| Autor |
Zpráva |
sue
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 20:24
- Nahlásit
Mám dotázek zkoušeli už jste někdo běhat coursing s německým ovčákem??
|
wami
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 20:41 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
sue
primo s NO nevim, ale pes podobneho typu beha - muj skorovlk Lump...
A ne spatne, se musim pochlubit - Na zavodech "O lednicky pohar" skoncil jako treti nejlepsi pes...
|
Gina
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 20:45
- Nahlásit
wami
tak to můžu potvrdit, běžel moc hezky
|
wami
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 21:02 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
Gina
běžel moc hezky
ale v podstate vlastne ani ne. Muj chlap o nem rika, ze sice neni chytrej... ale zato je aspon silnej... I na tom coursingu je takovy moc poctivy mastodontik, sice rychly, ale az moc presny...
Naopak me strasne potesila mala Banshee, co pred 4 mesicama kazdy vecer brecela bolesti a kulhala, a ted na zavodech vyhrala treti nejlepsi mladou fenu, v prvnim kole pry ji rozhodci strasne chvalil (91b.) - to jsem fakt pysna, na breberku... (ale ona ma z NO hadam taky docela malo...?)
|
Gina
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 21:07
- Nahlásit
wami
vím, pamatuji si ji, ale že byla nemocná, jsem nevěděla. Hlavně, že už je OK
|
sue
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 21:11
- Nahlásit
wami
a jaký k tomu potřebuju u psa předpoklady aby mohl běhat?Mám ovčandu a ta je stále nevybitá a chtěla bych s ní tohle zkusit ale bohužel moc toho o tom nevim
|
wami
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 21:13
- Nahlásit
Gina
Hlavně, že už je OK
tak je OK v ramci moznosti... mala je utulkova, privezli jsme si ji na novy rok, no a ona nam zacala kulhat a brecet bolesti... takze na rtg ma 3/4 a na horsi noze artrozu... to ji jeste nebyl ani rok!
takze jsem strasne rada, ze je videt, ze spolu makame, ze uz se ji nozky nasvalujou a klouby tolik nezlobi...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 21:16 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
sue
a jaký k tomu potřebuju u psa předpoklady aby mohl běhat?
zájem o střapeček... v podstatě nic víc nepotřebuješ. Aspoň já jsem to měla s oběma psy tak, že jsem je přivedla na start, vypustila za střapečkem, a v cíli jsem si je vyzvedla...
Dá se to sice psa naučit, když běháš s ním, ale asi je lepší, když to pes má tak nějak "v sobě"...
|
sue
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 21:18
- Nahlásit
wami
moje čubinka je vášnivá aportérka.Ráda bych to s ní zkusila ale nevim zda by ten zájem tam byl..
|
sue
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 21:20
- Nahlásit
wami
a kde vy běháte?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 21:24
- Nahlásit
sue
aporter jeste neni lovec... ale muzu te uklidnit - 99% psu vidi strapecek a nevidi, neslysi, bezi...
My behame s temihle super lidickami:
www.coursingbrno.cz
|
sue
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 21:26
- Nahlásit
wami
právě že se mi zdá že ona je asi jen aportér...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 21:28
- Nahlásit
sue
hele, niceho se neboj a vyraz na coursing... ja tam byla s nasi malou, kdyz u nas byla ani ne dva mesice... tehdy si jeste nehrala, nevedela, co se s ni deje, byla porad smutna a vazna... strapecku si vubec nevsimala... nez ji ho pustili po zemi - v tu ranu ozila a tradaaaa za strapeckem... Ted uz i killuje a nechce pustit...
fakt to proste jed nekam na trenink zkusit - myslim, ze to bude v pohode...
|
sue
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 21:30
- Nahlásit
wami
děkuju snad to bude dobrý a nevíš o nějakym seznamu kde všude se dá běhat(jako cvičiště) ?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 21:33
- Nahlásit
sue
na to nejsou cviciste, poradatele maji svoje "drahy", kde jednou za cas se poradaji treninky, zavody, akce... musis si vybrat, kam a na jakou akci jet a pak se prihlasit...
|
sue
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 21:35
- Nahlásit
wami
aha aha já o tom vim fakt prd... a potřebuju něco spešl s sebou?
|
Gina
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 21:37
- Nahlásit
sue
psa, dobrou náladu, vodu pro sebe i psa a svačinku a pár kroun na běh.
|
sue
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 21:37
- Nahlásit
Gina
děkuju moc a teda nemusim bejt v nějaký organizaci abych s ní mohla běhat??
|
Gina
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 21:40
- Nahlásit
sue
kromě toho, co uvedla wami, běháme ještě tady www.mscoursing.com
ne, členem být nemusíš, ještě můžeš sledovat tohle forum, tam se taky řeši coursing a sousta věcí okolo
mujpes.cz/forum.php?id_forum=29709
|
sue
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 21:41
- Nahlásit
Gina
děkuju děkuju
|
Gina
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 21:45
- Nahlásit
sue
nemáš zač, nechci kecat, ale mám pocit, že s náma NO už běžel.
Ještě můžeš jít na stránky CCC coursingu -www.coursingcz.info
prostě si vyber, co máš nejblíž a jeď
|
sue
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 21:47
- Nahlásit
Gina
jo to je super přesně to shánim
|
Gina
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 21:49
- Nahlásit
sue
ještě okolopražský www.coursing.net
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 21:52
- Nahlásit
sue
německýho ovčáka jsem viděla běhat na moravskoslezském coursingu a v poho...
Koukni se na téma coursing 2007, zezáčátku se tam probíraly takové ty základní dotazy...
Jinak kluby, které pořádají tréninky, jsou tuším 4 nebo 5. Licence a závody může pořádat pouze Český coursing club a již zmíněný Moravskoslezský. Okolopražský a brněnský pořádají jen tréninky a tuším, že se běhá na nekonečném navijáku.
Odkazy na brněnský a MS už tu byly, já jen přihodím www.coursing.net a www.coursingcz.info (pozor, těm dost často nefungují stránky)
|
sue
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 21:55
- Nahlásit
Mel
kuju já bych jí fakt potřebovala nějak vybít
|
wami
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 21:58
- Nahlásit
Mel
tak nevim, ale BCC vypisuje obcas i zavody... asi pravda jen "klubove", ale s ofiko rozhodcim... ;)
co se tyka nekonecneho navijaku - my na nem behame od zacatku. Nemam jedinou stiznost: behy jdou rychle po sobe, zraneni jsem nezazila nikdy ani jedno... super...
|
Gina
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 22:02
- Nahlásit
wami
taky jsme na nekonečném párkárt s Brňákama běhali a dráha postavená dobře, lanko kopírovalo terén, takže, musím zaklepat, nikdy se nic nestalo. Jinak většinou běháme na konečném...
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 22:13
- Nahlásit
wami
jo, to asi jo, ale fakt jenom klubové... ofiko dostihy může pořádat jenom CCC a MSC a navíc to nesmí být na nekonečnym...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 22:37
- Nahlásit
Mel
ale fakt jenom klubové...
ono je to tem psum stejne uplne jedno... trenink jako zavod... (osobne mam asi treninky radsi... Lumpovi malokdo staci, takze kdyz si dal treninkovy beh s vipetem, coz by na zavodech neslo, stalo to za to... )
navíc to nesmí být na nekonečnym...
at zijou povery a predsudky...
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 22:46
- Nahlásit
wami
no, divila by ses, kolik lidí si na své weby píše, že má šampióny v coursingu....
Ale je fakt, že Garymu je taky jedno, jestli je to dostih nebo trénink, konečný nebo nekonečný naviják a mě vlastně taky my běháme na všem a za všech okolností
at zijou povery a predsudky...
no, nevím, já to neřeším, ale je fakt, že asi ten konečnej je bezpečnější... jsem viděla, jak si pes na nekonečnym zamotal nohu - nic se nestalo, ale na nekonečnym by se to asi nestalo...
|