| Autor |
Zpráva |
viky
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2010 00:28 - Změnil/a: viky
- Nahlásit
pajda222
tak stenatku preju predevsim zdravi
Jinak pokud delas na zaklade pozitivni motivace a nechas psicka rust, tak to zase tak velky rozdil neni.
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2010 06:17
- Nahlásit
viky
jj, jinak dnes ani cvičit nejde. Dnes tam musí bejt radostný projev psa, takže se používají úplně jiné metody. Kde jsou ty časy, že psi chodili přibližně u nohy, s hlavou dolu a votrávený, že musej něco dělat. To se s dnešníma poslušnostma nedá vůbec srovnávat. Dědka jsem pře dvěma lety vytáhl, že si doděláme VPG3, aby to měl vše komplet a bylo mi vytčeno, že tam není radostný projev, jak by tam taky mohl být, když byl začatej po svazarmovsku a byl zvyklej si tu poslušnost odšlapat, jak zelí.
Jinak děkuji za přání zdraví. Je to zase jiné plemeno, tak jsou zas zatížení jinejma chorobama, tak jsem zvědavej. Už mejma rukama prošlo dost zvířat a setkal jsem se s kde čím. Ale vypadá dobře, je žravá, tak děláme pachové koláče a na bobrmana čuchá zatím slušně.
|
Akky0Aime
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2010 13:27
- Nahlásit
Fík
Ahoj
Kam chodíte na cvičák?
Do Jílového u Prahy, a před tím na Dobříš.
Jaké zkušenosti máte s instruktory?
Na dobříši špatné tam si nechtějí dělat konkurenci, v Jílovém super holky jsou skvělí a snažej se.
Jakým výcvikem se zabýváte?
Sportovní kynologie, trochu agility, a chceme začít Tart
Máte nějaké fotky vašeho cvičáku nebo soukromé video z výcviku?
No máme něco málo
http://aime0akky.rajce.idnes.cz/
Proč jste se rozhodli navštěvovat cvičák?
Chodím tam od 11 let, a baví mě to.
Jaké "vychytávky" používáte při výcviku, co se vám osvědčilo?
míček, plyšák na stopu, aport činka od trixi s gumovým vnitřkem, a rady zkušených kynologů jako je M. Pejša a M. Valentin
A prostě jak jste na tom?????
No poslušnost a obranu by jsme na ZVV1 zvládly, ale ta stopa tam nějak váznem.
|
EvaK
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2010 12:09
- Nahlásit
pražáci poraďte prosím nějaký cvičák, kde se cvičí na pozitivno - tím myslím kde neradí psa vycukávat, hrabat mu do slabin a klečet na něm... dík
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2010 08:15
- Nahlásit
EvaK
teda spíš by mě zajímalo kde takhle v Praze cvičí u nás třeba ne a ai na cvičákách mých známých kam čas od času zajedu zatrénovat
tak spíš napiš lokalitu Prahy a já ti písnu zda tam mám nějaký ozkoušený cvičák ) jo a taky co chceš cvičit.
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2010 09:22
- Nahlásit
Asi psa chce cvičit)
|
Amyna
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2010 18:36
- Nahlásit
Ze cvičáku jsem utekla po šesti lekcích (předplaceno deset). Čubě bylo půl roku, nedělali jsme hodinu a půl nic jiného než vpravo v bok, vlevo v bok a pochodém vchod, a do toho jsem věčně slyšela "urvěte mu hlavu". Nakonec jsem se dozvěděla, že jsem příliš benevolentní panička a že s tímhle přístupem psa nezvládnu... Jelikož je to můj čtvrtý pes, z toho druhá čubička udělala ZVV2, všechny moje holky poslouchaly a žádné jsem hlavu utrnout nemusela, vzdala jsem to a začala cvičit sama. Z holky je dneska puboška (13 měsíců), která může v pohodě a bez vodítka jak mezi lidi tak mezi psy, všechny základní povely vč. odložení zvládá, začaly jsme spolu chodit na agility, prostě pohoda. Ten cvičák je Praha-západ-Ořech, a nejsem jediná, komu jejich metody nevoněly.
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2010 19:21
- Nahlásit
EvaK
http://vycvik.hafbezobav.cz/index.php/vycvik/stran ka/1
Praha 5
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2010 19:24
- Nahlásit
Amynazaplat pan buh za nas cvicak,kde je kamaradska atmosfera a plno lidi poradi a vsechno je to v poho,ale abych psa utavila cvicenim hodinu a pul,je fakt hnus,mlademu psovy tak nanejvys staci patnact minut,no nejhorsi je kdyz je clovek zacatecnik a nevi si rady,to je pak nestesti.
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2010 19:39
- Nahlásit
Amyna
Kdysi v pravěku jsem taky chodila na cvičák, kde nás "učili" tímto způsobem a výcvikář a zasloužilí členové (všichni tehdá kolem 60 let) se vzájemně chlubili čí pes má víc prokopaný hrudník.Vzdala jsem to po třech lekcích, boxíka jsem si vycvičila sama (ne pro zkoušky, ale pro normální život, aby se mnou všude mohl a byl poslušňák). Pak jsem ještě měla dalšího boxera, dobrmanku a brazilského filu, vořecha z útulku a všechny jsem to nutné pro normální fungování naučila svépomocí. Teď těsně před 50 jsem si vzala voříška Béďu a musím po cca 4 měsících přiznat, že tenhle 12ti kilový pejsek, mě po letech donutil opět se přihlásit na cvičák. První lekce za týden a uvidíme, snad nás po pár lekcích nevyrazí.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2010 19:41
- Nahlásit
Atika
a jaký byl důvod s tolika zkušenostma začít chodit znovu na cvičák?
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2010 19:55
- Nahlásit
Atikatak to je humus teda,ja nic takoveho fakt za svazarmu nezazila,ba naopak,kdyby se neco takoveho stalo,tak by byl dotycny bez milosti vylouceny,hodne jsem se naucila a hodne mi poradili,proto nedam na svuj bejvalej svazarmovskej cvicak dopustit,ja bych spise rekla,ze vas pejsek potrebuje hodne pozornosti a hodne prace,aby se zabavil,protoze brazilaka vychovat,kdyz to ctu,taky neni nejsnadnejsi.
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2010 20:14
- Nahlásit
makrel
Potřebuju, aby mi fungoval i mezi psy. My sice ještě máme dva, pak má další "známé" z vycházek, ale prostě vidí cizího psa a přestane absolutně vnímat, fakt jsem to ještě nezažila, úplně vypne. Když jsme na louce sami, nebo jen se známými psy, tak poslechne, chodí u nohy i bez vodítka, sedá, lehá, už má i docela odložení, hezký přivolání, ale běda jak zaslechne nebo uvidí psa. Vypíná. Nechce se rvát, chce se seznamovat a hrát si, ale hned a do všeho jde děsně naplno. Vůbec ho nezajímá, jak je ten pes velký, jestli fena nebo pes. Když je na vodítku začne kvílet, dělat kotrmelce ve vzduchu, prostě šílí. Když jsme doma a venku štěkne pes, tak přistává na okně stylem, že čekám, že ho vysklí. Prostě si říkám, že se tam třeba naučí, že se musí něco dělat i ve skupince jiných psů. Nebo nás třeba po pár lekcích vyrazí. Uvidim. Nejsem žádná moc zkušená, ale prostě normálně vychovat psa, aby poslouchal zvládnu, nebo spíš do teď jsem zvládla. Ale Béďa mi zatím dává na frak. No a protože je děsný torpédo a líbí se mu něco se učit, tak bych s ním ráda zkusila agility. Ale napřed musí bejt ovladatelnej i v blízkosti jiných psíků. Asi.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2010 20:21
- Nahlásit
Atika
ale prostě vidí cizího psa a přestane absolutně vnímat, fakt jsem to ještě nezažila, úplně vypne.
Paní, vy na něho máte špatný vliv Páč u nás byl fakt hodný jako sluníčko a nic takového nedělal
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2010 20:46
- Nahlásit
Biluška
Já vim paní, jenže zasejc u vás měl na zahradě velikou spoustu psů na hraní a u nás jen dva až tři. Ne, vážně, on se s tím novým psem seznámí, prolítne a během 10 minut už je to "známej" pes a Béďa zase funguje a poslouchá líp než většina těch ostatních. Ale ten okamžik, kdy HO uvidí..... No a na ulici ho samozřejmě tady u nás pouštět nemůžu a psa při prochajdě ulicemi potkáme tak cca každý tři až čtyři minuty. Tak si to představ, to je o nervy
Okolo mě lidi znaj, že jsem vodila současně právě toho boxíka, dobřinku Atynku a filíka a chodili jak beránci i když vážili dvakrát víc než já a teď se mnou takhle cvičí tohle minipsíče. Ale já s ním chodím co nejvíc, neizoluju ho, pořád si říkám, že jednou mu to už přijde normální, ale ne, domů chodim zpocená až na pr...
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2010 20:51
- Nahlásit
Atika
tak to jo, ptala jsem se jen pro zajímavost.A nechce to jenom čas a větší pobyt mezi psy? Nemám nic proti cvičáku, ale jestli to na něj nebude moc.
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2010 21:05
- Nahlásit
No to právě chci zkusit. On už není žádný mimi, brala jsem si ho cca v 6-7 měsících, takže mu bude lehce přes rok. (je to jeden z těch pejsků od Šíblový). Možná by se fakt časem trochu zklidnil sám, ale je u nás už pátý měsíc a v tomhle žádná změna i když jinak se učí rád a je moc fajn. Chci, aby si prochajdy užíval (vlastně my oba) a nebylo to krocení dravý zvěře.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2010 21:10
- Nahlásit
Atika
my jsme prošli obdobím vrčení po všech a nesnášenlivost včetně fen i štěňat, potom pravý opak, že se vrhal za každým psem a chtěl se kamarádit a teď se to nějak stabilizovalo, že už umí i obejít na volno a k tomu psovi nejít, ale trvalo to skoro 1,5 roku.Chdili jsme na kurz základní poslušnosti a základy agi, ale nedokážu říct, jestli to pomohlo.Asi spíš ten čas.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2010 21:15
- Nahlásit
Atika
Tak to znám, něco podobného dělá Lilátko. Cizího psa teda potkáme jednou za uherský rok, páč tady nikdo se psama ven nechodí. Ale když náhodou někdo jde tak Lilie prostě MUSÍ přijít až k tomu psovi ( je jí zcela jedno essi ten dotyčný vrtí ocasem, nebo se vzpíná na vodítku a má pěnu u huby), očichat ho, pak vyhodnotí, že pro mě teda nepředstavuje žádné nebezpečí, vrátí se zpátky ke mě s výrazem "je to OK, můžeš jít dál". Bych ji zabila za tohle Jinak ji v pohodě odvolám od žrádla, od kravinců, od zvěře, od známých psů, od koní, od lidí...ale od cizího psa prostě ne.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2010 21:17
- Nahlásit
Biluška
sranda je, že ten můj si vybírá na kamarádění zasádně ty velké. Malého obejdeme těsně bez vodítka u nohy a nejde k němu a jak uvidí něco nejlépe tak 2x tak velké jak je on, např. dobrman, tak by tam celý nadšený chtěl jít se kamarádit. . Ale je fakt, že ho zastaví, pokud to není úplně blízko.
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2010 21:43
- Nahlásit
No my venku zatím běháme se stopkou, protože podobně jako psi ho samo zajímá i zvěř a koně, lidi už se naučil neposkákat, cyklisty už taky jen se zájmem pozoruje. Psíci se s ním kamarádí taky jen větší, je trochu, nebo spíš víc divokej, takže stejně velcí před ním většinou prchnou. Jemu je velikost šumák a je děsně spokojenej, když ho válcujou labíci (mezi těma má nejvíc kámošů), v pohodě jim uteče a když ne udělá pár kotrmelců a jde znovu "do boje". Zatím všechny utahal, je fakt neunavitelnej. Řikam si, ještě tak tři čtyři roky a bude z něj normální pes
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2010 21:47
- Nahlásit
Atika
u těchhle psů je asi čas ten nejlepší cvičitel, co jsem zatím pozorovala.Ale někdy to trvá zatraceně dlouho
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2010 22:02
- Nahlásit
makrel
Zase kdybych okolo sebe měla jen samý klidný poslušný psy tak zlenivím, Bedy mě drží pořád ve střehu i na ten cvičák mě na starý koulena dostane . Jinak není to výhradně cvičák pro pracáky, je zaměřenej na širší směsku plemen a spíš na socializaci a základní ovladatelnost - u toho základního kursu.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2010 22:09
- Nahlásit
Atika
aha, my už nikam chodit nebudem,ale netvrdím, že s příštím psem se to nemůže změnit. nikdy neříkej nikdy
|
Amyna
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2010 07:44
- Nahlásit
Amynazaplat pan buh za nas cvicak,kde je kamaradska atmosfera a plno lidi poradi a vsechno je to v poho,ale abych psa utavila cvicenim hodinu a pul,je fakt hnus,mlademu psovy tak nanejvys staci patnact minut,no nejhorsi je kdyz je clovek zacatecnik a nevi si rady,to je pak nestesti.
Ano, tak jsem si to pamatovala od druhého psa (třetí byl plyšák na mazlení, s tím jsem nikam nechodila), pohoda, stejně naladění lidé, pes se vyblbne a ještě navrch něčemu naučí... Bohužel. Tady mi na první lekci nabízela cvičitelka pro půl roční štěně ostnáč, prý ji tím líp přinutím k pozornosti. Někomu to vyhovovat může, znám i lidi (no, jednoho lida ), který tam chodí už rok a je spokojený, se psem má výsledky. Pro mě tenhle styl jednání s kýmkoliv prostě není.
|
Amyna
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2010 07:56
- Nahlásit
Atika
Taky mám boxíka Už druhého. První pes, kdysi dávno byl ovčoun, druhá boxerka, pak maličký, ale skvělý Shi tzu, a te´d jsem si zase pořídila pometlo boxerkový Narozdíl od té první je to palice dubová, svéráz a poděs, v zimě jsem byla přesvědčená, že jí zabiju a půjdu se udat Martě Kubišový , ale pak holka odhárala, nějak se srovnala, anebo jestli já přišla na to, jak na ní..... Není stoprocentní, to rozhodně ne, ale už je to pro radost a ne pro zlost Takže vydržte, třeba i Váš Béďa časem zmoudří
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2010 09:06
- Nahlásit
To doufám Jinak boxeři jsou prostě srdcovka, ale já jdu pomalu do věku a potom co jsem byla sama na 65 kilovýho filíka, kterej přestal chodit, musel na veterinu a zrovna nebyl po ruce druhej člověk, tak teď už jen pejsky, který unesu. Přeci jen je to na 15 let. A navíc už lovím jen v útulkách, je jich tam prostě moc. Ale boxery mám pořád ve svým okolí, jsou to hrozní klauni, úžasný plemeno. A nejkrásnější jsou zlaťáci s malinko bílejma znakama
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2010 21:56
- Nahlásit
Atika
ale prostě vidí cizího psa a přestane absolutně vnímat, fakt jsem to ještě nezažila, úplně vypne
Mám momentálně úplně stejný problém. Jakmile vidí jiného psa, tak neslyší, nevidí okolo a já jsem bez šance.
Dřív jsme chodili na cvičák, pak přestali. Přišlo období, když vidí psa je jako v transu. Tak jsme se přihlásili do psí školky s tím, že tam bude mít možnost pohrát si s ostatními a zvykne si na to, že poslouchat se musí i za přítomnosti jiných psů. Moc se nám to nevede zatím - psí puberta je hrozné období! Pro info: mám BSP, 15 měs.
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2010 23:42
- Nahlásit
MartinaBarney
Tak u BSP to musí bějt při jeho váze ještě o trošku hezčí podívaná . Zápis máme za sebou, polovina těch psích pubošů co tam byla se chovala skoro stejně jako Bedík, tak snad nebudem tak vyčnívat. Příští neděli jdem poprvé, tak písnu jak to šlo. Béďa je krásně motivovatelnej žrádlem, je příšernej žravec, ale v případě zaměření psa mu můžu strčit před čumák kus flákoty a on otočí hlavu (nemá čas). Vy už ste byli víckrát, a nic? Nevnímá?
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2010 23:53
- Nahlásit
Atika
Vy už ste byli víckrát, a nic? Nevnímá?
My byli ve školce - dnes zatím podruhé. A na příští hodinu si máme donést stopovačku, lepší pamlsky - párek nebo salámek a taky hračku, kterou nemá běžně k dispozici
Jinak Barney je taky motivovatelnej žrádlem, ale stejně jako u vás, jak je v blízkosti pes, tak pamlsek jde stranou.
Třeba dnešní přivolání - já utíkám, volám, Barney běží ke mě, ale jakmile přiběhne ve vteřině se otáčí a běží za psím kámošem (proč by se taky měl u paničky zdržovat, že jo).
|