Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / MS BO 2007
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
slony
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2007 09:46
- Nahlásit

.. citanie od Ladu Macha o tom ako lahko sa neprofesionalitou da zmrzacit pes

URL

Sali
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2007 09:53
- Nahlásit

víš,každý emotivní jedinec o tom zuřivě diskutuje,ale nějak postrádám reakce těch zasvěcených,kteří se na této úrovni pohybují ve skutečnosti...kromě výkřiků co se ozývají na konci videozáznamu...
Nebudu se k tomu vyjadřovat,viděla jsem jen ten videozáznam Oskara,a tam je vidět že rychlej pes a vohráblo figurant, co si při útěku a tlačení nechá psa za zádama napůl ve vzduchu, jsou maligní kombinace...
Z výsledkové listiny nevyplývá že by tam většina zvířat na kousání umřela...
Ať se k tomu vyjádří ti co tam byli.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2007 09:53
- Nahlásit

slonyje to otres!neni k tomu co dodat?

slony
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2007 10:05
- Nahlásit

Sali
... neviem ako diskutovat k videu alebo k tymto fotkam

Ze by otazkou - kolko psov bolo zranenych na MS BO 2007 a kolko je "obvykly" priemer na podobnych vrcholnych akciach ? Eh ... nevidim zmysel, clanok beriem proste informativne k tomu, o com sa malokde pise - zla praca figuranta moze psa poznamenat nielen psychicky a ak sa to stane na vrcholnom podujati pod "odbornym dohladom sudiho" tak je to smutne.

Este si dovolim citovat reakciu jedneho z těch zasvěcených,kteří se na této úrovni pohybují ve skutečnosti...

"Francuzi postavili aj na MS WUSV velmi chatrnych figurantov ale proti tomuto to boli "frajeri" !!!! Napriek tomu nerozumiem co tym rozhodca sledoval a co od toho cakal. Rozhodca ma objektivne posudit vykon psa a figurant je na to aby mu ten vykon umoznil vidiet. Co tu mohol vidiet neviem(okrem zranenych psov) a fakt tomuto nerozumiem a nikdy rozumiet nebudem... Celkovo ale este viac nerozumiem co "belgicaci" robia v ramci klubu. Sak uz pred nedavnom bola koli figurantom na "svete" zvada ked nemecky figurant na MS BO "chytal motyle" a nepoucili sa... Nerozumiem...."

Sali
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2007 10:30
- Nahlásit

slony

URL

jiný článek německých účastníků.....

skutečně mě zpráva o 3 vážně zraněných psech na obraně zděsila,
ale ještě víc mě děsí pojetí IPO,které vede k extrémní rychlosti psa a extrémních nárocích na jeho zpracování figurantem...
Nebudu se k tomu vyjadřovat, protože tomu pojetí nerozumím, nechápu ho, a věřím že zkušený pes kousající na jistotu a čekající od figuranta cokoliv by se o něj nezničil, protože by si na sebe prostě dal pozor. Toto ale není cílem tohoto sportu a už vůbec to není bodově oceněno, takže já k tomu skutečně nemám CO dodat.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2007 10:32
- Nahlásit

slonyto je fakt a zmrsit psa za par minut dokazu i ja,ale nechapu ten mistrak,je to vrcholova akce,taky nechapu,figurant je frajer,ja bych rekla figurant je č...k,to si domyslite vsichni,kdyz si vemu sluz.zavod na ringo,ktery je opravdu tvrdy,ale aby figurant neublizil psovy,ze o neho zakopne a zlomi mu nohu,tak radsi spadne na pusu a pocka az si ho psovod sunda,tomu ja rikam frajer s velkym F,to je profesionalni prace,ale tohle???to je vysmech,ja bych to dala k soudu.dana

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2007 10:41 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit

víš,každý emotivní jedinec o tom zuřivě diskutuje,ale nějak postrádám reakce těch zasvěcených,kteří se na této úrovni pohybují ve skutečnosti..
No já četla ten článek,video jsem neviděla..ale nevím,zda názor pana Macha s O.Malidajem lze považovat za emotivní výkřik,myslím,že na to je dost na výši v sportovní kynologii..
výsledkové listiny nevyplývá že by tam většina zvířat na kousání umřela
A to je myšleno vážně nebo jako vtip???:Výčet těch zranění u psů se Ti zdá málo ?Naštěstí se podobných akcí neúčastním,takže je možné,že jsem mimo mísu co se zmrzačení psů týče...třeba je to běžné na podobných špičkových akcích,koneckonců je to jen pes,můžem si přece pořídit dalšího.
Docela by mne zajímalo,co bys říkala,kdyby na tom veterinárním stole ležela TVOJE malina
Navíc mě též děsí ono pojetí IPO,co všechno je člověk schopen obětovat pro svůj pomíjivý úspěch,že...(teda krom sebe.)

Sali
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2007 10:41
- Nahlásit

nemethova5
to měla být věc rozhodčího nepřipustit takové figuranty k provádění cviků obrany, protže zjevně nedokázali naplnit znění ZŘ...a to je dost podrobně popsaný.
Ale nejsem člověk vzdělaný v posuzování, takže nebudu jejich posuzování situace hodnotit, už jen proto že mám pár přečtených emotivních informací a to je vše...
Profesionalita ale dle mých představ vypadá jinak.

Sali
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2007 10:42
- Nahlásit

davidkova renata
jsi úplně mimo,ale to nevadí,my dvě se nepochopíme a ani se o to nesnažím.

slony
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2007 10:43 - Změnil/a: slony
- Nahlásit

Sali
.. aha , ty o koze ja o voze a vysledkom je obojstranne "najezena" reakcia

mě děsí pojetí IPO,které vede k extrémní rychlosti psa a extrémních nárocích na jeho zpracování figurantem..
s tym sa da asi iba suhlasit ...

skutečně mě zpráva o 3 vážně zraněných psech na obraně zděsil
tak nejak ... kadekdo dava kusat na kadekoho mnohokrat bez toho aby si uvedomil ake to moze nabrat konce a preto som sem ten clanok nalinkoval. To ze sa to stalo na svetaku, po skusobnom psovi , odobreni fuigurantov komisarom a pred ocami delegovaneho rozhodcu - to radsej nekomentujem

bohuzial , po nemecky viem iba nadavat aj to nie plynule takze si nepoctu

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2007 10:45
- Nahlásit

Sali
jsi úplně mimo,ale to nevadí,my dvě se nepochopíme
A víš,že jsem ráda?

slony
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2007 10:46
- Nahlásit

nemethova5
taky nechapu,figurant je frajer
ak si vsimnes tak vyraz frajer je v uvodzovkach , to u nas znaci ironiu, u vas nie ?

třeba je to běžné na podobných špičkových akcích
nie je to bezne

nemethova5
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2007 10:49
- Nahlásit

Salitak tim padem,toto neni profesionalni pristup?tim,padem se nejedna o vrcholovou akci,ale ja bych si sveho psa takovym zpusobem mrzacit nenechala,i kdyz jezdime spise na sluzebaky,je to asi vec nazoru,ale udivuje me fakt,ze takova akce se zvrhne v cosi otresneho,nemuzu taky posuzovat,nejsem objektivni,ale desi me predstava,ze je to uplne normalni,dobre to komentovala davidkova.

viky
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2007 10:52
- Nahlásit

nemethova5
desi me predstava,ze je to uplne normalni
Neni to normalni, tady rozhodci naprosto pochybil v tom, ze figuranta potvrdil. Podle me to bude mit jeste dozvuky...

Sali
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2007 10:53
- Nahlásit

davidkova renata
ale teda po lopatě:
na výsledkovce jsou body v rozpětí 97-7O, pak 4 nuly a pak diskvalifikace...
81 zvířat obranou prošlo,3 se zranily...9 x diskvalifikace z toho jednou pro nepuštění po pádu.
Na webu vítěze žádné prostesty nejsou.Na oficiálním webu DMC taky nikdo neprotestuje.
Na českých forech se pohybuje mnoho zkušených maliňákářů kteří mlčí, a diskutují lidé kteří mají své psy pro hru a zábavu...tím nechci říct že by to nebylo dobře,ale udivuje mě že skuteční závodníci na téma nereflektují.
A tak dále a tak dále.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2007 10:54
- Nahlásit

slonyja to dobre pochopila,ze to je frajer ironicky,tim sem napsala taky ironicky,no psat to nebudu,nechci byt vulgarni,ale tohle ma do sportovniho chovani daleko,pokud je to bezne,tak na takove akce me uz nikdo nedostane.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2007 10:56
- Nahlásit

Salino asi,jak to rekla dobre davidkova,vsak co,je to jenom pes,poridim si dalsiho,vsak o nic nejde,nebo,ze by zkuseni zavodnici meli strach mluvit?nebo jsou uz tak otrly,ze je jim to jedno?

Sali
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2007 10:59
- Nahlásit

nemethova5
nerozumím o čem mluvíš, já osobně za profesionalitu považuju přístup rozhodčích držící se ZŘ ať to stojí co chce,třeba pořadatelský průser,protože za to co bude rozhodčí zodpovídá,a nedostatek kvalitních pomocníků nikoho neomlouvá,
a profesionálního pfiguranta si představuju jako stroj bez větších emocí,který přesně podle požadavku rozhodčího zpracuje technicky správně a bezpečně každé zvíře,aby naplnil znění ZŘ...neumí-li to nemá být delegován a je-li přesto delegován nemá být po testu potvrzen.
Chyba je bněkce v systému té skládačky zvané příprava IPO světového mistrovství pořádajícím klubem.

Sali
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2007 11:00
- Nahlásit

nemethova5
já nevím a proto říkám ať mluví ti co viděli na vlastní oči nebo jsou in,
jinak je to celé infošum.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2007 11:02
- Nahlásit

Saliale to neni sportovni chovani,proboha,jak se muze drzet zkuseb.radu?to mu rikas chyba,to je pro rozhodciho pekny pruser?tak tomuhle se rika vrcholova akce,tak to uz se musim doopravdy zasmat.no jsem zvedava,jak to oduvodni,jestli z toho neco bude,nebo se to zamete pekne pod koberecek.

Sali
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2007 11:03
- Nahlásit

nemethova5
davidkova renata
člověk který napíše "Myšlenku na odstoupení jsem však záhy zapudil, protože jednak mi to neumožňuje zkušební řád a jednak jsem přijel reprezentovat republiku, nehledě k tomu, že Oskar byl ve formě a dosaženými body bychom družstvo významně posunuli dopředu." mi nepřipadá že by se příliš vzdaloval od vámi definované kategorie ...třeba je to běžné na podobných špičkových akcích,koneckonců je to jen pes,můžem si přece pořídit dalšího a tím, s tím končím,mějte se jak umíte.
a nebo jsou uz tak otrly,ze je jim to jedno?

nemethova5
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2007 11:04
- Nahlásit

Saliale je fakt,ze ja k tomu nic rict nemuzu,nevidela jsem,nebyla jsem tam.taky me zarazi,ze se k tomu nevyjadruji zasveceni?je to jen muj nazor,ze cela akce,abych to rekla je pekny fiasko.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2007 11:06
- Nahlásit

Saliat je to jak chce,ja bych radsi odstoupila,pro chvilku slavy mi to nestoji za zdravi psa,je to jen muj nazor.

slony
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2007 11:08
- Nahlásit

Sali
na výsledkovce jsou body ...
no , je tam aj 93 bodov nemeckeho psa ktoreho LM spomina (a pise o nom aj tebou linkovany clanok, teda pokial mi to translate.google.com prelozil ako tak spravne) Ze o tom mlcia ti co pretekaju ? Nepoznam dovod, ja uz mam psa skutocne iba pre zabavu, ale neviem preco ma napada paralela s krasokorculovanim ale spekulovat nebudem.
V kazdom pripade - myslim, ze KAZDY jeden pripad nepofesionalnej roboty ci uz sudiho alebo figuranta by sa verejne preprat mal v zaujme psov buducich. Samozrejme , uvedomujem si ze sa mi lahko hovori, kedze nechovam a nepretekam

nemethova5
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2007 11:12
- Nahlásit

slonyja myslim,ze kazdy zde muze rict svuj nazor,muj je dost negativni,k tehle akci,a je pravda,ze by se to melo pekne rozmaznout,aby budouci zavodnici vedeli do ceho jdou!

Baileys
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2007 11:42
- Nahlásit

No,myslím,že někteří zase jen diskutují.....
mně to příjde jako kecy,kecy....
kolik z vás jezdí-účastní se na závodech "venku"??? Si možná ani nedovedete představit,jaký je rozdíl ve figurantech a to mnohdy i v jedné zemi. a ve srovnání s našimi??? by vám asi vypadly oči z důlků!! U nás je pohoda,technicky jsou na tom dobře(většina). A přijedete ven a je to....!!
Já vím,jaké to je,když se to jednou stane-0 bodů. myslím,že toto byla strašná smůla,neštěstí. A taky dobře vím,co někteří a zejména BOM ve své šílené rychlosti dokáží. akorát se to pak hodí na figuranta. Si třeba vemte,jak se asi cítí on! Dovedete si představit,jak např on nad tím musí přemýšlet, je mu to líto, uvědomuje si,že práci dělal např všem stejně,nespí kvli tomu!?? I tak je třeba se na to dívat.
Věřím a přeji Octaviovi uzdravení a návrat ke sportu

slony
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2007 12:01 - Změnil/a: slony
- Nahlásit

Baileys
Si třeba vemte,jak se asi cítí on!
obecne k tomu co pises suhlas, ale ...
citat nemeckej ucastnicky - "...beide kommen zum Richter, es wird nicht weitergemacht, weil der Helfer es mit der Angst zu tun bekommen hat !!!"
citat LM - "Rozhodčí ukázku ukončil a figuranty bohužel potvrdil." a kusok dalej "Soutěžící odmítl v obraně pokračovat a figurant prohlásil, že se bojí a že už nebude nadále ve figurování pokračovat."
Mas pravdu, zranenie sa stane, nahody sa deju. Ale fakt mas pocit ze tu sa nieco hadze na figuranta ?
No nic, skutocne nechcem rozvyrovat burku v pohari vody ani iba diskutovat takze koncim konstatovanim - ako dobre ze napr. vo Vrbovom nepamatam pripad ze by doslo k trom vaznym zraneniam pri Cku a snad to tak bude aj pri tohorocnom MS WUSV v BA

Baileys
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2007 12:19 - Změnil/a: Baileys
- Nahlásit

slony.
jasně, já jsem to "hází" napsala všeobecně.
Pravda ,ale je i výše uvedená,že se k tomu moc nevyjadřuje NIKDO,kdo tam byl.
Ach joo, hrozná situace.

Vrbové: no ted nevím rok,ale si pamatuji-startovala jsem v IPO1,2letá fena, jak jeden český fig. chodil do kontroláků,jak prošel tak z jedné šestice 30-50% psů,to bylo....
Majtas tam na tribuně seděl(posuzoval IPO3) se známým a taky to komentoval. U mně např.: (neumím slovensky! "noo,u takového exota,chuděra,aby neměla co zpravovat..") tím myslel střetr a ty šílené rány ,které dával. naštěstí jsem patřila k těm "prošlým"
no joo,si nevybereš. I tohle je o soutěži a závodění

slony
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2007 13:18
- Nahlásit

Baileys
..no , predpokladam ze si ten vyrok Dusana M patricne upravila do publikovatelnej podoby .. a furt si myslim, ze ist tvrdo do psa a dolamat psa vlastnou neohrabanostou (vid video) je rozdiel ... a dat na plac figuranta ktory sa boji to uz snad ani nie je normalne

okidoki, uz mlcim

Baileys
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2007 14:23
- Nahlásit

slony
mi to takhle bylo řečeno,já jsem byla na place......

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání