| Autor |
Zpráva |
Darina1
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 10:51
- Nahlásit
Potřebují akutně pomoc a to v takovém případu.
Syn se přestěhoval a jeho pejsek Dynamo 40kg to těžce nese. Projevuje se to tím, že v noci vyje, skučí a štěká. Tím, že syn pracuje i na noční je to průser. Ranní a odpolední zvládá pejsek v tichosti páč soused říkal, že si myslel, že syn je 14dní mimo. Jenže to bylo ranní a odpolední. Jakmile přijdou noční začnou stížností. Už jsme vyzkoušely vše. Zabavení pejska, unavení pejska, zkoušení mimo poschodí, hlídaní a běhaní na zaštěkaní má už za sebou. Všechno je v pohodě. Jen ty noční nejdou vychytat a v baráku kde je 50nájemníku tak si stěžuje jen ten jeden, ale i sem tam někdo řekne, že štěkal, ale jim to až tak nevadí. Prostě jen ten jeden soused prudí. Syn by se na něho vybodl jen, že je v podnájmu a má strach co majitel. Jo a ještě jsem zapomněla připsat, že prý neštěká a nevyje celou noc, ale dělá to.
Tak mám takový dotaz slyšela jsem, že jsou nějaké obojky proti štěkaní a vytý. Máte s tím někdo zkušenost? Jak to působí na psa? Není to moc drastické? Neměl by někdo na prodej? Rozhodily jsme sítě, tak uvidíme.
Předem děkují za jakoukoliv radu, odpověď i pomoc.
Pac a pusu.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 10:58
- Nahlásit
No, osobně si myslím, že to psisko přejde časem samo. Hlavně by ho měl syn, než odejde na noční, vždy umořit k smrti. Unavit, vylítat, zničit. Pes by pak měl být rád za klid a odpočinek, výt a štěkat asi chvíli bude, ale časem pochopí, že se páneček vždycky vrátí.
Štěkací obojek mám (použila jsem ho asi 5x na německého ovčáka 36 kg) a funguje to výborně, další použití už nebylo potřeba. Nicméně já ho vnímám jako korekci při neposlušnosti. To znamená, když pes "zlobí" a štěká v mé přítomnosti, kdy štěkat nemá a nereaguje na můj povel "ticho", tak přijde korekce v podobě obojku, bo pes fakticky zaslouží "trest" za neuposlechnutí.
Trestat však psa za to, že je sám, že teskní a že má rád svého pána, to by mi drastické přišlo.
Chce to čas, bohužel některému psovi to vydrží 10 dní, jinému 3 měsíce...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 11:06
- Nahlásit
Darina1
Neporadím, co se psem, ale add. podnájemník zkušenosti trošku mám:
je byt družstevní, nebo soukromý?
U soukromého bych se s majitelem dohodla, že situace je taká a taká a stěžuje si použe jeden nájemník.
U družstevního musí někde družstvo povolit pronajímání (tak to máme třeba my), tam bych zkusila zjistit, v jakém postavení je stěžující.
No a jinak bych se snažila zajistit přídavné odhlučnění v podobě koberce na zem a možná bych zkusila vymyslet i něco na stěny.
Zkušenost s el. obojkem měla kolegyně z práce, dávala ho v podobném případě a výsledky velmi dobré. Ale mně osobně to jako drastické přijde.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 11:10
- Nahlásit
Garfield
Chce to čas
No to jde právě, co taky víme. Nikdy to nedělal, ale je pravda, že taky nikdy v noci nebyl sám. Až teď měsíc a půl a to jen s toho 10dnů. Jde nám o toho souseda. Když bude prudít moc tak majitel může i syna vystěhovat. Syn ho nechce dát ani na týden kdy má noční pryč s domu. Jsou opravdu na sebe hodně vázaní. Jinak Dynamo je opravdu nej zlatíčko a je to ještě takové přerostlé štěně. Je mu 1,5rok. To utaháni syn zvládá páč je to sportovec a byl by nejraděj jen venku v pohybu a hlavně s ním chodí plavat.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 11:15
- Nahlásit
Darina1
Aha, zakopenej pes je totiž především v tom, že syn je chvíli na noční, pak zase několik dnů ne, pak zase jo a pes v tom má hokej. Je mladej a v tomhle věku temperamentní. Musí si zvyknout na tu pravidelnost, že páneček prostě občas zmizí, ale vždycky se zase vrátí. Ať psa nenechá u domovních dveří, zavřít někam, by ke dveřím na chodbu nemohl. Bude to pak méně slyšet.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 11:17
- Nahlásit
kachna_
Zdá se mi, že majitel to má v osobním vlastnictví. Odhlučnění je dveře pozavírané, koberce všude, zamezený přístup k stěně se sousedem.
Jen jsem přišla ještě na takovou věc on ten soused má taky psa něco mix většího. Syn cosi říkal, že se potkaly a sousedovic pes zaútočil už 3x, tak se snaží mu vyhýbat. Tak jestli náhodou ten jeho neprudí a tímto se snaží dostat psa od syna pryč. Jak znám syna tak než by dal Dynama pryč , půjde radši sním pod most. Nezastávám se Dynama páč určitě vyje a štěká. Syn říkal, že jak bude mít v sobotu a neděli volnou, tak si ustele venku a bude poslouchat a cvičit v noci.
Tak, že mi radíš nepoužívat ten obojek?
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 11:25
- Nahlásit
Garfield Je zavřený v kuchyni, tak že nemá přístup na chodbu. Právě, že to je ten problém, chudák pejsek má galymatyjaš a syn nervy na pochodu páč se bojí o Dynama. Když je vidíš tak jak nerozlučná dvojka. No zkusíme sklapnout podpatky a tiše se plížit domem. Asi nic jiného nebude zbývat prozatím. Ještě jsem synovy říkala, jestli se nezeptá, že po dobu noční by mohl být na vrátnicí. Tak uvidím co mu řeknou, ale spíš asi ne.
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 11:31
- Nahlásit
Darina1
s elektrickym obojkom mam tak isto pozitivnu skusenost (nie na mojom psovi). Bola to otazka jedneho popoludnia.
LENZE: ako uz pisala Garfieldová, nie je stekanie ako stekanie. Ak sa pes nudi a steka na vsetko co sa pohne za dverami, pretoze hlida, resp. nema co ine na praci, a nepomahaju ine metody, tak by som mu kludne ten obojok nasadila. Ale ak pes vylozene place, pretoze je sam doma a je v psychickej nepohode, je mu smutno, a nevie, co sa deje, pretoze je to pre neho nova situacia (co si myslim, ze je prave vas pripad), tak nepokladam elektricky obojok za optimalne riesenie.
Chapem, ze chcete situaciu riesit urgentne, kvoli susedovi a obojok je skutocne sposob, ktory ucinkuje bleskovo (ale pozor, nemusi tomu tak byt u kazdeho psa). Vo vasom pripade si ale myslim, ze by to pre pejska bolo este horise a skor na skodu, ako na uzitok.
Prajem vela sil a dufam, ze si Dynamo coskoro na novu situaciu zvykne
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 11:36
- Nahlásit
Mika
Tak, že další názor pro NEOBOJEK.
Už jsem tuto myšlenky teda zavrhla. Je to pravda, že to bude spíš s tesknoty a trestat ho za to, že je mu smutno, je opravdu blbost. Tak holt si syn ustele v sobotu venku a bude běhat, stan má.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 11:37
- Nahlásit
Obávám se, že i když to syn vyřeší, tak pán bude tzv. notorický stěžovatel. Mám smečku, a když jsem chodila na noční tak občas štěkali, bydlím na vsi v rodinném domě, po okřiknutí mým dědou ztichli, soused asi 50m iod nás si stěžoval, problém je, že můj přímý soused má 3 psy a ti jedou celou noc a soused 50m je přesvědčen, že to dělají mí psi, když jsem mu říkala, at´ se jde přesvědčit, jací psi štěkají, tak mi řekl, nač by se chodil přesvědčovat, když ví, že jich mám hodně.
Když jsem jela na 14dní pryč se psy, tak mi děda říkal, že ho potkal a zas dědovi říkal, že psi celou noc štěkali, děda mu řekl, že psi tam už týden nejsou jenže soused je prostě slyšel, asi má super sluch, byla jsem 120km od domova.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 11:41
- Nahlásit
Garfield
Darina1
Musí si zvyknout na tu pravidelnost,
eh, ešče mě napadá, jestli to právě nepostavit na tom, že to bude nepravidelný Prostě furt maximalisticky přicházet, odcházet, den- noc, bez ladu a skladu, aby se mu to vochodilo.
a ešče bych mu ten odchod zpříjemnila maximalisticky - s mými oblíbenými krabičkami (krabičky od čajů, sušenek, různých velikosti, naládovat do nich dobrůtky-ale echtgoldmeganěco spešl, možno je i naskládat do sebe, aby byl hlavolam těžší), pesana mít na místě a AŽ TĚSNĚ než se zaklapnou dveře říct vezmi. Ešus se takhle vždycky těšil a těší, že vypadnu. A klidně bych ty krabičky rozmístila ne až těsně před odchodem, ale o fous, dva dřív, aby se hafan o to víc těšil, že si to bude moci rozbalit.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 11:56
- Nahlásit
kejtlin
Holka máš pravdu a asi to tak bude. Páč syn má na poschodí ještě další dva sousedy s tím jednu stěnu v kuchyni kde teď Dynyny je a ten dokonce řek, že štěká, ale že jemu to nevadí. Jak nevadí mě by taky vadilo kdyby mi pes štěkal, ale ten dle výslovně řek, že nevadí. Má sousedy nahoře i pod sebou páč bydlí v pátém patře a dům má 10pater a jen ten dle jediný mu vypisuje papírky a zastavuje s řečmi. Já vím, že to není nic příjemného, taky bych skákala 10m do výšky kdyby tady pes vyl. Syna na začátku jsem poslala za sousedy v baráku na všechny strany, aby se šel omluvit a říct, že se právě nastěhoval a má většího psa a ať jsou chvíli tolerantní, než si zvykne. Možná se sousedovy zdá, že už je to moc dlouho. No nevím. Ještě mu navrhnu, ať souseda pozve na štamprli a ožerou si pysky, snad to pomůže.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 11:56
- Nahlásit
Bydlím v družstevním baráku a jsem členem předsednictva a bohužel jsme team teď řešili podobný problém. Tanm feňule štěkala a vyla i přes den někdy.......je důležitý,co máte ve stanovách- v těch našich bohužel je to pro majitele psa blbý (
Dneska mě mrzí,že jsem tam nebyla už v době, kdy stanovy psali ti,co to tehdy vedli.....U nás to je rušení nájemníků a pokud to nevyřešíš,můžeš být až vystěhován..........
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 12:02
- Nahlásit
PetraK
Peťulko právě to hle dělal páč jsme zjistily, že štěkal i na těch ranních s odpoledních. Tak, že nastala situace přicházení a odcházení, sezení venku, běháni. To se podařilo nějak zvládnout páč soused mu říkal, že tady 14dní nebyli, že o nich nevěděl, ale to měl syn ty ranní+ odpolední. Noční holt nastane asi v sobotu pod stanem a ty krabičky nejsou špatná věc. Jdu sbírat a hledat. Myslím, že jich budu potřebovat hafo.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 12:04
- Nahlásit
žanda
.....U nás to je rušení nájemníků a pokud to nevyřešíš,můžeš být až vystěhován..........
Určitě to tam mají taky. Vím, že se to dává všude a chápu i tu druhou stranu. Proto jsem se ptala na ten obojek, ale ten my nebyl doporučen.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 12:07
- Nahlásit
Darina1
Taky bych ho nepoužila, spíš bych možná trénovala své odchody a prodlužovala dobu a nebo psa na noc někomu dala,nebo někoho k němu domů...........vím,že není tato situace jednoduchá,ale podobně to řeším občas s kamarádkou a jejím psem......závislákem )
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 12:10
- Nahlásit
Darina1
já vím, že jste to dělali, já jsem myslela, jako úplně strašně co to půjde zvýšit frekvenci a furt. a taky bych zkusila - nevím jestli teda syn necvičákuje a pes tohle normoš nezvládá, ale pokud ne, tak takový to odložení "o samotě" venku. Kdy by byl pes /aby o tom nevěděl/ od někoho pod dozorem a pánik by mu mizel, přicházel, vodcházel, ....... aby se pesan trochu osamostatnil.
a krabky jsou super věc, Ešus je má hrozně rád dodneška, dejte tam něco co mu jinak dávat nebude a jindy nedostává. a ať ho syn trošánek před odchodem napne tím, že to tam dá o něco dřív (musí odhadnout, jestli Dynamo zůstane ležet a nepůjde do toho dřív, nevím, jak je naučenej). Já byla ve své době velkoodběratel krabic v sámoškách u nás
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 12:13
- Nahlásit
Darina1
a pustit tiše rádio, mluvené slovo jste zkoušeli?
Jinak myslím,že protištěkací obojek je furt menší stres než vystěhování i pro psa (a můj nepozitivní názor vychází z toho, že podle mě v tomhle případě by se řešil stres trestem, což by mělo být fakt až nejzasší řešení)
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 12:15
- Nahlásit
Darina1
ještě dodám,(měla jsem tu lidi a nestihla dopsat) časem se jí fenka uklidnila-dneska už mám ve většině příapdů jen klíče od jejich bytu,kdyby náhodou začala vyvádět-pak bych jí vzala k sobě.......Tohle je zrovna věc na odnaučování na dlouhou trať a velkou trpělivost a špatně se simuluje situace,neboť pesan není blbej a prokoukne nás povětšině )
Držím moc palce.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 12:18
- Nahlásit
žanda
No právě, že má možnost ho dát na barák, ale musel by se sním na týden rozloučit páč vození ho tam a přivážení není možno. To byla první věc, kterou rezolutně odmítl. On bez něho nebude a to by tam už mohl být stále. To jsou jeho slova. Jak říkám nerozlučná dvojka půjde radši pod most než by měl být bez Dynama. Prostě ho nedá ani na týden pryč. Ono by to moc neřešilo páč za se může nastat situace kdy by ho musel mít doma a Dynynek už bude úplně prdléj.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 12:19
- Nahlásit
a ještě jednou- mnoho let zpět jsme se přestěhovali ještě s původním hafanem a taky trochu vyváděl,když jsme nebyli doma- změna prostředí mu nedělala chvíli dobře- naštěstí jsem měla sousedku,co psi milovala,ač žádnýho neměla a tak mu přes dveře něco povídala a on přestal........ale jde o to, zda to jiného psa nenavnadí k dalším výkonům. Náš kokrouš dal pokoj......ale to bylo cca týden ,pak už byl klid...........ale za zkoušku člověk asi nic nedá.......když není jasné řešení.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 12:20
- Nahlásit
Darina1
no já nemyslela dát ho na týden pryč-jen na tu noc- na týden bych ho taky nedala )) Tak opačně- někoho k němu )
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 12:21
- Nahlásit
PetraK
Tak to odložení navrhnu, budeme cvičit. Dyniny se hrozně rád učí. Za chvíli chápe co po něm človíček chce. Jen to přerostlé dítě nechce být samo. Se mu ani nedivým
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 12:21
- Nahlásit
PetraK
jo kartonky jsou super,akorát pak uklízet ten binec je taky bezva ))) Do dneška když čmajzne alespoň ruličku po papíru ze záchodu,září štěstím )
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 12:23
- Nahlásit
kachna_
Aha to rádio není taky špatný nápad. Zkusíme určitě.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 12:26
- Nahlásit
žanda
Tam kde by ho mohl mít, tak tam není vůbec spoj a je to na cestováni 1hod. tam a druhou nazpět. Tak, že jedině na ten týden ho tam dat. Možná, ale fakt možná dovolí na tu vrátnicí.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 12:39
- Nahlásit
Darina1
no a někdo z baráku by ho nemohl ???Tam pejskař žádnej není,co by pomohl????? Vžyť to nutně nemusí být nikdo z rodiny.....když psa seznámíš....
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 14:21
- Nahlásit
Darina1
Ještě bych možná zkusla feromony DAP
Jeden čas jsem o tom uvažovala, ale nějak se to pak vyřešilo samo - prodávají se i jako obojek (princip jako antiparazitální), a stojí relativně pár kaček
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 14:30
- Nahlásit
Darina1
ak to odložení navrhnu, budeme cvičit. Dyniny se hrozně rád učí. Za chvíli chápe co po něm človíček chce. Jen to přerostlé dítě nechce být samo. Se mu ani nedivým
já vím, a taky se mu nedivím - v novém prostředí a v noci sám
Ještě - já bych asi možná ještě navrhla , aby až ho bude cvičit odložení, aby případně vzal v úvahu, že pes v odložení by měl prostě ležet a ležet a se nehnout. Takže bych asi učila a měla povel pro dvě varianty - odložení jako takový- takže třeba zůstaň! a pak třebas já nevim - počkej na mě , kdy pes striktně nemusí setrvat na místě, ale prostě v rámci vodítka zůstane o samotě v klidu bez zmatkování- páč doma taky nebude celou dobu jen ležet na místě.
Tož ještě tohle mě napadlo.
žanda
jojo, krabičky - to je můj soukromej vynález /věřím, že nejsem jediná, koho to napadlo, ale já si to objevila sama a jsem na to hrd! / a krabičky v krabičkách, to je žůžo (ten úklid pak pravda taky, to je fakt), ale hlavně, že se zabavěj a dělaj brajgl organizovaně
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 14:32
- Nahlásit
PetraK
Já si to vyčetla v nějké knize o AST,tam to dokonce doporučují a mají pravdu ) Ale pořád lepší karton na milion kousků všude, než nemít nohy u stolu...třeba )
|