Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Pes na přechodu pro chodce
<< . 1 . 2 . 3 .
Autor Zpráva
wikyp
Člen
# Zasláno: 4 Led 2007 17:00 - Změnil/a: wikyp
- Nahlásit

Sylva
Pes musí být na vodítku vždy, pokud není možné zajistit jej jiným způsobem, aby neomezoval a neohrožoval ostatní (Občanský zákoník). A podrobnější podmínky může Městský nebo Obecní úřad upravit místní vyhláškou např. o povinnostech chovatelů domácích zvířat atd. Jinak na přechodu pro chodce platí pouze 2 absolutní přednosti. V prvním případu se jedná o tramvaj, která má přednost před chodcem. V druhém případu má přednost na přechodu pro chodce chodec před vozidlem, které odbočuje vpravo na přechod. Pak má chodec za povinnost, nevstupovat na přechod v případě, že by řidič nestačil vozidlo zastavit před přechodem pro chodce. A řidič má jet k přechodu takovou rychlostí , aby v případě potřeby před přechodem stihnul zastavit.

Musíte brát v potaz, že je mnoho právních norem, vyhlášek a zákonů. Ne jen vyhláška O provozu na pozemní komunikaci.

Sylva
Člen
# Zasláno: 4 Led 2007 20:17
- Nahlásit

wikyp
No právě, takže záleží, kdo si tu situaci jak bude chtít vysvětlit a kolik má kde vlivných známých atp., že jo.

jeje
Bydlíme ve městě. Víš co těch přechodů denně přecházíme? Proto jsem pesany naučila chodit u nohy. V té chvíli jsou naučeni nereagovat ani na jiné zvíře. Stačí "sss!" a poslušně se přimáčknou k noze. Mnohdy ani nenosím vodítko.

Byla to blbá náhoda a jak jsem psala, myslím že podíl nesem oba. Řidič i já. On to bohužel neuzná. Jsem díky této zkušenosti ještě mnohem opatrnější.

aren
Člen
# Zasláno: 4 Led 2007 20:25
- Nahlásit

Sylva
Jsem díky této zkušenosti ještě mnohem opatrnější.
Tak to je vlastně dobře, protože nikdy nevíš, na koho narazíš. Přeju už jen samé procházky bez úrazu.

sarax
Člen
# Zasláno: 5 Led 2007 07:43
- Nahlásit

Sylva
já myslím že to co napsal wikyp :
pokud není možné zajistit jej jiným způsobem, aby neomezoval a neohrožoval ostatní (Občanský zákoník). A podrobnější podmínky může Městský nebo Obecní úřad upravit místní vyhláškou např. o povinnostech chovatelů domácích zvířat atd. Jinak na přechodu pro chodce platí pouze 2 absolutní přednosti. V prvním případu se jedná o tramvaj, která má přednost před chodcem. V druhém případu má přednost na přechodu pro chodce chodec před vozidlem, které odbočuje vpravo na přechod. Pak má chodec za povinnost, nevstupovat na přechod v případě, že by řidič nestačil vozidlo zastavit před přechodem pro chodce. A řidič má jet k přechodu takovou rychlostí , aby v případě potřeby před přechodem stihnul zastavit.
je to podstatný info,na základě kterýho ten dotyčnej se může ohánět...

Sylva
Člen
# Zasláno: 5 Led 2007 11:13
- Nahlásit

Přesně tak. On tím, já zas oním. Oba jsme trochu zaváhali a proto si myslím, že oba máme nést podíl. Jenže než se a ostaní lidi (teda ty potencionální svědky) otravovat, kůli pár stovkám, kašlu na to a dávám většího bacha. Právě na tento přístup gauneři spoléhají, ale je nepřevychovám
Cvočík už řádí jako by se nic nestalo, nezmar jeden, a to je hlavní! )
Haf

sarax
Člen
# Zasláno: 5 Led 2007 17:04
- Nahlásit

Sylva
mno on se bude ohánět zas tím že měl dítě v autě a psa neviděl...což mohl..nevím jak je Cvočík velkej....fakt je to dost složitý neb dodatečně cokoliv řešit je na pendrek....
hlavně že je pesan v pohodě....

Lexa
Člen
# Zasláno: 5 Led 2007 19:45
- Nahlásit

sarax
on se bude ohánět zas tím že měl dítě v autě a psa neviděl...
tyjo,no to je sila...Jak to spolu souvisi?I kdyby s ditetem v aute byl sam,tak ho to vubec neomlouva - a Sylva prece psala,ze tam mel i manzelku.
Teda chapu,ze kdyz dite v aute rve,tak to ridice hodne stresuje.Ale o to pozorneji a pomaleji ma jet,ne?
Jinak k tomu:
tramvaj, která má přednost před chodcem.
Kazde rano,kdyz jdu do prace a cekam na prechodu,ridic projizdejici tramvaje zastavi,ukaze,ze muzu jit,ja mu podekuji,prejdu na druhou stranu ... a den je hned hezci

wikyp
Člen
# Zasláno: 5 Led 2007 21:40 - Změnil/a: wikyp
- Nahlásit

Sylva
Na férovku mu řekni, že si necháš vystavit potvrzení o zaplacení léčení od veti a s tím že se půjdeš poradit na policii, aby ti řekli, zda máš nárok požadovat náhradu škody. Počítám, že poleví. Jinak nevím, jak by to bylo, když jde o psa, ale pokud by šlo o člověka, těžko to řidič okecává.

on se bude ohánět zas tím že měl dítě v autě a psa neviděl...

Neboj, tím se ohánět nebude. Nikoho nezajímá, že měl dítě v autě. Měl tam manželku, která se o dítě starala a dítě má být v autosedačce schváleného typu. I kdyby tam nikoho u dítěte neměl, musí se plně věnovat řízení vozidla. pokud by měl nějaké potíže s dítětem a byl by ve voze sám, musel by zastavit. Výmluvy, že měl v autě dítě, nikoho nezajímají. Zákon stanoví, věnovat se řízení vozidla a výjimky nepřipouští. Také by mohl tvrdit, že si chtěl zapálit.

Sylva
Člen
# Zasláno: 6 Led 2007 19:33
- Nahlásit

wikyp
Právě má zmínka dokladech o vet. léčbě a policii, vyprovokovala od něj tu vyhrůžku, že se "rád se mnou na policii sejde, kde on předloží doklad na lakování auta za 10tis." Dítětem se ohánět fakt nemůže. Spíš přesvědčí manželku, aby tu situaci buď úplně popřela, nebo budou tvrdit, že můj pes běhal po silnici, bez náhubku atd. Zjistila jsem, že to auto je služební a vím které firmy. Tak váhám jestli nenapsat tam. To bych se ale zařadila do jeho stylu chování. Ikdyž, začal nefér jednat on..

Lexa
Člen
# Zasláno: 6 Led 2007 19:39
- Nahlásit

Sylva
Tak váhám jestli nenapsat tam
nevahej.Chce valku - ma ji mit.

wikyp
Člen
# Zasláno: 7 Led 2007 02:07
- Nahlásit

Sylva
Zatím bych to skusil, jak jsem psal nahoře. Klidně si předběžně zajdi na policii, neříkej jim o koho se jedná, jen co a jak se stalo. Můžeš říct, že se to stalo příteli nebo prostě někomu jinému. Podle toho, co ti řeknou na policii, zavolej mu znovu a řekni mu, že jsi byla na policii. Pokud by ses šla zeptat na policii, jdi do jiného obvodu, než bydlíš, kdyby jsi to pak šla oznámit, musela bys na obvod v místě bydliště. Co je to za firmu, jak se jmenuje a čím se zabývá?

sarax
Člen
# Zasláno: 7 Led 2007 11:04
- Nahlásit

Lexa
tyjo,no to je sila...Jak to spolu souvisi?I sem psala že ho to sakra už omlouvá???ale argumentovat tím bude...takový kecy typu že někdo nechtěl dupnout na brzdu kvůli děcku sem už slyšela
wikyp
a dítě má být v autosedačce schváleného typu
vono i v týhle se může zranit když to bude malý...a pak je mi na draka že to byl schválenej typ...
jakože nám se to už stalo...ve chvíli kdy mě a děti málem sejmul frajer co měl dítě v auzě..prostě výmluvy bude hledat a bude se kroutit....rozhodně Sylvě prachy nedá...notabene aby se podílel na nákladech ....
Sylva
s tou válkou...nevím kolik tě ošetření stálo,ale když nám před rokem kousnul místní pudl našeho vořecha tak šikovně že ten na místě ochrnul...psa venčila dcera majitelů,ti nám vzkázali že to s náma zaplatí na půl..ovšem to se jim chtělo jen do tý doby něž zjistili že nás léčba stála přes 10000,- a já místo války byla ráda že pesan jakž takž chodí a vykašlala se na ně...ale pokud se ti chce

Lexa
Člen
# Zasláno: 7 Led 2007 18:25
- Nahlásit

sarax
sem psala že ho to sakra už omlouvá???
Jezisi,vzdyt ja vubec nemyslela TEBE!!!!!Sorry,pokud to tak vyznelo,uz jsem rikala - je to problem internetovych diskuzi...Ale fakt mi prislo naprosto neuveritelne argumentovat tim,ze mel v aute dite...
někdo nechtěl dupnout na brzdu kvůli děcku
A ten ridic,co Ti to rekl,je jeste nazivu?

sarax
Člen
# Zasláno: 7 Led 2007 18:43
- Nahlásit

Lexa
mno na druhou stranu..já mít malinký mimčo v autě a na brzdu muset dupnout,tak pak toho dotyčnýho dořvu...a ještě malinkej příklad...pokud by mi někdo vlítnul tedka pod kola..a já sem těsně před porodem...to dupnutí na brzu by mohlo bej dost drsný...

jinak řidč přežil...ale řvala sem jako kráva...

Lexa
Člen
# Zasláno: 7 Led 2007 18:50
- Nahlásit

sarax
tak cerstvy zazitek - jedeme autem,asi metr u prechodu stoji 2 baby a vasnive diskutuji.V okamziku,kdyz uz jsme skoro u prechodu,jedna z nich naprosto necekane skoci primo pod kola
Ono se fakt vyplati vzdy pred prechodem zpomalit.Protoze kdybychom jeli i tou povolenou padesatkou,tak nevim...
já sem těsně před porodem
tak mi to neda.jak jsem pochopila z ostatnich prispevku,"pred porodem" uz si docela dlouho.Kdy to cekas?

sarax
Člen
# Zasláno: 7 Led 2007 18:56
- Nahlásit

Lexa
mno před porodem sem asi 100 let
15.1.

Lexa
Člen
# Zasláno: 7 Led 2007 18:57
- Nahlásit

sarax

Sylva
Člen
# Zasláno: 7 Led 2007 22:24
- Nahlásit

sarax
kousnul místní pudl našeho vořecha to je teda síla! Fakt hodně blbá náhoda Moc se mi do té války s takovým člověkem nechce, ale na mě furt každej řve, jak zavolá cajty, přesto, že nic nikomu psi nedělají, vyhlášku neporušujem. Tak se mi šprajcuje sklapnout a se skloněnou hlavou mlčet, když naopak bych měla ty cajty volat já. Mezi lidma je ta jistota, jak jen psi ubližujou lidem. Jenže skutečnost je úplně jiná
Jinak teda klobouk dolů k tvému termínu a tomu, že v klidu sedíš u kompu, namísto ležení s nohama nahoře..

wikyp
Jen co se budu malinko nudit.. zajdu se zeptat Já furt nestíhám. Ale ne , vážně. Známého cajta jsem se ptala. Chce to nejednoho svědka, další důkazy, volat k dané situaci cajty,.. O té firmě ti to přece nemůžu prozradit. Co dyž seš ten prokletej řidič?

Erin
Člen
# Zasláno: 7 Led 2007 22:42
- Nahlásit

Sylva

omlouvám se,ale nebyla jsem poslední dny na netu..Ale připomenu Ti jisté souvislosti...

Řidič vystresovaný novelou zákona o pozemních komunikacích,většinou i podnikající(tudíž nesedí v kanclu)se potřebuje v danou dobu dostat na dané místo(aby byl kšeft=budou i daně).Ale je šikanován děsnými pokutami a musí kolikrát chodce žádat,aby místo tlachání na okraji vozovky přešli.Dávat majzla na matky,jejíž potomci se pohybují na okraji vozovky bez dohledu(poněvadž si maminy musí nutně zdělit poslední módní trendy)

Erin
Člen
# Zasláno: 7 Led 2007 22:44
- Nahlásit

Sylva

Nechci vidět, jak by dopadla situace s mimi v kočárku.

Sylva
Člen
# Zasláno: 7 Led 2007 22:47
- Nahlásit

Erin
jisté souvislosti... ???
Kde a kdy se teda sejdem, ať to jako slušní lidé dořešíme?

Erin
Člen
# Zasláno: 7 Led 2007 22:54
- Nahlásit

Erin
nevím kolik najezdím denně , ročně najezdím kolem 30.000 km, ale kvůli vlastnímu podnikání prakticky nejezdím , není důvod , proč se ptáš ? A můžeš mi teď ty odpovědět na moji otázku, proč že je ten řidič tou novelou tak vystresovaný ? Jestli snad řidiče tolik vystresuje , že by měl dodržovat daný zákon ( k žádným zásadním změnám pravidel vůbec novelizací nedošlo) , ať se nestresuje ( to není zrovna to ořechové , jezdit pod stresem) ať nejezdí , ať si na to najme lidi zodpovědnější

No vidíš,koukej se na situaci mrknou okem podnikatele...ten může za vše))
Až Ti bude chybět díky stavu naších komunikací(přetížených kamionovou dopravou)půl hodiny do schůzky se švýcarským investorem a budeš imrvére na každý zebře stavět děsně nedočkavým gerontům,batůžkářům ....chci Tě vidět

Erin
Člen
# Zasláno: 7 Led 2007 23:01
- Nahlásit

Sylva

Jak by dopadlo Tvé dítě, v kočárku na tomto přechodu???Chce to prostě jen předvídat,to je vše.

Já zatím nemám zájem se s Tebou někde setkávat,není důvod,víš...))

mac1
Člen
# Zasláno: 7 Led 2007 23:34
- Nahlásit

Erin
jedu-li na opravdu důležitou schůzku ( v tom případě opravdu sama neřídím) , pak varážím s dostatečnou časovou rezervou , věř tomu, že těm "gerontům a baťůžkářům" je jeho spěch ukradený a právem je nezajímá. ....a čím že tedy ta novela zákona stresuje řidiče ?

mac1
Člen
# Zasláno: 7 Led 2007 23:35
- Nahlásit

Erin
máš pravdu ,předvídat je potřeba a hlavně za volantem, protože v autě jsi silnější

wikyp
Člen
# Zasláno: 8 Led 2007 10:14
- Nahlásit

sarax
vono i v týhle se může zranit...

hledat výmluvy může. Zákon však jasně říká, že se má věnovat plně řízení vozidla a jak jsem psal, výjimky nejsou. Krom toho, manželka se starala o dítě, takže je výmluva bezpředmětná. Pokud by chtěla něco dosvědčit, okamžitě bych odpověděl, že se starala o dítě, proto nesledovala dění na vozovce. Ale tobych nechal, až zda Sylva se půjde optat na policii, co jí řeknou.

wikyp
Člen
# Zasláno: 8 Led 2007 10:17
- Nahlásit

sarax
vykašlala se na ně...
Je to na každém, co si kdo nechá líbit a dovolí, aby to někomu prošlo.
Případ, který Sylva popisuje je z logického uvážení chybou obou účastníků dopravní nehody. Ale proto by měla zajít na policii a zeptat se, co na to zákon, neboť zákon někdy logiku opomíjí.

Misery
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 04:34
- Nahlásit

sarax
Hele ty par dni pred porodem jezdis autem? Neni to zbytecny riziko?

No jinak co kdyby ten ridic vezl tehotnou manzelku do porodnice a nebo by jel s nekym zranenym k doktorovi? Ma zavolat sanitku? Ok...takze co kdyby toho psa srazila sanitka? Pak by to bylo nejspis v poradku. Ne, podle me si proste ma clovek psa drzet, alespon za obojek (pokud to vzrust psa umoznuje samozrejme).

Jinak pochybuju, ze by se narazem do ziveho tvora sedrel lak, spis se mohla trosku promacknout karoserie, kdy vyklepani plechu zpet IMHO nebude stat vic jak 2 tisice, ale jestli opravdu dal 10 tisic za nalakovani auta, tak je to taky zadostiucineni ne? Taky musel neco zaplatit...pokud jde teda o to, aby byl nekdo potrestan...

wikyp
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 11:19
- Nahlásit

Sylva
O té firmě ti to přece nemůžu prozradit. Co dyž seš ten prokletej řidič?
Já myslel jako např. obor podnikání té firmy a pokud třeba víš jeho postavení v té firmě

wikyp
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 11:22
- Nahlásit

sarax
a dítě má být v autosedačce schváleného typu
vono i v týhle se může zranit když to bude malý...a pak je mi na draka že to byl schválenej typ...
Z pohledu zákona se jedná o velice důležitou věc, jako je prostředek schváleného typu. Mj. autosedačka umožňuje, aby se řidič plně věnoval řízení vozidla a nemusel se otáčet za dítětem v případě, že je řidič ve voze sám. Mohla by jsi také říct, že se nebudeš pouta pásy, protože se stejně můžeš zabít, i když je máš. Ale před zákonem s tímto tvrzením neobstojíš, i když je to částečně pravda.

<< . 1 . 2 . 3 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání