Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / vycvik na cvicaku
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Eny
Člen
# Zasláno: 25 Led 2008 13:34 - Změnil/a: Eny
- Nahlásit

Terri
holka 100,100,100 tak až uděláš tyhle body tak budeš asi první na světe )
Nevím o nikom že by se mu to někdy v životě povedlo )
hele pes překousne aport a máš hned 2 dole, křivě označí předmět, 5 dole, otočí hlavu při hlídání figuranta 1-5 bodů dole, křivě sedne u nohy 2 dole... ... ...
prosím buďte soudní, myslím, že když zkoušku uděláte s připraveným psem dle vašich představ na 100% na 90,90,90 budete moooooc rádi
Nic ve zlém, jen popisuji realitu
pes není stroj a nikdy nebude pracovat na 100%, záleží na tom, jak se vyspí, jaké je počasí, jestli ty jsi v poho a nepřenášíš na něj nervozitu...

Terri
Člen
# Zasláno: 25 Led 2008 14:43 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

Eny
hele, já si nedělám iluze o 3krát 100 Asi mně pořád nikdo nechápe
Chci, aby mi v tréninku uměl pes maximum, a na zkoušce budu ráda, jak se to povede. Ale pokud už mi v tréninku pes aport překusuje, těžko budu po něm chtít něco jiného na zkoušce ne?
Ale příčí se mi argument "sice Ti překusuje aport, ale projde".
To je prosím jen ilustrativní příklad

Např. já osobně budu vděčna za limity na stopě. Ale u poslušnosti to teda neberu (limit) - pokud se něco nevymňoukne - ale to je jiná situace.

IPO mi svým bodováním a požadavky na pséka sympatické není. Viz. jak jsi psala - křivě označí předmět a ...

Baileys
Člen
# Zasláno: 25 Led 2008 15:23
- Nahlásit

Terri

co to tady píšeš????

si docela připadám jako blbec....
jsi zapoměla jak jsem i v 8měs s vámi jezdila,seděla, avymýšlela,aby vaši!!! psi měli co nejlepší základy??Vozila sebou i Hanku,abych to neviděla jen svýma očima?? U obranmy to je Ok,tam je očí více a vidí a cítí figurant...
Křivé zalehnutí předmětu se Ti nelíbí-bodování IPO,ale překus na aportu řešíš-obě věco jsou řešitelné a docela bych řakla,krapet lehčí je zalehnutí rovně a ve směru a předmět u hrudníku,než žrvýkající hyperaktivní pes....
No docela se mě to dotklo
a text,kde jsou lidi,kteří fakt připravují na vše.....
Nejde trénovat jen psa,jsou tam dva-pes a člověk!!!! A oba jsou individualita
Řekla bych ,že je mín kontaktních a chtivích zviřat,co toto mají v sobě!MÍŃ

Baileys
Člen
# Zasláno: 25 Led 2008 15:25
- Nahlásit

JÉÉÉÉ,ty mé chyby!!
ale šlo to ze mně nějak ven....
a to se držím

Terri
Člen
# Zasláno: 25 Led 2008 18:49 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

Baileys
No docela se mě to dotklo
co blbneš? resp. co to zase vztahuješ na svou osobu?
Jsem snad psala o našich základech?
Vše vzešlo z otázky (mimochodem na Tebe), jestli u nás znáš cvičák, kde lze říct "připravte mně na 2kové zk a to mým způsobem - tj. pro kontatního psa atd. viz předtím"
A že bych chtěla mít zk lepší, než jen na projití...

jsi zapoměla jak jsem i v 8měs s vámi jezdila
Samozřejmě že nezapomněla - naše základy jsou výborné, šak taky krom ZPU1 máme vše na téměř plno žejo.
Ale jako, takový přístup potřebuju furt, čím vyšší dívčí, tím víc si s tím nebudu vědět rady.

Terri
Člen
# Zasláno: 25 Led 2008 18:54
- Nahlásit

Křivé zalehnutí předmětu se Ti nelíbí
ano, přijde mi to nedůležité narozdíl od vlastního zalehnutí předmětu. Stejně jako stopy alá šlápotování. ALe to je IPO.
ale překus na aportu řešíš
psala jsem ilustrativní příklad
si docela připadám jako blbec....
A to jako proč?

Baileys
Člen
# Zasláno: 25 Led 2008 19:20
- Nahlásit

Terri
právě,že tím,mě překvapilo,že takové lidi tady neznáš...

OK dobrýý
to se i mně ČASTO stává,že mě v psaném někdo nepochopííí
Hlavně si zítra zkus aspon na 2hodky udělat vycházku a dojet na tu schůzi KCHK!! já tam tedy dýl nemíním být též,tedy my

Terri
Člen
# Zasláno: 25 Led 2008 19:32 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

Baileys

právě,že tím,mě překvapilo,že takové lidi tady neznáš...
měla jsem na mysli "cvičák" s individuál přistupek, ale ne k základní poslušnosti, ale k vyšším zk. A k diskusi se pak přidal "anonym" s tím, že je to těžké...

Hlavně si zítra zkus aspon na 2hodky udělat vycházku a dojet na tu schůzi KCHK!! já tam tedy dýl nemíním být též,tedy my
my máme zítra návštěvu
bude se pulírovat a navštěvovávat

Jinak OT - omlouvááám se převelice - jsem uklízela psí skříň a našla tam Tvé efilační nůžky...ty už mám asi pěkně dlouho

PS: neděle trénink - ještě se ozvu, Z dnes blbě asi skočil a kulhá

Eny
Člen
# Zasláno: 26 Led 2008 19:11
- Nahlásit

Terri
PO mi svým bodováním a požadavky na pséka sympatické není. Viz. jak jsi psala - křivě označí předmět a ...

víš, ale zrovna v tomhle to bodují všechy zkušebáky stejně a co myslíš tím šlápotováním ? nevím o tom, že by jsme dělali na IPO stopu jinak než na NZŘ, víš ono není vždy dobré věřit všemu co se píše na diskuzních forech a co píše pan Dubový v Psovi
Ve své podstatě se bodují všechny zkušebáky stejně, to co ti projde na jedničce bez ztráty, tak za to ti na trojce strhnou... ale nezáleží na tom, zda je to IPO, VPG nebo NZŘ, jediná vyjímka jsou ZOPky, ale při vší úctě k těmto zkouškám, to nejsou sportovní zkoušky, proto je ani neposuzují rozhodčí ČKS, ale kluboví
Jinak ZOPky mám ráda, myslím že pro začátečníky jsou super

Neessi
Člen
# Zasláno: 26 Led 2008 20:20
- Nahlásit

Eny
není vždy dobré věřit všemu a co píše pan Dubový v Psovi

Se omlouvám,ale nějak jsem nepochopila souvislost.Dubový dělá Tart a ne sporťáky.

Ebony
Člen
# Zasláno: 26 Led 2008 20:38
- Nahlásit

Dubový dělá Tart a ne sporťáky.
No právě, a píše do Psa o IPU

Neessi
Člen
# Zasláno: 26 Led 2008 20:55
- Nahlásit

Ebony
píše do Psa o IPU

Hele,já ty časopisy moc nečtu,jen občas nahlédnu do Poradny toho časopisu na nettu,a fakt nevím,jestli tam něco o IPO píše,ale ty dotazy jsou fakt děsný.Spíš se mu divím,že se s tím zahazuje,protože v tomhle světě pejskařských "mudrců",co mudrc,to jiný názor.Já už jsem na to moc stará na ty novoty v pejskařině a hlavně na ty nové trendy.Ale Honza byl a je férovej chlap a jako soupeř na závodech byl jednička.

Ebony
Člen
# Zasláno: 26 Led 2008 21:11
- Nahlásit

Neessi
se nečil, každej má něco

Neessi
Člen
# Zasláno: 26 Led 2008 21:14
- Nahlásit

Ebony
se nečil, každejněco

se nečílím Tak já mám teď kupříkladu děsnej hlad,nebo že by to byla převlečená žízeň?

Terri
Člen
# Zasláno: 26 Led 2008 21:25
- Nahlásit

Ebony

Eny
víš ono není vždy dobré věřit všemu co se píše na diskuzních forech a co píše pan Dubový v Psovi
už jsem byla poučena....tož, jestli je IPO rovno NZŘ (v tom v čem jsem psala), tak budu jen ráda
to co ti projde na jedničce bez ztráty, tak za to ti na trojce strhnou...
Tak to je jasný, a má to tak být
ZOPky, ale při vší úctě k těmto zkouškám, to nejsou sportovní zkoušky,
Taky jsem ráda, že jsem mohla těmito začít Člověk se otrká, pes též. (Já to potřebuju víc než ten pes).

Nikita
Člen
# Zasláno: 26 Led 2008 23:40
- Nahlásit

Terri
PO mi svým bodováním a požadavky na pséka sympatické není. Viz. jak jsi psala - křivě označí předmět a ...

Eny
víš, ale zrovna v tomhle to bodují všechy zkušebáky stejně a co myslíš tím šlápotováním ? nevím o tom, že by jsme dělali na IPO stopu jinak než na NZŘ, víš ono není vždy dobré věřit všemu co se píše na diskuzních forech

Terri: No a wo tom to je - Ty už víš
Ale tu množstevní slevu Ti mám pořád problém uznat

Eny
Člen
# Zasláno: 27 Led 2008 09:35
- Nahlásit

Neessi
Se omlouvám,ale nějak jsem nepochopila souvislost.Dubový dělá Tart a ne sporťáky.
No právě, ať si je dělá, ale na na úkor toho, že pomlouvá IPO, já mu ten jeho TART neberu, každý ať si najde co ho baví. Tak ať on nás nechá taky být na pokoji.
On píše do PSA o Tartu, ale v každém článku se otře o IPO a někdy i dost nevybíravě a nepravdivě, a to mi vadí, nic víc
Protože pak si všichni lidi myslí, že pouze Tart je to pravé a všechno ostatní je fuj. To se mi nelíbí, propagace na základě pomluvy druhého směru mi nepřijde zrovna moc košer. Zkus si ty články přečíst, přednostně ty straší, mám dojem, že někdy v půlce loňského roku to už pěkně přehnal, takže několik čísel tam byly ohlasy od lidí, co ho znali dřív, jen se pak dali na IPO... no a pan D. se začal mírnit.
No přečti si to a udělej si obrázek sama.

Terri
Člen
# Zasláno: 27 Led 2008 10:07
- Nahlásit

Nikita
Ale tu množstevní slevu Ti mám pořád problém uznat
Jáko, když Ti 10 lidí něco řekne, už bys začít trochu pochybovat měla ne? Ovšem souhlasím, že to musí být ti správní lidé Ale vem si, jak píše Eny, jak to řekne autorita Dubový...
PS: hele, (ne)jsem cíťa, ale docela ses mně tentokrát dotkla

Neessi
Člen
# Zasláno: 27 Led 2008 11:44
- Nahlásit

Eny
No právě, ať si je dělá, ale na na úkor toho, že pomlouvá IPO

Tak především nepomlouvá,ale kritizuje chyby ,což si může ze své pozice naprosto v pohodě dovolit,protože je jeden z mála,který o tom něco doopravdy ví.Mimochodem,sama pozoruji,kam se kynologie ubírá posledních 25 let a nestačím se divit.Když jsem někdy před skoro 40lety začínala s kynologií služebáků,tak byl jednotný řád a zkouškama prošli ti nejlepší.Dneska má zkoušky fakt kde kdo díky rozmanitosti disciplín,což dává šanci i jiným,než služebním plemenům.Ale nikdy jsem neviděla tolik "utavených"psů,jako v posledních letech.A to zase vadí mně.Pro mne je pes především kámoš,který se mnou žije v reálném světě a je použitelný v reálných situacích .

Eny
Člen
# Zasláno: 27 Led 2008 12:20
- Nahlásit

Neessi
když myslíš )

Ebony
Člen
# Zasláno: 29 Led 2008 17:11
- Nahlásit

Neessi
hele, když si tedy může vše dovolit, tak má další "zajímavý" názor v časopise....
Přivolání je o kontaktu mezi psovodem a jeho psem, a jestliže nefunguje, je to jen důkaz, že psovod pro svého psa není zdaleka tím nejsilnějším podnětem. kde hledat příčinu té "neposlušnosti"? Asi se nezmýlím, když napíši, že většina takto postižených majitelů chová svého psa doma, tedy v bytě.....Psi, kteří jsou od štěněčího věku chováni doma, nemají v převážné většině jednoho majitele, psovoda, který jim zajistí patřičnou výchovu.

Takže laskavě vykopni Bordžinu z postele, takhle tu ZM neuděláš, když nemáš ani přivolání

Nebudu to vypisovat celý ale kdysi jsem si toho pána hodně vážila, s každým jeho dalším příspěvkem bohužel moje úcta k němu dostává veliké trhliny

argosek
Člen
# Zasláno: 29 Led 2008 17:23
- Nahlásit

Ebony

na to je dobry jeleni luj, slecno.

Neessi
Člen
# Zasláno: 29 Led 2008 17:23
- Nahlásit

Ebony
Psi, kteří jsou od štěněčího věku chováni doma, nemají v převážné většině jednoho majitele, psovoda,
To já vím,že tohle zastává a taky to na mne zkoušel,ale páč ví,jak umím parádně posílat do pr.....,tak toho nechal

Takže laskavě vykopni Bordžinu z postele, takhle tu ZM neuděláš, když nemáš ani přivolání

Nebůj,Bordžínka má jen jednoho pána a to jsem já.Páč je chytrá,tak mýho chlapa ignoruje(teda jeho rádoby povely)

Nebudu to vypisovat celý ale kdysi jsem si toho pána hodně vážila, s každým jeho dalším příspěvkem bohužel moje úcta k němu dostává veliké trhliny

Asi to bude tím,že už jsi se něco naučila sama a dobře,takže ti rady jiných nic neříkaj ne?A navíc je Honza pár let bez psa,díky určitým změnám v jeho životě a spoustu věcí řeší od PC.Děsně ho to štve a chystá se to změnit,což ho vrátí snad zpět.

Ebony
Člen
# Zasláno: 29 Led 2008 17:43
- Nahlásit

argosek
na ten mám alergii, mladíku

Ebony
Člen
# Zasláno: 29 Led 2008 17:45
- Nahlásit

Neessi
No jo, ale asi by měl tedy ty články psát, až si toho psa zase pořídí

Páč je chytrá,tak mýho chlapa ignoruje(teda jeho rádoby povely)
takto tu mám chytré všechny psy

Neessi
Člen
# Zasláno: 29 Led 2008 17:57
- Nahlásit

Ebony
takto tu mám chytré všechny psy

No vždyť jo,přece si nepořídíme nějaký paka,který budou poslouchat kdekoho,že jo?
Zrovna včera jsem tomu mýmu gaučákovi dokazovala,že je čubám fuk,co říká,ale jak to říká.Takže jsem houkla "Na místo"-čuby zalehly do pelechů.za chvíli jsem je zavolala do kuchyně,rozdala piškůtky za "sedni...lehni...vstaň " a pak je znovu poslala na místo, se slovy "Ty jsi vůl"ve stejné intonaci jako "Na místo" Zalehly opět skvěle.Načež mi řekl,že to sice pochopil,ale mohla jsem vynechat aspoň toho vola

argosek
Člen
# Zasláno: 29 Led 2008 18:13
- Nahlásit

Ebony

v tom pripade, slecno, alespon co nejcasteji olizovat.

Ebony
Člen
# Zasláno: 29 Led 2008 18:17
- Nahlásit

argosek
no... vzhledem k tomu, že už dávno nejsem slečna, tak to olizování klidně přenechám jiným

argosek
Člen
# Zasláno: 29 Led 2008 18:27
- Nahlásit

Ebony

a co s temi popraskanymi usty hodlas delat, zeno pokrocileho veku?

Ebony
Člen
# Zasláno: 29 Led 2008 18:31
- Nahlásit

argosek
ústy? někdo mluvil o ústech...?

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání