana33
Právě přesně tak. A proto se to asi ohledně téhle chovky hned tak nezmění.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2009 14:53
- Nahlásit
Zuzana T
je fakt, že my jsme žádné záruky nechtěli. Chovatele nám doporučil známý, který má od něj psa. Přítel chtěl bílého a zrovna tam byli ty dva bráškové bílí a Kubeš nám řekl, že je nemáme dělit. Věděla jsem, že si máme dávat pozor na kyčle, tak jsem se ptala na tu dvojku u matky a on řekl, že je to po uraze. To bylo vše.
..
Myslíte, že ve 4,5 měsících, kdy jsme je brali už to mohl vědět, co mají za problémy?? Je fakt, že jeden měl nadváhu a druhý podváhu - byli spolu v kotci a ten dominantnější všechno sezžral bráchovi, to svědčí o tom, že asi na to chovatel moc nedával bacha.Ten s nadváhou, pak skoro okamžitě po příjezdu k nám začal kulhat..
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2009 15:05 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
zuzanarosakova
Já měla problematický 1. vrh právě s lokty - a ti postižení měli obtíže už ve 4 měsících tak markantní,že do 1/2 roku byli zoperovaní.Podotýkám,že otec,matka i jejich sourozenci byli negativní a přesto se to stalo.Když dneska prohlížím jejich fotky,tak už jako 2,5 měsíční vykazovali vytáčivost tlapek a ulevování si při postoji předních nohou - takže odpověď zní věděl!Dneska je áčkům pět let,berou pravidelně kloubní výživu,všichni jsou drženi na nižší váze, ale občas po námaze problémy mají.Nechci vás nijak strašit,ale oba kluci budou mít sem tam problémy do konce života,ke stáru samozřejmě větší.Další vrh od stejné feny s jiným otcem má všechny čtyři nohy nulové - celý vrh a také od mala nezakulhali a tlapky nevytáčeli.
|