| Autor |
Zpráva |
lusy13
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 15:10
- Nahlásit
Barunka
Staci mu strcit pred nos, jak uz se to tu popisovalo, v ruce zavreny pamlsek, micek a cekat, az hrabne packou
podla mna zalezi aj aky je to pes. nie kazdy musi mat tu chut zdvihat packu pre maskrtu. preto si myslim, ze je jednoduchsi ten druhy sposob.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 15:12
- Nahlásit
lusy13
jj je divny...ale jak rikam...umi spousu "pitomejch" povelu, ze se divim...ale pac se mu proste nechce...sam mi ji neda ani po te, co mu ji vlastnorucne sama treba 5x zvednu, nebo i kdyz drzim schovany pamlsek...podle me mu to prijde zbytecny
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 15:13
- Nahlásit
Škoda, že tu tohle téma nebylo dřív, podávat packu jsme učili asi půl roku, nefungovalo nic. Nakonec paradoxně pomohlo, když měl nemocnou packu a zvedal ji sám, stačilo přidat povel a už to uměl, druhou packu dává na povel "druhou".
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 15:14
- Nahlásit
handula
takže za piškot udělá opravdu téměř cokoliv, dává i obě najednou
jj, nas by za piskot daj aj 8 paciek naraz, keby ich mal
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 15:16
- Nahlásit
nika00
aj mne je to divne - vascina psov totiz skor ci neskor strati nervy bude sa snazit k tomu palmsku dobyt
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 15:16
- Nahlásit
Hafina
to jsem rada, ze v tom nejsem sama
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 15:17
- Nahlásit
nika00
rocky to umel uz jako stenatko a pochopil to za jeden den. Proste jsem rekla povel, "dej pac" a zvedla mu tapku do ruky, pochvalila, odmenila...chce to delat nekolikrat a treba to pochopi jinak davat druhou packu uz trvalo dyl a naucil se to az kdyz byl starsi a pouzivame povel..."druhou"
ja se ted snazila naucit povel "styd se", kdy si pejsek prejede packou pres oko a cumacek...ale Rocky ma moc kratke nozicky tak to tak nevyzni....a navic rikam, ze na tohle fakt nemam trpelivost a rocky asi ani naladu, neb jsem ho to ucila pomoci papirku na nosu..a kdyz si ho sundaval rikala jsem povel stydse...ale rocky pak z toho chyta jen amoky a je schopnej valet i sudy...a tak jsem si to predelala a povel "styd se" ucime, ze si polozi hlavicku na pacicky a zakrouti ocima jak to krasne umi
a jinak jsme konecne prisli na to jak naucit stekat na povel a uz to umime
|
lusy13
Člen |
- Nahlásit
nika00
sam mi ji neda ani po te, co mu ji vlastnorucne sama treba 5x zvednu
tak mu ju zdvihni aj 20x. po piatich razoch by mi ju nedal ani ten moj.
|
KaTachyon
Člen |
- Nahlásit
nika00
Mechanické zvedání pacek a zároveň říkání povelu je jedna možnost. Někteří psi to chápou rychle, někteří si prostě řeknou "však já vím, že chceš zvednout packu, tak si ji zvedni" a nic sami nezkusí. Když to ale vydržíš dost dlouho, taky se to naučí.
Druhá možnost je, že ho necháš na to nějak přijít samotného. Píšeš, že když máš pamlsek v ruce, tak ti do ruky strká jen čumákem. Nevím, v jaké poloze jsi to zkoušela, ale zkusila bych ti navrhnout, aby jsi mu dala ruku s pamlskem k nohám, když leží. Psi jsou zvyklí přidržovat si tlapami klacek nebo kost, kterou ohlodávají, takže by se v téhle poloze po několika neúspěšných pokusech vydolovat pamlsek čumákem mohl pokusit hrábnout po tobě tlapkou. Upozorňuji, že to často dost bolí Taky musíš mít pořádně lákavý pamlsek, aby se chtěl snažit.
Jakmile zjistí, že když po tobě hrábne packou v leže a hned za to dostane pamlsek, můžeš to zkusit v sedě nebo ve stoje, drž ale ruku tak, aby na ní snadno dosáhl. Až když bude hrabat packou v jakékoli pozici, můžeš mu k tomu cviku začít říkat povel. Pak můžeš zkusit nabídnout otevřenou dlaň bez pamlsku a hned jak se tě dotkne mu dát pamlsek. Postupně pak můžeš dobu mezi dotknutím a pamlsek prodlužovat. Nedoporučuji tlapku chytat, jestli mu to nebude vadit, tak můžeš, ale když se pokusí vyškubnout, tak to nedělej, nebo to ze začátku dělej jen zlehka.
Jakmile se jednou takhle naučí packami pracovat, bude pro něj snazší předvádět různé variace (podávat packu na druhou ruku, na nohu nebo ji jen zvedat do vzduchu).
|
lusy13
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 15:19
- Nahlásit
Orry
a jinak jsme konecne prisli na to jak naucit stekat na povel a uz to umime
ako???
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 15:19
- Nahlásit
Orry
jooo povel styd se ucila jimmyho mamka...kdyz jsem nebyla doma...normalka mu vzala pac a strcila mu ji na hlavicku....chvili podrzela a rikala u toho ten povel...pak to delal..ale zas v puberte nak prestal...
stekat umime docela dlouho..to odkoukal od sandy...ted se nove naucil povel pojd se pomazlit kdyz to dela, muzu se potrhat smichy
|
lusy13
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 15:21
- Nahlásit
KaTachyon
tak co sa tyka podavania packy pri lezani je podla mna narocnejsie pre toho psa a cvicila som to az ked packu podavat vedeli. a aj tak to pre nich bolo zlozite.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 15:22
- Nahlásit
lusy13
no snazila jsem se ho vyprovokovat hrackou, pamlsek, hrou..a nic nezabiralo...az jsem prislo na tohle:
posadim ho, dam pred nej pamlsek, lusknu prstem a reknu povel stekej a fouknu na nej pusou a to ho tak rozcili ze stekne a postupne uz jenom luskam a rikam povel a steka...pochopil to hned
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 15:23
- Nahlásit
nika00
nebude problem v nacasovani? Ja som povedala, pac, psovi zdvihla labu tresla nou po svojej ruke a piskot do huby. Dokopy to boli tak dve sekundy. Pochopil po dvoch opakovaniach Dokonca som ho ani neucila pravu, lavu. Automaticky, ked nadstavim pravu, da pravu, ked lavu, tak lavu.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 15:23
- Nahlásit
KaTachyon
dekuju za super tip...je pravda ze vleze se sape packama...a placa s nima...tome nenapadlo...asi proto, ze spolu s tim placnutim packou se jeste celym telem posune vpred smerem k te veci, kterou chce...nespoji si tu odmenu s tim posunutim tela?
jeste jak jsem v zacatku psala ze bych chtela aby pac daval vysoko...
moje fenka totiz pac dava, ale tak jako ze si ji zvedne a je lina mi ji podat krasne nahoru...a uz mi nejde naucit ji podavat pac krasne nahoru..
|
lusy13
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 15:24
- Nahlásit
Orry
som sa pytala, lebo teda ten moj sa nerozsteka iba tak. tiez som uz skusala hocico. aj to co si popisoval, ale steka iba na ludi, ktori idu okolo a pri tom mu teda povel davat nechcem.
|
Galadriel
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 15:26
- Nahlásit
Orry
Tak to já jsem zkoušela všechno možné, aby štěkal, přes pamlsek, hračku, ale nic! On byl od malička tichej. Že umí štěkat, jsem zjistila asi až v půl roce, když štěknul venku na fenku. Ale jinak se štěkáním vůbec neprojevuje.
Ale chtěla bych ho to naučit, akorát už nevím jak!!!
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 15:26
- Nahlásit
lusy13
a nepomuze kdyz na nej drazdive septas?
popravde....jimmy taky nechtel stekat na povel...a poprve na povel zastekal, kdyz jsem nejdriv zastekala ja asi mi chtel ukazat, ze stekam jak blbec
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 15:30
- Nahlásit
nika00
a poprve na povel zastekal, kdyz jsem nejdriv zastekala ja
Jo, tak aj my sme sa to tak naucili a to som to povodne ani neplanovala
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 15:30
- Nahlásit
lusy13
Galadriel
no rocky tez neni ustekany, ale je dost ukecanej a projevuje se teda ruzne s Orrym mam opacny problem...ten steka zase az moc...ale na povel jsem ho to nikdy neucila...akorat umi poustet hruzu na "sycaka"
me vazne pomohlo to fouknuti do obliceje
nika00
no ale Jimmy taky steka skoro porad
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 15:33
- Nahlásit
Jediný povel který se Fajka ani nemusela učit, a dělala ho od štěněte automaticky
|
lusy13
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 15:33
- Nahlásit
nika00
a nepomuze kdyz na nej drazdive septas?
ani nahodou.
a poprve na povel zastekal, kdyz jsem nejdriv zastekala ja
to som ako tiez skusala a pozeral na mna ako na blazna.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 15:34
- Nahlásit
Orry
no jooo.. ale ne na povel
pigie
jj ja uz taky nevedela jak to mam udelat..byla sem uplne vyrizena...a rikam mu voleee ty si pes a neumis to...ty proste neumis udelat haaaaf haaaf...a desne sem se u toho smala a on zacal
|
lusy13
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 15:34
- Nahlásit
Orry
nemas nahodou bradaca? ci si ta s nikym mylim?
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 15:36
- Nahlásit
Fajka
ta je naaadhernaaaa
lusy13
a zkousela si ho privazat a drazdit ho necim...nebo napr delat jako ze utikas pryc?
nebo nehoni treba rad kocky? my zname i slovo "kočička" a ja treba jimmyho drzim a pritel jakoby utika opacnym smerem a pobouzi ze tam je kocicka...a jimmy steka...
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 15:37 - Změnil/a: Orry
- Nahlásit
lusy13
pletes...mam krizence spice Orryho a teriera jacka russella Rockyho...ale jinak jsme si spolu tu kratce povidali in italiano
|
Galadriel
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 15:38
- Nahlásit
Orry
Tak Garon při foukání do obličeje akorát chňape tlamou, ale hlasem se neprojevuje. Jinak všemožně kvičí, kňučí a vydává všelijaké jiné zvuky, jen to ŠTĚKNUTÍ mu z tlamy prostě nevyjde . . . .!!!!!
|
lusy13
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 15:40
- Nahlásit
nika00
a zkousela si ho privazat a drazdit ho necim
to by sa mi rozstekal, ale nechcela by som, aby som ho to musela odnaucat. ked som chodila na cvicak tak pri uvezovani stekal, ale je to ako to stekanie na ludi. nechcem aby to robil. tiez ho sem tam nechavame v aute a nechcem pri odchode, aby vystekaval. preto som sa snazila najst nieco ine.
|
KaTachyon
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 15:40
- Nahlásit
nika00
Tak mu nabídni tu ruku tak blízko, že se nebude muset posouvat. Tímhle mu chceš ukázat, že na tebe musí dát packu, aby získal pamlsek, takže potom mu to snáze dojde i v jiné pozici. Ale i v těch mu dávej ruku tak, aby na ní snadno dosáhl. Každý pes má jinou "funkční vzdálenost", kdy se bude ještě snažit vydolovat pamlsek tlapkou. Když se to naučí nevjdříve v pro něj jednodušších polohách, půjde mu to i v těch složitějších (například zvednout packu hóódně vysoko).
Tvoje fenka pravděpodobně packu nedává tak vysoko, protože byla dřív často odměňovaná za to, že ji držela nízko. Nemá tedy proč by zkoušela něco víc, když jednu polohu už má ověřenou. Možná jí taky dáváš pamlsky, které ji tolik nezajímají. Zkus vzít něco pro ni opravdu lákavého a začni to doučovat. Nejdřív dej ruku s pamlskem na úroveň, kam už packu umí zvedat. Pak dej o kousek výš... a zase o kousek... až jí budeš držet ruku u hlavy (když sedí, ve stoje se jim to dělá hůř). Pak to samé uděláš s rukou bez pamlsku. protože už povel umí, mělo by to jít rychle. Když budeš pokaždé trvat na tom, aby zvedla packu co nejvýše a za nic jiného nedostane pamlsek, pak už se nevrátí ke svému starému zlozvyku.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 15:41
- Nahlásit
lusy13
no a kdyz by sis treba pred nim hazela balonkem tak je to jine nez kdyz ho nechas v aute, ne?
|