| Autor |
Zpráva |
Sylva
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2006 23:41
- Nahlásit
Mucholabka
Týjo...ste museli bejt ale unavený
|
Lexa
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2006 08:54
- Nahlásit
Mucholabka
No,ono je to u nas komplikovane - nejdriv manzel vyveze nas s dcerou a malym pejsanem na Kavky,na velkou louku,my tam zustaneme tak 2 hodinky,aby se Max vybehal,potom se zas manzel vraci spolu s velkym pejsanem (neni "behaci",tak tam dlouho byt nechce) a vencime celou smecku jeste hodinku.
A potom jsme fakt unaveny Sice smecku utahame,ale ani my uz odpoledne nejsme schopni nejakych aktivit
|
Misery
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2006 13:56
- Nahlásit
Ja furt nevim, proc tu mluvite o vsech ridicich jako o hajzlech...urcite taky mate auto. A kdyz vsechny lidi na prechodu poustite (i tam, kde je za sebou 8 prechodu na jednom kilometru), tak urcite se vam stalo, ze nekdo stal na prechodu, vy jste zastavili, ale ten clovek vubec nechtel prejit, jen tam proste tak postaval. Ono pak docela prejde cloveka chut, zastavovat jenom, kdyz vidi, ze nekdo stoji u prechodu. Proste chodec ma dat vedet, ze chce prechazet. Rozhlidnout se, pripadne trosku nakrocit, aby byl videt umysl.
|
Lexa
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2006 14:23
- Nahlásit
Misery
mluvite o vsech ridicich jako o hajzlech
no to nemluvime,ale mas jiny vyraz pro cloveka,ktery ani nezpomali,kdyz vidi na prechodu chodce?A ze takovych je dost...Stejne,jako chodcu,ktere skacou primo pod kola projizdejicim autum 50 metru od prechodu nebo (vidim to denne) v klidu prechazeji frekventovanou krizovatku na cervenou.Ale to neni ten pripad,ze ?
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2006 14:34
- Nahlásit
Lexa
Je docela dost možný, že si ten řidič myslel (i když by neměl), že to před chodcem stihne přejet, mohl kvuli tomu i trochu přidat a pesan byl kus před člověkem a tak ho sejmul... Pokud je to fakt velká silnice s ostruvkama pro tramvaje, je to docela pravděpodobný, i když by se to stát nemělo...
Prostě podle mě byla smůla, že pesan se u té nohy o ten kousek předběhl a říkat, že "kdyby tam šel člověk" je sice pěkný, ale v té chvíli by možná ten řidič reagoval úplně jinak...
Každopádně podle mě taky zastavit měl, pokud už na přechodu viděl člověka, ale spousta řidičů to nedělá. Když jsou víceproudý silnice, kolikrát se mi stane, že v jednom pruhu mě řidič pustí, ale druhýmu se nechce čekat, tak ho objíždí a za tim prvnim autem mě málem srazí, ale tak to bohužel chodí a člověk si musí na tohle dávat pozor...
|
Lexa
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2006 14:41
- Nahlásit
Eimy
plne souhlasim
|
moll
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2006 15:01
- Nahlásit
pokud mám zastavit na přehodu pro chodce, tak se nejdřív podívám do zpětného zrcátka a koukám, ja kreaguje řidič za mnou .... hodněkrát jsem už viděla, jak první řidič zabrzdil a dával přednost a mezitím do něho narazil jeden nebo dva zezadu - tím toho prvního postrčili dopředu a ten srazil chodce. takže špatně. a k těm chodcům postávajícím u přechodu bez záměru přejít - to je fakt k vzteku. stejně jako kdzž se vám přes přechod těsně před autem přeřítí kluk na kole - však má předniost, ne, - tak prostě jede po dlouhém chodníku a do silnice prostě skočí. to je pak fakt test postřehu a kvality brzd
|
Misery
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2006 16:30
- Nahlásit
Proste pes ma jit u nohy, zvlast na prechodech, ktery jsou delsi, jezdej tam tramvaje, nebo jsou jinak neprehledny - vice proude atd... Je to uplne stejne, jako kdyz pujdeme s malym deckem. Ridic sice zastavit mel, ale nemuzeme spolehat na to, ze zastavi a proto musime bejt sami opatrni a hlidat si psa ve vlastnim zajmu. Brecet potom a nadavat na vsechny okolo, to uz nic nezachrani. To je muj nazor.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2006 21:41
- Nahlásit
Zrovna dneska jsme byli na návštěvě u kámoše. Odvezli mu dědu do nemocnice se stejnou diagnózou, na kterou zemřel jeho otec. Jel za dědou do špitálu. Jel po cestě, která vede trochu bokem vesnice, je to naše "nová cesta". Na světelném přechodě mu do cesty vlezla sedmdesátiletá babina. Prý si v půlce přechodu všimla, že je červená, když na ni jely auta, tak kousek couvla, ale to tam už byl ten kámoš. A má kvůli krávě pitomé na dva roky po řidičáku. Stalo se mu to v létě. A baba prý několikrát změnila výpověď. Prý byla u holičky a ta jí to poradila. Postih důchodkyně? Nula. Bohužel kámoš jel v tu chvíli 61 km/h, ubrzdil to na 40, baba měla nohu v sádře. Pak že hajzli řidiči.
Na druhou stranu sami bydlíme u hlavní cesty, naproti nám je škola, u školy přechod, a ty svině jezdí jak trubci, když vidí přechod, ještě šlápnou na plyn... Nejradši mám blbečky "s ďuravým výfukem"-pseudotuněné auta. To se pak v noci dobře spí.
Hlavně Aša nikdy nebydlela takhle u cesty, tak ji od května učím chodit zásadně přes ten přechod (jsou před ním výstražné oranžové světla). Ale už chápe, že je rozdíl cesta a chodník. Dřív jsme bydleli v normální ulici, kde po vesnici projely tři auta za den. Než přejdeme cestu, fakt psy raději nepouštím z vodítka, nehledě k oomu, že jsou vždycky na začátku procházky připravení vyrazit.
|
Misery
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2006 22:43
- Nahlásit
Mucholabka
kdyby jel 50, tak ji trefi taky, na miste zastavi jenom novy auto, kdo ma uz trosku starsi vuz, tak nema sanci...holt duchodci jsou zlo, ja to rikam porad
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2007 08:27
- Nahlásit
Misery
holt duchodci jsou zlo
Nebudeš taky jednou důchodce?
Jednak blbce potkáš všude, mezi řidiči i důchodci a potom důchodci jsou jak malé děti, když jedeš po ulici, musíš koukat, kdo jde po chodníku a co by ho třeba mohlo napadnout. Bohužel.
Taky mi jednou vběhl před auto malej kluk, viděla jsem ho, jak se rozbíhá z chodníku, naštěstí běžel šikmo dopředu a ubrzdila jsem to.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2007 09:11
- Nahlásit
Misery
kdyby jel 50 , trefil by ji asi také, ale v okamžiku nárazu by rychlost nebyla 40, že ? To ovšem bohužel mnohým nedochází. A bez toho zla bys nebyla na světe, trubko .
|
Lexa
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2007 12:05
- Nahlásit
Misery
holt duchodci jsou zlo, ja to rikam porad
Tak to jsem rada,ze jsi je zatim neposlala do plynu...
|
Misery
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2007 15:22
- Nahlásit
mac1
nebyla by 40, byla by treba 30, upadla by stejne a nohu by mela zlomenou taky, protoze by si ji zlomila pri tom padu, takze pan ridic by o ten ridicak prisel taky....a jinak co se tech duchodcu tyce, byla to takova nadsazka, myslim, ze jedina Lola1 to pochopila.
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2007 19:45
- Nahlásit
hele nevim jak u vas, ale tady se na zelenou cela silnice prejit neda, a to i kdyz ma clovek jeste mlady svizny nohy...zelena proste jen tak problikne
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2007 22:23 - Změnil/a: Sylva
- Nahlásit
Novinka k této kauze je, že jsem se dnes dověděla, že mi předloží účet za lakování auta! Dobrý, ne?
|
Lexa
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2007 18:27
- Nahlásit
Sylva
a mas svedky,byla u toho policie (uz jsem se asi ptala) - proste muzes dokazat,ze psa srazil na prechodu?Protoze tohle:
jsem se dnes dověděla, že mi předloží účet za lakování auta!
uz je fakt moc
A co pejsan,jak mu je?
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2007 19:00
- Nahlásit
Sylva
Je mi líto komplikace na přechodu,ale psa mám vždy těsně při noze.Stejně tak, jsem kočárek s dítětem NIKDY nestrkala před sebou,ale šla s ním současně z boku!
Řidič vystresovaný novelou zákona o pozemních komunikacích,většinou i podnikající(tudíž nesedí v kanclu)se potřebuje v danou dobu dostat na dané místo(aby byl kšeft=budou i daně).Ale je šikanován děsnými pokutami a musí kolikrát chodce žádat,aby místo tlachání na okraji vozovky přešli.Dávat majzla na matky,jejíž potomci se pohybují na okraji vozovky bez dohledu(poněvadž si maminy musí nutně zdělit poslední módní trendy)
|
aren
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2007 19:05
- Nahlásit
Sylva
že mi předloží účet za lakování auta!
To je teda síla.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2007 19:35
- Nahlásit
Sylva
ať to zkusí
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2007 19:38
- Nahlásit
Erin
proč by probůh měl být řidič vystresovaný novelou zákona ? Pokuty nijak děsné nejsou , a už vůbec jimi není šikanován, je to na něm, jestli jezdí tak, že si zaslouží pokutu nebo ne .
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2007 20:53
- Nahlásit
mac1
kolik denně najezdíž za účelem vlastního podnikání???
|
moll
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2007 21:03
- Nahlásit
já myslím, že:
1) pes má jít u nohy - tím se kryje s chodcem,
2) řidič má podle vyhlášky dát na přechodu přednost chodcům
mě zase vytáčí, když jede cyklista po silnici, na křižovatce červená a on přejde na chodník a pokračuje přes přechod na zelenou pro chodce. a pak se zase přesune na silnici.....
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2007 21:07
- Nahlásit
Erin
Taky tvůj příspěvek trochu nechápu. Jestli jsi četla toto téma od začátku, muselas postřehnout, že psi mi šli u nohy. Na poslední úsek (asi 3m vozovky) pes bohužel trochu zrychlil a já ho nestačila zabrzdit. Řidič své auto taky ne. Uznávám, že to byla smůla a vina trochu nás obou. Jenže on měl ten nástroj co ubližuje, nebo zabíjí, čili on má větší povinnost na přechodu než chodec. Tedy dát přednost. Tj. jezdit tak, aby to stihl. Nebyl rozhodně chudák vystresovaný. Spíš nepozorný. Vezl si svou ženu a dítě. A co řekneš na to, že psa odhozeného nárazem několik metrů před auto, ještě přejel? ¨
Svědků to vidělo spousta (lidi na zastávce), nevím ale o nikom, kdo byl známej a můžu ho oslovit. Váhám, že na zastávku vylepím prosbu, ať se mi ozvou. Cajti u toho nebyli, páč jsem spěchala s Cvočíkem na veterinu. Teď jde o to, že mi dali tel. č. (nevím vlastně na co) a já jsem je požádala o podílení se na nákladech na vet. ošetření. On hned začal agresivně "kopat" a pak ještě přidal tu hrozbu, že předloží účet za lakování auta. Kéž by jo, tím by dal sám důkaz, že se to stalo a žeho rychlost nebyla přiměřená.
Jinak Cvočík je už dobrej. Jsem děsně ráda a potajmu ho pozoruju, jestli se nepohybuje nějak jinak atp. Bojím se, jestli se neukážou dodatečně nějaké důsledky. Víte o něčem na co se mám připravit?
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2007 21:19
- Nahlásit
Sylva
myslím, že už je to dost dlouho, že snad nějaké další problémy se už neobjeví...ale nejsem lékařka, ale držím palce
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2007 21:26
- Nahlásit
Erin
nevím kolik najezdím denně , ročně najezdím kolem 30.000 km, ale kvůli vlastnímu podnikání prakticky nejezdím , není důvod , proč se ptáš ? A můžeš mi teď ty odpovědět na moji otázku, proč že je ten řidič tou novelou tak vystresovaný ? Jestli snad řidiče tolik vystresuje , že by měl dodržovat daný zákon ( k žádným zásadním změnám pravidel vůbec novelizací nedošlo) , ať se nestresuje ( to není zrovna to ořechové , jezdit pod stresem) ať nejezdí , ať si na to najme lidi zodpovědnější
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2007 21:32
- Nahlásit
Sylva
obavam sa, ze jedine co dosiahnes, je, ze dostanes pokutu za ohrozenie bezpecnosti cestnej premavky. Pes nie je chodec a nemoze si vynucovat prednost na prechode a ani chodec nemoze na prechod vstupit vtedy, ak by vodic musel reagovat nahlou zmenou rychlosti jazdy. Ak bol prechod deleny nastupnym ostrovcekom, ide o prechody dva.
Ale priznavam, nie som odbornik na Vase dopravne predpisy...
Bud rada, ze je Cvocik v poriadku.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2007 21:46
- Nahlásit
jeje
pokutu nedostane ani ona ani řidič,neb nezavolali policajty, dohledaní svědci jsou na nic, řidič bude mít svědky ze svého auta .....řidič jednoznačně musel vědět, že přechází, případně že je chodcem, který hodlá přechod použít a umožnit jí bezpečný přechod silnice , to se nestalo. Chápu , že byla Sylva v šoku, ale měla trvat na zavolání policie , řidič by zkrotnul. Z vlastní zkušenosti při dopravní nehodě doporučuji, volejte vždy policii, i když škoda nepřesáhne 50.000 .....nevěřte viníkovi nehody, že svoji vinu uznává a že to vyřídíte přes pojišťovnu, že je zbytečné čekat 2-3 hodiny na policajty.
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2007 23:07 - Změnil/a: Sylva
- Nahlásit
jeje
To, že nakonec budu popotahovaná nejvíc já mě napadlo. Proto jsem toto téma vlastně založila s dotazem, je li mou povinností mít psa vodítku, používám li přechod. To na mě totiž řidič hned vyštěkával. Že psa srazil jsem ještě brala - nestihl zareagovat. Ale to dodatečné přejetí mě vytáčí. Kurňa chrápe, nebo co? A pak ještě jeho reakce..
mac1
Máš asi pravdu. Dodatečně je to jen ztrátu času a nervů. V tom momentu mě samo nejvíc zajímalo, aby můj prďola přežil, čili byl co nejdřív u veta. Byla jsem vyděšená, nemá li skrytá zranění. Za jak dlouho by asi cajti přejeli? Jde li o lidský život, věřím, že co nejrychlej, ale říct, že jde o psa.. Už jednou jsem čekala, když Cvočíka napadl pitbul a potom ještě jeho páneček mě. Stáli jsme tam hodinu, než se páni přinesli jak "poklad" na lopatě. Život prostě nahrává lumpům. Ale díky, že mě tato zkušenost stála jen pár set a snad bude Cvočík fakt v pohodě.
Slyšela jsem kdysi o epilepsii, jako důsledku takových, zdánlivě banálních zranění. To by asi musel mít zraněnou šišku, ne?
Díky všem za názory, pochopení a rady!
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2007 00:15
- Nahlásit
Sylva
Sylva, pes moze byt na ceste len vedeny, a pes moze byt vedeny nielen na vodzke, ale aj na zaklade vycviku (chodza pri nohe). Osobne cez neprehladnu cestu, alebo v neprehladnej situacii VZDY vediem psa na vodzke, alebo za obojok, pretoze nikdy neviem kto napriklad aj nedopatrenim o mojho psa zakopne, ci uz z predu, alebo zozadu. Obzeram sa, ci nieco odniekial nejde, niekomu sa vyhybam, mozem psovi bolestivo stupit na nohu aj sam a mozem pri tom vsetkom potrebovat urobit pre psa uplne neocakavany pohyb a ked ho mam v ruke, vzdy presne viem kde je, aj bez toho, aby som sa na neho musel divat.
Na to dodatocne prejdenie, mozno vodic vobec nevedel, kde ten pes vlastne po naraze je a par metrov pred auto z Oktavie na zem vodic vobec nevidi. Ale nebol som tam, tak to tazko mozem posudit...
|