| Autor |
Zpráva |
KaTachyon
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2007 20:05
- Nahlásit
nika00
Záleží na tom, jak to chceš využít. Já kvůli dogdancingu musím mít každý povel jiný, protože můžu jen minimálně ukazovat. Jinak to je jedno.
|
Kikis
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2007 20:53
- Nahlásit
Zdravím všechny. Chtě
|
Kikis
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2007 21:04
- Nahlásit
Ach jo, odeslala jsem to nějak dřív, takže znova
Chtěla jsem jen trochu oponovat Učila jsem nedávno dávat pac desetiměsíční fenku. Kdesi jsem četla o tom schování pamlsku do dlaně, ale to dopadlo celkem špatně - zkoušela jsem to snad týden - ruku jsem měla oslintanou a skoro rozkousanou, ale packa nikde )) Tak jsem ji to začala učit právě tím pasivním způsobem - řekla jsem pac a pak jí packu zvedla, pochválila, odměnila. První den jsem učila "pac" a druhý den "druhou". No a teď dává packy na povel bez toho abych ji motivovala nějakým pamlskem podle toho co jí nastavím - na ruku, na koleno, na zvednutou ruku (nevím, jak že se to jmenuje ) i jen tak ve stoje do vzduchu...to jen jako povzbuzení pro ty, co už mají taky rozkousané ruce... ))
|
Kikis
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2007 21:07
- Nahlásit
KaTachyon
Mohla bych se zeptat jak je to při závodech dogdancingu - jsou povoleny hlasové povely, nebo je nutné používat jen nějaké nenápadné posunky? Díky (omlouvám se za off topic)
|
KaTachyon
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2007 22:28
- Nahlásit
Kikis
Povely by neměly být vidět. Takže pes by měl lépe reagovat na slovní povely, které neuslyší porota, a pokud chci dávat posunkové povely, musí být zakomponovány do choreografie. Za každý povel, který porota uvidí jdou bodíky dolů.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2007 09:23
- Nahlásit
KaTachyon
aha...no me se taky libi dogdancing..akorat nevim, jestli bych do toho mela nekdy s Jimmym jit. On je od prirody komediant, ale zaroven i hodne neposedny...Myslis, ze je dobre zacit co nejdrive, nebo chvili pockat, az pejsek trosku dospeje a zklidni se?!
Chtela bych s nim zkusit hodne veci, ale tak nejak se nemuzu rozhodnout cemu se budem opravdu venovat. Zatim jsme zkusili agility, ted beha zavodne coursing a zaciname s flyballem... Bojim se delat zavodne veci ve kterych figuruju i ja... (abych mu to nekazila, pac ja sem desnej nervak )
|
KaTachyon
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2007 11:27
- Nahlásit
nika00
Těžko říct, mně se pes nezklidnil ani ve čtyřech letech, tak prostě děláme, co chceme. Zkusit můžeš všechno a pak se rozhodnout. Dogdancing nezávodně se dá dělat celkem kdykoliv, závodně to už trochu času, soustředění a práce vyžaduje. Naštěstí se hodnotí pes, takže kazit bys muto moc neměla. Každopádně nervy ho hodně ovlivníš, na závodech jak v agility, tak v dogdancingu se mi pes chová dost jinak než na cvičáku.
|
Jakub_mt
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2007 01:35
- Nahlásit
k tej packe: nasu fenu sme to naucili naozaj za chvilu, niekedy ju dokonca podava aj ked jej to nik nekaze , proste je taka rada, ze si na to tlapneme
|