| Autor |
Zpráva |
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 09:52
- Nahlásit
PeKrato
Jak to konkrétnē vypadá cvičení na ten balonek? Moje psy balonky moc nebavēj, z hraček je baví nejvíc kachna, tu jedinou aportujou..
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 09:56
- Nahlásit
zuzanarosakova
pes musí od mala rozvíjet kořistnický pud. Když ho má, dá se použít cokoliv. Třeba já, když si zrovna vzpomenu, že si chci zacvičit a nemám u sebe nic, stačí mi klacek, nebo klidně smotanej kapesník.
V určité fázi výcviku používám i malýho peška.
|
viky
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 10:15
- Nahlásit
zuzanarosakova
pokud je pes koristnik, tak uz zalezi jan na tve sikovnosti dokazat ho namotivovat na micek, hadici, pesik nebo cokoli s cim ty chces pracovat. Ne kazdy zvire je mickovy od prirody, ta chut se musi rozvijet a stupnovat, Ale ve smes, pokud pes ma zajem o obrany a ma vyvazeny prey a defence nebo je na obranach vice v prey, tak se nauci mit zajem i o balonek.
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 10:37
- Nahlásit
viky
zájem o balónek a kořistnický pud se musí u štěněte rozvíjet už od té doby, co si ho člověk přinese domu. A tam se asi o nějakých obranách ještě nedá ani mluvit. prostě, když má pes zájem o jakokoli kořist, má dobrý předpoklad na obrany. Ale zase pak jsou jedinci, kteří sice mají obrovský kořistnický pud, ale jsou slabí v nervech a na obrany se nehodí.
A taky mám psa, tkerej kouše bezvadně, ale balónek do huby vživotě nevzal.
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 10:48
- Nahlásit
zuzanarosakova
Místo pamlsku prostě dáš psovi potahat míček. Takže třeba při chůzi máš v ruce místo kokina míček a pes čumí na ten míček (nám se tak daří krásně pilovat oční kontakt, který jsem zpočátku chybně neřešila). Jako pochvala za hezky předvedené cvičení necháš psa ulovit míček (tzn. necháš ho po něm vyskočit, chytit si ho).
Jak píšou ostatní, je potřeba, aby pes měl kořistnický pud a na míček ho od mala učit. Já používám míček na šňůrce a s fenou se přetahuju. To ji baví nejvíc a díky tomu jsme naučili spoustu věcí, včetně aportu, který čubina z počátku vůbec neměla a nosit prostě nechtěla. Přetahování je potom největší odměna. Pamlsky už hodně vytěsňuju, to si nechávám jen na polohovky, kde mi u čuby naopak míček nefunguje.
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 10:53
- Nahlásit
PeKrato prosím vysvětlit dvě slova: kokino a polohovky díky
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 10:55
- Nahlásit
staropramen
To ty stejně nepochopíš.
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 10:56
- Nahlásit
staropramen
kokino = pamlsek
polohovky = změny poloh u psa - sedni, lehni, vstaň
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 10:56 - Změnil/a: staropramen
- Nahlásit
Díky,teď mi ještě prosím vysvětlí co je to pamlsek
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 11:00
- Nahlásit
pajda222
Prosím vysvětlit to cvičení na hadici. To jako normoš zahradní hadici? Dyť to musí být hned překousaný, ne?
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 12:45 - Změnil/a: pajda222
- Nahlásit
Biluška
o hadici psala viky, já místo hadice používám malého peška.
Ale dle mého tu hadici používá jako traverzu.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 13:02
- Nahlásit
pajda222
o hadici psala viky,
aha, tak sorry.
Ale dle mého tu hadici používá jako traverzu.
Zbytečně měkký, takhle pořádných výsledků nikdy nedosáhne
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 14:03
- Nahlásit
Biluška
Co ty víš, třeba to jsou ty tvrdý, černý s prouhama. Ty jsou jak betón.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 14:04
- Nahlásit
pajda222
Co ty víš, třeba to jsou ty tvrdý, černý s prouhama. Ty jsou jak betón.
No tak na štěňata snad jo... ale kvalitní ocel je kvalitní ocel
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 14:09
- Nahlásit
Biluška
Také nedám na svou titanovou tyč dopustit, myslím si, že to s ní v kynologii dotáhnu hódně daleko.
|
viky
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 17:06 - Změnil/a: viky
- Nahlásit
pajda222
mily pajdo, je videt, ze nevis a v metodice mas jeste velky rezervy
Hadice se pouziva dvouplastova vysokotlaka, ta se hned tak nerozkouse, udela se s ni vice prace nez s mickem. A rozhodne ji nepouzivam jako traverzu.
Nezatracuji psa jen proto ze nechce micek, pac jsou i jiny odmeny, vis
Jinak moje reakce na to ze pokud ma pes obrany nauci se mit i zajem o micek, byla minena k jiz starsimu psu, ktery nema zajem o hracku.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 18:48
- Nahlásit
vikysuper,o hadici jsem jeste neslysela a to uz dlouho cvicim,zadnou metodu nezatracuju a kazda metoda ma neco do sebe,mi pouzivame pesecka a balonek,muzes mi vysvetlit co a jak,diky moc.
|
viky
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 19:32
- Nahlásit
nemethova5
uz mas to stene ? Pisni mi na mail, zkusim ti hodit naky info, v podstate principove je to stejny jako s tim mickem, jen pes se drzi vic v drive a zabijes s tim vic veci. Taky jsem delala na micek nez jsem potkala dva naprosto uzasny lidi, kteri nemaji v kynologii u nas konkurenci a ti mi ukazali kouzlo hadice
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 19:50
- Nahlásit
vikydej mi meila,jo mam mimino,poslu fotky,ehm,trochu uz odrostlejsi,je to magor,do cviceni,muj meil je nemethova5@seznam.cz
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 20:10
- Nahlásit
vikyhele,za chvilku jdu do prace,tak se ozvu az zitra,kdyby neco,jo?jdu vytvaret pro sikmooky hodnoty,tak zatim cau a mej se.
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 20:32
- Nahlásit
Já chodim s klukama do Jaroměře... Vybavení dobrý, lidi skvělý
Pořádáme i dětský den, mikuláše, voříškariádu a třeba klubovku nebo bonitaci NO
URL
fotky: URL
|
viky
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 20:33
- Nahlásit
nemethova5
mas mail
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2010 16:04
- Nahlásit
vikycau ty taky,jinak super!
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2010 16:17
- Nahlásit
grooggy
jéje, jsem u vás na fotce
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2010 16:31
- Nahlásit
viky
A není snad jedno, jestli si pes kousne do hadice, či do pešíka? Mimochodem doma ručně dělaného, aby co nejvíce vyhovoval. Jde o to, že pes dostane za odměnu do něčeho kousnout a je úplně jedno do čeho. já při nejhorším použiju klidně i vodítko. když má pes raději kousání, než tahání se o balónek, tak proč ne, to také používám. Jen nemám rád psy, kteří jsou jen na žrádlo a nic jiného je nebaví, jelikož pak je to vidět i na té obraně, že nemaj takovej kořistnickej pud.
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2010 16:37
- Nahlásit
Ebony
Koukám pohárek, tak gratuluju (A já tam zrovna nebyla... )
Teďka nám to celý rozkopali kvůli dělání nějaký protipovodňový hráze, takže nám zatim upajzli část cvičáku + plac na obrany :-/
|
viky
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2010 21:26
- Nahlásit
pajda222
ve svy podstate je to jedno do ceho kouse, ale zarucuju ze pokud se udrzi na hadici, tak se udrzi uz na vsem, pesik je pro psa jednodussi a my na ty hadici delame zaroven zakusy a aporty. Udrzet se na pesikovi neni takovej problem, ale kluzka hadice - tam fakt uz pes musi silne stisknout, aby se udrzel.
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2010 22:58
- Nahlásit
viky
Tak s tou silou stisku to bude mít určitě co do sebe, na to to fakt může být dobré. Já jsem sílu stisku nikdy řešit nemusel, s tím jsem ještě problém neměl, teda až na jednoho psa, který ale byl na výcvik silně nevhodný a po několika měsících jsem ho přestal trápit.
Teď mám mlaďocha, kterej kouše do všeho, co mu nabídnu, tak bych tu hadici mohl aj zkusit, uvidím, jak se s tím popasuje a dám vědět, jak to dopadlo.
|
viky
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2010 23:28
- Nahlásit
pajda222
co mas za psicka ?
ja taky u psu nemam problem se stiskem a zakusama, ale tohle je super ze i kdyz nekousu zrovna tak zakusy trenuju furt vlastne. Hlavne je dulezity nespadnou do stereotypu, takze i odmeny menim. Hlavne hadice je fyzicky narocna pro psovoda, takze kdyz nemam den, tak si beru micek, tam se tak nenadru A pes ma zmenu.
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2010 06:19
- Nahlásit
viky
Mám starého, zasloužilého ovčouna, který je má srdeční záležitost. Dva velké knírače a teď jsem si udělal změnu a mám doma i dvouměsíční štěně dobrmánka, fenu. Prvně zkouším fenku, tak jsem zvědavej, jakej to bude rozdíl, oproti psům.
|