| Autor |
Zpráva |
lusy13
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 15:41
- Nahlásit
Orry
ahaaaaaa
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 15:44
- Nahlásit
KaTachyon
to je pravda....dneska to budu zkouset v tom lehu
jj fenku jsem odmenovala pac jsem mela radost ze ji zveda...a bala jsem se aby neprestala ale zase malo ji zveda kdyz u ni stojim, kdyz sedim na zidli a ona u me sedi, pac mi poda az na klin...
|
lusy13
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 15:45
- Nahlásit
nika00
no a kdyz by sis treba pred nim hazela balonkem tak je to jine nez kdyz ho nechas v aute, ne?
to ako keby som ho uviazala a hrala sa s loptou? alebo bez toho uviazania. lebo bez toho uviazania tak by si iba sadol a cakal by nez mu tu lopticku dam. ale stekat by nestekal.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 15:46
- Nahlásit
lusy13
myslim kdyby u toho byl uvazany...
|
lusy13
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 15:48
- Nahlásit
raz ked som pouzivala el. holiaci strojcek tak stekal. tak som teda myslela, ze uz konecne viem ako ho naucim stekat na povel. druhy den som zobrala strojcek, zapla a pes na mna iba pozeral. uz vobec nestekal.
|
lusy13
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 15:53
- Nahlásit
nika00
tak to vyskusam, ale velke sance tomu nedavam, kedze jemu je jedno s cim s hram. on bude pekne cakat na to, nez mu to hodim.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 15:58
- Nahlásit
lusy13
no nekomu nestaci videt jen to ze si hrajes s jeho mickem...kdyby nic nedelal..zkus u toho skakat a jeste mu treba rikat...koukej co to mam micek, no vem si ho..pojd sem honem atd...mam vyzkousene ze nejlip psi reaguji na sykavky....slova kde se hodne vyskytuje š č ř ž
|
Barunka
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 16:41
- Nahlásit
Ja stejne tak jako bych nikdy neucila psa mechanickou metodou (zatlacenim na zadek) sedni, tak bych ani podavani packy neucila zvedanim tlapy... Souhlasim se vsim, co napsala KaTachyon.
Tady mate jedno video -
http://www.youtube.com/watch?v=lmcgC9Rjz_Y
|
Barunka
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 16:44
- Nahlásit
A druha cast - http://www.youtube.com/watch?v=oqhaJEOtXb4
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 17:05 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit
Barunka[
hm, tak takto by som to urcite neucila
trufam si povedat, ze "mojou" metodou som to zatial naucila kazdeho psa, aj starsieho, a bez klikania . nemozem si pomoct, ale ten kliker mi pripada strasne neosobny a zbytocny - je to teraz moda, ale starocia sa psi vychovali a cvicili aj bez klikania . neviem si predstavit, ze by som sa so svojim psom nerozpravala, len neosobne klikala....
zrejme su nejaky notoricki "nepackari", ale z mojej skusenosti je "pac" jeden z uplne najlahsich cvikov, tak neviem...
tak bych ani podavani packy neucila zvedanim tlapy
a ako inac ho to ucia na to videu? co ine zdviha, ak nie packu?
|
Barunka
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 17:10
- Nahlásit
Bela
tady celkem o ten klikr jako takovy, ale o zpusob uceni - klikr, pripadne otevreni ruky s pamlskem, po te co se ji pes packou dotkne = operantni podminovani (tj pes vyviji cinnost sam) a
to druhe - jak jsem napsala - zvedanim packy - mysleno ze mu sama packu zvednu a pochvalim a doufam, ze po xtem opakovani bude vedet, co po nem chci (proto jsem uvedla dalsi priklad tohoto typu uceni - sedni tlacenim na zadek) = klasicke podminovani - coz je dost velky rozdil.
Takze zaver - ucila bych to operantnim podminovanim - at uz na klikr nebo bez nej a ne klasickym.
To ze se pri klikru nepouziva hlas, chvaleni atd. a je neosobni je jen omyl a argument tech, co jsou proti klikani.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 17:13 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit
Barunka
aha, uz rozumiem... , nepochopila som celkom terminologiu.
mechanicky nie. ani sadni sme tak neucili
kedze ostatne sa zhoduje s "mojou" vyssie (na prvej strane vlakna) popisanou metodou, tak suhlasim
|
Barunka
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 17:27
- Nahlásit
To jsem rada O to jestli s klikrem nebo bez, na tom uz nezalezi... Jde jen o to jakym druhem/typem uceni.
|
KaTachyon
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 17:32
- Nahlásit
Bela
Jak už jsem psala ve fóru přímo o clickeru, clicker je VELMI osobní. Vždyť na tom videu i musíš vidět, jak se štěně snaží, jak se mu to líbí, jak ho to baví stejně jako jeho paničku (páníčka?). Kdo nezkusil, nedokáže si ani představit, jaký je shaping s clickerem legrace - jak pro psa, tak pro psovoda. Člověk občas musí přestat cvičit a jen se smát a psy to často potěší. Je to fajn.
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 18:01
- Nahlásit
KaTachyon
já viděl pána , co cvičil psy a vše prožíval s nimi ...válel se i snimi po zemi a podobně a bylo to nejspíš taky príma...když jsem to zkoušel, tak to taky bylo prima..myslím, jde o to, jak si to kdo udělat chce a umí ...nic proti Clickeru metodiku neznám...ale přijde, že je to úprostě hlavně pro lidi, kteří samostatně nejsou schopni být ve vedení psa kreativní, důslední a podobně...tohle jim pak rozhodně pomáhá...si myslíííííím
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 18:24
- Nahlásit
ale přijde, že je to úprostě hlavně pro lidi, kteří samostatně nejsou schopni být ve vedení psa kreativní, důslední a podobně
tak tihle rozhodně klikr nepoužívají, to mi věř
|
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 18:33
- Nahlásit
High five je tohle:
heč tak to umíme. taky nám to dělalo problémy, spíš jsem to ale začla učit moc to nešlo tak jsem se na to vykašlala a učila důležitější věci, teď umíme dávat pravou krásně a levou tak krásně zas ne ale pilujeme. máme povel dej pac-pravá a ťap - levá.
to na obrázku máme jiný povel - to je ťuk a to umíme bravurně a naučili jsme se to hned.
|
KaTachyon
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 20:26
- Nahlásit
fatdog
Ebony má pravdu, s clickerem musíš být kreativní, protože pes je taky a jde o to, kdo dokáže toho druhého přechytračit. On se z tebe snaží vyrazit odměnu a ty se z něj snažíš vyrazit cvik Důsledný musíš být taky, protože kdybys mu klikl pokaždé za něco jiného, jak by pochopil, co má dělat?
Však ale neříkám, že všichni musíte cvičit na clicker, zvláště, když nechápete princip, tak je lepší cvičit bez něj, než mást psa a sebe.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 20:35
- Nahlásit
KaTachyonýt kreativní, protože pes je taky a jde o to, kdo dokáže toho druhého přechytračit. On se z tebe snaží vyrazit odměnu a ty se z něj snažíš vyrazit cvik Důsledný musíš být taky, protože kdybys mu klikl pokaždé za něco jiného, jak by pochopil, co má dělat?
tak s tym plne suhlasim aj bez klikeru
u haskacov clovek totiz celkovo musi byt velmi kreativny
ale mozno vyskusam aj ten kliker, ja sa novym metodam nebranim
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 20:40
- Nahlásit
nemozem to sem nedat
moj syn a nas prvy psik Robinko predvadzaju High five na sutazi o psa sympataka (fotka z novin)
Trochu pozdě,ale...to je super!!!!!
P.S.doufám,že to není ten pes co ho ten úchyl převlečenej za myslivce zastřelil!
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 20:42
- Nahlásit
davidkova renata
Renka, diki moc!!!
ale zial bohu , je to on.
kazdt den za nim placeme (fakt nekecam)
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 20:58
- Nahlásit
Bela
ale zial bohu , je to on.
kazdt den za nim placeme
Já ti věřím,ale pro jistotu bych toho šmejda každej večír pořádně proklela!
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 21:52
- Nahlásit
davidkova renata
pro jistotu bych toho šmejda každej večír pořádně proklela! ten uz je tak prekliaty, ze vias snad nemoze byt.
ten uz to ma blbe na vsetkych frontoch - od nas sibirskych samanov/samaniek, a dalsich spriaznenych instancii a sfer (vcitane mojich bosorackych kamosiek), az po organy cinne v trestnom konani v SR.
takze...nechcela by som byt na jeho mieste...a tak mu treba! zrude!
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 19:48
- Nahlásit
hlasim , ze Jimmy uz to umiiiiiiiiiiiiii
pochopil to nejdriv vleze -diky KaTachyon za tip a vsede to pochopil pak uz za chvili...zezacatku mi teda malem rozkousl ruku, ale uz dava packu a uplne ho to bavi...vzdycky me s ni rizne o ruku
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 19:52
- Nahlásit
nika00
super!
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 20:38
- Nahlásit
Bela
od nas sibirskych samanov/samaniek, a dalsich spriaznenych instancii a sfer (vcitane mojich bosorackych kamosiek
Tak to já mu vobčas taky věnuju "vzpomínku",aby se necejtil tak sám .A jestli si to přečtě i Neessi ,není pochyb,že se taky přidá a to mu fakt nezávidím
|
Nero
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2007 08:33
- Nahlásit
Tak jsem se koukala na to video a na ten kliker. Takže kliker je to samé co "hodný". Taže kdo chce použije slovně "hodný" nebo "výborně" (nebo cokoliv slovně) a kdo chce použije kliker. Pak může odměnit např. za zalehnutí na dálku klikerem ihned a ne až přijde ke psu, nebo na něj nemusí řvát na dálku "hodný". Já jej ale osobně nepoužívám. Nějak mě to neoslovilo. I když uznávám, že to má svá pozitiva. Nechtělo by se mi to pořád tahat sebou a taky raději psa pochválím slovně. Ale je to jen můj názor.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2007 20:32
- Nahlásit
davidkova renataTak to já mu vobčas taky věnuju "vzpomínku",aby se necejtil tak sám.A jestli si to přečtě i Neessi ,není pochyb,že se taky přidá a to mu fakt nezávidím
nezavidim mu ani ja, je mi jasne, ze si to raz vyzere aj s urokmi - ci uz v tomto, alebo nejakom inom zivote. A tam mu treba...
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2007 15:46
- Nahlásit
tak hlasim, ze se pri nedelnim coursingu Jimmousek naucil davat i druhou pac...
myslite ze nevadi ze na obe nohy pouzivat stejny povel akorat s tim rozlisenim, ze mu nastavim ruku podle toho kterou pac chci podat?
|
lusy13
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2007 16:12
- Nahlásit
nika00
presne tak isto to mam aj ja. ten isty povel, ale zalezi od nastavenej ruky.
|