| Autor |
Zpráva |
argosek
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2008 18:32
- Nahlásit
Ebony
no ty..rikalas, ze se ti na rtech delaj trhliny.
ale co - delaj, jak myslis, tady je to prodobrotu
na zebtory..jdu si povidat na www.oriflame.cz
tam to ma jinaci uroven
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2008 18:40
- Nahlásit
no ty..rikalas, ze se ti na rtech delaj trhliny.
kde? ty oriflame
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2008 18:42
- Nahlásit
já jsem na to příšla! ty jsi dealer, a chceš mi vnutit něco na hubu od oriflame...
tak tos mě říct hned, a ne tady chodit kolem horký kaše
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2008 18:43
- Nahlásit
Ebony
na minule strance.
a vibec nerus
ted zrovna pisu prispevek o
telove masce jedne slecne,
ktera ma problemy s vraskami!
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2008 18:44
- Nahlásit
Ebony
to neni pravda!
jak by rekl muj dlouholety pritel fatdog -
jste lharka prolhana, slecno ebony! :-P
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2008 18:45
- Nahlásit
argosek
to neni pravda!
jistě za pravdu se každej stydí
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2008 19:16
- Nahlásit
Ebony
a za co se stydite vy, slecno ebony?
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2008 19:25
- Nahlásit
argosek
já?! ,kruci, nic mě zrovna nenapadá...a měla bych?
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2008 09:20
- Nahlásit
Ebony
slecno ebony, to nemohu posoudit, musel bych vas videt nazivo. takhle pres internet je to osidne.
|
pomoc
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2008 10:20
- Nahlásit
Dobrý den,můžete mi někdo poct.mam psa kterýmu je 5 měsíců, ale je to hroznej závislák.Když odejdu do páce zdemoluje vše co jí příjde pod tlapky.Chodí za mnou všude kam jdu já.Schválně jde dělat něco co by neměla, jen aby na sebe upozornila.Potřebujem nějaký dobrý cvičák nebo nějakou poradnu.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2008 10:21
- Nahlásit
Ebony
Neessi
Psi, kteří jsou od štěněčího věku chováni doma, nemají v převážné většině jednoho majitele, psovoda,
To já vím,že tohle zastává a taky to na mne zkoušel,ale páč ví,jak umím parádně posílat do pr.....,tak toho nechal
a to je přesně to co mi těžce vadí a nemůžu to schroupnout Dyk to ja krávovina!!Mě se jeho názory celkem líběj( v reálu ho neznám,jen z článků ),ale tohle mě vytáčí páč to má hned na úvodní straně a jasně píše,aby se lidi neptali na to,to a to ,páč to souvisí s chovem psa v bytě a to oni zavrhují
Neessi
A to,že to na tebe zkoušel a nechal toho,páč ho odešleš někam,to přece vůbec není argument.Jde o to,že to vůbec zastává!Tys mu to nevyvrátila,jen jsi ho umlčela svou agresivitou,kterou jsi na forech pověstná Já bych pochopila argumenty,že psi po generace chovaní doma časem zchloulostiví a vrhy pak jsou tím méně odolné(to myslím také někde píše on ),ale výchova kontra chov v bytě teda fakt ne!
|
anonym
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2008 10:32
- Nahlásit
Předem upozorňuji, že nejsem fanda p.Dubového, občas mě taky něčím dostane, ale pokud dobře čtete, tak právě v tomhle má naprostou pravdu. Píše o "pracovních" psech. Tímto pojmem se fakt neoznačují domácí mazlíčci a kámoši. Pokud chcete se psem opravdu dosáhnout vyšších cílů, musí mít prostě svůj režim a toho se doma v rodině dá těžko dosáhnout. A diskutovat o tom, že přivolání má základ ve vztahu psovod a pes lze opravdu jen těžko.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2008 10:45
- Nahlásit
anonym
p.Dubového neznám, článek jsem nečetla ....Píše o "pracovních" psech. Tímto pojmem se fakt neoznačují domácí mazlíčci a kámoši. Pokud chcete se psem opravdu dosáhnout vyšších cílů, musí mít prostě svůj režim a toho se doma v rodině dá těžko dosáhnout..... mám 2 psy pracovní , lovecké, mám je doma v bytě, jsou kámoši a mazlíčci , a k tomu samozřejmě pracují , pracují skutečně, tím myslím i v praxi , a krom té praxe jsem chtěla dosáhnout i "vyšších cílů" a soutěžila na různých zkouškách , starší pes získal 4x CACT, 3x r.CACT, je šampionem práce a věřím, že podobně se bude dařit i jeho synkovi ( to je ten druhý můj pes) , to že s nimi žiju, není vůbec na obtíž, ba dle mě je to přímo naopak, pes rozumí daleko více výrazům a slovům, než pes , který nežije s Vámi v bytě , domluvíme se leckdy i jen pohledem , reaguje rychleji, prostě rychleji chápe ( je to logické, má od mala daleko více podnětů než pes v kotci) , tak je to podle mě .....a že přivolání je o vztahu, to je jasné
|
anonym
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2008 10:55
- Nahlásit
Nemluvím o rodinách, kde psi jsou středem domácnosti a de facto je jim režim domácnosti přizpůsoben, Musím přiznat, že tak je o i u nás. Psi máme v kotcích i doma, ale naše rodina (už bez dětí), žije pro pro psy. Mluvím o normálních rodinách, kde pes je členem domácnosti a kde se běžný provoz rodiny neřídí jen a jen psem. Kromě toho jsem poněkud deformovaná, takže (a jistě p.Dubový také) mínil spíše pracovní psy, kde se jedná o stopy,poslušnosti,obrany. Tam jsou požadavky trochu jiné než u loveckého výcviku, ale v podstatě jde o jedno a to samé.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2008 10:56
- Nahlásit
anonym
A diskutovat o tom, že přivolání má základ ve vztahu psovod a pes lze opravdu jen těžko.
to nedá,s tim 100% souhlasim,ale to tady nikdo(konkrétně já) nezpochybnuje.
Pokud chcete se psem opravdu dosáhnout vyšších cílů, musí mít prostě svůj režim a toho se doma v rodině dá těžko dosáhnout
Hele a co třeba ten kdo je "v rodině" sám?Jako třeba já?Nemám ale žádný cíle ,zato mám přivolání který mi může kdekdo závidět .Dál si myslim,že režimu se dosáhnout dá pokud člověk nemá doma stádo blbů se kterejma není domluva,že..Mě z toho totiž nezaznívá,že to je o režimu,ale o držení v bytě (viz ta jeho úvodní strana)
Jinak tu už někdy někde byla debata na téma ,že výsledků se nedá dosáhnout jinak,než tím,že psa nenáme v bytě,zůčastnili se i ti co to i přesto dokázali ale nevim kde to bylo,bohužel,už je to dlouho..
|
anonym
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2008 11:08
- Nahlásit
Ale jistěže dá, ale věřte, že to jsou fakt výjimky. Prostě pokud pes ve výcviku má dosáhnout vrcholu, musí mít režim vrcholového sportovce a pokud se nejedná o rodinu, kde se tomu všichni přizpůsobí (což je v praxi dost nemožné), jen pohyb po bytě členů rodiny, kdy by pes potřeboval mít klid...
a to se týká celého roku, ne chvilky před akcí. Nemluvím už o prvních dnech se štěnětem a dospívání, kdy by de facto mělo mít nejužší kontakt jen a jen s psovodem, což opět třeba v bytě 1+1 s více členy fakt nelze.Dokážete přesvědčit někdo celou rodinu, že si štěňátka nesmí absolutně všimnout ????
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2008 11:21 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit
anonym
Za prvý teda kolik psů vrcholu dosáhne?Přece ne každý pracovní pes se na vrchol vejde bo je tam málo místa ,ale přece neznamaná,že nemůže být dobrý i když se na vrchol nevešel?Já spíš měla pocit,že mluví o pracovních psech trošku víc obecně,nejen o těch pár co se na vrchol dostanou.Můžu to chápat blbě ,to jo..
Nicméně v zásadě souhlasím,že pokud si klasická rodinka pořídí štěnátko NO ,má dva haranty 5 a 10 let a měkkou maminku ,nikam daleko to s ním nedotáhnou,to jo.Ale pokud má někdo nastavenej život jako píšeš o sobě ,nevidim v tom problém.Já ambice sice nemám,ale můj život se řídí zcela tím psím,výběrem zaměstnání počínaje..a myslím,že takových lidí bude určitě i víc.Prostě nesouhlasím s tím apriori říct,že pes chovaný v bytě vylučuje možnost být dobrým pracovním psem.Máme třeba figuranta co je u policie,dost psovodů včetně něho má služebáka doma.Lze tedy automaticky říct,že ti psi nejsou dobří?Mylím,že Mac1 jedna to napsala dobře o těch podnětech psů v kotci a v bytě.Sem se dokonce přistihla,že musim pečlivě volit slova když telefonuju bo Nyný poslouchá a pokud řeknu nějaký kouzelný slůvko,není s ní k vydržení
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2008 14:04
- Nahlásit
anonym
Já bych se toho nebála. Znám kupu psů, co se účastnili mistrovství v záchranařině a doma chrní v nebo pod postelí, kolem běhají děti a babička tajně rozmazluje. Pes není idiot, rychle rozliší, s kým se maká a s kým se hraje. Pes chovaný v bytě může klidně být naprosto dokonalým pracovním psem a dokonce bývá i lepší než pes, kotcák, kdyby jen proto, že je zvyklý na mnoho jiných situací než jen kotec a cvičák. Nemluvě o tom, že např. belgická policie si služební psi bere normálně domů a není to problém.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2008 16:44
- Nahlásit
anonym
no pokud jen nejsem špatně informovaná, takovej Octavius není zrovna kotcák, a že by ten pes nedosáhl vrcholu
Nehledě na to, že v článku je vysloveně psáno, že pes, pracovní, v bytě prostě být nemá. Tečka. Což je hovadina.
Pak je to sice zamlouváno jakýmsi pohybem členů domácnosti, což je značně zavádějící.
A rodina, která dělá psy opravdu asi nebude normální nikdy. Ale pořád to nemění nic na faktu, že není pravda, že pes, chovaný v bytě, nemůže podávat velké výkony. Tohle není o bytě, o kotci, nebo zahradě. To je o vztahu, píli, práci a trochu i penězích v dnešní době a šikovnosti psovoda a psa asi, tedy
Jinak půjdu vyhrabat Bandase a vrátím všechny ty tituly z mistráků a 17 zkoušek, co měl jako byťák válející si šunky doma na gauči
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2008 18:41
- Nahlásit
Ebony
souhlas, já osobně znám šest lidí co byli na MS ve sportovní kynologii, tj. stopa poslušnost, obrana s různými psy (BX, NO, DB) a v kotci měl psa jen jeden z nich a stejně si ho nakonec vzal do bytu. A pokud už něco chci označit za vrchol tak si myslím že MS to asi bude
|