Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Jaké si myslíte, že jsou nejlepší granule - značka??
<< 1 ... 36 . 37 . 38 . 39 . 40 . 41 . 42 . 43 . 44 . 45 . 46 . >>
Autor Zpráva
Maya
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 11:48
- Nahlásit

mallos
Já do us nejezdím mám info od lidí, co mají stejné plemeno jako já a co do granulí jsou jako já dá se říct informovaní laici,
hodně jich čerpá info i z placené služby zabývající se kvalitou granulí, te´d si nemůžu vzpomenout na odkaz, mám to někde doma

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 11:53
- Nahlásit

mallos
No jinak podle nich se dost často liší kvalita konzerv a granulí jedné značky, škoda, že neznají evropská krmiva a nehodnotí je taky, já kupuju konzervy Porta21 a Almo Nature, tak až debata o nich, že to jako neznají, mě přiměla se podívat kdo to vyrábí, do té doby jsem koukala jen na složení a ono je to obojí italský navíc ještě u AN kromě made iin italy taky produce in thailand

mallos
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 12:44
- Nahlásit

ted jsem obdrzel info, ze se fromm udajne vyrabi pro EU v anglii. nechtel bych vypadat jako nejakej kverulant, takze pokud se chce se mnou nekdo hadat, nejdu do toho. prodavam, jak jsem koupil...

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 12:52
- Nahlásit

mallos
Tak možný je všechno, ale pak je teda otázka, proč už se u nás neprodává běžně a všude jako na běžícím pásu jako třeba Arden Grande nebo i jiná evropská krmiva. Zatím teda je spíš nedostatkový stejně jako to ostatní dovážené z us.

mallos
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 12:59
- Nahlásit

Maya
nedostatkovy?

Alka
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 13:08
- Nahlásit

asi myšleno, že je k dostání jen ve dvou e-shopech, ne?

Alka
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 13:11
- Nahlásit

mallos
hele a kde jsi slyšel že se Fromm vyrábí v anglii? Je to zase jedna paní povídala, nebo to můžeš nějak podložit?

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 13:16
- Nahlásit

Alka
asi myšleno, že je k dostání jen ve dvou e-shopech, ne?
přesně tak, a oba ty shopy patří myslím stejnému majiteli
no prostě mě to štve, protože pak musím Fromm buď objednávat zvlášť a nebo musím vzít jinde něco jiného

Kaccka
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 13:30
- Nahlásit

mallos
Alka
ja myslim, ze neni duvod neverit tomu, co vyrobce Frommu sam uvadi na webu, a to, ze veskery produkty jsou vyrabeny v USA.

Doslova je tam tohle: All of our dry pet food and treats are made in the USA at our own USDA-inspected plant in Wisconsin. Our current can foods are made in the USA at a USDA-inspected plant in South Dakota with 100% human food ingredients.
http://www.frommfamily.com/frequently-asked-questi ons-general.php#q6

Alka
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 13:32
- Nahlásit

a nezkoušelas někdy kontaktovat nějaký ty jejich zástupce? třeba by ti to dovezli až domů....

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 13:38
- Nahlásit

Alka
a nezkoušelas někdy kontaktovat nějaký ty jejich zástupce? třeba by ti to dovezli až domů....
to bylo na mě?

mallos
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 13:43
- Nahlásit

Alka
je to na pul jedna pani povidala, mam to od distributora zdejsiho dovozce

Maya
od toho sameho cloveka mam to, ze tento dovozce toto krmivo nechce distribuovat, ale pouze prodavat na svych eshopech, takze tohle krmivo pravdepodobne jinde nesezenes

Alka
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 13:43
- Nahlásit

Maya
jojo

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 14:08
- Nahlásit

mallos
No to je teda pěkně na.. nic.
Alka
Těžko mi osobně povezou pytel nebo dva, oni to posílají přepravkou, tudíž já to mám jeden balík navíc, kdy musím ještě někoho zmermomocnit, aby byl celý den doma a převzal balík, kdežto já potřebuju objednávat i pro další zvířata, takže preferuju shopy kde mají zboží nejen pro psy, ostatně v tom shopu s Frommen nemají pro psy ani pořádný mlsky nic, tam se nedá objednat fakt nic jiného než granule, no a tak udělám velkou objednávku a nechávám si to poslat poštou, tam si to můžu vyzvednou kdy chci
prostě ten balík s Frommem pro mě znamená starost navíc
už aby tu měli Artemis pro malá plemena, pak od Frommu zdrhnu hned a fofrem

Alka
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 14:20
- Nahlásit

Maya
jasně chápu, nám bohužel Artemis neseděl, takže chvilku u Frommu zůstanem

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 14:23
- Nahlásit

Alka
Jo jasně, v takovém případě se člověk holt obětuje. My měli Artemisu zatím jen jeden pytel a v pohodě, tak uvidíme, až dorazí další receptury. Jestli to teda někdy bude.
Nám zase neseděl Canine caviar, prostě stane se.

mallos
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 14:25
- Nahlásit

Maya
kdyz jsem si objednaval naposledy artemis, ptal jsem se na to a mala plemena by pry mela byt behem prazdnin

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 15:11
- Nahlásit

mallos
Tak to dík za info, to by bylo super.

Rada
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 22:39
- Nahlásit

mallos

s tebou nemá smysl vůbec diskutovat, snažila jsem se slušně a bez navážení. jestli si myslíš, že mé výpočty jsou hloupý tak O.K.
kolik má bílkovin kuřecí moučka opravdu netuším, asi to bude propastný rozdíl.

mallos
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2010 07:35
- Nahlásit

Rada
promin, ale pokud se pustis do vypoctu obsahu masa a v granulich mas maso a moucku a vis obsah bilkovin pouze v mase, muze vypocet sedet jen z poloviny...

a je hloupy na zaklade takovyho vypoctu delat zaver, ze v nejakym krmivu je nebo neni tolik a tolik masa, to se na me nezlob, ale to prece musis uznat...

Alka
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2010 08:30
- Nahlásit

mallos
no já se do výpočtů radši nepouštím, protože nevim jak to správně spočítat.....ale když píšou že v artemisu je 200-300g masa na 100g granulí, tak teda mi to taky moc nesedí. Zkus si představit že v tom 13,6 pytli je cca 26 kg masa
...mi to přijde prostě moc

mallos
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2010 08:51
- Nahlásit

Alka
ano, to znamená 50-60% masa v susine, bezna krmiva v us maji od 40-60% - takhle to bude mit i ten fromm, ma maso na prvnich trech mistech...

Alka
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2010 09:09
- Nahlásit

mallos
aha, a CC to má jak?
Simtě a jak se to teda počítá? (chybí mi tu stydící se smajlík )

Rada
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2010 10:28
- Nahlásit

mallos

má maso na prvnich třech místech Nakonec tato debata byla plodná, jelikož si konečně jedu koupit velký mrazák a moje psí holky tě moc a moc pozdravujou a děkujou, už nevěděly jak mě k tomu dokopat.

mallos
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2010 10:29
- Nahlásit

Alka
cc uvádí, že mají 40-65%, bavil jsem se o tom primo na stanku cc na interzoo s majitelem a ten mi to potvrdil. tam uz se to ale pozna hur.

presne to nikdy nespocitas, ale tak nejak ti to vyjde (spis minimum nez maximum), pokud nize uvedeny granule maji 14% tuku, odhadem ho tam muze byt pridano cca 8% (nejaky je obsazen v mase), vsechny suroviny vyse nez tuk maji min 10% podilu na obsahu, pripisu tam procenta a budu pocitat s tim, ze je to odstupnovany po procentu, i kdyz to bude vic

viz artemis adult:
Kuřecí maso (výhradně použito čerstvé maso)16%, Krůtí maso (výhradně použito čerstvé maso)15%, Kuřecí moučka14%, Jehněčí moučka 13%, Krupky ječmene 12%, Celá hnědá rýže 11%, Ovesné vločky10%, Proso9%, Kuřecí tuk (konzervovaný přírodní směsí tokoferolů)8%, Brambory, Sušená vejce, Rajčatové výlisky, Lososová moučka, Losos (výhradně použit čerstvý losos), Lněné semínko, Přírodní kuřecí aroma, Lososový olej (zdroj DHA), Cholin chlorid, Sušené kořínky čekanky, Hnědé mořské řasy, Mrkev, Hrášek, Jablka, Rajčata, Borůvky, Špenát, Drcené brusinky, Extrakt z rozmarýnu, Petržel, Extrakt z yuky schidigera, Extrakt ze zeleného čaje, Extrakt z ječných klíčků, L-carnitin, Enterococcus Faecieum, Lactobacillus Casei, Lactobacillus Acidophilus, Pivní kvasinky, Sušený extrakt fermentace aspergillus oryzae, Vitamín E, Chelát železa, Chelát zinku, Chelát mědi, Síran železnatý, Síran zinečnatý, Síran měďnatý, Jodid draselný, Vitamin B1 (thiamin mononitrát), Chelát manganu, Oxid manganatý, Kyselina askorbová, Vitamín A, Biotin, Calcium pantothenate, Síran manganu, Selenit sodný, Pyridoxin hydrochlorid (vitamín B6), Vitamín B12, Riboflavin, Vitamín D, Kyselina listová

pak je tam jeste trochu lososa, to bude treba procenticko dve, faktem je, ze zbytek surovin nebude obsazen ani v radu procent, takze je mozny, ze toho masa tam bude v jednotlivych polozkach vic. Mne to vychazi okolo 50%...

Maya
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2010 10:36
- Nahlásit

Rada
má maso na prvnich třech místech
Celkem by mě zajímalo, co je ti na této větě tolik k smíchu.

MilanS
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2010 13:41
- Nahlásit

mallos

můžeš sem hodit svoji metodiku výpočtu ? Ať počítám, jak počítám, tak po odečtení vody v čerstvém mase mi to vychází na 34, max 35%.

mallos
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2010 13:57
- Nahlásit

MilanS

ve slozeni uvedenem na obale se dle affco i USDA uvadeji suroviny jiz zpracovane, v tomto pripade tedy ususene...

MilanS
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2010 14:18
- Nahlásit

mallos

ty jsi nějaký(nějaká ?) vtipálek . Tak si jenom posčítej jednotlivá procenta až po tuk. Výsledek ? 108 procent
A to tam je ještě spousta dalšího balastu v seznamu. Je to tak, že pokud je na obalu uvedeno čerstvé maso, je to VŽDY s obsahem vody. Jinak by bylo uvedeno sušené.

mallos
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2010 17:55
- Nahlásit

MilanS
ale ve slozeni se to bere po zpracovani... vis, kolik by pak ty granule obsahovali vody...

dle affco se cerstve maso udava ve slozeni po odecteni obsahu vodu...

v tom vypoctu jsem se sekl, protoze jsem to trikrat opravoval a naposled jsem si to uz nespocital...

<< 1 ... 36 . 37 . 38 . 39 . 40 . 41 . 42 . 43 . 44 . 45 . 46 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání