Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / coursing a NO
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
wami
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 22:54
- Nahlásit

Mel
šampióny v coursingu...
povetsinou proto, ze behaji jedini sveho plemene... tomu rikam uspech...

tak asi je to proste o prestizi lidi, jako vsude... Ja to stejne beru hakem, jen jako zabavu psu - zadny ambice nemam, i kdyz pokud mi psi behaji dobre, samozrejme jsem rada...

je fakt, že asi ten konečnej je bezpečnější...
ono asi taky zalezi, kdo ten enkonecnej dela. Ja fakt nezazila zraneni ani jedno, nikdy. Uz jsem zazila, ze pes pretrh lano, to jo - ale ze by se zamotal, to tedy ne...
Na druhou stranu je fajn, kdyz je coursingovy trenink dopoledni akce misto celodenniho cekani a cekani...

Brodyna
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 23:09 - Změnil/a: Brodyna
- Nahlásit

sue
zkoušeli už jste někdo běhat coursing s německým ovčákem??
Ahoj... Ovčanda mé kamarádky běhá coursing a můžu říct, že jí to ohromně baví... Elis má dokonce uveřejněnou fotku v posledním čísle Psí sporty na straně 51.

Frog
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2007 08:53
- Nahlásit

sue
wami
Přesně, my s Agátkou běháme coursing 1rok na nekonečném navijáku a musím říct,že za celou tu dobu jsem nezažila žádné zranění!Opravdu nikdy! Vyhovuje mi rychlost a nápaditost postavených tratí. Zatímco na nekonečném trvá odběhání všech 40 psů cca 3 hoďky, tak na konečném čekáš třeba celé odpoledne, přesně jak píše wami.
Taky ti můžu doporučit BCC, jsme s nima naprosto spojené. Teďka jsme s nima strávily paráááádní víkend v Němčičkáách na coursingovém soustředku a nemůžu si organizaci vynachválit.
wami
Musím potvrdit,že Lumpík byl fakt rychlej jako střela

Frog
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2007 09:12
- Nahlásit

wami
Ještě pár foteček co fotila Katka od Larušky

Mel
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2007 09:21
- Nahlásit

wami
Frog
možná byste někdy měli zkusit MSC... Barča to má tak zmenežovaný, že to jede jak na drátku

Kalliope
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2007 09:23
- Nahlásit

sue
hele já uvažuju o coursingu s RTW takže v poho, ale asi od toho upadne, jelikož jsme z Aše (západní cíp čech) je to pro nás všude daleko, i do Prahy

Kalliope
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2007 09:24 - Změnil/a: Kalliope
- Nahlásit

Frog
jinak obdivuju tu poslední fotku, žádnej pes tam nedělá bugr, je to supr, tohle je náš sen (teda můj, psův už asi ani tolik ne ... )

Mel
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2007 09:34
- Nahlásit

Kalliope
už sis napsala kvůli těm Lounům? Tam to máš blíž a můžete to vyzkoušet...

wami
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2007 09:37
- Nahlásit

Mel
mozna bys mela nekdy zkusit BCC... treba bys zjistila, ze ten nekonecnej navijak ma taky neco do sebe...

Hele, ja uz i tak jezdim na akce pres pul republiky, je proste pro me nerealny jezdit pres celou...

Frog
Agatka ma supr fotecky!

viky
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2007 10:04
- Nahlásit

wami
ahojik, mam dotazek, muze se treba prijet jen tak - vyzkouset si to ? Normal delam sportovku, ale chtela bych Vikousovi obcas doprat nejaky to zpestreni, ale zadny zavodni ambice nemame...

Frog
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2007 10:10 - Změnil/a: Frog
- Nahlásit

viky
Jasně,že můžeš. Stačí se stihnout přihlásit na stránkách www.coursingbrno.cz když bude vypsán termín tréninků... Co máš za pejska?

Kalliope
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2007 10:18
- Nahlásit

Mel
nadhodila jsem to doma, ale přítel mi řekl, že se mnou rozhodně nikam nejede, tak váhám jestli tu cestu autem zvládnu sama, jsou to sice jenom Louny, ale já jezdim jenom domů a do práce, což je 20 km, dál jsem nejela, tak nevim - docela se bojim a vlakem jsem úplně neschopná, pač jsem vlakem jela naposledy před 18 lety

Mel
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2007 10:22
- Nahlásit

wami
Už jsem tu psala, že by běháme na obou. Když jsme začínali, běhali jsme jenom na nekonečném, konečný jsem viděla poprvé vloni, když jsem se rozhodla pro licenci. A nejsem zastáncem ani jednoho navijáku, resp. jsem zastáncem obou hlavně, když si Gary zaběhá..
MSC bych si tak lehce troufla tvrdit, že máš mnohem blíž než BCC... MSC se běhá v u Přerova a v Rudné pod Pradědem (mimo jiných). Já už loni byla příhlášená na víkendovku s BCC, jenže si Gary zase urval dráp, takže to nevyšlo. Takže sice nevím, jak to odsejpá tam, ale nikde netvrdím, že to neodsejpá. Jen ty a Frog tady píšete, že konečný je na dlouho, tak jsem se jenom cítila povinována upozornit, že ne všude je to nadlouho

viky
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2007 10:22
- Nahlásit

Frog
no prave, ze taky NO. Je silenej koristnik, myslim, ze by ho to bavilo, ale jen tak rekre...

Frog
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2007 10:26
- Nahlásit

viky
Zkus vysledovat na www.coursingbrno.cz v záložce akce BCC spuštění přihlášek na další akci, přihlaš se a můžeš vyzkoušet.

Frog
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2007 10:28
- Nahlásit

Kalliope
jinak obdivuju tu poslední fotku, žádnej pes tam nedělá bugr, je to supr, tohle je náš sen (teda můj, psův už asi ani tolik ne ... )
Hehéééé to je možná tím,že měli za sebou 2 běhy závodů do vrchu , což byly závody do cca 300m sjezdovky( takže pořádný krpál).

Kalliope
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2007 14:04
- Nahlásit

Frog
heh, to možná jo, ale stejně všici vypadaj mírumilovně

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2007 15:06
- Nahlásit

v Lounech je nějakej coursing závod?

Mel
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2007 15:19
- Nahlásit

WhiteWolf
tady je kalendář a info... http://www.coursingcz.info/terms.php jinak ještě blíž ku Praze se pořádají v Kralupech nad Vltavou, ale zatím je plánováno až MČR na podzim...

sue
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2007 21:56
- Nahlásit

Kalliope
jééé ty jsi z Aše jo?to já ze sokolova..ale víš jak fakt bych to chtěla zkusit...může tpo bejt zajímavý..

A jde běhat solo?Ona je čubinka fakt dominantí a nefim jak by nesla konkurenci...

Kalliope
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2007 14:08 - Změnil/a: Kalliope
- Nahlásit

sue
přesně tenhle problém máme i my, vím, že začátečníci běhají zatím jen sólo běhy, aby se vytvořila fixace na ten, jak se to jmenuje.. ten kill nebo střapeček, co já vim.

Rozhodně (i když by běžel s náhubkem) mám stach, že by někde v dálce zmerčil nějakýho psa a místo za návnadou by běžel za nim, já bych se hanbou propadla a příštího půl roku bych chodila jenom kanálama. Taky proto váhám, ale více méně co se týče cesty jsem skoro rozhodnutá, že asi pojedu, že to zkusím a nahlásim se, spíš mám strach kvůli jiným psům, on když je totiž v ráži - což je poměrně často, tak absolutně nevnímá okolní svět, jenom fixuje toho druhýho psa a achce se za ním mermomocí dostat .... zatím jsem rozhodnutá tak půl na půl, teď už spíš výhradně kvůli jeho chování, ale dost mě to láká

wami
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2007 14:15
- Nahlásit

Kalliope
zrovna nedavno kamoska resila stejny problem s cubou, a ze fenka behat nemuze, protoze hloda do psu... a kdesicosi... no a pak ji pustila za strapeckem a bylo hotovo.

Uz beha i parove behy a nema tendenci se o strapecek porvat, ta motivace tam byva fakt dost silna, ze pes nad jinymi psy ani nestihne premyslet...

wami
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2007 14:24
- Nahlásit

jinak neodolam... par fotecek skorovlka v akci...

fotila Gwen:

Fotil Garfik:

Smečka
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2007 14:30
- Nahlásit

wami
Co to tam maže za čévéčko?

wami
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2007 15:04 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Smečka

sem vedela, ze se zeptas...
Bellis Stin vlka - mooc sikovna fenecka, sice coursingy s Lumpem bojkotovala, ale jinak beha sikovne... a ma dobry paniky, byla dobre socializovana i vychovana... musim rict, ze za ty 4 dny jsem si v duchu celou dobu libovala, ze je to konecne cevecko ve spravnych rukach, kez by takove stesti meli vsichni...

(na strankach www.coursingbrno.cz v sekci fotogalerie ji najdes spoustukrat, ja to v praci nemuzu s brouzdanim nijak prehanet, ale jeji panik hodne fotil, takze casto prave Bellisku... )

slony
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2007 15:09
- Nahlásit

..a ma niekto povedomie ci sa da coursing vidiet / vyskusat dakde v okoli BA ? ..lebo ked som pozrel coursing.sk tak najblizsia akcia Brno

Smečka
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2007 15:09
- Nahlásit

wami
Bellis Stin vlka - mooc sikovna fenecka
Moooc.Nedávno Tajgu rafla do zadku ve výstavním kruhu.
Takže u mě má vroubek.Tedy ne ona,ale spíš páníček.

wami
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2007 15:12
- Nahlásit

Smečka
mno, tak Banusku mi taky kousla do zadku, ale ja cestne priznavam, ze mala jaxi nereagovala patricne na to, ze k ni nema chodit, Bellis ji varovala...

Jinak je na fenky jak... no... jak cevecko... Ale pres ten 4denni vikend ji zvladali a mela jsem pocit, ze ji to zrovna neprochazi, resi to s ni.

Smečka
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2007 15:18
- Nahlásit

wami
Nás vzala v pohybu zezadu,což bylo docela k naštvání.
Je to důvod k vyloučení z kruhu.
Jinak netvrdím,že to jiné čsv nedokáže.Je na majiteli,jak si psa hlídá.Její páníček je výstavní začátečník,tak jsem mu to odpustila

wami
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2007 15:29
- Nahlásit

Smečka
což bylo docela k naštvání
chapu

Je na majiteli,jak si psa hlídá.Její páníček je výstavní začátečník,tak jsem mu to odpustila
to by to vysvetlovalo... jak rikam, jinak ji to neprochazi, asi na te vystave nevedel, jak zareagovat a nedal si na to pozor...

isdpch, slony
tusim, ze to Brno je prece jen bliz, nez Otrokovice...
ale jinak nevim, jestli se neco podobneho dela i na Slovensku... kdyby se nekdo chtel pustit do organizace, myslim, ze BCC by tam po dohode prijeli, mozna - je treba se jich zeptat a zajistit prostor a ucastniky.

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání