| Autor |
Zpráva |
Smečka
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 21:23
- Nahlásit
Úžasný exteriér, ale vezmeš ji do kruhu, ona zjistí, že nemá za zadkem ostatní a je to všechno v háji Ať dělám co dělám nemůžu to odbourat.Biluška
Já ale nemyslím že je na vině jen špatná socializace. Některé směčkové zvíře je schopné fungovat bez zbytku naprosto bez problémů, jiné nikoliv. Velkou měrou se na tomto chování podílejí geny.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 21:26
- Nahlásit
TchorSali
Píšete si ze stejného pc? To by mohlo být zajímavé.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 21:28
- Nahlásit
Tchor
delat s nima spolecne ale s tebou mam to jednodussi delam pripravu na obrany coz jsou perfektni lovecky hry a to muzes delat treba s peti stenatama najednou...
S timhle bych taky polemizovala. Pokud to teda neberes z hlediska figuranta a kruhovky.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 21:30
- Nahlásit
Smečka
Velkou měrou se na tomto chování podílejí geny
To bohužel taky . U šeltií je bázlivost dost velký problém, který se v jednotlivých liniích přenáší. Ovšem třeba Hessi byla taky coby štěně dost nevyrovnaná a bázlivá. Výchovou a socializací jsme to všechno zvládly a je z ní špičkový pes. U Bonky jsme tu socializaci nestihly kvůli té zlomenině a už se mi to nedaří dohnat. O trošku se to snad ještě zlepší, přece jen je jí teprve rok, ale v nějaké velké zlepšení nedoufám.
Některé směčkové zvíře je schopné fungovat bez zbytku naprosto bez problémů, jiné nikoliv
U nás teda zbývajících deset je naprosto bez problémů. Spíš mám někdy problémy zvládat jejich nároky na individi činnost.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 21:31
- Nahlásit
gabi
to teda znamena že mi už Šmudlíka nepotrha a teda sa nemusím báť prísť?
no to nevim - zalezi na tom, zda bych u toho byl driv, abych stihnul pana smudlika odkopnout do dostatecne velke vzdalenosti. pokud ne, sebeobranu panu aronkovi zakazovat nebudu.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 21:33
- Nahlásit
Tchor
Sali
co buh spoji,...
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 21:44
- Nahlásit
argosek
a ty mi napiš ten meil co a jak a kdy
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 21:50
- Nahlásit
Smečka
Některé směčkové zvíře je schopné fungovat bez zbytku naprosto bez problémů, jiné nikoliv. Velkou měrou se na tomto chování podílejí geny.
Mám stejnou zkušenost, naši psi mají socializaci a mládí naprosto stejné, a přesto se někteří chovají úplně jinak...mám tu absolutní nezájemce o druhé psy a i naopak závisláky na ostatních psech. U psů, co s nimi necvičím, je mi to fuk, ale u psa na výcvik je to dost podstatný problém, pokud se pořád ohlíží, co na to "ti druzí", nebo jsou bez opory smečky nejistí. Pak ty výkony většinou nestojí za nic.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 22:10
- Nahlásit
Smečka
ne mame kazdej svuj komp
All
To co jsem popisoval bylo rozjizdeni malejch stenat ktary opravdu bez problemu jde delat s nekolika stenatama najednou ty zvirata se v tom lovu hadru nadherne povzbuzujou jde to paradne. Kruhovku jsem na mysli urcite nemel protoze ji povazuju u vetsiny zvirat za skodlivou.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 22:15
- Nahlásit
ne mame kazdej svuj komp Tchor
Tak jste doufám aspoň ve stejné místnosti
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 22:27
- Nahlásit
Nee jsme kazdej v jinym patre ja delam na fotkach ze vcerejska a dole uz asi spi.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2008 10:03
- Nahlásit
Ebony
naši psi mají socializaci a mládí naprosto stejné, a přesto se někteří chovají úplně jinak...mám tu absolutní nezájemce o druhé psy a i naopak závisláky na ostatních psech. U psů, co s nimi necvičím, je mi to fuk, ale u psa na výcvik je to dost podstatný problém, pokud se pořád ohlíží, co na to "ti druzí", nebo jsou bez opory smečky nejistí. Pak ty výkony většinou nestojí za nic.
naprosto souhlasím, mám podobný pozorování.
bylo rozjizdeni malejch stenat ktary opravdu bez problemu jde delat s nekolika stenatama najednou ty zvirata se v tom lovu hadru nadherne povzbuzujou jde to paradne.
Tchor ano, to souhlasím, příprava před prodejem, mám i pěkná videa z Dantero kennelu, kdo grupa malinušek loví figuranta v ringo kalhotách, a on pak chodí ověšený hroznem cukajících bazilišátek. Nedělala bych to ale u skupiny různě starých a už odrostlých zvířat.
Vyvázat nebo rozdat lidem aby je drželi jednotlivě, a přenos emočního vyladění ano, ale NE pustit najednou za jednou kořistí.
Tohle projde jen u magorů zamčených do kořisti, co neřešej toho druhýho a jen se věšej kde je zrovna místo, pak můžeš dělat efektní zádrž figuranta skupinou psů....ale neprojde to u učení se sebevědomí a samostatného projevu.
|