Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pomoc a dobrá rada nadevše.
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Kaccka
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2009 14:46
- Nahlásit

Se mi ted mozna budete smat, ale mate nekdo zkusenost se sprejem s feromonama, ktery by mely bejt pro psa uklidnujici? Nahodou jsem na to ted narazila tady http://hobby.idnes.cz/stekajiciho-psa-uklidnite-sp rejem-s-vuni-fenky-nebo-obojkem-se-sprskou-13p-/ho bby-mazlicci.asp?c=A090917_142014_hobby-mazlicci_m ot
Nikdy jsem o tom neslysela, tak jestli to nekdo nahodou nezkousel...

Dines
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2009 14:52
- Nahlásit

Kaccka
S feromonama by měla mít zkušenost dejavu

žanda
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2009 14:54
- Nahlásit

...pak by mohly zabrat i bachovy esence,nebo tagisky.....

Dines
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2009 14:56
- Nahlásit

žanda
Nojo, to je fakt, dyk já jsem do psa chvíli lila i bachovky - ale teda jako neůžu říct, jetsli to pomohlo, to už bylo taknějak jen jako sichr, ale subjektivní pocit, že to na psa působilo mám

žanda
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2009 14:58
- Nahlásit

Dines
já měla oboje-jak bachovky,tak tagisku- pokud nečekáš zázraky bez ostatního přičinění)-taky jsem měla v obou případech pocit, že posun k lepšímu tam byl......oboje používá i kamarádka-reakce na rachejtle-a taky to vidí lépe (letos jí fena spala na gauči ouplně v klidu)

Dines
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2009 15:17
- Nahlásit

žanda
No, já už právě čekala jen na ten zázrak, protože vlastní přičinění selhalo

žanda
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2009 15:21
- Nahlásit

Dines
u mě to bylo tak-jen vlastní přičinění bylo málo. Dneska už to mám tak, že to tak v sobě neřeším a pes se uklidnil taky))jestli to nebyl spíš přenos myšlenek)

Darina1
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2009 07:58
- Nahlásit

Nové zprávy.
Synovy jsem předala všechny možné rady a instrukce. Jenže přišel ráno s práce a za dveřmi dopis. Syn napsal, že byl psaný dost vulgárně, tónem vyhrožovacím a to policajtama a úřadama, jenže dopis byl anonym a tak jsem mu odepsala, aby na něho nereagoval, že když mu ten dotyčný není schopen to říct do očí a ani se podepsat, tak ať na něho prdí. Ptala jsem se, jestli to byl anebo jestli ví, že to byl soused prudič. Odpověděl, že asi, snad ne, že ho potkal a nevypadal nasraně. Byl se ptát za se po sousedech a bylo mu řečeno, že neštěká, nevyje, ale kňučí. Syn psal když je doma je vše v pohodě, když odejde nic ani, když čeká na zástavce, když přichází nic, ani s dálky nic neslyší. Tak už zbývá jen ten stan na sobotu, aby zjistil jak na tom je vlastně Dyninek a jaká je to intenzita brečení. Teď snad 14dní bude pokoj páč má ranní+ odpolední a to prý nikdo o něm neví, že si mysleli, že syn odjel na dovolenou. Držte nám palce, abychom během těch 14dnů to trochu zvládly.

Darina1
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2009 08:03
- Nahlásit

Jo, a jestli by to nešlo zvládnout tak zkusíme i nějaký ten lék na uklidnění. Máte nějaké zkušenosti s těmato přípravkami? Kde se dají sehnat? Není to moc zasahováni do psího organizmu? Dyninek by je dostával jen při těch nočních směnách a to ještě taky radši ne každou noc. Je to dobré řešení? Co myslíte?

Dines
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2009 13:00
- Nahlásit

Darina1
Určitě bych se poradila s vetem, a zkusila bych třeba ten obojek s těma feromonama - myslím že bude i levnější než ty anestetika - syn to má dobré, že to je týden štěkot, a pak 14 dní nic - přece jen to lidi snáší líp, když to není neustále...
http://www.pandaplus.cz/index.php/na-poruchy-chova ni/settledown-zklidujici-obojek.html

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2009 09:38
- Nahlásit

Darina1

Hele udělala bych možná to, že bych napsala sousedům dopis s tím, že prosí o nějaký čas strpení a pochopení, že se na tom pracuje, že to rozhodně nemíní nechat být jen tak, že pesan je na něj hodně fixován, je to mlaďoch. ale že se to už zlepšuje. A že jim předem děkuje. A pověsit to někde u výtahu, nebo tak.
A taky bych si zkusila nahrát, jak to doma chodí. Jestli fakt Dynamo něco provozuje a jak dlouho. Držím palce.

Darina1
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2009 10:21
- Nahlásit

PetraK
Syn když se přestěhoval, tušila, že se něco takového může stát. Tak jsem ho poslala, ať zajde za každým a vysvětlí situaci. Byl, vysvětlil a každý to chápal. Jenže realita je jiná.
Včera jsme za klukama zajali a četla jsem ten dopis. Jako dost hustý. Sobotní stan se nekonal páč bylo škaredě. Syn už si našel s práce kamaráda, s kterým bude jezdit do práce, bydlí o zastávku níž, což není tak daleko a hlavně se dohodli, že kdyby to s Dyninkem neustálo a stále by byl stížnosti, tak když bude mít noční tak ho může dát k nim a kamarádova přítelkyně pohlídá. Jenže to je takové ne moc dobré řešení páč tím dle způsobu se Dyniny nenaučí nic. Říkal syn, že jen opravdu když by to bylo nezbytně nutné. A hlavně bude si ho po směně brát domů.
Přišla jsem na to, že ten prudič má psa to víme, ale měly s ním velké problémy v chováni a pozývaly si nějakou psycholožku na psy. Což je stálo nemalý peníz. No a mě to tak připadá, že Dyniny když se neslušně chová tak ten jejích napravený pes to nezvláda a jejich penízky jsou v trapu. Říkal syn, že spal po noční a najednou takové vytí a štěkáni, že se lek a vystartoval na Dyninka a ejhle on to nebyl, ale od prudiče přes zeď ten jeho napraveny pes.
Znova byl syn za sousedama a bylo mu řečeno, že to není nic hrozného, že se to dá snést a je to prý obden lepší.
Tak prosím držte nám palce, ať to dobře dopadne. Synovy jsem říkala, ať i majitelům bytu zavolá a řekne, jak to vypadá, že jen jeden je prudič. Řekla jsem mu ať co nejvíc a důsledně cvičí Dynamka a se.e na prudiče. Bylo mi řečeno, že je mu to (synovy) nepříjemné a hlavně nechce mít s nikým konflikt.

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2009 10:33
- Nahlásit

Darina1
a se.e na prudiče

a tak to neee- právě, že nee. Hele,ať si synátor nahraje, jak to tak doma chodí. Mě právě totiž už předtím napadlo, že to nemusí být Dynamo, kdo dělá vyrvál. A podle toho co píšeš, to vypadá, že sem se trefila do hlavičky. Naopak by měl pak v tom případě jít syn do ofenzívy a o tomtéž informovat majitele bytu. Že ne on, ale pes toho prudiče je ten, kdo dělá bordel a oni to na něj jen chtějí hodit. Čím dřív tím líp.
Je možný, že jádro pudla je někde naprosto naprosto jinde.

Ty palce držim, držim i myšlénku a .... i to ostatní

Darina1
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2009 10:47
- Nahlásit

PetraK
Peťko víš, že máš pravdu. Ono to chce opravdu nahrát. Něco vymyslím a pořeším. Právě, že mi bylo divné, že by Dyniny až tak moc vyváděl, ale je pravda v tom, že nikdy nebyl sám doma v noci. Určitě věřím, že Dyniny vyvádí, určitě není úplně v klidu a vím, že se to musí řešit. Sem i řekla synovy, že teď je stejně furt zataženo tak ať zatáhne i žalusky a navozuje i přes den jako noc a chodí jak od práce. Je mi hodně líto Dynina páč jak kouknu na to přerostlé dítě a ty jeho kukadla. Tak já jsem s něho hotová. Já vždy byla na ty velké plemena. On ho ani nechce dávat na ty noční k nám páč u nás by opravdu musel být ten týden a to je pro něho kámen úrazu.
Musím něco vymyslet na to nahráni páč při tom dle počasí asi noční směny venku nepůjdou. Zkusíme nahrát, co a jak a ještě zkusíme něco na to uklidnění, ale to až v krajním případě a na konec by byl ten kamarád.
Předem děkují za prstíky.

žanda
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2009 11:15
- Nahlásit

Darina1
nakonec bude ječet sousedův haf a toho vašeho k tomu strhne, což je jasný. Taky bych nahrála a pak sousedovi omlátila o hlavičku. palce držím taky.

Darina1
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2009 11:34
- Nahlásit

žanda
Jo oni dva samci asi nebude to pravé vedle sebe. Je zatím pravda, že Dyninek je ještě mladý pes je mu 1,5let. Tak, že on o nějaké agresivitě ještě neví. Když se syn potkal se sousedo víc psem 2x tak pejsek pokaždé vystartoval a to prý dost na tvrdo. Dyni stál jak tvrdé Y, ale až dospěje tak budou asi chodit kanálama. Páč Dyni si to nenechá lít, ale říkám do té doby musí mít Dyninka zmáknuteho. Páč bude zle. Oni ti sousedi dávali kontakt na tu psy- psycholožku. Proto to vím, že měli problém a vyhodily asi nemalý peníz za spravení pejska. Prý jim demoloval nábytek, štěkal, kňučel a řval.
Tak, že tvrdě syn musí pracovat na Dyninu. Rady a porady dostal, když vše zklame a nic nepomůže i to se může stát, tak poslední záchrana bude kamarád. Usměrnit i tak se musí páč tam určitě něco je, ale zjistit za každou cenu se to taky musí a hlavně jak na tom všem to všechno je.

Dáška
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2009 11:35
- Nahlásit

Darina1
Ahoj, nevím jestli, to nemůže být i u vás, ale když je syn na ranní - odpolední, nechává Dynama tam, kde v noci? Protože u nás, když jsme bydleli v paneláku, aby Enouš neštěkala, zavřeli jsme ji taky v kuchyni, aby neslyšela zvuky z chodby a tak. Zapli jsme diktafon a zjistili jsme, že dáma celou dobu pokníkává. V ložnici to nedělala, byla tam zvyklá a hlavně, měla tam POSTEL
Jinak ještě takové ty staré rady, dát tam psíkovi páníkovo tričko, to našim holkám sedí, dycky leží každá na mojich hadrách, když se vracím domů.
Ale pokudvytí třeba spouští sousedův nevychovaný pes, tak to je potom těžké

Darina1
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2009 11:43
- Nahlásit

Dáška
Ne, Dyniny je vždy v kuchyni. Tam má svou deku, své místo a to co k psovi patří. To triko napadlo moje ho hned minulý týden. Tak ho syn Dynamovy dal a včera jsem ho viděla, že ho má uválcované v pelechu. Tak, že mu to pomáhá i toto překonat stesk.
Hlavní věc bude to, že musíme zjistit, jak na tom ti dva pejsci jsou, ale na Dynamovy se musí pracovat.

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2009 11:57
- Nahlásit

Darina1

jo a ještě - nevím už , jestli to tu padlo, ať mu nechá svítit lampičku třeba.

žanda
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2009 13:03
- Nahlásit

Darina1
Můžu být zvědavá? Kdo je ta psycholožka?
To ,že si to kluci budou chtít vyříkat,až ten váš dospěje je možné,ale i když si myslím,že rok a půl starý NO by mu to už nandal,kdyby chtěl.......
Ale podle mě bych nedávala do souvislosti to, jestli se kluci nemají rádi k jejich vyvádění doma,když jeden spustí...........V našem paneláku-jsme velkýýýýý dům-je cca 50 psů a polovinu z nich cca tvoří psí kluci. Můj dominantní pesan by asi nemusel žádnýho z nich,přesto s nima nezpívá,pokud nějaký začne....a že jinak chytlavej na každou volovinu je)
Jak píšeš nějaké zlepšení tam je, nakonec jen k'nučí, nevyje....a to je podle mě fakt tím novým prostředím a že je tam sám...určitě se to poddá ,ale ne zítra....A pokud holt ho tam druhej pesan "vtahuje" do bengálu, abY se nepřidal,když už má nakročíno......
Holt do baráku a z baráku na vodítku,aby se kluci u výtahu nesežrali - doufejme že má toto nastavené i ten soused!!!! a jinak pevný nervy)

Darina1
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2009 07:25
- Nahlásit

žanda
Hned napíšu synovy, ať podá informaci která pak to ta psycholožka je. Jen nevím, jak bude dlouho trvat odpověď páč teď kom má odpolední. No a to má moc málo času, aby šel na PC.
Pejsek 1,5letý je Dynamo a je to Labrador a X. Od souseda to bude, jak jsem to viděla asi taky Labrador, ale nevím, jestli je s PP a je menší i váhově a i na cm. Syn byl taky zastánce toho, že on je maličký a je to přece štěňátko a on nic nikomu neudělá tak proč by měl chodit na vodítku a s náhubkem? No když jsem slyšela tudle odpověď tak mě málem omyli. Kdyby neměl zkušenosti už dříve tak neřeknu. Dostal takového sprda, že od té doby už je pejsek na vodítku a s náhubkem. Dyninkovy to nevadí, už za ten 1rok si zvyk.
Ty nervy budu potřebovat i já a to nejen na souseda páč Dyninko je moje srdeční záležitost.

PetraK
Lampička nenapadla. Už napíšu do seznamu.

žanda
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2009 07:46
- Nahlásit

Darina1
Počkej, já nemyslela, že ho nacpe do náhubku) měla jsem na mysli jen u výtahu na vodítko,aby se dali eventuelně kluci od sebe oddělit,kdyby se potkali a šli po sobě.....já jsem možná paranoidní,ale vzhledem k mým zkušenost s dominantním psem a psů plnej barák....pak už samo zachovat režim,jakej pesan měl venku.......evidentně Váš je pes,kterej se rvát nechce,podle tvého popisu,proč ho omezovat víc,než je nutné.......zase tY mu dáš náhubek,soused nic a jak to dopadne......odnese to ten tvůj.....

Darina1
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2009 08:24
- Nahlásit

žanda
Víš co je to správné aby i Dyniny chodil v náhubku. Hlavně po a kolem baráky a samozřejmě s vodítkem. Je lepši předcházet než aby tomu se napomáhalo. Koš ani vodítko neomezují psa a hlavně mám obavy až Dyniny dospěje, jestli si to taky nebude chtít vyřešit a do te doby musí být zvladatelný páč už teď mívá i 40kg a je co držet. Chodím s ním na venčení i já když jsou u nás a vím, co držím v ruce.
Tak, že bez pardonů náhubek a vodítko než vyjdu ze dveří a je jedno jestli se chce nebo ne rvát.

žanda
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2009 08:30
- Nahlásit

Darina1
To je samozřejmě na Vás) Co to je "nasranej" pes na vodítku já bych mohla povídat) a ještě když má páru,je co držet, pak to chce spíš grif,než sílu.....Jednou na toto téma napíšu knihu)

Darina1
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2009 08:47
- Nahlásit

žanda
Teď teprve jsem si přečetla, jak jsem to napsala a ono to vyznělo, že jsem v rážy, ale fakt ne. Neboj, jsem v pohodě. Úplně jsem se sebe zalekla. To je tím, že málo dávám Smolíky. My jsme kdysi chovaly NO a to byly někdy povahy k pohledáni. Tak, že u nás vede náhubek a vodítka. To jen teď, že mám piškoty, které zaženeš pouhým huknutím, tak ti ten náhubek nemají, ale jakmile bych zjistila což už i to bylo, sebemenší agresi která by se nedala, zvládnou tak máj utrum a chodí s náhubkami. Mám je stále připravené. Biško 6letý Bišonek nemá moc v lásce pejsky s kulkami a to od 2let jeho. Zezačátku jsem byla s toho paf než mi to došlo, ale to jen chvíli a tím, že chodím s holí tak prostě začala výchova. Jak, takž se nám to dostalo pod kontrolu, ale stále ho mám na očích. Přijde, čuchne, zjistí a zmizne za mě.

žanda
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2009 10:00
- Nahlásit

Darina1
v pohodě ono je fakt,když člověk píše a druhej to čte, nemusí to vyznít stejně,ale já neměla žádnej "blbej" pocit . Mě psa sežral pes,když mu bylo 9 měsíců a od té doby ty samce taky řeší- feny a míma jsou v pohodě. Dostával za to kapky,ale stejně je to tam a už to z něj nevydoluju-je mu osm let....prostě to tak je a já se s tím už naučila žít. Prostě jsem jak včela,co ho má pořád pod kontrolou a i když vím,že jinej nebude, dostane držkovou,když se prsí stejně. Jinak by s ním pak už nebyla "řeč". JInak je to moje zlato a miluju ho moc.)

argosek
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2009 10:16
- Nahlásit

žanda

v pohodě ono je fakt,když člověk píše a druhej to čte, nemusí to vyznít stejně,ale já neměla žádnej "blbej" pocit . Mě psa sežral pes,když mu bylo 9 měsíců a od té doby ty samce taky řeší- feny a míma jsou v pohodě. Dostával za to kapky,ale stejně je to tam a už to z něj nevydoluju-je mu osm let....prostě to tak je a já se s tím už naučila žít. Prostě jsem jak včela,co ho má pořád pod kontrolou a i když vím,že jinej nebude, dostane držkovou,když se prsí stejně. Jinak by s ním pak už nebyla "řeč". JInak je to moje zlato a miluju ho moc.)

prispevek plny protimluvu

Darina1
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2009 11:06
- Nahlásit

žanda
Tak už mi napsal je to nějaká mgr. Šimečková Magdaléna tel. 736670497.

žanda
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2009 11:39
- Nahlásit

argosek
čtu to po sobě znovu a nějak je necítím....kde to vidíš?

Darina1
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2009 08:18
- Nahlásit

Haló, haló. Zpráva o Dynamoví.
Jak si dobře pamatujete, tak jsem řešila problém kňučení, vytí a štěkáni u našeho Dynama. Tím, že jsme museli zjistit jak Dynama se chová doma když je sám, abychom věděli jak se má kluk bránit a jestli je to opravdu tak hrozné. Tím, že začala zima a jaksi sedět na lavičce anebo stanovat venku už nejde a kameru nemáme. Vymysleli jsme takový plán, že kluk půjde jako na odpolední a zapne skajp. My budeme na druhé straně potichu a sledovat Dynama. Syn se vypařil na 6hod. a my poctivě sledovaly ani jsme nešpitli. Za celé šestihodinové pozorováni Dynini ani jednou nezavyl, nezakňučel a ani neštěkl.
Tak, že buď se to u něho už zlomilo, nebo věděl, že je monitorován, ale nevím jak páč byl za pnutý jen mikrofon a nebo 6hod. bylo málo. Opravdu můžu říct s čistým svědomím, že Dyniny je potichu. Od té doby nebyli žádné stížností ani výhružné dopisy. Jenže syn měl noční zatím jen jedno a to jen 2dny, zbytek měl volno. Za 14dní bude noční tak jsem zvědavá. Ranní a odpolední jsou bez problému zatím. Ještě uvidíme ty noční. Ještě jednou chci vyzkoušet skajp a to na 9hod. Abychom opravdu byli klidní. A hlavně se přesvědčily.
Všem moc děkují za rady a podněty. Jo a krabičky se neosvědčily. On se jich ani nedotkl. Dyniny když je sám se nedotkne ničeho co je na snědení i když je to Labouš.
Tak zatím pozdrav od nás s Havířova.

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání