Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / výcvik obran
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Mucholabka
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2007 13:00
- Nahlásit

Aha...tak to bych ale ani nepsal, že někteří **** mají takovýto názor
Trotelchen
Proč?

Tchor
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2007 13:01
- Nahlásit

Trotelchen

proč někdo odsuzuje obrany u stafíka ?

Ono by asi opravdu chtelo trochu urovnat pojmy protoze obrany jsou v posdstate od chytani mavaijiciho hadru az az po vymlacovani hospody a likvidaci ozbrojenejch lidi. mezi tim je ale hodne rozsahla skala.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2007 13:04
- Nahlásit

Tchor
No, já doufám, že u hadříku nezůstanem-i když teda na ten vrch nemáme, to zas nééé ani já, ani pes

Tchor
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2007 13:05
- Nahlásit

Obrany vedeny do zloby a sebeobrane pripadne vnitrodruhove agrese pro naprostou vetsinu psu nejsou vhodny a mezi psy u kterych teda urcite vhodna takovahle obrana neni jsou i ti stafordi a piti. Lovecka obrana se da delat s jakymkoli psem co jevi zajem lovit pohybujici se pomucku.

Tchor
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2007 13:06
- Nahlásit

Jeste bych k tomu dodalk ze podminkou by mela bejt dostatecna ovladatelnost psa, tahle podminka, ale bohuzel casto splnena neni.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2007 13:09 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit

Tchor
A můžu vědět proč? Já teda počítám s tím, že to pak nebude pejsek pro dětičky a pejsánky do parku myslíš kvůli historii plemene, jakože nevhodnosti pro hlídání? To u nás nehrozí, páč my nejsme tak dobrý chov, abychom byli zas až tak loajální k lidem ovladatelnost kupodivu se začíná přehoupávat v můj prospěch, až se sama divím u tohohle nezávislého psa.

BTW jen se ptám, nechci se hádat!!!

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2007 13:10
- Nahlásit

Tchor

Trotelchen

Ono by asi opravdu chtelo trochu urovnat pojmy protoze obrany jsou v posdstate od chytani mavaijiciho hadru az az po vymlacovani hospody a likvidaci ozbrojenejch lidi. mezi tim je ale hodne rozsahla skala.

no tovíš že jo pane....a proč mi to píšeš, jak to souvisí s tím, že někdo odsuzuje "obrany u stafíka" ??

dokážeš to vysvětlit ?

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2007 13:14
- Nahlásit

Tchor

Obrany vedeny do zloby a sebeobrane pripadne vnitrodruhove agrese pro naprostou vetsinu psu nejsou vhodny a mezi psy u kterych teda urcite vhodna takovahle obrana neni jsou i ti stafordi a piti.
můžeš mi vysvětlit, proč to není vhodný pro toho staforda tedy Amerického stafordšírského terriéra?
Děkuji.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2007 13:16
- Nahlásit

Tchor
rotelchen

Já to opravdu nechápu.....jak Tvá připomínka souvisí s mým dotazem, proč někdo zavrhuje "obrany" u staforda .... proč si mám kvůli tomu já ujasňovat pojmy?

Dík za vysvětlení ještě jednou.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2007 13:16
- Nahlásit

Tchor
Obrany vedeny do zloby a sebeobrane pripadne vnitrodruhove agrese pro naprostou vetsinu psu nejsou vhodny
Taky se nechci hádat,jen se zeptám..Po dlouhou dobu se např. ve Svazarmu obrany přeci dělaly jen přes zlobu,jsou tedy ti psi dnes jiní nebo to celou tu dobu teda bylo úplně špatně?

Lola1
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2007 13:18
- Nahlásit

Smečka
od čeho jsou pak na světě chlapi
to bys už snad měla vědět.
Ale někteří neumí malovat a dělají mezitím vodu, podlahy a tak.

Lola1
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2007 13:20
- Nahlásit

Tchor
obrany přeci dělaly jen přes zlobu,jsou tedy ti psi dnes jiní nebo to celou tu dobu teda bylo úplně špatně
Připojuju se k otázce, nevím, kam došel vývoj, asi 10 let jsem nebyla na cvičáku.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2007 13:20
- Nahlásit

Tchor
pokud by se měly urovnávat pojmy, spíše bych začal třeba u pojmu psycholog ....

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2007 13:34
- Nahlásit

Tak odpovědi se asi nedočkám...no nic, jdem dělat revíry.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2007 13:52
- Nahlásit

Mucholabka
hele, jak děláš ty retrívry?

Tchor
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2007 13:55 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit

davidkova renata Lola1

No podivej se na slozeni pelmen za Svazarmu a ted, podivej se na rozlozeni povah a "chuti delat i kdyz to drhne" tenkrat a dneska. Na chov tehdejsich NO kde jediny kriterium byla pracovni upotrebitelnost.

Sebeobrana agrese je spatna skoro vzdy protoze pokud bude tlak vetsi nez je vnitrni hranice toho daneho psa prechazi do utekovyho modu. Vnitrodruhova agrese funguje u hodne dobrych psu (ale tech je hodne malo) pri boji z blizka, ale pouzitelnost prudce klesa u prace na dalku.
U dobre pripravenyho psa co lovi jsou ty obrany v modu lovu velke nebezpecne koristi to zanmena neni tam ani sebeobrana ani vnitrodruhova agrese, ale je tam agrese lovecka ktera u srdickovyho dobre pripravenyho psa ktery je nacvikem presvedcenej ze zvladne jakoukoli situaci umozni psovy vydrzet skoro cokoli. Nejlepsi sluzebni psy co znam jsou od zacatku vedeny v lovu a az po te (kdyz uz je pes zcela dospelej a ma udelanej svetonazor) je tam udelany to aby si pes na sebe dal trochu pozor.

Jako vse neni ani tohle cernobyly a v podstate se pouziva kombinace vseho, ale vetsinou opravdu prevlada ten lov.

PS: nemluvim o lovu ala IPO kde je vse predem presne nalinkovany a pes dopredu vi jak vse bude probihat, ale o lovu kdy pes musi neustale resit nove situace a nelovi se (v pozdejsich fazich vycviku) pomucka, ale clovek (at uz v ringo obleku nebo "jen" na skrytou manzetu)

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2007 13:56
- Nahlásit

Trotelchen
Doposud dost blbě, páč to ještě neumíme. A včera večer jsem ohnula jednu maketu, tak mě v neděli asi zabijou a přiškrtí.
Buď s sebou beru přítele a schovám ho v některé z blízko sebe postavených maket, a Buca mu pak bere peška, nebo jí ho normálně položím do makety na zem-akorát mě občas přečůrá a jde si pro to rovnou, místo aby obíhala všechny
A nejdřív jsme běhali jen na jednu, aby vůbec chápala, co po ní chci.

Tchor
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2007 13:59
- Nahlásit

Nehlede na to ze ani za svazarmu se ti nejlepsi psi ciste na zlobu nedelali, ale je pravda ze tam ta zloba vedena na tu vnitrodruhovou agresi prevladala. Bohuzel bylo i spousta radovych psu kde se to delalo na sebeobranou agresi a jedinym vysledkem u takovyhle psu bylo ze napadali kde co a pri tom pri tvrdym utoku selhali. Clovek ma zajimavou vlastnost v tom ze si mnohem lip pamatuje to lepsi nez to co bylo spatne.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2007 14:00
- Nahlásit

Tchor
No dobře, ale proč zrovna AST nebo APBT ne? Zvlášť když APBT máme strážní linii?

Tchor
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2007 14:05
- Nahlásit

protoze je u nich selekci udelanej blok agrese vuci lidem a ten blok se pomerne blbe prekonava a kdyz se prekona vede to k agresi pomerne slusne neovladatelny. Pokud se s nima udela ta obrana v lovu jsou schopni pracovat zcela na tvrdo bez toho aby tam bylo potreba neco prekonavat a psi zustavaji v pohode a ovladatelni.

Tchor
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2007 14:08
- Nahlásit

par pitu a stafordu jsem na rukavu mel a fakt pokud ti psi nebyli uz predrazdeni vubec nechapali proc by meli na cloveka ve zlem utocit. v lovu to slo bez problemu a dostali se k mnohem lepsim obranam a to i ucinnosti.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2007 14:08
- Nahlásit

Tchor
To máš z knížek, nebo z praxe?

Neříkám, že by byli excelentní a že tam ten blok není vidět...ale to znamená, že nejsou schopni dosáhnout toho, aby byli praocvně upotřebitelní?

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2007 14:10
- Nahlásit

Mucholabka
Zvlášť když APBT máme strážní linii?
tohle může tvrdit jedině někdo, kdo potřebuje prodat džukely...dle mýho teda .........

u AST to taky nechápu ......

Tchor
protoze je u nich selekci udelanej blok agrese vuci lidem a ten blok se pomerne blbe prekonava a kdyz se prekona vede to k agresi pomerne slusne neovladatelny.
Dovolím si oponovat, platí to u APBT...AST je dnes již vyloženě exteriérovej a do chovu se dostalo ledacos ..... navíc to fakt platí u APBT jako origošů, kterých je dost málo, ale tam je hodně rozumný...v tom se shodnem...ty psy do ničeho takovýho netlačit.....

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2007 14:14
- Nahlásit

Tchor
nemluvim o lovu ala IPO kde je vse predem presne nalinkovany a pes dopredu vi jak vse bude probihat, ale o lovu kdy pes musi neustale resit nove situace a nelovi se (v pozdejsich fazich vycviku) pomucka, ale clovek (at uz v ringo obleku nebo "jen" na skrytou manzetu)
No o tom se mi ani mluvit nechce.
No podivej se na slozeni pelmen za Svazarmu a ted
Tohle je bohužel v současný době pravda.Na cvičáku je všechno od NO přes LR,borderky,výmaráky,bígly a všechny možný křížence.Tohle za Svazarmu teda nebylo,ne že by se občas nevyskytla vyjímka,ale zcela převládala služební plemena.Nepochybně kvůli té tvé zmiňované upotřebitelnosti.Pokud ale ona byla tím rozhodujícím faktorem,a to byla,musela ta metodika být funkčí ne?
Ale souhlasím teda s tebou,že se v zásadě jedná o lov kořisti a že by pes měl napřed dospět.A taky nemám na mysli rozvíjení zloby např. tím,že figurant bude psa rvát za slabiny,aby ho naštval.I to se občas vidí.
Možná tahle debata vznikla vlastně z nedorozumění,který jsi v zásadě vysvětlil v P.S.Ipo je dneska děsně v módě a obrana je dělaná ve stylu - figurant je největší kámoš,zatímco za Svazarmu spíš pro ty psy platilo -dobrej figurant,mrtvej figurant.
Zjednodušený pohled na věc je,že je to buď přes zlobu nebo přes kořist,přičemž ale k té zlobě se pes dopracuje taky přes kořist.Rozdíl je asi v tom,že při služebce se k ní dopracuje,při IPU ne,páč je to nežádoucí.
Sem se zas rozkecala..snad jsem se vyjádřila krapet srozumitelně..

Tchor
Člen
- Nahlásit

Ono to v ruznem stupni intenzity zustava i u tech neselektovanejch zvirat, prece jen se ta selekce delala docela dlouho, nevhodnym chovem se to samozrejme da odbourat, ale u zvirat co jsem se snima zatim setkal jsem ten blok docela videl.

Mucholabka
Člen
- Nahlásit

Trotelchen
No, to bych netvrdila přijď se na něj někdy podívat, jinak tě přesvědčit asi nemůžu ale jako že dost se i řídí podle Bucy spíš je to o tom, že je snadnější jej to naučit

Tchor
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2007 14:17
- Nahlásit

Mucholabka
nejdriv z praxe nasledne potvrzeny z knizek (trosku lepsich nez tech obrazkovejch). ja netvrdim ze nejsou pracovne upotrebitelni ja jen tvrdim ze je u nich nevhodne delat obrany ve zlobe (at uz jako sebeobranu nebo jako vnitrodruhovou agresi) V lovu se s nima udela mnohem vic a lip.

sarax
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2007 14:19 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit

Mucholabka

mno obranu dělám s čubou pro zábavu,baví jí lovit a sem ráda že je to formou hry kdy je fakt nadšená že ukořistí....ty bys chtěla aby se obrany u vás posunuly jinam??jen se ptám??? já osobně bych nechtěla abych držela na vodítku stafa co cche sežrat figuranta a ne jen rukávvcelku sem spokojená v jaký rovině to figurant vede a že mi pesu chválí že je šikovná

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2007 14:23
- Nahlásit

sarax
Tak...u mě je trochu jiná situace než u tebe...děti nemám, dlouho ještě nebudu, psi bydlí venku a mám k nim trochu jiný vztah-jsem dost náročná jako miluju je, ale ne, jak se někdy říká opičí láskou
Ale na to ještě fakt máme čas. Ještě je mlaďoška a zjišťuje, co může a na co má
Prostě to nemám jako gaučáčky, a u nás se psama zacházím jen já sama a nikdo jiný, mám je zabezpečené v ohrádce, tudíž není proč to nedělat...spíš jako je ten důvod proč jo...v icq, jo? Ale někdy, teď jdu fakt pryč.

Tchor
dík

Terri
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2007 14:29 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

Mucholabka
Tak...u mě je trochu jiná situace než u tebe...děti nemám, dlouho ještě nebudu, psi bydlí venku a mám k nim trochu jiný vztah-jsem dost náročná jako miluju je, ale ne, jak se někdy říká opičí láskou
Ale na to ještě fakt máme čas. Ještě je mlaďoška a zjišťuje, co může a na co má
Prostě to nemám jako gaučáčky, a u nás se psama zacházím jen já sama a nikdo jiný, mám je zabezpečené v ohrádce, tudíž není proč to nedělat...spíš jako je ten důvod proč jo...v icq, jo? Ale někdy, teď jdu fakt pryč.

To na mně teda působí dost zvláště - možná to blbě chápu ale. Ty tedy počítáš s tím, že do 7 let nebudeš mít děti a že se Ti nikdy nemůže nic stát??

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání