| Autor |
Zpráva |
Walda
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 00:12 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
PetraK
Proběhnout se čokli můžou předem na louce vedle cvičáku a pak společně na začátku hodiny na cvičáku. Tím se vždycky začíná.
Jo a různý rušivý elementy v kurzech máme, s nimi se počítá a jim se to spočítá.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 00:13
- Nahlásit
Walda
Ale třeba to právě půjde líp.
mám teda k Ešusovi případně přibalit i skelet a dyby nám to nešlo, tak nastoupit na plac se skeletem?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 00:15
- Nahlásit
Walda
O,Ká, a cvičíte teda i teď přes budoucí prázdniny? A berete do hodin i magory? Je nějaká zkušební hodina u vás?
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 00:15 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
PetraK
Ale ber jedině drajvovej skelet, aby s tebou zavičil.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 00:17
- Nahlásit
PetraK
Cvičíme v červenci, v srpnu je cvičák zavřenej.
Magory berem.
Zkušební hodina se dá dohodnout.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 00:17
- Nahlásit
Walda
já myslim, že bude stačit, dyš ho nechám kapek odležet jako tudle na chalupě, to se mnou zacvičilo až až
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 00:18
- Nahlásit
PetraK
ho nechám kapek odležet
To bude stačit, pak už běhá sám.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 00:19
- Nahlásit
Walda
Cvičíme v červenci, v srpnu je cvičák zavřenej.
aha, to je díky mojí dofče-nedofče komplïkovaný, tak radši - ať to tady nazapchávám - najdu na stránkách tvoje mobilní číslo - myslím, že tam je, že jo? a zavolám? Můžu?
Magory berem.
to děláte chybu, páč se vám tam asi nasáčkujem a todle ste ešče neviděli
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 00:21
- Nahlásit
PetraK
Pokud moje číslo není někde tady, tak je na stránkách Helppsa.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 00:21
- Nahlásit
Walda
To bude stačit, pak už běhá sám
jo, ale třeba "K noze!" ho nějak moc nebralo
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 00:22
- Nahlásit
Walda
stránkách Helppsa.
já vím,díkec a tak se ozvu, ať tady nedělám O.T.
třeba se uvidíme i jindy než na 5xP
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 00:24
- Nahlásit
PetraK
"K noze!" ho nějak moc nebralo
Ale vysílačku mělo určitě super. Když se mu udělí ta správná rychlost, dobře drží směr a na konci okamžitě zalehne.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 00:27
- Nahlásit
Walda
Jo. Zmrzlejch štěňat mám plnej mrazák, už je ani nerozlišuju od kuřecích skeletů a krmím tím, co mi přijde pod ruku. Takže je naopak nebezpečí, že příští rok rozmrazím k výcviku kuřecí skelet. Ale třeba to právě půjde líp.
pane waldo, nemoh bych si u vas to mrazeni outsourcovat?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 07:54
- Nahlásit
Tchor
Walda
argosek
Bych se zdovolením přidala k těm stejně starým štěńatům. Za poslední dva roky jsem měla čtyři štěńata (tři od malička, jedno cca od roku). Věkový rozdíl je následující - Winky, půl roku od ní Lilátko, půl roku od Lilátka Bon-Bon. Do toho na podzim přišla Wanda, skoro stejně stará jako Winky (v té době jim byl rok a kousek) . Výchova všech čtyřech byla naprosto bez problémů. Fixovali se na mě, nikoliv na ostatní jedince svého druhu. Spolu si akorát krásně hráli, popřípadě se rvali o hračku . Svůj vliv na to určitě měl fakt, že se jedná o snadno vychovatelná plemena (snad s vyjímkou té malamutky) .
Teď mám opět dvě stejně stará štěńata. Rozdíl mezi nimi je přesně pět týdnů. Ang. setr a kříženec foxteriéra. Jak už jsem psala výše "Malý brácha - fox." přesně opakuje to, co udělá "Velký brácha - setr". Na jednu stranu je to k zešílení. Na druhou se toho dá krásně využívat, protože Malý je fakt malý (cca půl kila, 12 cm v kohoutku) a není nikde vidět. Naopak "Velký" je kolohnát, je bílý a vidím ho naprosto všude. Takže vím, kam mi zmizel Malý
Té fixaci na jedince svého druhu se dá hravě předejít tím, že se věnujete každému zvlášť. Jdu si na zahradu hrát s foxem, zavřu setra doma. Jdu na vycházku se setrem, zbytek smečky zavřu doma. Nesmí být prostě pořád spolu, musí dostat čas, který mají jen pro svého člověka. Je to časově dost náročné, ale funguje to
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 14:47
- Nahlásit
Biluška
Té fixaci na jedince svého druhu se dá hravě předejít tím, že se věnujete každému zvlášť. Jdu si na zahradu hrát s foxem, zavřu setra doma. Jdu na vycházku se setrem, zbytek smečky zavřu doma. Nesmí být prostě pořád spolu, musí dostat čas, který mají jen pro svého člověka. Je to časově dost náročné, ale funguje to
a to je to podstatné, co tu nikde nezaznělo!
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 14:52
- Nahlásit
Dotaz na citovanem foru byl ale o dvou stenatech v prazskem byte, pri nastupu na VS.
Nehlede na to ze se to da v pohode udelat i bez rozdelovani, ale...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 15:20
- Nahlásit
Tchor
I v pražském bytě a při nástupu na VS se to podle mě dá zvládnout. Jde o to kolik tomu člověk chce obětovat. Ale osobně bych do toho nešla, nevím proč si zbytečně přidělávat starosti
Nehlede na to ze se to da v pohode udelat i bez rozdelovani, ale...
Jak? To mě docela zajímá, ušetřilo by mi to dost času.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 19:26
- Nahlásit
dat tem psum vetsi zabavu s tebou nez sami mezi sebou, ale prace to da asi vic. nez s tim rozdelovanim.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 19:54
- Nahlásit
Tchor
dat tem psum vetsi zabavu s tebou nez sami mezi sebou
jak si to představuješ v praxi? Mám teda bujnou fantazii, ale tohle si neumím ani představit. Ať mě napadne jakákoliv hra začnou mi při ní ti psi smečkovatět. Když jim házím balonky nosí mi je akorát Hessi a Puma. Pro zbytek je mnohem větší zábava honit Pumu, ječet na ni a snažit se jí balonek ukrást. Svůj nechají ležet, ani se na něj nepodívají. Když se jim budu schovávat opět mě hledají jako smečka a užívají si to spolu. Když je vysílám okolo stromů běhají jako smečka. Okolo běží všichni, ale víceméně to opět vede Puma a ostatní prostě běží za ní, aby ji dohnali. Neumím si představit jak by si tyhle hromadné hry měli užít víc se mnou než spolu.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 20:38
- Nahlásit
Biluška
Podle mne ta smecka nevadi do okamziku kdy te prestanou potrebovat a vnimat. Taky mi spolecny veci delaj ve smecce, ale porad jsou jednotlive ovladatelny a kazdej za sebe me sleduje.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 20:40
- Nahlásit
Tchor
Taky mi spolecny veci delaj ve smecce, ale porad jsou jednotlive ovladatelny a kazdej za sebe me sleduje.
Jistě, ale toho nedosáhneš bez toho, aby sis každého jednotlivě na sebe zafixoval. Jak si v praxi představuješ tohle - dat tem psum vetsi zabavu s tebou nez sami mezi sebou . Míním tím v situaci, kdy jsou dvě malé štěňata.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 20:47
- Nahlásit
delat s nima spolecne ale s tebou mam to jednodussi delam pripravu na obrany coz jsou perfektni lovecky hry a to muzes delat treba s peti stenatama najednou.... Obcasnemu oddeleni se nevyhnes nikdy , ale neni nutne je oddelovat porad.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 20:54
- Nahlásit
Tchor
delam pripravu na obrany coz jsou perfektni lovecky hry a to muzes delat treba s peti stenatama najednou....
To jo. Přetahujem se taky a to jde fakt se všema naráz.
Obcasnemu oddeleni se nevyhnes nikdy , ale neni nutne je oddelovat porad.
Já je neodděluju pořád, to si nerozumíme. Skoro pořád je celá smečka pohromadě. Ale čas od času si vezmu některé štěně a jdu si pohrát jenom s ním. Nebo ho vezmu ven samotného. U Bonnie jsme tohle zanedbali (měla jako malinká tu zlomenou nohu) a dost se mi to mstí. Jde-li ven se smečkou je to v pohodě. Je-li sama třepe se strachy jak ratlík. Na výstavách je to dost problém. TAkže u ostatních si dávám bacha, aby byli naučení, že můžou být sami. Ať už se mnou, nebo úplně sami. Ale rozhodně se nedá říct, že by byli pořád oddělení.
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 20:57
- Nahlásit
argosek
jelikoz pan aronek je ponekud "citlivy". ale uz si docela zvyk a zvlada i necekane narazy a podobne. ted me ve francii prekvapil,kdyz na nej najezene nastoupil pejsek a on jen cvak do vzduchu zubama neco jako "hej, dej pokoj" a uskocil. udelal mi radost kluk usata..ale vsak on si to vybere zas nekdy jindy, kdy neco nerozdejcha..
to teda znamena že mi už Šmudlíka nepotrha a teda sa nemusím báť prísť?
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 20:58
- Nahlásit
Biluška
prosímtě neposlouchej to, jediný čeho by došáhnul s těma společnejma hrama na přípravu kousání je to, že ti slabší se uhnou těm silnějším a nikdy nebudou dostatečně akční, neb si netroufnou být před svejma nadřízenejma..to se dá u 6 nedělních malinušek, ve 12 týdnech už se u toho servou do sebe...já e zařekla, že to už nikdy nebudu kometovat, ale tohle už mě fakt nedá....ubíjet individualitu, to by bylo na obrany to pravý.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 21:02
- Nahlásit
Sali
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 21:02
- Nahlásit
Biluška
Taky to tak delam. Stejne stary stenata, dve, nejdriv chodily extra se mou vsude mozne, ted uz je vezmu obcas pokupe, ale zaklad je tam indivindi. Neumim si predstavit je vychovavat v paru, co se privolani a osloveni tyka. Jinak na zahrade a v baraku je cela smecka stale pohromade, bez bitek a rozbroju 4 feny a pes.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 21:19
- Nahlásit
Taky mi to přišlo s těma společnejma obranama nějaké podezřelé. Každopádně vychovávat dvě štěňata naráz je časově hodně náročné. Můj názor - oddělovat je a věnovat se individuálně každému v maximálně možné míře a to alesoň do roka. Moje dvě štěňata budou asi nejnevychovanější psi, které jsem kdy měla, pokud se tedy nestane zázrak
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 21:20
- Nahlásit
Sali
Tak my se teda přetahujem hromadně, ale u šeltek to nejspíš neva. Na obrany stejně nikdy nebudou, máme to jenom jako odměnu. Puma je ochotná se přetahovat akorát s Armanem, nikoho jiného neuznává jako plnohodnotného protivníka a jde od toho pryč
Fifi
zaklad je tam indivindi
To musí, bez toho si to fakt neumím ani představit. Teda umím, vidím to na Bonce, je to fakt horror Úžasný exteriér, ale vezmeš ji do kruhu, ona zjistí, že nemá za zadkem ostatní a je to všechno v háji Ať dělám co dělám nemůžu to odbourat.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 21:21
- Nahlásit
Sali
nevsim jsem si ze by byla ubita nejaka individualita akorat se ty individuality dokazou spolu domluvit a nemusim porad hlidat jestli se nahodou k sobe nedostanou ty nezpravny zvirata.
|